γενικά ο καζάκης δείχνει συχνά ότι στοχεύει κάπου και προσπαθεί να υποστηρίξει την ιδέα που έχει στο μυαλό, χρησιμοποιώντας ενίοτε ανακρίβειες. κατώριμε, έλα στο άλλο θρεντ να πούμε για τις επιπτώσεις ενός default.
Printable View
γενικά ο καζάκης δείχνει συχνά ότι στοχεύει κάπου και προσπαθεί να υποστηρίξει την ιδέα που έχει στο μυαλό, χρησιμοποιώντας ενίοτε ανακρίβειες. κατώριμε, έλα στο άλλο θρεντ να πούμε για τις επιπτώσεις ενός default.
Ε όχι, έχει σημασία άμα λέει αρλούμπες ο τύπος μέσα σε όλα τα άλλα, εμείς οι αδαείς τον πιστεύουμε, ε.
Quote:
Πέσιμο στο ΚΚΕ(μ-λ) από περιφρούρηση και ακροδεξιούς
από A/G 8:29μμ, Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
(Τροποποιήθηκε 8:40μμ, Τρίτη 7 Ιουνίου 2011)
.
Ενώ από νωρίς στο χώρο που βρίσκεται το τραπεζάκι μας, σε μια ώρα που ακόμη τα πράγματα ήταν άμαζα και όσοι περνούσαν έπαιρναν ή δεν έπαιρναν προκύρηξη μια ομάδα της περιφρούρησης, καμιά τριανταριά με επικεφαλής μια τύπισσα, την έπεσαν στους συντρόφους με την απαίτηση να φύγει η ταμπέλα με τον τίτλιο "Χώρος Αριστερά στη Πλατεία", τα τραπεζάκια καθώς και να σταματήσει το μοίρασμα της προκήρυξης με την ίδια υπογραφή φωνάζοντας ότι δεν έχει θέση η αριστερά, ξεπεράσανε τα κόμματα πια και αποκαλύπτονται, στη πλατεία!
Το πήραν χαμπάρι και ακροδεξιοί, κάποιοι λένε Χρυσαυγίτες, και όλοι μαζί την πέφτουν ακόμη και τώρα (8:30) σε 15 άτομα συντρόφους και συναγωνιστές. Έριξαν το τραπεζάκι, πέταξαν τις προκυρήξεις, έσκισαν με κοπίδι το πανό, έκαναν αλυσίδες και χτυπάνε και σπρώχνουν. "Ακομμάτιστοι" και ακροδεξιοί μαζί!
Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει ότι και αν κάνουν. Χουντικές πρακτικές στο κίνημα δεν θα περάσουν.
Η ιστορία αυτή θα πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους πια ανεξάρτητα από τις απόψεις τους. Δεν μπορεί κάποιοι να αφεθούν και να καθορίζουν στο λαό το τι θα ακούει και τι όχι!
Κι εσύ κάθεσε και ποστάρεις στο Internet.Quote:
και όλοι μαζί την πέφτουν ακόμη και τώρα (8:30) σε 15 άτομα συντρόφους και συναγωνιστές.
H:
αν θες να μου την πεις εντάξει. Πώς μετριούνται διεθνώς τα κυβικά αερίου δεν έχω ιδέα, με έκανες σοφότερη. Αν μου φαινόταν εξ'αρχής τόσο εξωφρενικό θα το έψαχνα, ρώτησα πρώτα κάποιους που ασχολούνται με οικονομικές ειδήσεις, αλλά τα αυτονόητα σου εξηγώQuote:
Other common multiples are the BBOe, (also BBOE), or billion barrel of oil equivalent, representing 109 barrels of oil, used to measure petroleum reserves,[3] and million barrels per day, MMbd (or MMBD), used to measure daily production and consumption.[4] Also used is the Mtoe, or Millions of tonnes of oil equivalent, a metric measurement equivalent to approximately 0.006841 BBOE.[5]
The BOE is used by oil and gas companies in their financial statements as a way of combining oil and natural gas reserves and production into a single measure.
i can see the future!Quote:
Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει από τα μέσα Μαΐου την Πουέρτα δελ Σολ στη Μαδρίτη αποφάσισαν να διαλύσουν τον καταυλισμό, ο οποίος έχει γίνει σύμβολο του εναλλακτικού κινήματος διαμαρτυρίας στην Ισπανία.
