afto egrapsa, oti den ftaine oi metanastes, alla ta pososta anergias einai asylipta
Printable View
afto egrapsa, oti den ftaine oi metanastes, alla ta pososta anergias einai asylipta
Συγγνώμη, αλλά πώς ευθύνονται για τον μαρασμό αυτό οι μετανάστες, είτε άμεσα είτε έμμεσα; Αυτό είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας μίας σοβαρής πολιτικής αποκέντρωσης και ουσιώδους κρατικής στήριξης της επαρχίας.Quote:
Originally Posted by Angrafan
EDIT: Οκ, είδα την απάντηση παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, η στατιστική μελέτη της Eurostat είναι πολύ πιο έγκυρη από μία εμπειρική παρατήρηση. Παραδείγματος χάριν, αναφέρεσαι σε κλειστά μαγαζιά. Οι πρώην ιδιοκτήτες και υπάλληλοι τους είναι άνεργοι ή επαγγέλλονται κάτι άλλο (π.χ. σε άλλη πόλη);
angrafan, δε διαφωνούμε σε κάτι... και οι άλλοι πάνω κάτω για μετανάστες τα ίδια λένε, αλλά πρέπει να πάει καμιά 50 σελίδες πρώτα και μετά να το πάτουν χαμπάρι.
nai re deggial, afto einai to zitoumeno omws? Xairw poly oti sthn athina exei douleies (toulaxiston perisoteres apo serres) alla afto den paei na pei oti prepei oloi na katevoume ekei katw, eiste hdh arketoi an den kanw lathos :PQuote:
Originally Posted by Deggial
Δε διαφωνώ σε αυτό, κακώς έχουμε και συντηρούμε (ελλείψει κάποιας πολιτικής για την αντιμετώπιση του) αυτό το φαινόμενο, ωστόσο όσα λες δεν μαρτυρούν το ποσοστό ανεργίας των Σερρών.Quote:
angrafan, kammia antirissi gia afta pou les. Kai den xreiazetai na eimai apo tin eparxia gia na katalavw oti enw mia poli einai mia xara ksafnika ginetai skata kai afto einai apaisio gia opoion menei ekei.
Mono pou afto, opws leei kai o Deggial, apo ti stigmi pou exoume pei pws tha milisoume me arithmous (giati i anagki gia stiriksi twn apopsewn mas mas odigei ekei - giati profanws den mporei na thewreis swsto na stirizontai politikes apopseis pou aforoun plythismous se olokliri tin ellada me vasi tin proswpiki empeiria tou gnwstou mas i tou eaftou mas), i proswpiki sou empeiria den exei kai tosi sxesi me tin kouventa.
Egw den lew pws den einai SKATA pou paizei anergia stin eparxia (kai opoudipote paizei). Egw lew pws i anergia den einai 25% pantou ektos athinwn, kai oti den mporei na thes na miliseis me noumera gia na kaneis tin apopsi sou pio credible kai na paratheteis noumera pou apla sou katevikan stin kefala. (oxi esy e)
epitelous!Quote:
Originally Posted by necropethamenos
nai alla to problhma einai oti ta noumera den einai swsta, giati opws eixe pei kai kapios pio prin (den thimamai pios) den prosmetrountai oi foitites, oi fantaroi , aftoi pou den einai grammenoi ston oaed kserw gw. Thelw na mou peis poses pithanothtes exei kapios na vrei douleia ama einai foititis kai thelei na ypostiriksei oikonomika ton eafto tou kai oxi na trwei ta etoima. Kai fysika enow part time douleia h opoia omws kai na ton synthrei kai na mhn xreiazete na parathsei ti sxolh tou.
Pragmatika pote den tha mporesw na katalavw giati oi foitites (oi fantaroi einai allh istoria) den theorountai ergatiko dynamiko.
kai to ksanalew oti parolo pou kai egw den vlepw tous metanastes me kalo mati (elpizw na mhn pareksigithw giafto) den pistevw oti aftoi einai to problhma .
Οι έρευνες της Eurostat χρησιμοποιούν τα ίδια κριτήρια για κάθε χώρα κι ως ανεργία λαμβάνουν τον ορισμό που έχει θέσει η International Labour Organisation. Ως άνεργοι θεωρούνται τα άτομα 18 έως 74 ετών τα οποία:Quote:
- δεν έχουν δουλειά.
