Ναι, το προβλημα ειναι οτι δε θα μπορει να περιστραφει
Printable View
Ναι, το προβλημα ειναι οτι δε θα μπορει να περιστραφει
Έχουμε κάναν ηλεκτρολόγο εδώ μέσα?
Φτιάχνω ένα φωτιστικό οροφής, στο οποίο θέλω να βάλω να κρέμονται με καλώδιο 3 λάμπες. Το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσω, είναι 3x0,75.
Έχω τρεις απορίες:
Καταρχάς, υπάρχει περίπτωση τα καλώδια που βγαίνουν από το ταβάνι, να μη μπορούν να "υποστηρίξουν" (δεν ξέρω πως να το πω) 3 τέτοια καλώδια?
Δεύτερον, πως στο μπέο τα συνδέω στην κλέμα?
Τρίτον, τα καλώδια της γείωσης τι τα κάνω? Τα καταργώ ή συνδέονται κάπως στην κλέμα κι αυτά?
Το φωτιστικό αν έχει βάρος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κρέμεται από τα καλώδια αλλά από το μεταλικό γαντζάκι που συνήθως εξέχει από το ταβάνι.
Βάλε πιο χοντρά καλώδια π.χ. 3x1,5, ειδικά αν πρόκειται να βάλεις λάμπες που θα τραβάνε αρκετά watt.
Αν το φωτιστικό σου είναι μεταλλικό τότε η γείωση θα πρέπει να καταλήγει με κάποιο τρόπο στο μεταλλικό στέλεχος του φωτιστικού. Τα σωστά φωτιστικά έχουν
τριπλή κλέμμα πάνω τους (φάση, ουδέτερος, γείωση). Κάποια μπορεί να έχουν αυτό το συμβολάκι στη θέση που πρέπει να συνδεθεί η γείωση.
Τα χρώματα συνήθως είναι:
Μαύρο > Φάση
Μπλε > Ουδέτερος
Πράσινο ή Κίτρινο ή Κιτρινοπράσινο > Γείωση.
Ξύλινο θα είναι το φωτιστικό, και δε θα κρέμεται από τα καλώδια του ταβανιού προφανώς.. Στο γαντζάκι θα πέφτει το συνολικό βάρος.
40άρες ή 60άρες απλές λάμπες θα βάλω, και το πάχος του καλωδίου δεν το συζητάμε, γιατί είναι συγκεκριμένο, διακοσμητικό.
Όταν λες τριπλή κλέμα, εννοείς μια απλή κλέμα κομμένη να έχει 3 ζευγάρια θέσεων ή κάποια άλλου τύπου ειδική?
Εν τέλει δε μου λες όμως πως θα συνδεθούν όλα στην κλέμα. Θα βάλω σε μια είσοδο τη φάση του ταβανιού, και στην έξοδο και τις 3 φάσεις από τα καλώδια μαζί πχ? Και το ίδιο στους ουδέτερους?
edit: επειδή μάλλον δεν ήμουν σαφής, μιλάω για 3 καλώδια, το καθένα από τα οποία θα είναι 3x0,75.
Αν είναι ξύλινο τότε η γείωση δεν έχει που να καταλήξει, άστην να κρέμεται κάπου που δεν κινδυνεύει να αγγίξει κάποιο από τα άλλα καλώδια.
Υποθέτω ότι θες μεμιάς να ανάβουν και οι τρείς λάμπες με έναν διακόπτη.
https://i.imgur.com/46PNC6t.png
όταν λέω τριπλή κλέμα εννοώ κάτι τέτοιο:
https://i.imgur.com/ea2o6fJ.jpg
Oπότε αυτό που είπα κι εγώ. Μια απλή κλέμα με 3 ζευγάρια θέσεων. Στο πρώτο ζευγάρι θα μπουν οι 3 φάσεις από τη μια και η φάση από το ταβάνι από την άλλη και στο δεύτερο οι 3 ουδέτεροι και ο ουδέτερος από το ταβάνι. Σωστά? Στο τρίτο ζευγάρι έχει νόημα να βάλω τις γειώσεις?
Τέλος, δε μου πες, επειδή απ'όσο ξέρω πρέπει τα καλώδια του φωτιστικού να είναι μικρότερης διατομής από του ταβανιού ορ σαμθιν, υπάρχει περίπτωση 3 καλώδια 3x0,75 να μην τα "σηκώνουν" τα καλώδια του ταβανιού?
Σωστά.
Οι γειώσεις δε θα καταλήγουν πουθενά αφού είναι ξύλινο το φωτιστικό. Αλλά βάλτες εκεί απλά για να μην κρέμονται στον αέρα.
Δε θα έχεις πρόβλημα με τις διατομές. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Βάζεις ό,τι διατομή θέλεις αρκεί να αντέχουν στα ρεύματα που θα περάσουν.
Το μοναδικό που παίζει με τις διατομές είναι το εξής:
όσο περισσότερο ρεύμα περιμένεις να περάσει από το καλώδιό σου τόσο μεγαλύτερης διατομής καλώδιο πρέπει να βάλεις.
