-
-
Λοιπόν, ένα περιπου μήνα τώρα το ψάχνουμε με την κοπέλα μου για κανένα ταξιδάκι στο εξωτερικό με φθηνά εισιτήρια κλπ, το οποίο όμως, λόγω φόρτου εργασίας, περιορίζεται στο δεκαήμερο 1-10 ιανουαρίου, δηλαδή μία άκρως τουριστική περίοδο. Αν και βρήκαμε κάποια σχετικά φθηνά εισιτήρια για πολωνία και ισπανία (της τάξης των 170ε πηγαινέλα), τελικά απορρίφθηκε η ιδέα και είπαμε, μιας και κανεις από τους δυο μας δεν έχει επισκεφθεί την κων/πολη να το ψάξουμε για εκεί, μιας και οι τιμές του πήγαινε-έλα θα είναι χαμηλότερες από τις προαναφερθείσες, συν ότι έχουμε ακούσε τα καλύτερα. Ακόμα είμαστε σε αναγνωριστικό στάδιο, οπότε κάποιες αρχικές ερωτήσεις που θεωρούμε αξιζει να γίνουν είναι:
α) Η επίσκεψη κατά την περίοδο 1-10 γενάρη πως είναι σαν επιλογή; Αξίζει; Σίγουρα, μπορεί να μην ενδείκνυται ως η καταλληλότερη, αλλά μετά ξανά ελεύθερο δεκαήμερο, ή τουλάχιστον βδομάδα, από απρίλη και ύστερα, οπότε πείτε αν τουλάχιστον παλεύεται και δεν είναι άσχημα.
β) Όπως είδα και από το λίγο που διάβασα το νήμα ετούτο, κάτι λέγεται για επιλογή τραίνου έναντι λεωφορείο. Ποια τα υπέρ/κατά του ενός έναντι του άλλου; Πόσο θα βγει το πηγαινελα με το μεν και πόσο με το δε; Επίσης, υπάρχει και η σκέψη της συνοδήγησης, πιστεύετε, αν γνωρίζετε, πως συμφέρει;
γ) Από μέρη για διαμονή, τι προτείνετε όσοι έχετε πάει; Τι να προσέξουμε, π.χ. περιοχές; Κανά link αν παίζει, ώστε να δούμε και να ψαχτούμε παραπάνω.
Αυτά, πολύ βασικά πράγματα, τα οποία θα πουν αν το ταξίδι είναι βιώσιμο ή όχι.
Μερσί εκ των προτέρων (:
edit: ρε ντραμσικ παίζεις άτιμα. Σε κάθε μέρος που χεις πάει, (θέλω να) πάω, και κύριος υπεύθυνος είναι ο φακός σου. Movo :pink:
-
το hostel που μεινα ήταν οκ. Το έχει και Ελληνας..είχα πάει πάσχα και ήταν σαν να μαι Ελλάδα. Χειρότερος καιρός από νότια Ελλάδα. Αν εισαι απο Βορρά δεν νομίζω να ναι χειρότερα. αλλα απ την άλλη δεν έχω ιδεά. Να προσέξεις να μην πολυκοιτάζεις τουρκάλες γιατί θα γυρίσεις μόνος σου...αν όχι με κανα μαυρισμένο μάτι.
-
και γω λεω να ανεβω με πουλμαν απο φαληρο (60 ευρο) στο χυμα στο κυμα για ενα πενταημερο τελη νοεμβριου και ο θεος (χοχο) βοηθος.
-
Αν έχεις σκοπό να πας σε κάνα χαμάμ, προτίμησε κάνα κυριλέ γιατί τα "true" συνήθως τα έχουν φανατικοί ισλαμιστές και ένας Έλληνας εκεί πέρα δεν είναι και ακριβώς καλοδεχούμενος. Την είχα πατήσει και ξέρω. Τώρα μη με ρωτήσεις σε ποιο... περπατώντας το βρήκα.
-
Cemberlitas και Cagaloglou είναι τα 2 πιο γνωστά χαμάμ που πάνε οι τουρίστες (σχεδόν δίπλα στις γραμμές του τραμ και τα 2), αλλά γενικότερα η φάση χαμάμ είναι ελαφρώς overrated.
Δεν πολυενδείκνυται πάντως για τη χειμερινή περίοδο, Μάης ή Σεπτέβρης είναι οι καλύτεροι μήνες για να τη δεις όπως πρέπει.
Όχι ότι αν πάτε άλλη περίοδο δε θα περάσετε καλά προφανώς, αλλά λέμε.
