Δεν εστειλε ο troubled το PM. Λες αν το κανε να καρφωνοταν απο μονος του ? =P
Printable View
Δεν εστειλε ο troubled το PM. Λες αν το κανε να καρφωνοταν απο μονος του ? =P
Εγώ trance και τέτοια δεν ακούω, αλλά ενημερώστε κάποιος τι παίχτηκε εδώ.
Κάτι τέτοιο τα περιγράφει όλα:
http://www.youtube.com/watch?v=a9sQl-VzCjE
Πού να τρώω χρόνο τώρα να διαβάζω, καλύτερα να μου τα ξαναπεί κάποιος.
Χοντρικα
Μπηκα εγραψα καποια πραγματα για την ψυχεδελικη τρανς
Με κραξανε ικονοκλαστ και 00ι00 ,
τους εκραξα και εγω
Επειτα ξεπερασαμε τα κραξιματα και καναμε εποικοδομητικη συζητηση
Μετα μου εστειλε χρηστης pm οτι γουσταρε πως τα ελεγα κλπ και να συνεχισω με προτασεις κλπ
Και εκανα ενα αφιερωμα σε μια underground σουηδικη δισκογραφικη, την Schlabbaduerst Rekkords
Αυτα
tl;dr
Έλα πες ποιος έστειλε το PM τώρα. Ο 00i00 που μετάνιωσε για το κράξιμο ε;
Λοιπον, στις διακοπες ακουσαμε αρκετο ψυχεδελικο ροκ και σε ωραιο setting (μονοι στη μεση ενος πευκοδασους νυχτα).
Τελικα καταληγω στο συμπερασμα οτι το μεσο ψυχεδελικο ροκ (οταν λεω ψυχεδελικο ροκ βαζω μεσα kraut/space κλπ) ειναι ανωτερο απο το μεσο ψυχεδελικο τρανς.
Ομως! Τα κορυφαια ψυχεδελικα τρανς για μενα ειναι 'ανωτερα' απο τα κορυφαια ψυχεδελικα ροκ
Ειχαμε συζητηση με το φιλαρακι, ο οποιος υποστηριζε οτι η psytrance ειναι η πιο ευτελης μορφης ψυχεδελειας - διαφωνησα. Αυτος βεβαια την γουσταρει σε παρτυς κλπ να χορευει κ ετσι (ακομα και την πιο ξεφτιλισμενη Psytrance - την full-on , την οποια ειμαι ο πρωτος που θα κραξω σαν ειδος) αλλα υποστηριζει οτι ειναι πολυ ευκολο να φτιαχνει και οτι δεν υπαρχει πρωτοτυπια - πραγμα που εχει συζητηθει λιγο εδω και ειναι ατοπο σαν επίχειρημα κατ'εμε.
Και αυτο καταρριπτεται πολυ απλα -πρωτοτυπια εχει υπαρξει απο 20+ ονοματα ξερω γω, τοσο στην (oldskool) goa trance οσο και στην Dark Psy η την suomi . Ελευθερια δημιουργιας υπαρχει αρκετη σε συγκριση με αλλα ειδη (πχ techno ή gabber) και το οτι καποιοι ηχοι και patterns χρησιμοποιουνται συχνα ειναι κατι που συμβαινει σε ολες τις μουσικες(ντραμς μπασσο και ηλεκτρικη κανεις??? ;) ). Βεβαια εννοειται πως εχει κυκλοφορησει απειρη φορμουλαικη και generic psytrance, ειδικα τα τελευταια χρονια, γιαυτο κ αλλωστε αποφευγω τα περισσοτερα ελληνικα παρτυ, και οπως ξαναειπα ειμαι ο πρωτος που θα κραξει την 'και-καλα' Psytrance
Και η πλακα ειναι οτι το φιλαρακι γουσταρε techno (απο αρχες 90ς μεχρι παρτυς στο βερολινο το ~2000 ξερω γω) και gabber σε φαση Thunderdom :
Αυτη και αν ειναι η πιο ευτελης μορφη χορευτικης μουσικης - υπεραπλουστευμενη,κιτς(glow sticks Και σφυριχτρες αβερτα) για ατομα που εχουν πιει 2 γραμμαρια speed
Εντελως ρηχη μουσικη χωρις κανεναν απωτερο σκοπο
Ομως ικονοκλαστ οπως σου ξαναπα κραζεις φουλ την psytrance και οχι την techno, κραζεις τους τυπους με τζιβες αλλα οχι αυτους με ξυρισμενο κεφαλι,μακρυ ισιο μαλλι ή μοικάνα. Και αυτο γιατι ? Γιατι ειναι HIP να κραζεις την ψυχεδελικη τρανς, ναι, εισαι HIPSTER =P
DONT CARE.
