παίζει να μην έχω πάει ποτέ κέρασμα στο σχολείο.
Printable View
δεν ηταν αργια. επισης σας λεω οτι οι καθηγητες στα αρχιδια τους αν ξεκινησει μια βδομαδα πιο νωρις. αλλωστε πρεπει 1η σεπτεμβρη να παρουσιαστουν στα σχολεια, δεν εινα ιδα οτι κανουν και διακοπες απο εδω και απο εκει.
εν τω μεταξυ ειναι ηλιθιοι και επικινδυνοι αοι ανθρωποι. ποσ σχολεια εχουν ελειψεις σε καθηγητες, που ακομα και τωρα δεν εχουν ερθει (καλα στα νησια ειδικα ειναι γαμησε τα), οι υπεραριθμες ταξεις τα μπουρδελοβιβλια τους κτλ κτλ και εκεινοι νομιζουν οτι αμα γινει μια βδομδα παραπανω μαθημα θα φτιαξει η παιδεια. σταχτη στα ματιατου κοσμου ριχνουν. ο κατηφορος συνεχιζεται
Ούτε εγώ τη θυμάμαι σαν αργία την 7/1, απλά φαντάζομαι ότι μπερδεύεται ο κόσμος επειδή συνήθως έπεφτε μέσα στο 15ήμερο Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς.
Δεν έχει σχέση το 15νθήμερο που λες, εδώ και 7 χρόνια (τουλάχιστον) τα σχολεία κλείνουν 23/12 και ανοίγουν 8/1. Αν 23 είναι Κυριακή τότε κλείνουν Παρασκευή, δεν μπερδεύτηκε κανείς να πει "παιδιά από του χρόνου θα κλείνουμε στις 21". Φέτος ας πούμε κλείσαμε κανονικά στις 23, Δευτέρα, και ανοίξαμε στις 8 που ήταν Τετάρτη.
Αυτή η "αργία" είναι το λιγότερο, ο Μπέρνι μίλησε σωστά.
edit, κάπου είδα γραμμένο ότι η "αργία" ξεκίνησε μια χρονιά που η 7η Ιανουαρίου έπεσε Παρασκευή, οκ. :touched:
Eιδικώς σε ζητήματα παιδείας το κονσεπτ όλων των κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία είναι: 1. Σκεφτόμαστε μια μαλακία 2. Τη διαρρέουμε στα μέσα για να κόψουμε αντιδράσεις 3. Προσπαθούμε να την περάσουμε νύχτα ή την παίρνουμε πίσω.
Κοινώς, οι τύποι σοβαρολογούν για όλο το πακέτο, τώρα αν θα το δοκιμάσουν στην πράξη εξαρτάται και από το τι κράξιμο θα φάνε.
Δεν είναι το κατάλληλο θρεντ ή τελοσπάντων συνδέεται με την παιδεία αυτό που θέλω να θίξω, αλλά όχι μόνο με αυτήν. Κυρίως συνδέεται με την απύθμενη χαζομάρα που κουβαλάμε ώρες-ώρες ως ράτσα, χαζομάρα που, εν τέλει, λαμβάνει μορφή με το χαρακτηριστικό γνώρισμα να ξεκινάμε μια πρόταση χωρίς να ξέρουμε τι πραγματικά θέλουμε να πούμε.
Που λέτε, κάτι έγραφα και μου 'σκασε το επίθετο 'ακαδημεικός', που το θυμόμουν σωστά, αλλά δεν μπορούσα να δικαιολογήσω το ει. Γκουγκλάρω, λοιπόν, επειδή βαριόμουν να πιάσω το λεξικό, και πέφτω τυχαία στο παρακάτω κείμενο. Διαβάζουμε και εστιάζουμε στο διπλοϋπογραμμισμένο (από μένα) σημείο
Πηγή: http://www.plato-academy.gr/project/.../academy-platoQuote:
Ακαδημία Πλάτωνος
Ακαδημία Πλάτωνα μια από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας με λαμπρό παρελθόν. Ονομάστηκε έτσι από τον πρώτο οικιστή, τον ήρωα Ακάδημο (ή Εκάδημο), αλλά έμεινε στην ιστορία εξαιτίας της ομώνυμης φιλοσοφικής σχολής, που ίδρυσε στην περιοχή ο Πλάτωνας το 387 π.Χ. και η οποία λειτούργησε μέχρι την παύση της από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 529.
Ακαδημία Πλάτωνα πνευματικό κέντρο της Αρχαίας Αθήνας που καθόρισε τη φιλοσοφική σκέψη του σύγχρονου πολιτισμού μας. Μια «σχολή» στην οποία γινόταν έρευνα σε όλους τους τομείς. Ένα κέντρο πολιτικού προβληματισμού.
Πλάτων προσωπικότητα με σημαντική συμβολή στη φιλοσοφική σκέψη, ένα πρόσωπο με παγκόσμια ακτινοβολία στο σήμερα. Οι στοχασμοί του συνδέονταν με την πραγματικότητα, τα προβλήματα της εποχής του και τα θέματα της πόλης.
Είσαι site που ονομάζεται plato-academy, κι αυτό που έχεις να πεις για τον Πλάτωνα είναι ότι είχε «σημαντική συμβολή στη φιλοσοφική σκέψη». :touched::touched:
. . . . . .
Όχι, φίλε μου, το 'χεις χάσει το παιχνίδι, απ' όποια σκοπιά κι αν το δεις. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ δεκάδων* διατυπώσεων που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη, και δεν θα μοιάζουν με την πιο χαζή περιττολογία που έχει ακουσθεί ποτέ. Ακόμα και στο δημοτικό θα ντρεπόταν ένας μαθητής να γράψει την παραπάνω πρόταση.
*π.χ.: "The safest general characterization of the European philosophical tradition is that it consists of a series of footnotes to Plato." (Alfred North Whitehead)
Spoiler
[/σχολαστικανούσιο ποστ]
Πραγματικά όμως λυπάμαι
Spoiler
Πριν μου πει κανείς "Και ποιον να έβαζε" , να πω ότι
Λυπάμαι.
Περίμενα με μεγάλη αγωνία να παίξει η σωστή κίνηση :dfinger:
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...PfZfM_GyxYf6OT
Από τη ΝΔ όλο και κάποια "έκπληξη" μπορείς να περιμένεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας τραγέλαφος όμως, είναι αδιανόητα θλιβερό το βάθος πάγκου του.
Ντινόπουλος υπουργός, θα πεθάνω.
τρολολο φάση ....
Ο παππούς μου είχε δίκιο, τα σκατά και οι φελλοί επιπλέουν ότι και να γίνει
ο γεωργιαδης γιατι μας αφησε τοτε;
Giati kapoia stigmi tha ginei (dystyxws) prwthipourgos.
Kai eipe o Samaras na tou kopsei ligo tin fora.
Περισσότερο για το βορίδη θα το λεγα αυτό, παρά για τον καραγκιοζάκο τον άδωνι.
Φακ.Υπουργος υγειας ο Βοριδης.Σα να λεμε ο Μιχαλολιακος.