δεν μπορώ να πω ότι μου λύθηκαν οι απορίες, αλλά ένιγουέι. αυτό με το σάιτ πραγματικά δεν το κατάλαβα. ποιοι το κράζουν (το εμπιθρι);
Printable View
δεν μπορώ να πω ότι μου λύθηκαν οι απορίες, αλλά ένιγουέι. αυτό με το σάιτ πραγματικά δεν το κατάλαβα. ποιοι το κράζουν (το εμπιθρι);
ΟΚ άστο my bad
Ρε φίλος phthoggon ντάξ λέω παπαριές και για την μουσική βιομηχανία και για την φυσιολογία του αυτιού και για την κωδικοποιηση και την συμπίεση και όλα. Δηλαδή εσύ που ασχολείσαι μας λες οτι τα ''μικρά'' groups χάνουν λεφτά απο τα mp3? Γνωρίζεις btw to budget που βγάζει την σήμερον ημέρα μία δισκογραφική για παραγωγή και promotion για μια ανερχόμενη μπάντα?
Απολύτως φιλικά φιλαράκι φίλε ναι λες μαλακίες. Ευχαριστώ για την επαγγελματική σου συμβουλή για τις μείξεις και για τα ακουστικά βέβαια αν και είμαι ικανοποιημένος από αυτά που έχω και μα το θεό είμαι σίγουρος ότι ακούω πραγματικές συχνότητες και όχι στάτικ νοιζ. Παρ' όλα αυτά δώσε βάση.Quote:
Originally Posted by Coil
Επιμένω ξεκάθαρα για το ζήτημα των Khz διότι εκτός από την θεωρία έχω και την εμπειρία μαζί μου!! Μάθημα φυσικής και μουσικής ακουστικής στο πανεπιστήμιο. Το παλικάρι ο καθηγητής μας βάζει μία γεννήτρια η οποία παράγει όπως είπες ακριβώς στο παράδειγμα με το γιατρό ένα ημιτονοειδές κύμα αρχίζοντας από τις πολύ χαμηλές συχνότητες το οποίο ανεβαίνει συνεχώς, φτάνοντας στις πολύ υψηλές περιοχές των 12-14 όπου σπάει τύμπανα, πέφτοντας σε ένταση σταδιακά από 15khz και πάνω όπου όμως ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ακούγεται ωσάν ένας μικρός ψίθυρος μέχρι να φτάσει τα 20khz όπου εξαφανίζεται τελείως!! (σύμφωνα ακριβώς με το διάγραμμα ακουστότητας που αφορά ένταση ανά συχνότητα του ανθρώπινου αυτιού). Λοιπόν, κοίτα μπορείς να αμφισβητείς το πόσο επηρεάζει η περιοχή αυτή το συνολικό άκουσμα ενός ήχου (που για μένα σαφέστατα την επηρεάζει όπως και γενικότερα το ηχόχρωμα - ελπίζω να είσαι familiar με τη θεωρία των αρμονικών) ή τι συχνότητες μπορούνε να αποδώσουν τα ηχεία και τα ακουστικά αλλά ε μην αμφισβητείς και τι ακούει το ίδιο το ανθρώπινο αυτί διότι έχεις πολλά πολλά επιστημονικά συγγράμματα να καταρρίψεις, οκ? (εκτός βέβαια κι αν δεν ακούς τις f αυτές ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ, που σε αυτή την περίπτωση προσδίδει ένα κωμικό τόνο στην υπόθεση και έχω να αφιερώσω ένα :/)
υγ. δηλαδή όταν εσύ κάνεις μίξεις αφήνεις την περιοχή πάνω από τα 16khz στη τύχη του θεού επειδή δεν ακούγεται κατ' εσέ?? λολ, καημένοι νέοι καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής τι έχουν να τραβήξουν.
Μία μπάντα χάνει λεφτά όχι γιατί κατεβάζουν μπ3 το δίσκο τους, αλλά όταν δε πουλιένται τα σι ντι τους. Αυτά τα δύο πολλές φορές έχουν να κάνουν το ένα με το άλλο. Με μία πολύ πιο περιπλοκη σχέση ώστε να αναλύσουμε δω, που εξαρτιέται από πολλά πράγματα, αλλα είσαι τουλάχιστον αφελής άμα "αποποιείσαι ευθυνών" για τη διακίνηση μέσω μπ3.Quote:
[/quote]
Απολύτως φιλικά φιλαράκι φίλε ναι λες μαλακίες. [/quote]
OK αν και το θέμα είναι για τα mp3 ας το συνεχίσουμε λίγο ακόμα.
Ποστάρεις ότι η ανθρώπινη ακοή ειναι απο 0!?!Hz-20Khz εγώ λέω μαλακίες...
Μου λες για επιστημονικά πειράματα, συγγράμματα και πίπες ενω είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ οτι στην ανθρώπινη ακοή ρόλο παίζει το φύλλο η ηλικία, η χρήση του αυτιού κλπ. Ο μέσος άνθρωπος ακούει μέχρι τα 16khz ενώ στους ηλικιωμένους είναι δύσκολη η πρόσληψη ήχων πανω απο 8Khz. Υπάρχουν και άνθρωποι που ακούνε και 22Khz αλλά μιλάμε για το γενικό σύνολο.