Επειτα από τέσσερις ώρες συζητήσεων κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, συμφωνήθηκε να απομακρυνθούν οι σκηνές που καταλαμβάνουν την πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.
«Ο καταυλισμός αποτελεί εργαλείο εργασίας, όχι έναν στόχο καθαυτό», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από τις 17 επιτροπές που σχηματίζουν το κίνημα των «αγανακτισμένων». Οι διαδηλωτές δεσμεύτηκαν επίσης να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις του κινήματος, οργανώνοντας σειρά διαδηλώσεων τις επόμενες εβδομάδες.
Χρειάστηκαν πολυήμερες συζητήσεις και σύγκληση συνελεύσεων που αναβάλλονταν ώστε οι «αγανακτισμένοι» να αποφασίσουν τελικά να διαλύσουν τον καταυλισμό, παρά τον κίνδυνο να ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας που έχει την υποστήριξη της κοινής γνώμης.
Τρεις εβδομάδες μετά τις συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην Πουέρτα δελ Σολ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις υπερβολές του καπιταλισμού, μόνο μερικές δεκάδες είχαν απομείνει να διανυκτερεύουν στην πλατεία το τελευταίο διάστημα.
Αντιμέτωποι με ανεπίλυτα προβλήματα τροφοδοσίας, υγιεινής και ασφαλείας, οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει από την Κυριακή να περιορίζουν το μέγεθος του καταυλισμού, ξεστήνοντας κάποιες από τις σκηνές που καταλάμβαναν την καρδιά του τουριστικού και εμπορικού κέντρου στη Μαδρίτης.
Για να μην ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας, οι «αγανακτισμένοι» προγραμματίζουν νέες διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, μία στις 11 Ιουνίου, ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων των δημοτικών αρχών που εξελέγησαν στις 22 Μαΐου, και την επόμενη στις 19 Ιουνίου.
1. Άρση Βουλευτικής Ασυλίας.
2. Αφού γίνει το 1, σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα εξετάσει αναδρομικά τα Πόθεν Έσχες από το 1974 μέχρι σήμερα. Ό,τι δεν δικαιολογείται, δημεύεται αυτομάτως.
3. Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι σε επίπεδο γειτονιάς για την τοπική αυτοδιοίκηση, μακριά από κόμματα. Οι εκλεγμένοι συνιστούν μια μίνι βουλή που ψηφίζει αντιπροσώπους που απαρτίζουν τα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια και αναλαμβάνουν διαχείριση του μπάτζετ και ψηφίζουν σε τι θα πάει το μπάτζετ.
...σε περίπτωση άρνησης, δεν το κουνάει κανείς μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές. Εμφανώς η κατάσταση τώρα είναι κρίσιμη και ειδικών συνθηκών και η τωρινή κυβέρνηση την διαχειρίζεται όχι γιατί την ψήφισαν να κάνει αυτό αλλά "γιατί λεφτά υπάρχουν". Συνεπώς, ο λαός πρέπει να εκλέξει εκ νέου ποια κυβέρνηση θέλει για να διαχειριστεί την κρίση.
Αυτά θα έλεγα με την ντουντούκα στο Σύνταγμα.
Ford Prefect, ψήσε και μια δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας τώρα που γυρνάει!
και θέσπιση happy hour σε ολα τα μαγαζια στις 12 - 3 το βραδυ.
Δήμευση τραπεζικών λογαριασμών των μητροπολιτών και αρχιμανδριτών στηρίζω. Πληρωμή των μισθών των κληρικών από την εκκλησία επίσης.
Φοροαπαλλαγή και περιουσία της κάθε μητρόπολης την αφήνω ως έχει. Βαριέμαι να εξηγώ τώρα γιατί.
Περίμενα σχόλια για το 1,2 και 3. Τα θεωρώ αυτονόητα, απαραίτητα και καθολικής αποδοχής, ιδανικά για την περίσταση. Διαφωνείτε;
500 χιλιάδες κόσμου λέει είχε την Κυριακή. Θέλω να ξέρω, όλοι εσείς τα μαχίμια των συγκεντρώσεων, δεν νιώθετε σαν να χύνονται χιλιάδες λίτρα γάλα στον δρόμο ή τόνοι ντομάτας στις χωματερές; Νομίζω έχουν συμφωνήσει όλοι ότι το βασικότερο πρόβλημα των συγκεντρώσεων είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο ΣΑΦΕΣ αίτημα πέραν του "Φτάνει πια" και του "Κάνε κάτι ρε" του Σπιρτόκουτου.
