Auto twra giati ths to pes? Thn spoileriasane pou thn spoileriasane kai to swsame, eprepe na to kaneis esu twra kai me leptomeries??Quote:
Originally Posted by SpiritCrusher
Printable View
Auto twra giati ths to pes? Thn spoileriasane pou thn spoileriasane kai to swsame, eprepe na to kaneis esu twra kai me leptomeries??Quote:
paidia 8elei na mou eksigisei kaneis ...
[spoiler:13fle3yd]ti pezei me ta farmaka tis 13 ? dld den polykatalava ti pextike sto telos me ton oro pou eixe[eikonika farmaka klp] :s[/spoiler:13fle3yd]
Λοιπόν, μετά από μία μικρή έρευνα:
[spoiler:d16615ym]-As of August 2008, several trials of various compounds are in development or ongoing,[139] a few at the point of testing on larger numbers of people, known as phase III of clinical trials. Substances that have shown promise in initial experiments include dopamine receptor blockers, select dopamine antagonists, such as tetrabenazine, creatine, CoQ10, the antibiotic Minocycline, antioxidant-containing foods and nutrients, and antidepressants, including selective serotonin reuptake inhibitors such as sertraline, fluoxetine, and paroxetine.
Στο παραπάνω κείμενο έχω τονίσει μερικές λέξεις κλειδιά. Καταρχάς, στο Huntington's θέλεις να ελέγξεις τα επίπεδα ντοπαμίνης, οπότε στη δοκιμαστική θεραπεία του ο Forman χρησιμοποιεί είτε: αυτά τα dopamine receptor blockers, είτε: τα αντικαταθλιπτικά, βλ. Prozac.
-The Placebo effect is the medical phenomena in which a person’s beliefs about an inert substance or a sham therapy results in that treatment having the expected consequences of those beliefs upon health. The placebo effect can also be an additional boost for a real therapy or drug beyond that warranted solely by its actual physiological action.
Εδώ μας λέει πως τα φάρμακα placebo είναι αυτά που παίρνεις και νομίζεις πως θα σε κάνουν καλά και στο τέλος γίνεσαι καλά,τουλάχιστο για κάποιο διάστημα. Αν ψάξετε στο wiki, θα δείτε πως συνδέονται με την αύξηση της ντοπαμίνης, ιδίως σε ασθενείς με Parkinson's. Άρα είναι τελείως αντίθετα με αυτά που θέλει να δώσει ο Forman. Τώρα, αν ο Forman δίνει στην #13, αντικαταθλιπτικά, τότε αυτά έχουν γνωστές παρενέργειες τη μείωση της λίμπιντο και την ανοργασμικότητα (κατ'άλλα δε θέλω να σε τραβήξω σε μια σχέση που θα λήξει με το θάνατό μου κ.τ.λ. κ.τ.λ.). Τα φάρμακα δηλ. που δίνει ο Forman στην #13 πρέπει να προκαλέσουν "βραδυκινησία" ως μακροχρόνιο σύμπτωμα, αλλά εμείς την #13 την είδαμε χαρούμενη με το χαμόγελο στα χείλη και " Forman, vous les vous couchez avec mois ce soir?" .
Πραγματικά δε ξέρω τι παίζει, αλλά σίγουρα υπάρχει μία αντίφαση στο όλο θέμα, μόνο και μόνο επειδή η #13 είναι γιατρός και επιβάλλει τους ορούς της( όρους, get it? :p ) στις διάφορες νοσοκόμες. Θα δείξει το μέλλον.[/spoiler:d16615ym]
Nodoor variemai na diavasw to keimeno sou.. Auto pou katalava egw einai pws
[spoiler:12lhqxbv]sto programma auto dinoun to tade dokimastiko farmako pou vohthaei sthn arrwtia ths 13. Epeidh omws ola auta einai peiramatika, se kapoious astheneis, tuxaia, dinoun placebos. Pseutika framakakia dld ta opoia den kanoun tipota, pithanotata gia na doun pws tha ta pane autoi apla k mono nomizontas pws ta farmaka tha tous kanoun kala alla kai vlepontas tous allous summetexontes na ginontai kalutera. E sthn 13 tuxane oi moufes, opote ousiastika den summetexei sth therapeia.[/spoiler:12lhqxbv]
