κάναν πάλι takeover τα κομμούνια και γαμήθηκαν όλα. όπως πάντα!
συντονιστικό ER στο πολυτεχνείο τώρα!
Printable View
κάναν πάλι takeover τα κομμούνια και γαμήθηκαν όλα. όπως πάντα!
συντονιστικό ER στο πολυτεχνείο τώρα!
ε ό χι μω ρή γκιό σα.Quote:
Originally Posted by FaithFails
Ένα πράγμα που με στεναχωρεί είναι το ότι θεωρώ τον εαυτό μου γραφικό, ότι οι "ιδέες" μου δεν έχουν καμία απήχηση πουθενά γιατί ο καπιταλισμός και το βεβαρυμένο μητρώο του υπαρκτού σοσιαλισμού έχουνε αποχαυνώσει πλήρως την τάξη στην οποία θέλω να απευθυνθώ, ότι δεν ανήκω καν σε αυτή την τάξη και παρ'όλ'αυτά κρίνω γι αυτήν, ότι μπροστά στη σιγουριά του μισθού και της οικογένειας όλοι θα κάνουμε πίσω και θα χέσουμε την απεργία κλπ κλπ. Και σκάτε οι αναρχικοί και πετάτε μέσα στον αγοραφοβικό, ελιτίστικο και αυτιστικό αχταρμά ιδεών περί εξουσίας και 2-3 υποσημειώσεις για το πως θα "ασχοληθούμε" και με την εργατική τάξη, εκτός των άλλων.Quote:
Originally Posted by rage for order
http://www.gmu.edu/departments/econo...an/anarfaq.htm
FAILFAILS ΔΙΑΒΑΖΕ
Δε διαφωνώ καθόλου, έχω συμμετάσχει άλλωστε σε diy συναυλίες και ως ακροατής αλλά και ως Performing Artist (aka μπασίστας) και συμμετέχω σε μια προσπάθεια να στηθεί κάτι παρόμοιο κι εδώ στην Κόρινθο. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι έχουν όλα αυτά να κάνουν με τη βία, με την ανυπακοή στην ουσία έχουν να κάνουν που λέει κι η faithfails. Επίσης έχω σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι καλό πράγμα να μην έχουμε κανέναν πάνω από το κεφάλι μας (ω, ναι, το είπα) σε μεγάλη κλίμακα, έχουμε δει πχ τι γίνεται στο δημόσιο. Και όχι, δε μασάω ότι ξαφνικά θα γίνουμε υπεύθυνοι όταν δεν έχουμε κράτος να μας ορίζει τις ζωές. ΑΝ φτάσουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο κάποτε, θα γίνει μέσα από την όλο και μαζικότερη συμμετοχή σε ανοιχτές συνελεύσεις και την παράκαμψη των μεσαζόντων, είτε αυτοί λέγονται εταιρείες είτε κράτος, και όχι με τη βία. Θα πρέπει να είναι μια φυσική διαδικασία, ΔΕΝ επιβάλλεις κάτι τέτοιο.Quote:
Δε διαφωνώ καθόλου, έχω συμμετάσχει άλλωστε σε diy συναυλίες και ως ακροατής αλλά και ως Performing Artist (aka μπασίστας) και συμμετέχω σε μια προσπάθεια να στηθεί κάτι παρόμοιο κι εδώ στην Κόρινθο. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι έχουν όλα αυτά να κάνουν με τη βία, με την ανυπακοή στην ουσία έχουν να κάνουν που λέει κι η faithfails. Επίσης έχω σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι καλό πράγμα να μην έχουμε κανέναν πάνω από το κεφάλι μας (ω, ναι, το είπα) σε μεγάλη κλίμακα τουλάχιστον, έχουμε δει πχ τι γίνεται στο δημόσιο. Και όχι, δε μασάω ότι ξαφνικά θα γίνουμε υπεύθυνοι όταν δεν έχουμε κράτος να μας ορίζει τις ζωές. ΑΝ φτάσουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο κάποτε, θα γίνει μέσα από την όλο και μαζικότερη συμμετοχή σε ανοιχτές συνελεύσεις και την παράκαμψη των μεσαζόντων, είτε αυτοί λέγονται εταιρείες είτε κράτος, και όχι με τη βία. Θα πρέπει να είναι μια φυσική διαδικασία, ΔΕΝ επιβάλλεις κάτι τέτοιο.Quote:
Egw pantws pou an kai den to diavasa olo ,diavasa arketa shmantika shmeia, mou fainetai leei panw katw auta pou leei h faithfails. Mporei na kanw kai lathos alla sigoura den shkwnei kai kefalaia DIAKOSARIA.Quote:
Originally Posted by Ace
Quote:
Originally Posted by Ace
Αυτό τώρα το είδα.