Μαν, για να το λήγουμε, όλα τα αξιοπρεπή genres σε όλη τη μουσική έχουν καλές και κακές στιγμές, έχουν underground, πειραματικές, mainstream, καγκούρικες, κροσσοβερ, τα πάντα (συνήθως). Το psytrance ΔΕΝ είναι αυτόνομο genre, είναι ένα παρακλάδι της trance και μάλιστα το ευτελές, καγκούρικο κλπ παρακλάδι της (όχι ότι η τρανς είναι μουσική για βιολί και κλαβιτσέμπαλο αλλά να'χαμε να λέγαμε). Αντίστοιχα μπορούμε να πούμε το ίδιο για το gabber/hardcore που είναι το καγκούρικο παρακλάδι της techno, το brostep της dubstep, το darkstep/βρωμοneurofunk για την drum&bass και ούτω καθεξής. Σου εξήγησα τρείς φορές ότι δεν έχω πρόβλημα με τις υποκουλτούρες, ούτε με την καγκουριά, έχω πρόβλημα με αυτούς που προσπαθούν να ανάγουν οποιαδήποτε κωλοκατάσταση σαν το Psytrance σε Ανώτερη Μορφή Ενόρασης και Τέχνης. Σκατά είναι το Psytrance, καμιά φορά και τα σκατά έχουν το γούστο τους αλλά παραμένουν σκατά. Αυτά.
http://www.youtube.com/watch?v=sIhn5IL-ZFg&feature=player_embedded#at=238
Το βιντεο ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.
Μια χαρα αυτονομο genre με πολλ Subgenres μαλιστα ειναι και πολυ καλυτερο απο την μη-ψυχεδελικη τρανς
Και ρε φιλε ποιες μουσικες για σενα μπορουν να αναχτουν σε Ανωτερη Μορφη Τεχνης?
Και αν εχεις ανατριχιασει ποτε με κομματι ισως θα μπορουσες να καταλαβεις
Σκατα ειναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ , για αλλους ειναι διαμαντια. Μην προσπαθεις να αναγεις το γουστο σου σε αντικειμενικοτητα, στο ξαναπα.Quote:
Σκατά είναι το Psytrance, καμιά φορά και τα σκατά έχουν το γούστο τους αλλά παραμένουν σκατά. Αυτά.
Η υποκειμενικοτητα καποιων ειναι οτι χορευανε 10 ωρες σερι goa trance και ειχαν συντονιστει ψυχικα σωματικα κ πνευματικα βιωνοντας υπερβατικοτητα και εκσταση
Οχι λοιπον, η ψυχεδελικη τρανς εχει 50,100,200 αλμπουμς που ΓΑΜΑΝΕ απολυτα σεβαστο να τα θεωρεις σκατα ομως περιμενω να εχεις την στοιχειωδη αντιληψη να δεχτεις οτι αυτο ειναι υποκειμενικη αποψη και οτι για καποιους ναι ειναι ΤΕΧΝΗ με ολη τη σημασια της λεξης
PS. Το Neurofunk φαση Ed Rush κλπ γαμαει :)
Αυτή η καραμέλα περί υποκειμενικότητας και αντικειμενικότητας έχει καταντήσει αηδία ε.
Τι λες?
Εγω σου λεω οτι ειναι σεβαστο να τα θεωρεις σκατα, αλλα πρεπει να αναγνωριζεις οτι για αλλους ειναι υπερβατικη εμπειρια κ γαμω, και αυτο δεν σε κανει ουτε ανωτερο ουτε κατωτερο
Που διαφωνεις?Quote:
Αυτή η καραμέλα περί υποκειμενικότητας και αντικειμενικότητας έχει καταντήσει αηδία ε.
Ότι άσχετα με το αν υπάρχουν τύποι που χορεύουν δέκα ώρες ακούγοντας psy trance και ο,τι άλλο είπες, παραμένει αντικειμενικά κιτς. Ακριβώς γιατί το κιτς σαν έννοια είναι αποσαφηνισμένη, δεν έχει να κάνει με το αν μια μικρή ομάδα οπαδών την θεωρεί καλόγουστη, ή αν εγώ τη θεωρώ κακόγουστη.. Φτήνια στα μέσα που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τις παραγωγές αλλά και το γενικότερο artwork, έλλειψη φαντασίας και αναμάσημα στα θέματα τους -μουσικά ή οπτικά-... Όπως σου είπε κι ο Ικόνοκλαστ είναι βασικά κιτς με τον κυριολεκτικό ορισμό του όρου. Ένα συνονθύλευμα αλλοπρόσαλλων πραγμάτων που συνθέτει τελικά μια φτηνή επανάληψη μιας παλιότερης υποκουλτούρας με μια αναγνωρισμένη αισθητική και καλλιτεχνική αξία. Σαν "τέχνη" δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Κι αυτό είναι που την καθιστά "κατώτερη".
Σημειώνω πως κάπου λες πως όσο υπάρχει ανάγκη για χορευτική μουσική που σε φέρνει σε αλαλούμ κι έκσταση το psy trance δεν θα πεθάνει. Αυτή η λογική δεν το καθιστά ούτε ζωντανό μουσικό είδος αλλά ούτε και τέχνη.