Όσο περισσότερα είναι τα watt των λαμπτήρων τόσο μεγαλύτερα ρεύματα θα περνάνε, γι'αυτό σου πρότεινα αρχικά να βάλεις μεγαλύτερης διατομής καλώδια.
Τα 3x0,75 σε κανονική λειτουργία μπορεί να μην έχουν πρόβλημα αλλά μπορεί να ζετσταθούν ή και να λιώσουν σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, (πριν πέσει η ασφάλεια του πίνακά σου).
Είναι ακραίο το σενάριο που σου λέω αλλά έχει συμβεί.
Αυτό που σου προτείνω είναι, όταν θα ολοκληρώσεις το φωτιστικό και θα το βάλεις σε λειτουργία, άστο αναμμένο 5-10 λεπτά και μετά ανέβα με μια σκάλα και πιάσε
τα καλώδια που έχεις βάλει ώστε να δεις αν έχουν ζεσταθεί. Αν τα νιώθεις έστω και λίγο ζεστά τότε είναι πάρα πολύ κακό. Εκεί είτε πας σε πολύ λιγότερα watt ή αλλάζεις καλώδια άμεσα.
Φτιάξε κάνα πετάλι εσύ και άσε τα φώτα κειπέραρε.
Oκ, θενκς!
Γιατί όμως το 3x0,75 θεωρείται "λίγο"? Καλώδιο από κατάστημα που πουλάει συγκεκριμένα είδη για φωτιστικά είναι.
Τώρα, για θερμοκρασία καλωδίου που λες, δεν ξέρω αν θα είναι εφικτό να νιώσω οτιδήποτε, γιατί μιλάμε για αυτο εδώ
http://www.creative-cables.gr/jute-c...mm-3x075-.html
Δεν είναι λίγο. Απλά σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις πάντα κοιτάς το χειρότερο σενάριο. (π.χ. περίπτωση βραχυκυκλώματος)
Είμαι σίγουρος ότι σε κανονική λειτουργία δε θα έχεις απoλύτως κανένα πρόβλημα.
Αρκεί να είναι όντως το καλώδιο αυτό που λέει και δεν είναι πιο λεπτό.
Με αυτό το σχοινί γύρω του σίγουρα δε θα νιώσεις τίποτα, αλλά δε χάνεις να δοκιμάσεις.
Κατά 99,9% δε θα δεις διαφορά θερμοκρασίας, ακόμα και 200watt να βάλεις στο σύνολο.
Ενδιαφέρεται κάποιος για ένα εισητήριο για Kikagaku Moyo αύριο στο Death Disco?
Ρωτάω και επιστρέφω.
πως σκατα βαζομε φωτοζ? βαζω το λινκ απο imgur και δε βλεπω φως
θέλει το direct link, κάνε δεξί κλικ άνοιγμα εικόνας και χώσε εκείνο
τελικα η bayer καταφερε την monsanto και τους αγορασε για 66δις. μια νεα εποχη ξεκινα
exei kaneis samsung galaxy s6 i kati antistoixo na me voithisei sto eksis: vanw mousiki mesa [kallitexnis]/[almpoum]/tragoudia, k to panilithio music player pou xei to kinito vgazei ta kommatia alfavitika k oxi me ti seira opws einai sto folder. iparxei tropos na to diorthwsw xwris na xreiastei na metonomasw ola ta tragoudia k na valw to track number ston titlo? pls k thx
Τι εννοείς "όχι με τη σειρά όπως είναι στο folder"; Με ποια σειρά είναι στο folder; :P
Εννοεί όχι αλφαβητικά, αλλά βάσει του A/A τους στην tracklist. Λογικά, αν φτιάξεις λίγο τα ID tags των αρχείων, θα στρώσει.
επειδή είχα αυτό το πρόβλημα και δεν είχα βγάλει άκρη γιατί όπως σωστά λέει ο ονιμπότσο διάβαζε tags και όχι ονόματα τραγουδιών, είχα κατεβάσει και βάλει ΆΛΛΟ player για την μουσική μου.
Μπορεί να είχα βάλει και αυτό https://play.google.com/store/apps/d...er.musicplayer
Ρε παιδιά, εννοείται ότι τα mp3 players δουλεύουν με τα ID tags των mp3 αρχείων, οπότε αν δεν είναι σωστά συμπληρωμένα, τότε το εκάστοτε πρόγραμμα ταξινομεί με βάσει τα ονόματα των αρχείων.