Κατάλαβες κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έγραψα όμως!! :D Καθώς [spoiler:3ah31kna]εγώ κατάλαβα πως στο Huntington's δε χωρεί placebo θεραπεία εξαιτίας της αρνητικής επίδρασης της ντοπαμίνης για τον ασθενή.[/spoiler:3ah31kna]
Ας εξηγήσει κάποιος τι έγινε με τον δικηγόρο που τον απείλησε ο House μέσω net
Kατά τα άλλα, ομαγκάντ, άλλο ένα επεισόδιο εν μέρει αφιερωμένο στην χειρότερη ηθοποιό από την ομάδα του House
[spoiler:24imxyx0]Ma poios sou eipe pws to placebo einai swnei kai kala ntopaminh? Apo iatrikh den kserw tpt, alla an den apatwmai ta placebos mporoun na einai apla AERAS pou leei o logos.[/spoiler:24imxyx0]Quote:
Originally Posted by Nodoordonotthereisnotry
Αν κατάλαβα καλά, και δω μπορεί να μας βοηθήσει και κάποιος που είναι ειδικευμένος στο Ιδιωτικό Δίκαιο των Η.Π.Α.:
[spoiler:1bcz5wav]O House έστειλε ένα έτσι ωραίο e-mail σε έναν δικηγόρο, έτυχε να είναι αυτός που εκπροσώπησε τον ινδό όταν έβαλε "φωτιά" σε έναν ασθενή, με απειλητικό ύφος. Απειλές ή εκβιασμός, είναι ανοικτό για υποθέσεις. Με τα νομικίστικα που έγραψε ο δικηγόρος στον "λογαριασμό", ο House επικαλέστηκε άρθρα και παραγράφους και "σκηνοθέτησε" κι ένα ατύχημα( surprise, surprise φωτιά, μπορούμε δηλ. να υποθέσουμε πως ο δικηγόρος είναι fire expert) ώστε να αναγκάσει τον υδραυλικό να ελέγξει και τις υπόλοιπες σωληνώσεις.[/spoiler:1bcz5wav]
edit: @Χ:
[spoiler:1bcz5wav]Δεν είναι η ντοπαμίνη αυτό που χορηγούν per se, αλλά τα φάρμακα που δίνουν μπορούν να ελέγξουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης που παράγονται από τα κύτταρα. Μπορεί εσύ, π.χ. να διαβάσεις το post μου και να εκκρίνεις ντοπαμίνη. :D[/spoiler:1bcz5wav]
Για το bold: Ερμ, πως;Quote:
Originally Posted by X
Για το υπόλοιπο: Προφανώς ρώτησε και δεν την έχω για χαζή ή τίποτα ώστε να μην είχε σκεφτεί πριν ρωτήσει αν δεν θα ήθελε να ξέρει. Επίσης είπε πως έχει δει διάσπαρτα επεισόδια από προηγούμενες seasons. Κάποιος που ενδιαφέρεται πολύ για το story και, ως αποτέλεσμα, ενδιαφέρεται να μην σποϊλεριαστεί (σικ), δεν θα έκανε κάτι τέτοιο αλλά θα τα είχε δει όλα στη σειρά όπως έκανα εγώ κι εσύ. Στη τελική δεν έδωσα δα και τις λεπτομέρειες του γιατί έγινε ότι έγινε, οπότε αν ενδιαφέρεται πιο πολύ από ότι νομίζουμε θα τα δει γιατί θα θέλει να μάθει γιατί. Άσε που εφόσον βλέπει τον 5ο κύκλο έχει ήδη χάσει αρκετά πράγματα από το story/ character development.
Πςςςσςς από το ριντ μπιτουίν δε λάινς φαίνεται ο άνθρωπος που βλέπει Lost! :P
Γι' αυτό που λέτε με τον Nodoordonot:
Συμφωνώ με αυτό που κατάλαβε η Χ, επίσης
[spoiler:33qijigx]Υπάρχει και το θέμα ραντεβού τώρα στη μέση, ο Φόρμαν γουστάρει αλλά ο λόγος που η άλλη ήταν χαρούμενη και άλλαξε στάση απέναντι στο όλο θέμα της σχέσης είναι η θεραπεία και η όλη ελπίδα γύρω από αυτή. Ίσως να της το πει και να τα καταστρέψει όλα ίσως όχι αλλά πιστεύω ότι θα δούμε κάτι για εσωτερική διαμάχη ή του τι είναι σωστό κτλ :P στα επόμενα επεισόδια.[/spoiler:33qijigx]
Kala nte, den se eipame kai kampourh. Eftane na tis poume pws den pethainei, kai telos.
χαχα, πάρε κι ένα :teddy:
:moutza:Quote:
αφού έχει δίκιο ρε μπούφο. google is bad for you.
Α, δε ξέρω για το google, εγώ στο wiki ψάχτηκα.
thnx ke tous 2 gia tis info . kai ...Quote:
Originally Posted by X
[spoiler:2t238cyn]epidi einai ligo mperdemeno apo oti fenete ,oi moufes itan mono afti ti fora i genika apo tin arxi tis edine moufes ? [se periptosi pou mou ksefyge kati][/spoiler:2t238cyn]