Ace niiice kai θένκιου :)
edit: δεν αρχίζω quotes, δε λέει, θα βαρεθούμε.
rage for order έπειτα από τα τελευταία σου ποστς επιμένω ακόμα παραπάνω να διαβάσεις καλύτερα αυτά που λέγαμε με το σταμ. Μιλάς για ατομική δράση και ακριβώς το ίδιο έλεγα και εγώ μερικές σελίδες πριν. Μπορεί να κάνω και λάθος, είμαι και αρκετά κομμάτια αυτή τη στιγμή, αλλά μου "καταλογίζεις" (με την καλή έννοια) ότι με αυτά που λέω είναι σαν να αποδέχομαι τη μοίρα μου και περιμένω το μεσσία, ενώ έχω πει ΑΚΡΙΒΩΣ τα αντίθετα.
Η όλη κουβέντα με το σταμ ξεκίνησε από τη διαφωνία μας σχετικά με το τι αλλάζει τι. Το σύστημα τη νοοτροπία ή η νοοτροπία το σύστημα. Εγώ υποστήριξα το δεύτερο, ο σταμ προφανώς το πρώτο. Το θεωρείς δηλαδή παράλογο να ρωτάω κάποιον άνθρωπο που υποστηρίζει ότι αν αλλάξει το σύστημα θα αλλάξουν και τα μυαλά των ανθρώπων, τι ακριβώς θέλει να πετύχει το νέο σύστημα και πώς θα το κάνει;
Το να λες (ο σταμ) ότι το σύστημα αλλάζει τη νοοτροπία, τουλάχιστον με τη δική μου αντίληψη σημαίνει ότι αν αύριο κιόλας είχαμε κομμουνιστικό καθεστώς, οι άνθρωποι σιγά σιγά θα γίνονταν καλύτεροι. Ή κάτι τέτοιο.
Για να μη το κουράζω άλλο, μου φαίνεται παράλογο το "γίνε κομμουνιστής και βλέπουμε". Όταν μου προτείνεις κάτι που θα μου αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο, δε πρέπει και να μου πεις πώς θα το κάνει ή έστω πώς ελπίζει να το κάνει;
Επειδή λίγο πολύ έχετε παραδεχτεί ότι ο σημερινός άνθρωπος δεν είναι έτοιμος/ώριμος/whatever να αποδεχτεί την κομμουνιστική λογική, τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό, εφόσον το σύστημα το ίδιο είναι αυτό που αλλάζει τους ανθρώπους;
Μα να αλλάξει ο ίδιος ο "κομμουνισμός" και να φανεί χρήσιμος έμπρακτα στο λαουτζίκο, ώστε αυτός να τον εμπιστευτεί και να συμμετάσχει στο νέο συναρπαστικό μας εγχείρημα. Και λίγο άγνωστο δε βλάπτει, δεν ήξερε ο random δρεπανοφόρος το 1917 ότι μετά από 44 χρόνια θα στέλνανε τον πρώτο άνθρ- εεε, εργάτη στο διάστημα [/κκε].
Μου αρέσει πάντως ο Μπάρκας, εκφράζει ακριβώς τα ερωτήματα που έχει ο απλός ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ και δεν μπορούμε να τον πείσουμε επ' αυτών.