- είναι διαθέσιμοι να εργαστούν μέσα σε 2 μήνες.
- έχουν ενεργώς αναζητήσει εργασία τις τελευταίες 4 βδομάδες.
h pleiopsifia twn energwn xrhstwn tou er einai foitites. Na kanoume ena poll na doume posoi exoun energws anazhthsei ergasia tis teleftees 4 bdomades?Quote:
Originally Posted by Deggial
Νομιζω οτι υπαρχει μια ουσιωδης διαφορα μεταξυ της ανεργιας και της αεργιας, ετσι;
μα αυτό σου λέει, πως αυτοί δεν προσμετρούνται στους άνεργους και καλά κάνουν.Quote:
άνεργος είναι αυτός που θέλει να εργαστεί αλλά δε βρίσκει εργασία.
διαφορετικά είναι άεργος.
nai kai otan teleiwsei me th sxolh tou kai paei na psaksei gia douleia den tha vriskei. To idio den einai? prepei diladi na exei parei ptyxio gia na einai anergos?
χμ?
αφού δεν ψάχνει για δουλειά όμως. δηλαδή είναι σα να λες πως κάποιος που έχει άπειρα λεφτά και δεν ενδιαφέρεται ποτέ στη ζωή του να δουλέψει θα έπρεπε να προσμετράται στους άνεργους.
γι'αυτό διαχωρίζονται άεργοι με άνεργους.
oloi aftoi giati spoudazoun? gia na doulepsoun argotera. Sorry alla exw problhmata sto na metaferw tis skepseis mou se keimeno, den kserw an ginete katanoito afto pou thelw na pw
ναι αλλά το "αργότερα" σε μια οικονομία υποθέτω δε σημαίνει και πολλά πράγματα.
δηλαδή αφού αυτή τη στιγμή δε δουλεύουν και δεν ενδιαφέρονται για εργασία, είναι άεργοι.
όταν κάποια στιγμή ενδιαφερθούν και ψάξουν και δε βρουν, θα είναι άνεργοι και σε εκείνη τη φάση της οικονομίας με το δεδομένο τότε πληθωρισμό το ποσοστό των ανέργων θα λέει κάτι.
κι εγώ σκέψεις λέω, απλά μου φαίνεται παράλογο το να λες "έχουμε τόσο ποσοστό ανεργίας" και μέσα να συμπεριλαμβάνεις ανθρώπους που ΔΕΝ ψάχνουν για δουλειά και δεν έχεις ιδέα αν θα έβρισκαν αν τυχόν έψαχναν.
e afto pou leei i apopanw
Angrafan einai fysiologiko to ellhniko kratos na mhn metraei foithtes kai fadarous oloi aytoi einai omhroi gia argotera gia synapsh pelateiakwn sxesewn metalsy mataiodokswn politikwn kai politwn.
H8ela na ksera ta ypoloipa krath ths koinothtas sta opoia den einai ypoxrewtikh h 8hteia otan exoun anergous etsi tous dikaiologoun?Oti einai fadaroi h ekei efevriskoun alla kolpa?
Vevaiws Angrafan kai to egrapsa den 8a xalouse kanenan mas oso hmastan foithtes na exoume kai mia douleia gia to xarthzliki mas alla opws vlepeis h dikaologia einai oti den psaxame gia 4 vdomades les kai ama zhtousame douleia 8a mas vriskane :D
Τι ζωο εισαι.
Eixa panta mia klish pros tous elefantes.Quote:
Originally Posted by Ace
Esy ti zwo eisai?Kniths?
Πρέπει να τυπώσω μπλουζάκια που να λενε "Κνίτης".
Κυπριος κνιτης.Quote:
Originally Posted by Comprehension_Hypnosia
Ok?
Dikaiwma sou loipon na eisai oti 8eleis alla kopse tous xarakthrismous.Quote:
Originally Posted by Ace
Egw dhlwnw akommatik.
Βασικά γιατί έχει βγει τέρμα οφ τόπικ το θέμα της ανεργίας, έχουμε ανεργία ούτως ή άλλως. Οι μετανάστες τώρα για τους περισσότερους από εσάς δε θεωρούνται πληγή.
Το βασικό σας επιχείρημα είναι πως και να απελαθούν θα ξαναμπούν στη χώρα σίγουρα. Άρα πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι.
