http://educmus.ppp.uoa.gr/prothiki/b2-12.jpg
Printable View
Ε εντάξει, δε μιλάει για ίβολ, γκριμ και νέκρο διαβόλια και τριβόλια ώστε να ταιριάζει στις αισθητικές σας :!:
/np Anal Cunt - ο Ruthless, ο Steel Assassin, ο Dark Avanger.
.
Φαίνεται carheart. :shock:
αιματα και σκατα
εντιτ.για τους στιχους του αποπανω
Ιταλοί φίλε.
Μεγάλα εθνίκια-χρυσαυγίτες :!:
ER και users του: Μια προσέγγιση της ανθρώπινης καθυστέρησης
αυτο ειναι χειροτερο
my Warrior deleted his account
he is a hero.
and he's gone.
exei leakarei to holy martyr?
Ειλικρινά, είμαι περίεργος να καταλάβω το σκεπτικό σου.Quote:
Originally Posted by attila
Εκτός αν το γυρίσουμε τώρα σε εθνίκια Manowar, Maiden και γενικά όποιον καταπιάστηκε έστω και στο ελάχιστο στα τραγούδια του με ελληνική ιστορία/μυθολογία.
Αντίστοιχα όποιος έχει γράψει έστω και κάτι για Odins, Thors, Valhallas κλπ είναι παγάνι και πιστεύει στους Aesir(και φυσικά είναι εθνίκι για τους Σκανδιναβούς).
Δείτε το τέλος του προηγούμενου μου ποστ.
δεν θελει και πολυ σκεψη για να καταλαβεις τι ειναι καποιος που γραφει για αιματα, χωματα, πατριδες, τιμες και ιερα
Ο Ιταλός όταν γράφει για την Ελλάδα; Ή ο Αμερικάνος;
Ρε πάτε καλά; Δηλαδή τι; Του ανυψώνετε η μη-εθνική του υπερηφάνια; Νιώθει τη δύναμη των όχι-προγόνων του μέσα του;
:roll:
EDIT: Το θέμα είναι ότι όλοι τρέξατε γιατί νομίζατε πως είναι τίποτα δικοί μας μωρέ του ευρύτερου NS κύκλου και ήρθατε να κράξετε.
Αυτό, ή απλά δεν μπορείτε να καταλάβετε πως κάποιοι εννοούν τους γαμάτους στίχους.
Αν ήμουν Γερμανός εγώ προσωπικά θα θεωρούσα και γαμώ τους στίχους του Herz Aus Stahl πχ. Γιατί έκατσε μια μπάντα και έβγαλε ένα τραγούδι της σε νέα εκτέλεση, με νέους στίχους σε άσχετη γλώσσα με αυτούς. Αυτό το θεωρώ και γαμώ τους στίχους.
το κύριο πρόβλημα με αυτούς τους στίχους είναι ότι είναι αστείοι και παιδικοί και σκατά.
Εμένα μ αρέσουν :headbang:
Γνώμη σου φίλε Griffith, για μένα είναι από τους καλύτερους που έχω δει. Σωστοί ιστορικά όσο πάει, με σωστό επικό feeling, με τα όλα τους. Και σε σχέση με το call to arms, αυτοί είναι σε άγνωστη γλώσσα για τους Holy Martyr(o Alex έκανε μαθήματα για να μπορεί να τα προφέρει σωστά τα ελληνικά).
Βέβαια εσείς θεωρείτε παιδικούς και αστείους οποιουσδήποτε στίχους επικού metal. Αλλά δε βγήκατε να πείτε "χαχα αστείοι και παιδικοί οι στίχοι του..." οποιουδήποτε κομματιού έχω ποστάρει εδώ κατά καιρούς. Σας πείραξε το NS του θέματος παγκοσμιοποιημένοι κομμουνιστές μου εσείς.
Από την άλλη ακούτε black και πόσα ακόμα.
Ξαναλέω, δείτε τι έγραψα περί καθυστέρησης :!:
ναι, η Ρεπούση του έπικ μέταλ.Quote:
Originally Posted by Ruthless
Α νά'τος, ξεπετάχτηκε κι άλλο ένα υπόδειγμα ER user!
