Eγω προτεινω να παμε στην Ανδόρα.
Printable View
Eγω προτεινω να παμε στην Ανδόρα.
Εγώ προτείνω να βγείτε όλοι από το νετ.
Μπορει να γινει και αυτο.
στηλ ασσασιν, μαζί με την υποχρεωτική στράτευση έχεις αποδεχθεί και τη διαφθορά, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς κι όλα τα άλλα;
Η ζωή στην Ελλάδα είναι ψιλοσκατά και αντί να το δέχεσαι, αν αρχίσουν όλοι να γκρινιάζουν, μπορεί να αλλάξει και τίποτα. Αν όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα ήταν άλλου επιπέδου, πολλοί λιγότεροι θα γκρίνιαζαν για το στρατό. Αλλά σε έχουν που σε έχουν γραμμένο από ψηλά, σου γαμάνε και ένα χρόνο από τη ζωή σου. Πάει πολύ.
Και στην τελική ακόμα κι εσύ που έχεις αποδεχθεί το στρατό ως υποχρέωση προς το κράτος, ψάχνεις πώς να τη βγάλεις πιο εύκολα, γιατί είναι σκατά
Δεν είναι ίδιο πράγμα η υποχρεωτική στράτευση με τη διαφθορά και την ακρίβεια.Quote:
Originally Posted by enitharmon
Υπάρχει σαφέστατη διαφορά και θέλω να πιστεύω ότι την καταλαβαίνεις.
Και φυσικά θα προσπαθήσεις να περάσεις καλά στον στρατό (ακόμα και με πλάγιους τρόπους), ακόμα κι αν τον αποδέχεσαι ως υποχρέωση. Γιατί να είναι κακό αυτό, μόνο οι αντιρρησίες έχουν δικαίωμα να προσπαθούν να περάσουν καλά;
θα γίνω κατώριμος τώρα, αλλά στη Γερμανία (και προφανώς και στις περισσότερες χώρες με εναλλακτική θητεία) δεν υπάρχουν βύσματα. Κανείς δεν προσπαθεί να μείνει κοντά στο σπίτι του, να πάει σε "εύκολο" στρατόπεδο, να αλλάξει από πεζικό σε ναυτικό και δεν ξέρω γω τι άλλο. Γιατί ρε σύ; Γιατί έχεις την επιλογή. Και στο στρατό "δε σε κάνουν άντρα", φαντάροι δεν "αυτοκτονούν" και όλα τα άλλα ωραία.
Δεν τους χαιδεύουν εδώ πέρα, αλλά τους μεταχειρίζονται σαν ενήλικες και τους φέρονται με σεβασμό γαμώτο, κι όχι σαν ψάρια. Και αυτή η συμπεριφορά σε συνδιασμό με το ότι μαθαίνεις και στρατιωτικά πράγματα (επειδή για να πας στρατό προφανώς σε ενδιαφέρει), κάνει τη θητεία πολύ υποφερτή πιστεύω (τόσο ώστε να μην ενδιαφερθείς για βύσμα). Συν του ότι τους πληρώνουν (το οποίο δεδομένου της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, ας το αγνοήσουμε).
Διαφθορά και ακρίβεια είναι διαφορετικά πράγματα με την κατάσταση του ΕΣ, αλλά δεν είναι άσχετα. Η διαφθορά γέννησε τα βύσματα. Το χαμηλό βιωτικό επίπεδο γέννησε και την γκρίνια για έναν ακόμα χαμένο χρόνο από τη ζωή σου. Και αν βιωτικό επίπεδο και διαφθορά είναι σε αποδεκτά επίπεδα (υψηλό το ένα, χαμηλή η δεύτερη), τότε και ο στρατός θα αλλάξει ως συνέπεια αυτού.
Αυτά είναι υπερβολές. Ο στρατός σήμερα δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτά που πέρασαν οι πατεράδες μας. Κι αν εξαιρέσεις τις πρώτες-πρώτες μέρες, στη συνέχεια οι αξιωματικοί σου φέρονται ανθρώπινα (υπάρχουν και οι κομπλεξικοί, αλλά πού δεν υπάρχουν?).Quote:
Επίσης, το "περνάω καλά" στον στρατό δεν είναι ταυτόσημο με το "βύσμα". Εγώ π.χ. δεν είχα βύσμα, αλλά τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο πήγα σε μονάδα όπου πέρασα μια χαρά, σχεδόν καλύτερα και από διακοπές. Ηταν καθαρά θέμα τύχης, δεν ξέρω. Η ουσία είναι ότι μπήκα με την ψυχολογία "άντε να τελειώνουμε" και παρ' ότι βλαστήμησα πολλές φορές για διάφορα πράγματα που συνέβησαν (δεν είναι και το πιο ευχάριστο ένας μαντράχαλος 28 χρονών να κάνει διάφορες στρατιωτικές μαλακίες ούτε έχεις καλή ψυχολογία όταν μαθαίνεις δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη πρώτη άδειά σου, ότι θα πας για δύο εβδομάδες απέναντι από τα Ίμια), έκανα υπομονή και ο χρόνος πέρασε. Ετσι απλά.