Κρίμα που στην επανάσταση όλοι οι ορκωτοί έχουν φάει πούλο.
Το πρόβλημα είναι με άτομα όπως η FaithFails. Η μαλακία είναι ότι τώρα με βιβλιογραφίες θα σωζόταν κάπως, αλλά φαίνεται να προτιμά τα linx. Σύμπτωση; I think not...
inb4 "οι αναρχομπούμπουλοι δεν έχουν διαβάσει καν μπακούνιν lolzorz"
Εντάξει τότε!Quote:
Originally Posted by Phantom Duck
Μην κόβεις την πρόταση στη μέση ρε γελοίε, ήταν μπηχτή για τη σοβιετική ένωση αυτό...
Α δε τα ξέρω αυτά τα ψαγμένα :!:
Καλά για να επιμένεις κάτι δεν θα έχω καταλάβει καλά :) . Πάντως και εσύ με παρεξήγησες σε κάτι. Δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση τις ατομικές λύσεις έναντι των συλλογικών. Τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ μου φαίνεται πως το κάνω γιατί γιατί λέω συνέχεια εσύ αντί για εσείς και εγώ αντί για εμείς απλά και μόνο για να κυλάει καλύτερα το κείμενο. Το ξαναλέω. Συλλογικό>ατομικό.Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Εγώ λέω το ενδιάμεσο από εσένα και το σταμ. Σήμερα έχουμε μία νοοτροπία που οφείλεται στο σύστημα. Το σύστημα όμως για να αλλάξει απαιτεί την αλλαγή νοοτροπίας. Το όλο θέμα εδώ είναι πως θα έρθει αυτή η αλλαγή νοοτροπίας. Το ξαναλέω (η αλήθεια είναι ότι το έχω κουράσει μιας και λέω συνέχεια το ίδιο πράγμα 8) ) ότι αυτή η αλλαγή έρχεται μέσω της προσπάθειας να αλλάξεις το σύστημα. Το καινούργιο λοιπόν θέμα είναι το ότι εφόσον υπάρχει μία στάνταρ νοοτροπία πως θα πειστούν αυτοί που την έχουν να μπουν στην διαδικασία αλλαγής του συστήματος και άρα και της ίδιας τους της νοοτροπίας.Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Μερικοί από εμάς έχουμε πιστέψει ότι στο σύστημα μπορεί να αλλάξει. Δημιουργούμε λοιπόν συλλογικότητες αυτο-οργανωμένες και διεκδικούμε πράγματα, λέμε τις απόψεις μας, τις κάνουμε πράξη. Μερικοί πείθονται να μπουν στην διαδικασία με τα λόγια, άλλοι βλέποντας τα αποτελέσματα των πράξεων και τον τρόπο που επιτεύχθηκαν. (Σημείωση: γενικά παρατηρώ ότι αυτοί που πείθονται αυξάνονται οπότε μπορεί να είμαστε όντως στον σωστό δρόμο αλλά πάρα μα πάρα πολύ μακριά ακόμα)
Υποθέτω πως διαφωνούμε στο σημείο όπου κατά ένα μαγικό τρόπο οι άνθρωποι θα αποφασίσουν ότι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Επειδή όπως έχεις καταλάβει το έχω χάσει το σημείο όπου εσύ προτείνεις τι πρέπει και μπορεί να γίνει αν θες βάλε ένα quote ή γράψε πάλι.