Εγώ κατέβασα δύο πράγματα από την κούτρα μου που θεωρώ βασικά, αυτονόητα και απαραίτητα να γίνουν και που δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα έλεγε όχι.
Προσπερνώντας το χιουμορ του φρικ και την μπηχτή του ικονοκλαστ (που δεν θα τύχει καθολικής αποδοχής έτσι κι αλλιώς), θα ήθελα να μου εξηγήσετε, όσοι δεν βαριέστε και θέλετε, πού είναι το λάθος της σκέψης μου. Ή να προτείνει όποιος θέλει ένα και δύο πράγματα που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις: Βασικά, αυτονόητα και (κυρίως) καθολικής αποδοχής και απαραίτητα.
Μου κάνει πιο πολύ εντύπωση εγώ που γενικά είμαι ο καναπεδάτος να θεωρώ ότι εδώ υπάρχει μια συγκυρία με προοπτική κέρδους και οι βετεράνοι τελικά να την γράφουν και με ευχαρίστηση σχεδόν κάποιοι (φρικ) να περιμένουν την κατάρρευση. Δεν σας καταλαβαίνω μερικές φορές, βοηθήστε με!
ναι ρε φιλε και γω θελω να καταργηθουν τα συνορα και να γινει ανακατανομη του πλουτου και παγκοσμια ειρηνη. Αλλα ο μονος τροπος να γινουν ολα αυτα ειναι ξερω γω να κατεβουν πυρηνες γλωσσες και να φωτισουν τα ανθρωπινα μυαλα , η να μας το επιβαλουν εξωγηινοι κομμουνιστες η κατι τετοιο , προτασεις σαν τις δικες σου ειναι απειρες , δεν ειπες κατι γουαου ριζοσπαστικο γαματο... το θεμα ειναι οτι τπτ απο αυτα δεν προκειτε να γινει γιατι η κενωνια εχει σκατα στον εγκεφαλο.. δλδ αμα πουν σε ολους αυτους εκειθε μεθαυριο βρηκαμε 1000000000000000000 τονους πλουτονιο και θα σας αυξησουμε τους μισθοι 400 ευρο τον μηνα και ολοι οι μεταναστες θα δουλευουν στα ορυχεια και οι ανεργοι θα παιρνετε 1000 ευρο επιδομα και ολα γκαβλα και θα χουμε και πυρηνικα να μη μας κουνιουντε οι Τουρκαλαδες ... θα αδειασει η πλατεια σε νανοσεκοντς , και θα γεμισουν οι καφετεριες , ο κοσμος στα μπουζουκια θα σπαει τα πιατα με βαριοπουλες , και οι Ελβετοι θα ανοιξουν παραρτημα εργοστασιου για ρολεξ στην Ελλαδα... και ολοι αγκαλιασμενοι καθε 15 μαιου θα μαζευομαστε στο συνταγμα και θα τραγουδαμε "ας κρατησουν οι χοροιιιιιι " και θα γυρναμε σπιτια μας με τις οικολογικες μα λεξους και ουτε γατα ουτε ζημια .
Βικ εγώ συμφωνώ και με τα τρία από αυτά που είπες και μπορούν να ειπωθούν κι άλλα τέτοια κοινής αποδοχής, για την εκκλησιαστική περιουσία ήθελα να δω τι θα πεις.