Ναι κύριε μαλάκα, εννοώ δεν έχουν ανακρίβειες, κάθε άλλο μάλιστα, περιέχουν γενικά λεπτομέρειες που δείχνει πως το έχουν ψάξει το θέμα.
κοίτα, οι στίχοι που πόσταρες ήταν για βλάκες.εδώ ανάλογοι (τύπου φάση) στίχοι που δε γελάμε, όσοι αληθινοί.
επίσης όπως όλοι οι άλλοι βλάκες επαγγελματίες μεταλάδες έχεις μανία καταδιώξεως, συγκεκριμένα από παγκοσμιοποιημένους ουτοπιστές κομμουνιστές σατανιστές μπλακμεταλάδες (...) .επίσης αυτή η ιστορία με το να επιχειρηματολογείς παντού και πάντα για κομμουνιστές και τέτοια, παρότι είμαστε, να σταματήσει, γιατί είναι βλακεία και συ μπορεί να είσαι βλάκας αλλά οι υπόλοιποι δεν είμαστε.
Τι ανακρίβειες να έχουν δεκαπέντε στίχοι για ματωμένα χώματα και σπασμένα δόρατα ρε fainting goat;Quote:
Brothers in arms, giving their lifeQuote:
Fathers and sons, brave men of Sparta
They stand as one, against the foes
Hellenic Pride, fight with Ανδρεία (*)
Thunder from the sky, Gods of the Olympus
Marching by my side, "Ζευς Σωτήρ Νίκη" (*, **)
Άρης God of War with Φοβος and Δήμος (*)
Spartan with no fear, praise the Λακεδαιμων (*)
* προφερει σχεδον σωστα
** ιστορικα ακριβης κραυγη :)
concept ειναι το album ε
Griffith,
Γιατί δε γελάς με στίχους του Hammerheart αλλά γελάς με στίχους του Hail to Hellas πχ;
Γιατί δε γελάς με το Blood of my enemies αλλά γελάς με το Achilles agony and ecstacy;
Γιατί δε γελάς με το Heathen Assault αλλά γελάς με το Clontarf;
Γιατί δε γελάς με το Storms of Asgard αλλά γελάς με το Chronicles of the Black Sword ή με το In Fate's Eye a King;
Μήπως γιατί οι Bathory είναι αποδεκτοί στους black metal κύκλους σου ενώ οι άλλοι παίζουν και heavy metal βρε αδερφέ; Ξέρεις, αυτοί που κοροϊδεύουν και βρίσκουν αστείο το όλο black metal.
Μήπως γιατί θυμίζει έστω και λίγο κάτι εθνικιστικό για σένα είναι ενάντια με τον κομμουνιστική κοσμοθεωρία σου; Ενώ αυτά των vikings μας πέφτουν μακρυά, δηλαδή και να πούμε για valhalla δε θα μας πουν φασίστες. Αν πούμε για ηλύσια πεδία όμως έχουμε μπει στη λίστα των φασιστόμουτρων.
Μήπως γιατί οι vikings γαμούν και δέρνουν και δεν κάνει να χάνουν ποτέ; Το λένε όλοι, ο Leif o σπαθής, ο Olaf ο βάρβαρος, μέχρι κι ο Gunnar o σουγιάς!
Μήπως γιατί οι vikings είναι κουλ(το λέει ο Μήτσος ο μπλακμέταλλος που πήρε το Blood Fire Death το '88) ενώ όλα τα άλλα είναι ιστορίες της πούτσας, παραμυθάκια για μωρά παιδιά, φανταστικές ιστορίες του Elric ή του Conan ή του Kull κλπ κλπ;
Newsflash for you, η όλη ελληνική μυθολογία είναι πολύ καλύτερα ορισμένη από την σκανδιναβική και σε ιστορία και ποικιλία φαντάζομαι έχουμε λίγο καλύτερη(και σαφώς πιο πολύπλοκη). Εκτός αν εσένα οι στίχοι του One Rode to Asa Bay που μου έδωσες για παράδειγμα σου βγάζουν τόσο παραπάνω συναίσθημα(γιατί εκεί καταλήγουν όλα) από όσα πόσταρα πριν που κάνει τα δεύτερα να είνα σκουπίδια.