dragonlord επιστρέφω αργότερα ή αύριο με ποστ για βία (αν δεν συνεχιστεί το θέμα) οπότε να είσαι έτοιμος να σου/σας πω την αλήθεια και η ζωή σας να αλλάξει μια για πάντα!!! :disco:
Χμ ούτε εγώ υποστήριξα απαραίτητα τις ατομικές λύσεις έναντι των συλλογικών, έτσι όπως το θέτεις σαφώς και είναι καλύτερα 100 άτομα από ένα. Την ατομική δράση την εξέλαβα σαν ατομική "ενεργοποίηση", να αντιτίθεσαι ενεργά σε αυτά που επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή σου χωρίς να περιμένεις κάποιον άλλο να στα αλλάξει. Κάπου είχα γράψει μια παράγραφο για την ατομική ευθύνη, αν δε βαριέσαι ρίξτης μια ματιά, κάπου στην αρχή είναι.Quote:
Χμ γενικά συμφωνούμε ότι πρώτα έρχεται η αλλαγή νοοτροπίας και μετά τα υπόλοιπα απ'ότι κατάλαβα.Quote:
Ήθελα κι από πριν να το γράψω αυτό αλλά το ξεχνούσα, δεν ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ τον καπιταλισμό και σόρρυ αν έδειξα κάτι τέτοιο. Άλλωστε, (και) λόγω της φύσης της δουλειάς μου, βλέπω τα σκατά του καπιταλισμού κάθε μα κάθε μέρα. Το ζήτημα για μένα είναι αυτό που έχω πει άπειρες φορές μέχρι τώρα, ότι για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι φταίνε τα μυαλά των ανθρώπων και όχι το κακό σύστημα αυτοκαθαυτό, έτσι κι αλλιώς κι αυτό ανθρώπινο δημιούργημα είναι και όχι κάτι που μας επιβλήθηκε από τον Jesus.
Έχουμε την τύχη να έχουμε γεννηθεί σε μια εποχή που έχουν υπάρξει κομμουνιστικά καθεστώτα και δε νομίζω ότι πιστεύουν πολλοί ότι το αποτέλεσμα ήταν πετυχημένο. Τι έφταιξε γι'αυτό, εφόσον το σύστημα αλλάζει τους ανθρώπους; Θα πει κάποιος ότι έγινε κακή εφαρμογή του όλου κόνσεπτ και ότι εμείς (οι σημερινοί κομμουνιστές) αγωνιζόμαστε για κάτι άλλο, περισσότερο ηθικό και γαμάτο κτλ. Μπράβο σας ειλικρινά, αλλά προσωπικά δε με καλύπτει αυτή η απάντηση ή μάλλον δε μου αρκεί για να ψωνίσω, είναι ακριβώς το ίδιο με το να πει κάποιος ότι σήμερα γίνεται κακή εφαρμογή της καπιταλιστικής θεωρίας (ελεύθερη αγορά κτλ). Έτσι κι αλλιώς, σε κανένα βιβλίο οικονομικής θεωρίας δεν είναι γραμμένο το "να γαμάτε τους υπαλλήλους σας", άσχετα αν αυτό γίνεται στην πράξη.
Όσον αφορά στο πώς θα αλλάξει η νοοτροπία, που είναι και το σημαντικότερο ζήτημα κατά τη γνώμη μου, είχα απαντήσει πολύ συνοπτικά στον πίνάτέρό, αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο. Σε άλλους συμβαίνει από ανάγκη, επειδή πατάνε τα σκατά και αρχίζουν να προσέχουν πού περπατάνε, άλλοι θέλουν κάποιον άλλο να τους εξηγήσει τα αυτονόητα, άλλοι περιμένουν κάτι περισσότερο συλλογικό, όπως ένα κόμμα. Δεν είμαι αντίθετος με τη συλλογικότητα, είμαι αντίθετος με το πώς χρησιμοποιείται αυτή τη σήμερον ημέρα. Σημαντικότερη όμως απόλα θεωρώ την ατομική ευθύνη, ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί αυτά που συμβαίνουν γύρω του, ακόμα κι αν αυτό δε γίνεται μέσα από τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας, οπότε θεωρώ αυτονόητο ότι για την επικρατούσα κατάσταση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και το άτομο, έστω με το να τη συντηρεί. Αν θες μπορώ να το αναπτύξω περισσότερο το τελευταίο σε κάποια φάση που θα έχω περισσότερο χρόνο.
Τελειώνοντας, απλά να προσθέσω ότι ένας σύλλογος ανθρώπων με σκατά νοοτροπία είναι ένας σκατά σύλλογος, άρα με αυτή την έννοια συλλογικό<ατομικό.