http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=10909
μέρα αποφυλάκισης
Printable View
http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=10909
μέρα αποφυλάκισης
σταματα ρε...ηδη εχω γκαυλοσπυρο που κοσμει την μαπα μου...δειξε ηλεος
Έχω κάνει σεντόνια για τον μεγαλέξαντρο, κάνε σερτς.
Πιο δημοκρατικιά δεν θυμάμαι να την χαρακτήρισα την βυζαντινή από άλλες αυτοκρατορίες, αλλά είχε δύο-τρία πράγματα καλά και είναι ο λόγος που είναι η μοναδική αυτοκρατορία που βάστηξε 1100 χρόνια με το ίδιο σύστημα με όλους τους απέξω να θέλουν να την φάνε. Σε σχέση δε με τους γείτονες, εγώ την αξιολογώ ως πιο πολιτισμένη και δικαιότερη και πιο ήπια και όλα αυτά. Μπορείς να μου πεις και εσύ την γνώμη σου για τις σύγχρονες με την βυζαντινή αυτοκρατορίες και να μου δείξεις πού ήταν πιο γαμάτες με τα δικά σου κριτήρια. Μαλάκες αυτοκράτορες είχε μπόλικους πάντως.
Επίσης ψοφάω για βυζαντινή αισθητική.
η Κινεζικια δοξα τους δρακονιανους κρατησε περισσοτερο
η Αμερικανικια...γιατι σου εδωσε το thrash και τα μπλουζακια
define βυζαντινη αισθητικη
Λοιπον, εγώ που λέτε είμαι εντελώς ανιστόρητος και δεν έχω ιδέα τι συνέβη στη στάση του Νίκα αλλά ένα πράμα που μου τη βιδώνει γενικά είναι ότι υπάρχει μια συνεχής ιστορία ελληνικού ΕΘΝΟΥΣ με μονάχα δύο μικρά κενά μερικών αιώνων, την ρωμαική και την οθωμανική αυτοκρατορία. Δηλαδη πιάνουμε το νήμα από την αρχαία ελλάδα να πούμε (πιο πριν το χαος) το οποίο κόβεται ξαφνικά από την κατάκτηση από τους ρωμαίους (εδώ ξανά μπαίνει λίγο χάος) και μερικούς αιώνες μετά το ξαναβρίσκουμε όταν ανακηρύσσεται αυτοκράτορας ο Κωνσταντίνος και μεταφέρει την πρωτεύουσα λίγο πιο ανατολικά και μας τα λέει και λίγο πιο χριστιανικά. Ε, μετά τρώμε πούλο από τους οθωμανούς, χάνεται ξανά η μπάλα και ξαναβρίσκεται στον 19ο αιώνα. Έτσι βρισκόμαστε στο 2010 να το μιλάμε και το ελληνικό, να κάνουμε και το σταυρό μας. Να θαυμάζουμε τον παρθενώνα, να νιώθουμε και δέος μπροστά στην Αγ. Σοφία. Λίγο απ' όλα, ποτ πουρί αλλά πάντα 'Ελληνες ρε φιλε. Και σκάει στο τέλος τέλος ο Βικ και σου λέει άλλο βυζαντινή άλλο ρωμαική αυτοκρατορία. Ξερωγω Βυζάντιο είναι από το 330, πιο πριν το χαος. Δεν ήταν ρωμαίος ο βρωμοκωνσταντίνος, δε λεγόταν ρωμαικη αυτοκρατορία το βυζάντιο, δεν ήταν η νέα ρώμη η κωνσταντινούπολη, Ξέρεις γιατί; Γιατί από το 330 και μετά πιστεύουμε στον καλό θεούλη.
Δεν είχε ένα σύστημα η Κίνα, είχε μπόλικα, σε πολλά εκ των οποίων δεν ήταν μία αλλά δέκα αυτοκρατορίες ας πούμε που φαγώνονταν μεταξύ τους. Είναι σαν να λες ότι από Μ. Αλέξανδρο μέχρι Γλύξμπουργκ έχουμε μία ελληνική αυτοκρατορία.
Ε, βυζαντινή αισθητική, κτήρια, εικονογραφία, βυζαντινή μουσική, το στυλ γενικά λέω κλπ. Το Άγιο Όρος που έχει μείνει εκεί αισθητικά είναι από τα πιο όμορφα μέρη που έχω δει.
α και περι βυζαντινης φουντας...οσο το σκεφτεσε...
ο ιδιος ο λαος την γαμησε...δεν γιναν ξαφνικα 600 κατομυρια οι μογγολοι και πηραν την ''Πολη''
αυτο μονο ελληνορθοξα ΠΑΟΚια το κανουν
με τα αλλα αρχιτεκτονικα θαυματα τι θα γινει?
Θα είχες πολύ δίκιο Μανώλη αν με έβλεπες να έχω πρεμούρα να δείξω κάποια συνέχεια του ελληνικού ΕΘΝΟΥΣ, που το βάζεις και με κεφαλαία.