-
το ταμαγκοθι είπε ότι το τρένο καταργήθηκε και το λεωφορείο με το οποίο είχα γυρίσει εγώ είναι αργός θάνατος (με 50 χλμ πάει). Οπότε αν ο ΟΣΕ δεν έχει δρομολόγιο για αεροπλάνο σας βλέπω
-
to leoforeio kanei 15 ores. Ego to eprna gia thn epistrofh kathos ftaneis 9 kai pigenakarfi sto grafeio.
-
και το τρένο πιο αργό απ' το θάνατο ήταν, αλλά ήταν τόσο ωραία φάση που δεν ήθελα να φτάσουμε ποτέ. ο ΟΣΕ έχει κόψει εδώ και καιρό όλα τα διεθνή δρομολόγια (εκτός αν άλλαξε κάτι πολύ τελευταία, αλλά δε νομίζω).
εμένα, αν και άργησα να πειστώ, το χαμάμ μου φαίνεται ωραιότατο, κυρίως για χειμώνα. αφού περπατήσεις σουλταναχμέτ, δεις αγιεσοφιές και τα λοιπά κι έχεις ξεπαγιάσει φουλ, χώνεσαι στο χαμάμ κι έρχεσαι στα ίσα σου. άμα είσαι σε φάση ξοδέματος χώνεις κι ένα μασάζ μετά κι είσαι άρχοντας. εγώ πάω cemberlitas, αλλά δεν έχω δοκιμάσει αλλού. (σημείωση: στο cemberlitas τα φύλα πάνε χωριστά, σας δίνουν εκεί πετσέτα, στις γυναίκες δίνουν κι ένα μιας χρήσης σλιπάκι. αν νιώθετε άβολα έτσι πάρτε μαζί δικό σας μαγιώ. αλλά, τουλάχιστον στο γυναικείο μέρος, δεν έχω πετύχει καμία να παίρνει έξτρα, άμα το κάνετε μπορεί οι άλλοι τουρίστες να σας πουν σπασικλάκια. παίζει και το suleymaniye που είναι άντρες και γυναίκες μαζί κι εκεί δίνουν κάτι σαν μαγιώ - άντρες σορτάκι, γυναίκες πάνω-κάτω, επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε ζευγάρια και θέλει κράτηση που σας κάνει το ξενοδοχείο, αν τα θυμάμαι καλά). ουάου, έχω τόσα πολλά να πω για τα χαμάμ, τι λουμπεναριό που 'χω καταντήσει.
έχω πάει μόνο χειμώνα, ήταν μια χαρά, έβρεχε όλες τις φορές, αλλά υποφερτά, μη φανταστείτε τίποτα "πιάσε την κιβωτό". ο κόσμος βγαίνει και το χειμώνα και γίνεται χαμός τα σκ, δεν πτοείται κανείς.
διαμονή ταξίμ, όχι σουλταναχμετ. ναι, άμα μείνετε σουλταναχμέτ θα είστε κοντά στην αγιασοφιά και την αγορά και τα χαμάμ, το ξέρω. ταξίμ να μείνετε. αν ενδιαφέρεστε για χόστελ τελευταία φορά είχαμε μείνει σ' ένα γαμάτο, άμα είναι πες να το βρω.
-
Να το βρεις, να το βρεις :)
Για τι ποσό μιλάμε; (hostel, αλλά και στην ταξίμ)
-
Stray Cat Hostel in Istanbul, κοντά ταξίμ είχα μείνει. οκ ηταν. το νέο κτήριο είχε δωμάτια με διπλό κρεββάτι και απλά μοιραζόσουν το μπάνιο.
-
εμείς μείναμε εδώ http://www.booking.com/hotel/tr/east...use.en-gb.html , τέλειο σημείο (ερμ, όταν λέω ταξίμ εννοώ βασικά beyoglu κοντά στην ιστικλάλ), καθαρό, θέρμανση, πρωινό, όλα κυριλέ. για ζευγάρι/πριβέ δωμάτιο μπορεί και να μη συμφέρει, απ' όσο βλέπω βγαίνει 60 ευρώ το βράδυ για το δωμάτιο, με πριβέ μπάνιο, αλλά δεν έχω ιδέα πόσο κάνει κάτι τέτοιο σε ξενοδοχείο, απλώς έχε το κατά νου. εμείς ανά άτομο είχαμε δώσει κάπου 17 ευρώ για 4άρι dorm με δικό του μπάνιο.
-
-
κουφαλες φευγω με το καλο , πεμπτη θα μαι εκει και θα μενω μπεσικτας , εχουμε καποια ψαγμενα τιπςςςςςς ?
-