Τώρα για τα άλλα που λες ότι συμβαίνουν στη Γερμανία, ΟΚ, έχεις δίκιο. Αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούμε (και μην κανένας ότι μπορούμε) τίποτα, η γκρίνια δεν ωφελεί σε τίποτα. Αλλά αυτή είναι η άποψή μου, στηρίζεται στις προσωπικές μου εμπειρίες και θα μου πουν πάλι ότι λέω μαλακίες κ.λπ.
μια χαρά πέρασε ο πατέρας μου στρατό πάντως.
νομίζω ότι πρέπει να απαντήσει και ο raven
Και μένα μια χαρά πέρασε απ' ό,τι μου λέει (αν και σίγουρα παίζει ρόλο αυτό που λέω κι εγώ, ότι μόλις τελειώσεις ξεχνάς τις δύσκολες στιγμές - πόσο μάλλον όταν έχουν περάσει πολλά χρόνια), απλώς οι συνθήκες είναι από κάθε άποψη καλύτερες τώρα. Γι' αυτό και λέω ότι η γκρίνια δεν έχει νόημα.Quote:
Περιμένω κι εγώ την άποψη του Raven Lord.
enitharmon, ας διορθωθούν όλα τα άλλα και στο τέλος πραγματικά μένει ο στρατός. Το είπα και σε προηγούμενο ποστ μου αυτό.
Αλλά "ο κάθε επαναστάτης για το καλό του τόπου" θέλει να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία, να πάει μισθοφορικός στρατός με μισθούς από κονδύλια που δεν υπάρχουν κλπ κλπ. Εγώ αυτόν τον θεωρώ είτε παρτάκια επαναστάτη είτε καθυστερημένο που νομίζει πως όλα αλλάζουν σε μια μέρα γιατί το λένε και πρέπει να αλλάζουν και σε τελική ας κάνουμε επανάσταση γιατί είναι κουλ βρε αδερφέ. Γιατί δεν ασχολείται με πιο σημαντικά ζητήματα και ασχολείται με μια υποχρέωση του προς το κράτος από τους νόμους.
Μόλις λοιπόν διορθωθούν διαφθορές, προβλήματα σε παιδεία, προβλήματα σε ασφαλιστικό και γενικά υπάρχει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, τότε ας μιλήσουμε για τον υποχρεωτικό στρατό.
ΥΓ: Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει στρατός στην Ελλάδα ε; Και να μην είναι ο γαμάτος υπερσύγχρονος στρατός από Stormtroopers, και να μην τον χρησιμοποιήσουμε ποτέ, πρέπει να υπάρχει. Deterrence ήταν η βασική ιδέα για τη δημιουργία στρατών και όπλων μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα και λογικά δε θα χρησιμοποιηθούν ποτέ, αλλά υπάρχουν και μια χαρά επιτελούν τον σκοπό τους. Και για να μην κάνετε πάλι άκυρες συγκρίσεις, δεν είμαστε στη θέση της Ελβετίας οικονομικά, κοινωνικά και κυρίως γεωγραφικά.
ΥΥΓ: Και εδώ τους πληρώνουν τους στρατιώτες enitharmon. Ούτε 9 ευρώ το μήνα βέβαια. Άρα ας το αγνοήσουμε όντως.
Το πώς περνάει κανείς στο στρατό είναι δευτερεύον. Το πιο σημαντικό σημείο είναι αν η υποχρεωτική θητεία προσφέρει πραγματικά κάτι ή είναι πεταμένα λεφτά για το κράτος, τα οποία θα μπορούσαν να πάνε στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του επαγγελματικού στρατού.
giati einai petamena lefta gia to kratos? Exei ipiretes gia na vafoun, na katharizoun, na kseskatizoun kai na mageirevoun me 8 euro mistho to mhna
Αυτό ακριβώς, συντηρούνται στρατόπεδα, οπλισμός κ.λπ. με σχεδόν μηδενικό κόστος.Quote:
Originally Posted by Angrafan
Τους υπηρέτες αυτούς πρέπει να τους προσφέρει ρουχισμό, σίτιση, κλπ, ενώ υπάρχουν και τα έξοδα των ασκήσεων. Κι όλα αυτά ενώ είναι εντελώς άχρηστοι για τον στρατό.Quote:
Originally Posted by Angrafan
Έρχονται στο 1/10 του κόστους του ιδεατού τεχνολογικά εξοπλισμένου στρατού όμως(και πολύ λέω, δεδομένου ότι τα στρατόπεδα δεν είναι ακριβώς κατασκηνώσεις και το φαϊ ξέρουμε πως είναι) και σε σαφώς πολλαπλάσιους αριθμούς.
Αλλά ξαναλέω, η λογική είναι το φόβητρο. Να ξέρουν οι Τούρκοι και οι κάθε Τούρκοι πως έχουμε 100000(υποθετικό νούμερο) ετοιμοπόλεμους και με στρατιωτική εκπαίδευση ακα επιστρατεύσιμους σε ανάγκη άλλα 3 εκατομμύρια περίπου. Σκέψου να ξέραν πως απλά η Ελλάδα έχει 7000-8000 stormtroopers όλους κι όλους. Δεν είναι το ίδιο.