Και Phantom Duck, αν μου βρεις τραγούδια περί Σπαρτιατών(μην το γενικεύσουμε δηλαδή) με πιο ιστορική ακρίβεια από αυτά των Holy Martyr μπράβο σου. Εγώ πάντως για πλάκα σου βρίσκω πόσα που φαίνεται πως το έχουν πιάσει το θέμα αρκετά ως πολύ πιο ρηχά από τους Holy Martyr. Αυτό δείχνει τουλάχιστον επαγγελματικότητα και ενδιαφέρον από την πλευρά τους, δεν πέτανε απλά 5 στάνταρ λέξεις(πόλεμος, Σπάρτη, πόλεμος, Άρης, δόρυ πχ) και δεν μπορείς να πεις πως είναι και για την εθνικιστική τους καύλα επίσης.
ΥΓ: Ο wom ξέρει πολλά. Βασικά πρόλαβε επόμενο ποστ μου αν πεταγόταν και έλεγε πάλι μαλακίες ο phantom duck.
Quote:
καλύτερη ερώτηση όλων των εποχών, δεν έχω λόγια.
Απάντησέ μου ρε κάρχαρτ. Τι το τόσο αστείο έχει η ελληνική μυθολογία και ιστορία σε σχέση με τη σκανδιναβική;
Σου απαντώ ρε Ρουθλεσ, γιατί είσαι και παλικάρι. Πάρε αυτούς τους στίχους, τις προεκτάσεις τους, και πες μου αν ο Quorthon κοιτάει απλά την μυθολογία του με φτωχότατο μαχητικό τρόπο τύπου "τα σπαθιά μας θα τρυπήσουν τους λαιμούς σας, εχθροί!", ή έχει σαφείς προεκτάσεις στην ανθρώπινη αφύπνιση, στην εσωτερική ανησυχία και στην στην αέναη ανθρώπινη αναζήτηση. Αν χρησιμοποιεί τη μυθολογία για να πει κάτι βαθύτερο από μυθολογίες, ή αν απλά βαυκαλίζεται με το να γράφει για hail to hellas και hail to england, και απλά να γράφει για μάχες, χαμένα επικοιδανικά, πατρίδες, και άλλες τέτοιες εθνικιστικές μπούρδες.
Για αυτό δεν γελάμε με τον Quorthon ψηλέ. Επειδή είπε πράγματα. Διάβασε τους στίχους του "through blood by thunder" και του "to enter your mountain", και μετά τόλμα να τα τοποθετήσεις θεματικά δίπλα στον κάθε holymartyr και ironsword.
Και πίστεψέ με, αυτή τη στιγμή δεν με επηρεάζει ΚΑΘΟΛΟΥ το γεγονός πως ο Quorthon έγραψε δεκάδες φορές επικότερη μουσική από όλη την υπόλοιπη επική σκηνή μαζί.
Ούτε πως οι ΜΟΝΟΙ που τον πλησίασαν (εξαιρώντας Doomsword) προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο του blackmetal.
Μιλάω καθαρά για στίχους τώρα.
Συγγνώμη ρε παιδιά να βάλω και γω άλλο ενα πόιντ στην αντιπαραθεση σας?
-Μήπως, λέω μήπως, τσαμπα καθεστε και τσακώνεστε? Μήπως απλά τα παληκάρια έιδαν τιην ταινια 300, γουσταραν, είδαν ότι εχει περαση, είναι και κοντα στην ελλάδα, και λενε ας γραψουμε γ'ιαυτο?? Μήπως λεω.
Γιατί όχι δηλαδη να μην υπαρχει μια τόσο ρηχη αφορμη???
Αν ήταν στίχοι βγαλμενοι πραγματικά απο την ψυχή τους, μπορεί να βρσικόντουσαν ακόμα και στο χειρότερο κομμάτι τους στο χειρότερο αλμπουμ τους αναμεσα στο 1:25 και στο 3:22. Δεν θα καναν το κραυγαλέο. Ελα ρε παιδιά το εξώφυλλο είναι το ίδιο με την ταινια, μην παλαβώσουμε κιόλας.... Εγω μόνο τους Nile ξέρω (ή τουλάχιστον θυμάμαι) να ασχολούνται με ιστορία αλλου λαου, (τοσο έντονα)
Και εδώ είναι που κάνεις το λάθος carheart.