Δηλαδή εσυ με τα πανεπιστημιακά σου μαθήματα προσπαθείς να μας πείσεις οτι ακούς το ίδιο καλά με την γιαγιά σου και εγώ λέω μαλακίες...
Ο Σκαρλάτος με μία γρήγορη ματιά στην σελίδα 387 της εφαρμοσμένης ακουστικής γράφει με λίγα λόγια αυτά που λέω και σαν ακαδημαικός που ασχολείσαι με την ακουστική θα το έχεις. Ρίξε μια ματιά.
Κάτσε λοιπόν και συνέχισε ότι εγώ λέω μαλακίες χωρίς να έχεις ακούσει mp3 σε σοβαρά ηχεία, κάτσε κάνε ''μειξεις'' (όπως τις γράφεις)
με σπασμένα SOFTWARE EQ και Sennheizer ακουστικά και ζήσε με την ψευδαίσθηση ότι κάνεις δουλειά και σοβαρή μάλιστα.
Δεν το συνεχίζω άλλο θα πω καμιά μαλακία πάλι....
Βλακόηλ το αντικέιμενο της συζήτησης δεν είναι το αν ακούγονται οι ήχοι πάνω απο 16khz κάτι το οποίο είναι γνωστό και εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες όπως λές αλλά το κατα πόσο οι καταγεγραμμένες συχνότητες πάνω απο αυτά τα όρια επηρεάζουν το συνολικό ηχόχρωμα της εγγραφής.
Βρε αγόρι μου πότε έγραψα εγώ ότι η ανθρώπινη ακοή δεν μειώνεται με τη πάροδο του χρόνου, αντιθέτως αυτό το υποστήριξα και γω όταν σου αναφέρω σε κάποια φάση "αν έχεις την εντύπωση πως ένα οποιοδήποτε υγιές και κάτω των 60 ετών αφτι δεν ακούει γενικότερα πάνω από 16-17Hz". Και σαφώς μπορούμε να μιλάμε για πειράματα για το ποιό είναι το εύρος των f που μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο αυτί όταν αναφερόμαστε σε άτομα νεαράς ηλικίας με υγειή ακοή. Αυτό είναι το prime, πως να το κάνουμε, δεν μίλησε κανένας για μέσο όρο ακουστότητας του ανθρώπινου γένους σε όλες τις ηλικίες ξερω γω. Επίσης δεν είπα εγω σε καμία περίπτωση ότι κάνω σοβαρές μίξεις (ωπ!!) απλά ότι έχω την δυνατότητα έτσι να συμπεράνω κάνα δυό πραγματάκια παραπάνω. Άντε τώρα επειδής αναγκάζουμε το κόσμο να διαβάζει πράγματα τα οποία καθόλου δεν τον ενδιαφέρουν, να πούμε το ηθικό δίδαγμα. Καλά τα εμπιθρι, αλλά τα 256 kbps ακόμα καλύτερα.
όχι, καλέ. ενδιαφέροντα είν' όλ' αυτά! εγώ, βέβαια, διαφορά στα εμπιτρία βλέπω από τα 160 (άντε 192) και κάτω, γιατί τ' αυτάκια μου είναι περίπου εξηντατριώ ετών.
Να γίνει πολλ.
Quote:
Originally Posted by phthoggon
Α Γειά σου! και λέω εγώ τώρα ότι κατά την άποψη μου το καλύτερο είναι το VBR απο άποψη χώρου-πληροφορίας. Αλλά όπως και να το κάνεις το mp3 σε ένα σοβαρό ηχείο και 320kbps να είναι θα ακουστεί ότι είναι mp3. Αντίστοιχα χάνεις πολύ πληροφορία απο τα audio cd (σε καλές παραγώγες) Δοκίμασε με το Blood Inside των Ulver να το ακούσεις σε mp3 128,256,VBR, 320 σε ακριβά monitor ηχεία (με καλούς ενισχυτές) και μετά το Audio. H διαφορά είναι τεράστια.
Συμφωνούμε σε αυτα?
Ακούμε Ούλβερ οπότε συμφωνούμε. Θα αγοράσω το audio και θα σου πω.
Έγινε φίλε ελιτιστή το πιασα. Εσυ από όλα αυτά που έχουμε γράψει δεν έχεις καταλάβει ακόμα η απλά είναι στο DNA σου αυτή η συμπεριφορά?Quote:
Originally Posted by ikonoklast
Η απλά σε αυτό το forum βρίζοντας ο ένας τον άλλον χωρίς λόγο ανεβαίνεις και σε εκτίμιση?
βασικά βοηθούμε την φέιθφέιλς στην εργασία της.
Αφού είσαι και γνώστης θα καταλάβεις απο τις πρώτες νότες τι δουλειά έχουν κάνει τα άτομα με το masking τις κρυμμένες συχνότητες και μελωδίες ποθ δεν ακούς στο στέρεο στο σπίτι και τα ψυχοακουστικά φαινόμενα. Ομολογώ πως τέτοια δουλειά με άφησε άναυδο....Quote:
Originally Posted by phthoggon
Αυτά ρε μάλιστα αξίζει να τα αγοράσεις!
Δεν γνωρίζω τι εννοείς. Είμαι μέλος κάτι μέρες....Quote:
Originally Posted by sfinotouvlaki
Δεν είμαι ελιτιστής, είμαι ουρακοτάγκος και τρολλ! Βρίζω για να προάγω τη συζήτηση!Quote: