ε; για ποιούς λέμε;
Printable View
ε; για ποιούς λέμε;
Για Καντιρού και το σινάφι του που νομίζει πως η επιβολή της ελληνικής σημαίας, της υποχρεωτικής θητείας και γενικά της έννοιας της πατρίδας δεν είναι επιλογή του αλλά του επιβάλλονται.
Γιατί επιλογή του είναι. Αυτός αποφασίζει που πάει και μένει.
Εδώ που τα λέμε ναι. Αν δε γουστάρουν να πάνε στην ανδόρα τα τσουτσέκια.
Το πιο λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι όσο και να προχωρήσεις τη σκέψη σου, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που αντιλαμβάνονται την πολιτικοποίηση ως το ποια σημαία θα κρέμεται στα σχολεία.
Αν θέλει να ζει εδώ και να απολαμβάνει τα δικαιώματά του ως Έλληνας πολίτης, δεν πρέπει να έχει και κάποιες υποχρεώσεις; Όπως πχ δε λέει κουβέντα και πληρώνει φόρους κάθε χρόνο με τις δηλώσεις που κάνει, έτσι να δεχτεί όλες τις υποχρεώσεις του.
Αλλά μάλλον διαφωνείς και με αυτό, οπότε θα σας αφήσω να σκέφτεστε τον ονειρικό κόσμο της απόλυτης αναρχίας.
Κοίτα το ποστ του Ace, δε μπορώ να σε πείσω εγώ απ'ότι φαίνεται.
Η λέξη κλειδί πριν ήταν το ονειρικό.
Kαι το ποστ πήγαινε στον ικόνοκλαστ.
Αγώ πάντως για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ με ό,τι είπε η ενι8άρμον.
Επίσης πιστεύω οτι πίσω απο ό,τι λες υπάρχει ένα μητρικό ποστ απο τα οποία εκπορεύονται όλα και γι αυτό και δε 8α σου πω οτι περι επιλογών λες πάλι πούτσες.
Είναι τουλάχιστον ειρωνικό να λες τη λέξη "ονειρικό" όταν εσύ είσαι αυτός που δε θέλει να κατανοήσει 2 πράγματα και μέσω χαμένων πατρίδων και σημαιών εξυπηρετείς τα συμφέροντα μίας τάξης στην οποία καν δεν ανήκεις και που δε δίνει μία για το ποια σήμαια προσκυνάς.
Ναι, σε σένα πήγαινε.
Μα να πω πως είναι τίποτα πολύπλοκο.
Λένε το σύνταγμα και οι νόμοι πως είσαι υποχρεωμένος να τιμάς την πατρίδα(σημαία και ότι άλλο θες) και να υπηρετείς στον στρατό; Ναι.
Αν δε σου αρέσουν αυτά δεν μπορείς κάλλιστα να σηκωθείς να φύγεις για να μην τα έχεις πάνω από το κεφάλι σου; Ναι.
Ε αν δε φεύγεις και παρ'όλα αυτά κλαίγεσαι που υποβάλλεσαι σε καταστάσεις που ήξερες από πριν πως θα υποβληθείς, ε είσαι το λιγότερο μαλάκας.
Δηλαδή πιο φορουμικά να το πω, QQ more.
Και στα αρχίδια μου αν εξυπηρετούνται συμφέροντα άλλων που δε δίνουν μία για μένα. Και οι φόροι που πληρώνω και θα πληρώνω συμφέροντα τρίτων εξυπηρετούν κυρίως, αλλά τους πληρώνω και θα τους πληρώνω γιατί ξέρω πως είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Και πόσα ακόμα σχετικά με τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο κράτος.
Εγώ από 5 χρονών παιδάκι ήξερα πως θα πάω στρατό κάποτε, οκ, μια διαδικασία είναι και αυτή, το αποδέχτηκα. Αν δε μου άρεσε και τα θεωρούσα αυτά "φασιστικά", "καταπιεστικά στα ανθρώπινα δικαιώματά μου" και ότι άλλο λέει ο Καντιρού και ο κάθε Καντιρού θα είχα σηκωθεί να φύγω. Δε γίνεται πιο απλό.
Ρε ψηλέ δε διαφωνούμε που8ενά. Γι' αυτό εγώ που δε γουστάρω μία τους αλβανιάρηδες και τα πακιστάνια να συνωστίζονται στο λεφωρείο μαζί μου και να μου τρώνε τις δουλειές, μένω Ανδόρα μόνιμα. QQ;
Αν δε σου αρέσει δηλαδή φεύγεις.
Γιατί ως γνωστόν είναι πολύ εύκολο να φύγεις και να εγκατασταθείς αλλού πρώτον, και γιατί είναι επίσης εύκολο να εγκαταλείψεις τον περίγυρό σου και όσα έχεις συνηθίσει δεύτερον.
Και δώσε βάση. Η όλη δημοκρατικότητα στην υπόθεση είναι το ότι μπορείς να ΦΥΓΕΙΣ, όχι να αλλάξεις κάτι.
Χέσε μας ρε Steel Assassin, δε σου αρμόζουν σοβαρότερες απαντήσεις από τις παραπάνω.
τελικά υπάρχει αρκετή βλακεία. πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι ωραίο να σε διώχνουν από κάπου όπου και να πας πάλι θα έχει πατρίδες σημαίες και τέτοια καθώς παντού υπάρχουν steel assassin. πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
Μπα υπάρχουν νόμοι που μου επιβάλλουν τα πακιστάνια όπως μου επιβάλλεται ο ελληνικός στρατός ικόνοκλαστ;
Και δεν είναι πάντα φεύγεις. Αν θες μένεις. Και τρως τις κυρώσεις της ανυποταξίας. Βέβαια εκεί είσαι παραπάνω μαλάκας imo.
Και το παράδειγμα με τους φόρους ίδιο είναι. Αν δε γουστάρεις τη φορολογία Ελλάδα φεύγεις ή δεν πληρώνεις φόρους και σε πιάνουν για φοροδιαφυγή.
Το να λες όμως "ξέρω πως είμαι υποχρεωμένος να πάω, δεν γουστάρω να πάω με τίποτα αλλά δεν κάνω ότι μπορώ για να το αποφύγω και γι'αυτό κλαίγομαι", ε είναι καθυστερημένο.
ΕΝΤΙΤ: Και για πείτε μου ρε μάγκες, για να βεβαιωθώ δηλαδή για το μέγεθος της καθυστέρησης μερικών, όλοι εσείς προτείνετε τώρα να μην υπάρχουν καθόλου υποχρεώσεις προς το κράτος γιατί μπορεί να καταπατούν κάποια δικαιώματα μερικών;
Εγώ προτείνω κατάργηση του κράτους και τόπο στην ελευ8ερία της αγοράς.