Καταλαβαίνετε ότι αυτό που λέτε σημαίνει άνοιγμα των συνόρων ε; Γιατί έστω ότι τους νομιμοποιούμε όλους. Ξαφνικά δε θα μπαίνουν λαθρομετανάστες; Εσείς το είπατε πως θα μπαίνουν ούτως ή άλλως. Άρα και αυτούς πρέπει να τους νομιμοποιούμε ε; Πού απέλαση και λοιπά φασιστικά.
Που καταλήγουμε; Ξεκινάμε με ανεργία 50% στο ΧΧΧστάν πχ(λόγω καθεστώτων ή πολέμου ή οτιδήποτε), 10% στην Ελλάδα. Μετά από λίγο έρχονται, κι έρχονται, κι έρχονται. Πότε θα σταματήσει; Όταν εξισωθούν αυτά τα 2 ποσοστά.
Διαφωνείτε με κάτι από αυτά; Πχ στο γεγονός ότι θα σταματήσει η εισροή λαθρομεταναστών αν νομιμοποιηθούν κάποιοι;
Οποιοδήποτε λογικό επιχείρημα είναι δεκτό.
Επίσης, γιατί παραείναι σοβαρό το ποστ ως τώρα, επειδή κάποια δεν μπορεί να μου εξηγήσει ως τώρα με ποια λογική με αποκαλεί δεξιό ενώ ξέρει πως δεν υποστηρίζω δεξιά κόμματα έχω να της πω: "Τράβα γαμήσου μωρή σαπιομούνα μπας και δεις καμιά άσπρη μέρα".
Μόλις μου εξηγήσει με ποια λογική με αποκάλεσε δεξιό θα της εξηγήσω με ποια λογική της είπα το παραπάνω. Αν παραδεχτεί το λάθος της, ε κι εγώ μεγάλος άνθρωπος είμαι, μπορώ να κάνω το ίδιο.
Απλά γιατί είμαι περίεργος.
Quote:
Originally Posted by Solo Carriera
χαχαχαχαχαχαχαχ
καρατζαφερίξ, χρυσαυγουλίξ :roll:Quote:
Όχι, αυτό είναι μία δική σου παραδοχή/πρόβλεψη για μία μελλοντική κατάσταση. Αν αυτό συμβαίνει ήδη, δηλαδή με το που τελειώνει κανείς σχολή και ψάχνει δουλειά αλλά δε βρίσκει, επειδή οι στατιστικές μελέτες της Eurostat για την ανεργία είναι μηνιαίες, πρόκειται να καταγραφεί.Quote:
Αν διάβαζες και τα posts των άλλων θα έβλεπες πως η Eurostat θέτει τα ίδια κριτήρια για κάθε κράτος-μέλος.Quote:
Και, βεβαίως, συμφωνώ με την Weiss πως καλώς δεν προσμετρούνται φοιτητές και φαντάροι έως την στιγμή που πράγματι θα αναζητήσουν εργασία.
Tha sou arese na me topo8ethseis ekei giati etsi se volevei.Quote:
Originally Posted by Candiru
Toulaxiston egw den eida pote ton Karatzaferh na ksekinaei opws h arxhgos sou me tis lekseis "to pasok kai h nd" na mhn exei tipota na pei ston ellhniko lao na exei apodextei to 5-6% pou pairnei se ka8e ekloges kai epipleon na synergazetai kai me th deksia opote th volevei.
Ade twra kalh xwnepsh. :spoiler: :moutza:
Ti kanei to poly to indymedia....
paranoikos fasistas enantion paranoikou oikologou 1-0
round two
fight
sto telos exei kai mapmpaliti
e oxi kai fasistas eleos :( :( :( :( :(
στηλ ασσασσιν, απέκτησα ζωή το σαββ/κο, συγνώμη
γίνεσαι τραγικά γελοίος να τρώγεσαι τόσο πολύ με μια λέξη, καταλαβε το. Με είπες κνίτισα και χέστηκα και ό,τι άλλο χαρακτηρισμό να μου πεις, χέστηκα επίσης, δεν ξέρω τι κομπλεξ έχεις με τους δεξιούς, αλλά γίνεσαι γελοίος. (και νταξ, ακούς τι λένε σε καφενείο των 50+, ρώτα όλους αυτούς τι γνώμη έχουν για τους μαλλιάδες μεταλλάδες και μετά μην ξαναχαρακτηριστείς μεταλλάς, γιατί γι'αυτούς είναι συνώνυμο του αναρχικού πρεζάκια ξέρω γω)
και τώρα δηλαδή τι πα να πει "συντηρητικός κεντρώος"; Ξέρω, φτιάχνεσαι με χαρακτηρισμούς και κανόνες, αλλά το συντηρητικός κεντρώος για μένα γέρνει προς τα δεξιά και λίγο με νοιάζει αν συφιλιάζεσαι με τη λέξη.