Το ερώτημα μου προς τον Keeper ήταν για να εκμαιεύσω την απάντηση από τον ίδιο, αφού η φράση "σειρά όπως είναι στο folder" δεν έχει κάποιο νόημα. Δεν υπάρχει κάποια στάνταρ σειρά ταξινόμησης, μόνο το κριτήριο ταξινόμησης που θα επιπλέξουμε κάθε φορά. Όνομα τραγουδιού, track number, κλπ κλπ.
thanks gia tis apantiseis. mou ti spane ligo ta alla player giati exoun diafimiseis k koitaga mipws to apofigw. auto omws pou me enoxlei perissotero einai oti DE FTIAXNETAI I MALAKIA DE GINETAI NA EINAI TOSO KATHISTERIMENO
@ parasight: paizei i malakia oti sto onoma tou arxeiou den simperilamvanetai to track number pixi "01_Battery" alla sketo "Battery", einai omws sta details, sto track number "1" as poume. Ola sxedon ta player to anagnwrizoun k sou vgazoun prwto arxeio analoga me to track number k oxi me ton titlo. Auto sto samsung vazei prwta ena kommati pou ksekinaei apo alfa as poume k as einai epomeno trak.
deutero edit: sto proigoumeno edit ta mperdepsa ligo. To track number einai sto onoma tou arxeiou, alla den einai sta details ston tilo tou kommatiou, me apotelesma to samsung player na pairnei mono tous titlous apo ta details k oxi ta onomata arxeiwn k na ta vazei alfavitika
χα χα, ομολογώ ότι πριν το δεύτερο edit με άγχωσες λίγο! :p αν δε θέλεις άλλο player, κατέβασε ένα πρόγραμμα που να κάνει εύκολο και γρήγορο editing στα tags (τα details που λες κι εσύ) και κάνε ένα κόπο να τα συμπληρώσεις. Αν είναι ολόκληροι δίσκοι, υπάρχουν προγράμματα που τραβούν αυτόματα τα tags πάντως! :)
υπάρχει vlc για android πάντως και είναι αρκετά feature complete θα έλεγα
τα προβλήματα σταθερότητας που είχε στην αρχή έχουν εξαφανιστεί, το πρόγραμμα έχει να μου κρεμάσει σίγουρα πάνω από χρόνο
| [ Windows has detected kebab ] |
| Do you want to remove ? |
| ______ ______ _____ |
| |Yes | |Yes | | Yes | |
|  ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄  ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄  ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ |
Πήρα Christmas jumper :touched:
http://i.imgur.com/ZbBft3J.jpg
Αν θέλω να ταχυδρομήσω αφίσα σε ρολό (να μη διπλωθεί δλδ και χαλάσει), ποιον τρόπο χρησιμοποιώ; Αυτοί οι σκληροί χαρτονένιοι κύλινδροι υπάρχουν ως μέσο συσκευασίας; Αν ναι, πού βρίσκω; Και είναι το κόστος τους προσιτό για πολλαπλές αποστολές; Αν όχι, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος-πατέντα; Για ξεράστε ό,τι ξέρετε.
απο Πλαίσιο είχα πάρει παλιότερα. Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος κ ασφαλής τρόπος να στείλεις αφίσα χωρίς να τσακιστεί.
http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/...119-%CE%A1.htm
έχουν κ σε διάφορες διαστάσεις.
στα ελτα περνάει στη κατηγορία των ακανόνιστων.
Thanks! Το κόστος είναι ψιλοοκ, ίσως μπορέσει να γίνει δουλειά :)
έστειλα προχθές αυτήνανε που έβαλα αγγελία.
πας σε χαρτοπωλείο και ζητάς κίλυνδρο για σχέδια. κάνα ευρώ.
για αποστολή σε ελλάδα πάει 1.50 ευρώ σαν δέμα εσωτερικού με tracking
Ευχαριστώ επίοσης, θα το ψάξω καλύτερα εδώ τοπικά πρώτα πριν παραγγείλω από αλλού.
Μόλις διόρθωσα ένα bug στη δουλειά και έγραψα στο εσωτερικό chat στο συνάδελφο "fixxxed".
ρε μλκ φίξξξερ μας έχεις γαμήσει το μυαλό να πούμε με τα σεντόνια σου
ξέρει κανείς πώς είναι τα shear thinning fluids και τα dilatant fluids στα ελληνικα;
Θιξότροπα και ρεοπηκτικά ρευστά.
thanx
Λοιπόν, desperate measures:
Παρακαλώ άπαντες αν έχουν την καλοσύνη να μπουν στο https://www.facebook.com/serresbrickworkshop και να κάνουν like στην κατασκευή Νο.9(εννέα)! Μας ενδιαφέρει και μετράει το like συνολικά στo αλμπουμάκι των 3 φωτογραφιών (αν θέλετε κάντε και στις φωτογραφίες ξεχωριστά :p ). Όχι τίποτα άλλο, αλλά πολύ μας κουνιέται το νούμερο 6 και δε μας αρέσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά και επιφυλάσσομαι για μπαλόνια και τσιχλόφουσκες για όλους τους συνεισφέροντες! :pink:
Σε κανά παιδικό πάρτι να παίξει πρόσκληση και είμαστε καλά ;)
Να του πείτε του Νο.6 ότι τα London Houses ούτε κατά διάνοια δεν είναι έτσι.
θείο μήπως έπινες;
α, το κλασσικό "ας νικήσει αυτός με τους περισσότερους γνωστούς"!
έτσι δημιουργούνται οι Μπιζάριοι, κρίμα το πιτσιρίκι