Quote:
Originally Posted by
Raven Lord
τα όρια προφανώς είναι μια μαλακία και υπέρ της ασφαλείας, αλλά αναγκαστικά πρέπει να καλύψουν με σιγουριά όλους τους οδηγούς, ανεξαρτήτως σωματότυπου και αντοχών. ο καθένας ξέρει μέχρι πού τον παίρνει για το αλκοτέστ. από εκεί και πέρα μην πίνεις άλλο ή μην παίρνεις αμάξι. υπάρχει βέβαια και η άποψη που λέει ότι ακόμη και 1-2 μπύρες μπορεί να σε κάνουν να υπερτιμήσεις τις δυνατότητές σου, παρόλο που ουσιαστικά είσαι 100% νηφάλιος, η οποία δεν απέχει από την πραγματικότητα.
Ναι, δε διαφωνω στα πρωτα που λες. Απλα αν εισαι 90 κιλα και εχεις πιει 2 μπυρες, σορρυ, αλλα αυτο δε θα επηρεασει ΚΑΘΟΛΟΥ την οδηγηση σου, και η αντιθετη αποψη απεχει οσο γινεται να απεχει απο την πραγματικοτητα. Δηλαδη αν καποιος οδηγει σωστα και τηρει τους κανονες ασφαλειας χωρις τις μπυρες, τοτε με 2 μπυρες δε θα αρχισει να οδηγαει σα μαλακας, ουτε θα ειναι επικινδυνος για κανεναν. Αν καποιος ειναι επικινδυνος ουτως ή αλλως... αυτο ειναι αλλο θεμα. Προσωπικα σε 15 χρονια οδηγησης εχω τρακαρει 2 φορες, και τις 2 φορες επεσαν αλλοι πανω μου. Τη μια φορα περασε μια γυναικα ενα ΣΤΟΠ και απλα με χτυπησε στο πισω μερος και αρχισα να κανω σβουρες. Η εξηγηση της ηταν οτι μπερδευτηκε γιατι με ειδε ξαφνικα και αντι να πατησει φρενο πατησε γκαζι. Την αλλη φορα ειχε βρεξει, ειχε σχετικη κινηση, καποια στιγμη ανοιξε ο δρομος και η πισω μου επιταχυνε αποτομα, ομως τα αυτοκινητα σταματησαν ξανα λογω κινησης, και απλα επεσε πανω μου απο πισω και με εριξε και στον μπροστινο. Εχω οδηγησει μονο ΜΙΑ φορα εχοντας πιει ποσοτητα αλκοολ που επηρεαζε λιγο την οδηγηση μου, αλλα επειδη το αναγνωριζα πηγαινα με 15-20 χιλιομετρα την ωρα και εκανα μιση ωρα να φτασω σπιτι μου απο ενα μερος το οποιο απειχε 10 λεπτα κανονικα. Προφανως δε λεω οτι θα επρεπε να το κανει καποιος αυτο, και φυσικα δε θα επρεπε ΠΟΤΕ να το κανει, απλα εξηγω μαλλον τι ηθελε να πει ο υπερσυντελικος. Τις 2 φορες που ειχα γινει κομματια εδωσα το αυτοκινητο μου σε αλλον και με πηγαν σπιτι ή το αφησα εκει που ημουν και με γυρισαν. Εχω οδηγησει δεκαδες φορες εχοντας πιει 2-3 μπυρες και δεν εχουν επηρεασει την οδηγηση μου ουτε κατα 0.000001%. Αλλωστε θεωρητικα η ποσοτητα αλκοολ μιας μπυρας διαλυεται στο αιμα σε περιπου 1 ωρα, οποτε αν κατσεις ενα τριωρο καπου και πιεις 2-3 μπυρες, ε μαντεψε.