φάε μια μπανάνα τώρα
Ναζιστής. :PQuote:
Originally Posted by enitharmon
Πάντως ρε στηλασασήν πέρα απο το ότι είσαι εμετικός και μου γυρνάς τ' άντερα και αν κάποιος σε ανέχεται σε αυτό το φόρουμ τότε του αξίζεις κτλπ που τα ξέρεις γιατι σου 'χω πει οτι σ' αγαπώ, είσαι δεξός ρε αγόρι μου. Απο λίγο που κοίταξα τα πόστς σου, έκοψα ένα απο αυτά που λες. Ε, το ιδεολόγημα της σύνδεσης μετανάστευσης-ανεργίας είναι το απόλυτο κλασίκ στην δεξά ρητορεία εδώ και τουλάχιστον εκατόν οχτακόσα χρόνια στην ευρώπη -για να μην πώ απο όσο υπάρχει μισ8ωτή εργασία και μετακινήσεις πλη8υσμών πάντα και παντού- . Έχει ειπω8εί εκατόν οχτακόσες, αποδειχ8εί άλλες εκατόν οχτακόσες οτι ποτέ και που8ενά δεν ίσχυσε, ωστόσο πάντοτε σε κρίσιμες συν8ήκες για την οικονομία (όπως στη Βαϊμάρη ας πούμε!!) υπάρχουν πάντα οι κα8υστερημένοι σα κε τη πάρτη σου που το ανασύρουνε. Έτσι ψηφάν το λεπέν, έτσι πεί8ει ο καρατζαφέρης, έτσι κι εσύ είσαι πρώτιστα μαλάκας και έπειτα δεξός. Δεν έχω γω το κουράγιο όπως ο φοίβος ή ο νέκρο να κάτσω να σε πείσω για το παραπάνω αλλα είδα το σαπιομούνα και είπα να σε ενημερώσω.
Τέλεια.
Ας παίξουμε λοιπόν :!:
Στυλ ασσάσην, μιας και είσαι κάτ’ απ’ τ’ αυλάκι, τράβα και μία βόλτα απ’ τα μέρη μου, στην εξωτική Λακωνία. Ίσως είναι μία καλή ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τη χρησιμότητα του Καιάδα. Είσαι το πιο σιχαμένο εμετικό σκουλήκι που ‘χει γράψει σ’ αυτό το φόρουμ.
Μόλις μου εξηγήσεις με ποια λογική της είπες όσα της είπες μια σελίδα πρίν, θα σου εξηγήσω με ποια λογική σου είπα το παραπάνω.
Απλά γιατί είμαι περίεργος.
ΠιΕς: Καθυστερημένες - μαλακισμένες απαντήσεις του στυλ "επειδή με είπε δεξιό και όλοι οι δεξιοί είναι χίτες, αφού έτσι λένε στο καφενείο μερικοί ετοιμοθάνατοι γέροι, έτσι θα είναι και άρα αφού μ' αποκάλεσε έτσι, είναι μία πρώτου μεγέθους βρισιά που ξεπλένεται μόνο με αίμα κι ατσάλι", δεν γίνονται δεκτές.
εσύ είχες αναφέρει ότι αν πληρωνόσουν σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση θα έπρεπε να παίρνεις τόσα.Quote:
έζησα κάποιους μήνες στην κομοτηνή πέρισυ τέτοιο καιρό και έχω προσωπική άποψη για το τι παίζει πάνω. και δε νομίζω να φταίνε οι βούλγαροι (δε συνάντησα και κανέναν εδώ που τα λέμε).
