Originally Posted by
ikonoklast
Βικ εγώ συμφωνώ και με τα τρία από αυτά που είπες και μπορούν να ειπωθούν κι άλλα τέτοια κοινής αποδοχής, για την εκκλησιαστική περιουσία ήθελα να δω τι θα πεις.
Για τις συγκεντρώσεις, εγώ δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος όσο ο φρηκ. Χωρίς να είμαι αισιόδοξος για κάτι. Η συνέλευση της πλατείας πολιτικοποιείται όσο πάει, ο κόσμος την επόμενη κυριακή θα είναι σίγουρα περισσότερος και ήδη αυτό είναι ένα πολιτικό μέτρο πίεσης. Το οποίο ευθύς εξαρχής επηρεάζει άμεσα την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και την καταβολή ή όχι της πέμπτης δόσης. Ο φίλος Βαρουφάκης είχε πει κάτι πολύ έξυπνο ένα πρωινό χθες/προχθες στο μέγκα όταν οι πασοκοφρουροί πάσχιζαν να βγάλουν απολίτικη και χαωτική την πλατεία. Τους λέει (σε ελεύθερη μεταφορά):
«Ξέρετε κάτι; Αν πηγαίναμε με ένα ματσούκι το βράδυ πριν από την άλωση της Βαστίλης, το πρωί πρίν από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, την ημέρα μετά την πτώση της χούντας το '74 -σε όλες αυτές τις καταστάσεις που δρομολόγησαν τεράστιες πολιτικές εξελίξεις- και ρωτάγαμε τον κόσμο τι πιστεύει, ξέρετε τι βλακεία θα είχαμε να ακούσουμε; Μπορεί ο κάθε ένας από τους «αγανακτισμένους» να λέει μπούρδες αλλά ας μην υποτιμάμε καθόλου την συλλογική ευφυία του κόσμου. Όλο μαζί αυτό το κίνημα μπορεί να σημάνει το τέλος της μεταπολίτευσης και να γράψει καινούριες σελίδες στην ιστορία όσο και να επιστρέψει πίσω στις πιο μαύρες (εδώ αναφέρθηκε στο '36)»
Συμφωνώ σε ό,τι είπε.