Βλέπεις μόνο το "τα σπαθιά μας θα τρυπήσουν τους λαιμούς σας, εχθροί". Δε βλέπεις τη μάχη του ανθρώπου(εσωτερική, εξωτερική, ότι θες) όταν είναι σε δύσκολη θέση(Θερμοπύλες πχ) που δεν το βάζει το κεφάλι κάτω και τρέχει, δεν τα παρατάει, αλλά κάθεται και πολεμάει για τα ιδανικά του. Που ξέρει πως πιθανότατα θα αποτύχει(με πολύ άσχημη κατάληξη - σίγουρο θάνατο), αλλά το κάνει γιατί πιστεύει ρε φίλε. Γιατί το κάνει για το ευρύτερο καλό των άλλων τριγύρω του, γιατί θα περάσει από τα σκατά για τους άλλους συνανθρώπους του.
Δηλαδή στον στίχο του Defenders in the name of Hellas των Holy Martyr:
Victorious with my shield or dead upon it
εσύ βλέπεις απλά ένα έθιμο της εποχής. Εγώ βλέπω το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, της αυτοθυσίας.
Για να στο κάνω λιανά, "έχει σαφείς προεκτάσεις στην ανθρώπινη αφύπνιση, στην εσωτερική ανησυχία και στην στην αέναη ανθρώπινη αναζήτηση" προς ένα καλύτερο κόσμο, για αυτόν και τους γύρω του και το πόσο μπορεί να προχωρήσει για να το καταφέρει.
Εσύ γενικά σε αυτά βλέπεις βέβαια τα σπαθιά μας θα τρυπήσουν τους λαιμούς σας και μόνο αυτό. Τα ίδια φαντάζομαι βλέπεις στις ιστορίες του Conan(που είναι το απόλυτο υπόδειγμα ήρωα που από τα σκατά φτάνει να περάσει ζόρια και να γίνει βασιλιάς - παράδειγμα πως με την ανθρώπινη θέληση και τα ιδανικά σου μπορείς να ξεπεράσεις κάθε σκατό που σου πετά αυτή η ζωή και να φτάσεις ψηλά). Όπως και σε οτιδήποτε άλλο έχει την στάμπα επικό πάνω.
@distortion: Το Hail to Hellas EP βγήκε πριν την ταινία 300.
εγώ βλέπω κακογουστιά
@distortionofperception
Δε νομίζω ότι επηρεάστηκαν από την ταινία, τα μισά τραγούδια υπάρχουν από το 2003, από το EP Hail to Hellas. Τώρα αν με ρωτήσεις γιατί το κάνουν, θα σου πω μάλλον ότι οι στίχοι ταιριάζουν με τη μουσική τους κλπ, + ότι το έκαναν κ για να ευχαριστήσουν τους αρκετούς Έλληνες οπαδούς τους, που τους έχουν στηρίξει εδώ κ αρκετά χρόνια (πράγμα που δεν θεωρώ κακό)
Είσαι λάθος, είμαι οπαδός Moorcock. Και όχι για λόγους σαν αυτό :
Εμένα αυτό μου φαίνεται χριστιανική ηθική ιn disguise, θα θυσιαστεί ένας για το καλό όλων, και εγώ με αυτά τα πράγματα δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά.Quote:
Βλέπεις μόνο το "τα σπαθιά μας θα τρυπήσουν τους λαιμούς σας, εχθροί". Δε βλέπεις τη μάχη του ανθρώπου(εσωτερική, εξωτερική, ότι θες) όταν είναι σε δύσκολη θέση(Θερμοπύλες πχ) που δεν το βάζει το κεφάλι κάτω και τρέχει, δεν τα παρατάει, αλλά κάθεται και πολεμάει για τα ιδανικά του. Που ξέρει πως πιθανότατα θα αποτύχει(με πολύ άσχημη κατάληξη - σίγουρο θάνατο), αλλά το κάνει γιατί πιστεύει ρε φίλε. Γιατί το κάνει για το ευρύτερο καλό των άλλων τριγύρω του, γιατί θα περάσει από τα σκατά για τους άλλους συνανθρώπους του.
Όλο το post σου είναι μια σαφής απόδειξη πως :
α) δεν κατάλαβες το ποστ μου
β) δεν έχεις καταλάβει τους στίχους του Quorthon, και τι ΑΚΡΙΒΩΣ λένε.