Ναι, άλλο η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και άλλο η Βυζαντινή που ήταν η συνέχειά της. Όπως άλλο το δυτικό κομμάτι της, που έχει δική του ιστορία και πολιτισμό και τριβή με τους δικούς της γείτονες. Μην μπλέκεις με τις ορολογίες και το κόντεξτ της συζήτησης. Πριν από λίγο έλεγα στον Σπύρο ότι το βυζάντιο είναι η φυσική εξέλιξη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι άλλο πράγμα ιστορικά, πώς θα γίνει τώρα; Ναι, ο Χριστιανισμός έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ταυτότητα της Αυτοκρατορίας, σαφέστατα πολιτισμικά κλπ, λοιπόν;
Αν μπορέσεις να ξεπεράσεις ότι εγώ είμαι υπέρ της χριστιανικής θρησκείας και βεβαίως δεν το βλέπω ως κακό κομμάτι της βυζαντινής αυτοκρατορίας, μπορώ να σου πω ότι δεν με απασχολεί καμία συνέχεια του ελληνικού έθνους διότι δεν υπάρχει τέτοιο με την έννοια που χρησιμοποιείται από τον Πλεύρη π.χ.. Υπάρχει όμως ένας λαός που ζει στην ίδια περιοχή και μιλάει την ίδια γλώσσα, κάτι κοινό έχει με τους προηγούμενους που ζούσαν πριν από αυτόν εκεί και μιλάγανε την ίδια γλώσσα επίσης. Δεν σημαίνει ότι είναι σούπερμαν κανείς από όλους αυτούς, δεν σημαίνει γενικώς πολλά πράγματα, πάντως υπάρχει αυτή συγκεκριμένη συνέχεια και δεν ξέρω γιατί σου την σπάει κιόλας.
Ρε μπάρμπα, σου έταξα εγώ θαύματα αρχιτεκτονικά; Σου έχω ήδη απαντήσει σε αυτό. Τώρα γιατί έπεσε η αυτοκρατορία, έχεις κάποια άποψη γιατί συνέβη και θες να μου πεις κάτι ή πρέπει να μαντέψω τι ρωτάς πάλι;
λολ και δεος...μπολικα?
εχεις διαβασει για το βυζαντιο για ετσι τα πετας? για αυτοκρατοριες ομιλαμε οχι για κοτετσια...η δημοκρατια και ο φασισμος εξισωνονται στο ονομα της εξουσιας και του ελεγχου
τι σκατα ρε πουστημ...ενηλικας εισαι
πια κτηρια? πια εικονογραφια?εχεις υποψιν σου τα δεν θυμαμε πως τα λενε της αιγυπτου?
εισαι και κρητικος...η αισθητικη που απολαμβανουν οι θειτσες στις εκκλησιες ειναι καθαρα η ''μεταφραση'' αυτων στα ελληνικα-σκοταδιστικα της εποχης
για το ''σκοταδιστικα'' σε παραπεμπω σε ναρκωτικες ουσιες μπας και ανοιξει ο μυαλος σου και δεις οτι η-καθε-θρησκεια εδραζεται στον ΦΟΒΟ
δεν ξερω πιο αγιο ορος γνωρισες αλλα εγω αυτο που γνωρισα ειανι γεματο χαζεμενα πρεζακια...δε λεω,οκ εχει καλα δαση,ψαρια του θεου,και βγανουν και καλο τσιπουρο οι ομοφυλοφυλοι αλλα η αισθητικη τους χαλναει με τα SUV και τα αγαλματακια του πατερ-παστιτσιου
Έλα τώρα, αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος!!!
Σε έχασα πάλι Μινμιν. Ξεκινάς με μια αντίρρηση που έχεις για αυτό που είπα για την Κίνα, μετά λες ότι μάλλον πετάω κοτσάνες για το βυζάντιο και στο τέλος "για αυτοκρατοριες ομιλαμε οχι για κοτετσια...η δημοκρατια και ο φασισμος εξισωνονται στο ονομα της εξουσιας και του ελεγχου" και με γονατίζεις, δεν κατάλαβα τίποτα.
Για της Αιγύπτου ποια λες; Τα φαγιούμ; Τα γνωρίζω πολύ καλά, τα είχαν φέρει και σε έκθεση εδώ στην Κρήτη και μας είπανε για την επιρροή τους κλπ, δηλαδή η ορθόδοξη εικονογραφία για σένα είναι απλώς σκοταδιστικά φαγιούμ; ΟΚ. Διαφωνώ και βαριέμαι να το συζητήσουμε, το έχω παραχέσει σήμερα έτσι κι αλλιώς.
Για τα υπόλοιπα, οκ.
τα φαγιουμ ναι...φορντ αν δεν απαγκιστρωθεις απο την χριστιανικη/μουσουλμανικη/εβραικη λαιλαπα δεν θα αντιληφθεις το οτι στην ουσια το βυζαντιο μας εβαλε φρενο
για τις αγιογραφιες τι να σε πω? το γεγονος οτι αποτελουσε την ΜΟΝΗ ζωγραφικη τοτε και φυσικα ηταν ξεκαθαρα ψυχοεκβιαστικη δεν σε λεει τιποτα...οκ
για το αν με εχασες κλπ...ρε φιλε τι να χασεις?
επισημο ζομπι εισαι με σφραγιδα απο μητροπολιτη...ελα τωρα
Λίγο οφφ-τόπικ, αλλά μινμιν μπορεί οι θεοκρατικές αυτοκρατορίες να ήταν ένα φρένο στη διανόηση, όμως ήταν η φυσική εξέλιξη της ανθρωπότητας όταν οι κοινωνίες επεκτάθηκαν σε κάτι μεγαλύτερο από αυτόνομες-αυτάρκεις πόλεις. Αυτό πάει επίσης σε αρχαιολάγνους που δε μπορούν να διαννοηθούν τον ξεπεσμό της ανθρωπότητας, λες και μία πόλη στην άκρη της Αττικής κουμαντάρεται ομοίως με μία αυτοκρατορία από την Ιβηρική έως την Τραπεζούντα (ΠΑΟΞ κλπ).