Για τις συγκεντρώσεις, εγώ δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος όσο ο φρηκ. Χωρίς να είμαι αισιόδοξος για κάτι. Η συνέλευση της πλατείας πολιτικοποιείται όσο πάει, ο κόσμος την επόμενη κυριακή θα είναι σίγουρα περισσότερος και ήδη αυτό είναι ένα πολιτικό μέτρο πίεσης. Το οποίο ευθύς εξαρχής επηρεάζει άμεσα την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και την καταβολή ή όχι της πέμπτης δόσης. Ο φίλος Βαρουφάκης είχε πει κάτι πολύ έξυπνο ένα πρωινό χθες/προχθες στο μέγκα όταν οι πασοκοφρουροί πάσχιζαν να βγάλουν απολίτικη και χαωτική την πλατεία. Τους λέει (σε ελεύθερη μεταφορά):
«Ξέρετε κάτι; Αν πηγαίναμε με ένα ματσούκι το βράδυ πριν από την άλωση της Βαστίλης, το πρωί πρίν από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, την ημέρα μετά την πτώση της χούντας το '74 -σε όλες αυτές τις καταστάσεις που δρομολόγησαν τεράστιες πολιτικές εξελίξεις- και ρωτάγαμε τον κόσμο τι πιστεύει, ξέρετε τι βλακεία θα είχαμε να ακούσουμε; Μπορεί ο κάθε ένας από τους «αγανακτισμένους» να λέει μπούρδες αλλά ας μην υποτιμάμε καθόλου την συλλογική ευφυία του κόσμου. Όλο μαζί αυτό το κίνημα μπορεί να σημάνει το τέλος της μεταπολίτευσης και να γράψει καινούριες σελίδες στην ιστορία όσο και να επιστρέψει πίσω στις πιο μαύρες (εδώ αναφέρθηκε στο '36)»
Συμφωνώ σε ό,τι είπε.
Θα στα πω από κοντά για την εκκλησιαστική περιουσία. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα βρεθούμε, δεν ξέρω γιατί, θα κάτσει. Τώρα βαριέμαι γιατί είναι πιο σύνθετο από κατωριμικές αναλύσεις. Απάντησα όμως στο καυτό θέμα του ότι τους πληρώνει το κράτος και για τους λογαριασμούς μητροπολιτών. Σαν του Αττικής, το 1 δις πρέπει να δημευτεί και το κάθε χιλιάρικο των μητροπολιτών και αρχιμανδριτών και μοναχών (ξέχασα).
Ούτε εγώ δηλώνω αισιόδοξος ή απαισιόδοξος. Ομολογώ ότι το 500 χιλιάδες μου έκανε θετική εντύπωση, προς τα θετικά εξελίχθηκε. Επιμένω όμως πως είναι ζητούμενο να υπάρχουν σαφή αιτήματα. Το μεσοπρόθεσμο και η καταβολή της πέμπτης δόσης είναι σίγουρα ένα θέμα που προέκυψε μόνο του και καλώς προέκυψε και καλώς υπάρχει η πίεση. Και νομίζω και οι δύο είχαμε πει σε αυτό το θρεντ πριν μέρες (σίγουρα εγώ πάντως, το θυμάμαι) ότι η φάση αυτή κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί (το ρεζουμέ του Βαρουφάκη), δηλαδή και προς σαφές αποτέλεσμα.
Εντωμεταξύ, βρίσκω ότι δεν είναι καθόλου άσκηση ματαιότητας που λέει ο φρικ και "σιγά το ριζοσπαστικό" να ειπωθούν 1, 2, 3 πράγματα. Λες ότι μπορούν να ειπωθούν κι άλλα κοινής αποδοχής. Γιατί δεν τα λες να μαζευτούν δέκα ρε παιδί μου κοινής αποδοχής απαραίτητα πράγματα; Αλλά βασικά πράγματα, όχι λεπτομέρειες. Η ασυλία που απολαμβάνουν τόσα χρόνια επαγγελματίες απατεώνες που δεν μπορεί να τους ακουμπήσει κανείς είναι ΜΕΓΙΣΤΟ θέμα σε μια πολιτική κατάσταση που και η κουτσή Μαρία λέει ότι υπάρχει θέμα διαφθοράς. Το αυτό και για την ευθύνη υπουργών και παραγραφή κλπ, κλπ.
Η εκκλησιαστική περιουσία ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είναι κοινής αποδοχής θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι το σωστό για την κάθε μητρόπολη είναι να γίνει δημοψήφισμα στην εκάστοτε περιοχή σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όπως έλεγα στο 3. Η εκκλησιαστική περιουσία ανήκει και ελέγχεται σε όσα κομμάτια είναι οι μητροπόλεις. Δεν υπάρχει μία διαχειριστική αρχή δηλαδή και δεν είναι όλοι ίσα κι όμοια. Άντε, είπα και κάτι παραπάνω.