Και για το α) εντάξει, δεν τρέχει κάτι, πίνουμε μια μπύρα και το λύνουμε, αλλά το δεύτερο είναι σοβαρό μαν.
γενικά νομίζω το πρόβλημα δεν είναι το τι λέει κανείς αλλα το πως το λέει.
Να σημειώσω επίσης ότι καλά τα λέτε κ οι 2 σας στα 2-3 τελευταία σας ποστ, απλά ήθελα να προσθέσω κ το προσωπικό γούστο / πιστευω κλπ του καθενός στο πως αντιλαμβάνεται τους στίχους ή τι στίχους θέλει να διαβάζει κλπ. Ο μεν ένας τα λέει χύμα κ ωμά, ο άλλος διαφορετικά. Άποψή μου ε.
@ Holy Martyr Fans: Νταξ βγήκε πριν την ταινια (αν θέλω να μαι σπασίκλας, το κόμικ βγήκε πριν το δίσκο)
Επίσης, όλα αυτα που λες Ruthless περι μεγαλείου της φρασης ή ταν ή χ τας τα ένιωσες ακούγοντας Χόλυ Μαρτυρ? Δηλαδή όταν διάβαζες την (μυθ) ιστορία δεν τα νιωθες? Ναι θα μου πείς είναι αλλιώς με μια επική επένδυση.
Τεσπα περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Κάθε "επικό παραμυθάκι" κάτι κρύβει πίσω από τα σπαθιά carheart, είτε είναι ο viking, είτε είναι ο Οδυσσέας, είτε είναι ο Conan, είτε απλά ο καταραμένος πολεμιστής που πολεμάει για πάντα.
Στις Θερμοπύλες καλώς ή κακώς, αυτό κρύβεται. Η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση των πάντων για το καλό των άλλων. Σε ιστορίες άλλες της ελληνικής μυθολογίας υπάρχουν άλλα νοήματα από πίσω.
Τώρα να είναι χριστιανική ηθική in disguise κάτι που έγινε κοντά 500 χρόνια πριν τον ορισμό της χριστιανικής ηθικής, οκ, αν το βλέπεις έτσι πάσο. Εγώ το βλέπω ως ευρύτερη ηθική του ανθρώπου, άσχετα από τον εκάστοτε θεό και ιδανικά που πιστεύει.
Το ποστ σου το κατάλαβα, και προφανώς καταλαβαίνω τι κρύβεται πίσω από κάθε τέτοια ιστορία, είτε ο χαρακτήρας καταλήγει στη Valhalla είτε στα Ηλύσια Πεδία είτε στον παράδεισο(της χριστιανικής μας ηθικής). Γιατί αυτό επιδιώκει ο καθένας, να φτάσει στο τέλος της αέναης ανθρώπινης αναζήτησης, όπως το βλέπει και το πιστεύει στην εκάστοτε εποχή.
@distortion: Προφανώς όταν τα διάβαζα. Από την άλλη πρώτα διάβασα επίσης εγώ την σκανδιναβική μυθολογία και μετά άκουσα Bathory(ή Doomsword ή οτιδήποτε). Αυτό όμως δε μειώνει το feeling του να το ακούς.
@Mostos: Πώς το λέει δηλαδή :?:
Quote:
Originally Posted by Pitsadoros
Παίζει πακετάκι παραγγελίας cd + ραφτό + tshirt 25 euros. :P
Στο myspace τους έχει βάλει το Lakedaimon από το καινούριο.
Τέλος στην αναζήτηση υπάρχει μόνο για τους θνητούς και βρίσκεται μόνο εκεί που μπορούν να δουν τα φθαρτά τους μάτια.Quote:
Μπλε είναι ο λαγός.
Το οποίο είναι πάρα πολύ καλό.
Ψιτ, και στη Valhalla να μπεις, μόλις έρθει το Ragnarok τελείωσε. Ως τότε απλά είσαι στην αναμονή. Δεν έχει σημασία το θνητός ή το αθάνατος, μόλις έρθει τέλος, φινίτο, καπούτ. Σπαθιά, μάχες, φίδια σκύλοι και σκατά και τέλος.
Δες το ως παράδεισο μέχρι τη 2α παρουσία(να η χριστιανική ηθική λοιπόν πάλι).
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