τεσπα, βαριέμαι... απλά προσπαθήστε να μη λέτε χοντράδες σε προσωπικό επίπεδο. στιλ ασασιν το γάμησες... κατάφερες να τσατίσεις τον πάνο και ο μόνος προηγούμενος που το είχε καταφέρει ήταν ο τζοι αλεν :P
Ravenlord eixa milisei gia ana8ewrhsh twn syl. symvasewn kai oti 8a eprepe oloi toul. na ksekinoun apo tosa.
Sto Didymoteixo hr8es kamia volta na deis?Ase thn Komothnh h Komothnh mia xara einai exei pollous foithtes(i na pw kalytera foititries :D)
[quote=Comprehension_Hypnosia]Tha sou arese na me topo8ethseis ekei giati etsi se volevei.Quote:
Originally Posted by Candiru
Toulaxiston egw den eida pote ton Karatzaferh na ksekinaei opws h arxhgos sou me tis lekseis "to pasok kai h nd" na mhn exei tipota na pei ston ellhniko lao na exei apodextei to 5-6% pou pairnei se ka8e ekloges kai epipleon na synergazetai kai me th deksia opote th volevei.
Ade twra kalh xwnepsh. :moutza:
Ti kanei to poly to indymedia....[/quote:1h77eyj1]
εσύ κλείσε το παράθυρο μην αρπάξεις καμιά... Πλευρίτιδα :lol:
καλά ποιά είναι η αρχηγός μου που παίρνει 5-6% :?: είπαμε να είσαι απολιτίκ αλλά εσύ το έχεσες: Ο βασιλιάς πήρε τον πούλο το 1981 και δεν καταλαβαίνεις από τα γραφόμενα πού κινείται πολιτικά ο άλλος.
"Εγώ δεν είμαι φασίστας αλλά οι μετανάστες πρέπει να πάρουν τον πούλο για να καθαρίσουμε εθνικά": αυτό είναι η σούμα του σκεπτικού σου και αυτό είναι και η καραμέλλα κάθε φασίστα που ντρέπεται να πει ότι είναι φασίστας. Οπως όλοι σας δηλαδή :wink:
psychotron, σου πείραξα τη φίλη; μπουχουχού, αν είναι ηλίθια και αδυνατεί να καταλάβει πως ορίζεται ο δεξιός, ο αριστερός, ο κεντρώος και τι τυχαία σχέση έχει πχ η διάταξη στο κοινοβούλιο, ε ας την πω όπως θέλω. Ειδικά αφού ξέρει τι πιστεύω, και το λέει έτσι για να ακουστεί έξυπνη, να με πικάρει και δήθεν το ένα γέρνει και τον παίρνει και τα αρχίδια μας κουνιούνται.
Συγγνώμη αλλά αν για εσάς ο σοσιαλισμός εξισώνεται με τον καπιταλισμό ως οικονομικό σύστημα τότε είστε είτε καθυστερημένοι, είτε κομμουνιστές που τα βλέπουν όλα ως ίδια κακά ενάντια στην μεγάλη ιδέα της ισοπέδωσης όλων.
Επίσης ικονοκλάστ με τα πινκ κλπ, εγώ έθεσα ένα απλό ερώτημα βασισμένο στην δική σας πεποίθηση πως λαθρομετανάστες θα υπάρχουν παντού και πάντα(και η απέλασή τους δεν βοηθά), αν ακολουθηθεί η μαζική νομιμοποίησή τους αφού ως παράνομοι όλοι παραδεχόμαστε πως ζημιώνουν το κράτος. Μπορείτε με απλά λογικά επιχειρήματα να το αντικρούσετε αν θέλετε. Γιατί σε αντίστοιχο θρεντ του παρελθόντος πάλι κανείς δεν είχε καταφέρει να μου λύσει αυτήν την απορία. Αν όχι, μείνετε στους χαρακτηρισμούς. Κερδίζετε!!!~111one
ΥΓ: FYI είδα πως η χρήστρια enitharmon είχε ποστάρει μεταξύ του προηγούμενου ποστ που απλά την ρώτησα με τι λογική με αποκαλεί έτσι και του τελευταίου μου ποστ εδώ, άρα κάπου είχε πρόσβαση στο διαβολόπραμα που λέγεται internet. Αφού προφανώς δεν μπορούσε να απαντήσει, είπα να προσπαθήσω να "εκβιάσω" μια απάντηση με τη φράση που είπα. Τουλάχιστον βλέπω πως είχε αποτέλεσμα καθότι αντέδρασε.