kane ke mia mikri metafrasi sta apla elinika giati masaga mia velona ke den exw piei akomi kafe... :lol:
Printable View
kane ke mia mikri metafrasi sta apla elinika giati masaga mia velona ke den exw piei akomi kafe... :lol:
δεν είναι εύκολο στον καθένα που έχει κάποια χαρακτηριστικη ενασχόληση με το στόμα να του πεις με βεβαιότητα ότι δεν θήλασε, κλπ.
Ομως άμα παρουσιάζεις έντονα τέτοιες συνήθειες, τότε είναι σχεδόν βέβαιο.
Επίσης δεν είναι απαραίτητο να μην έχεις θηλάσει, κλπ μπορεί ο θηλασμός να διακόπηκε απότομα, να παρατάθηκε πολύ πάνω από όσο έπρεπε, να μην είχε όποτε ήθελε το βυζί, αλλά να του μπήγαν πιπίλα ή μπιμπερό, ή ακόμα και να συνάντησε ισχυρές αναστολές στις σχέσεις του με το οικογενειακό περιβάλλον το παιδί και να επέστρεψε σε παλιότερα στάδια αυτοϊκανοποίησης (πχ στοματικό).
πχ, Λίγο πολύ όλοι θα έχουν παρατηρήσει πως τα παιδιά εκβιάζουν τους γονείς παλινδρομόντας σε παλαιότερα στάδια συμπεριφοράς όταν διαπσιτώνουν ότι οι γονείς αρχίζουν να τα διώχνουν από κοντά τους ή να ασχολούνται περισσότερο με το νέο παιδί.
τι λες πρωι πρωι ρε τσομπανη της ψυχαναλυσης για τον λαο;
egw ton pistevw ton candi.
to 3era pos fteei i mikri mou aderfi pou vazw pragmata monimos sto stoma mou. :D
:rofl:
Σωστά μιλάει.Quote:
Originally Posted by Milton
Ερχόμουν να ποστάρω διευκρίνιση στις αιτίες που προκαλούν καθήλωση στο στοματικό στάδιο, αλλά τα είπε και μόνος του.
Όμως για το αν η ψυχολογική εξάρτηση απ' το τσιγάρο είναι ισχυρότερη από τη σωματική δεν είμαι πολύ σίγουρη, όπως επίσης και για το αν προϋποτίθεται καθήλωση στο στοματικό στάδιο για να είναι κάποιος καπνιστής.
δηλαδη εμενα που μ'αρεσει να καπνιζω, γι'αυτο καπνιζω, και που ξερω οτι ο θηλασμος μου ηταν πολυ νορμαλ και ολα μια χαρα, ειμαι κλινικη περιπτωση;
θυμάσαι που θήλαζες; :PQuote:
εγώ απλώς σου λέω ότι η ψυχανάλυση είναι ένας από τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους ψυχοθεραπείας - σε άλλες 'σχολές' όλα αυτά απλώς δεν υπάρχουν. Πώς να στο πω. Δεν αρνούμαι ότι αρκετά από αυτά που είπε ο ζίγκμουντ έχουν μια δόση αλήθειας (και μόνο το ότι ασχολήθηκε με το υποσυνείδητο είναι για θαμπσαπ) αλλά οι θεωρίες του είναι κατά πολύ εξελιγμένες, ακα ξεπερασμένες. Μην ξεχνάς ότι έζησε σε μια εποχή αρκετά διαφορετική από τη δική μας, με τρομερή σεξουαλική καταπίεση, ανισότητα των φύλων κλπ. Όλα αυτά καθρεφτίζονται στις θεωρίες του, οι οποίες τείνουν να ασχολούνται πολύ περισσότερο με το αρσενικό (παρ'όλο που είχε πολλές γυναίκες ασθενείς) και να δίνουν βάση σε άλλα κι άλλα. Τέλος πάντων έχω διάβασμα τώρα και κάθομαι να κάνω συζήτηση με τον καντιρού για το φρόυντ, πού έφταιξα; Καντιρού έκανες 1-2 φορές ψυχανάλυση και πίστεψες ότι το κατέχεις; Φιλικά!!! Έχω να διαβάσω ποινικό τώρα, το βράδυ πάλι!Quote:
Originally Posted by Candiru
οχι εγω, αλλα μαντεψε ποια θυμαται
Δηλαδή να πούμε μάγκες σε κοινωνίες που ο καπνός δεν ήσαν στοιχείο της κουλτούρας των, ο κόσμοντας βύζαινε καλύτερα τα βυζά της μάνας του.
Ή η παροιμιώδης ανικανότητα του καπνιστή να απεξαρτη8εί απο το δίδυμο καφές - τσιγάρο και αλκόολ - τσιγάρο είναι μια απόδειξη της προσκόλλησης στο στοματικό στάδιο. Επίσης πέρα απο τις τσίκλες (οι οποίες δε ρουφιώνται, μασιώνται) κατα τη διαδικασία κοψίματος του σιγαρέττου μερικά απο τα συνή8η αντικείμενα - υποκατάστατα είναι τα εξής: Κομπολόι, μπεγλέρι, σβηστό τσιγάρο το οποίο δεν φέρνεις στο στόμα, κοντιλοφόρος, δονητής. Όλα απο τα οποία βαστιώνται και επίσης δε ρουφιώνται. Παρόλα αυτά -λόγω και του σεβασμού που τρέφω στην απανταχού φροϋδική σκέπση- είναι αλή8εια οτι πεισμένος για την προσκόλληση μου στο στοματικό στάδιο επιχείρησα να κόψω το τσιγάρο με καλαμάκια, οδοντόβουρτσα, πεολειχία, μπιμπερό, φορητά σβηστά bongs και αναπνευστήρες μασκών κατάδυσης, ταμπάκο, φλάουτο και αποκριάτικα ζβούμ (αυτά που κάνουν ζβούμ). Η μέ8οδος ωστόσο δεν απέδωσε και τώρα όλοι με εγκατέλειψαν και μου έμεινε μόνο ο πάοκ. 8έλω εξηγήσεις.
Επίσης έχω ένα πρόβλημα και με τις πίπες, να τοπο8ετη8είτε πάνω στο 8έμα.
εγώ πάντως που προσπαθώ να το μειώσω όσο μπορώ, παίζω με
: οδοντογλυφίδες, χάρτινες θήκες από καλαμάκια, καλαμάκια, και επίσης σκίζω κάθε είδους χαρτάκια, σπάζω κυψέλλες κυψελλοδόχων προστατευτικών καλυμμάτων, και συναρμολογώ/ξεσυναρμολογώ παιχνιδάκια αυγών Kinder.
Επίσης σχεδιάζω τετράγωνα μέσα σε τρίγωνα και το αντίστροφο, ενώ καμιά φορά μασάω καπνό.
Όλα αυτά καμιά φορά πιάνουν, αλλά τώρα που τα διαβάζω αντιπροσωπεύουν κάπως την πτώση του ανθρωπίνου είδους.
Τσιγάρα καμελάκια natural flavor, πήρα πάλι πακέτο προχτές και το χω τύψεις.
σημασία έχει το δικό σου βίωμα και όχι το τι νόμιζε η μάνα σου.Quote:
Αλλωστε, όπως λεγραψα μπορείς σε επόμενα στα΄δια της ζωής σου να ξαναπαλινδρομήσεις.
Δηλαδή αν κάθε μέρα γλύφουμε, πιπιλάμε και ρουφάμε βυζιά θα κόψουμε το κάπνισμα;
Ζητώ γυναίκες Να ΜΟΥ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ.