http://4.bp.blogspot.com/-puOHp-jGyW...%25CE%25B9.JPG
:facepalm:
Printable View
Ορίστε ο youtubeαγανακτησμένος.
Ψ Ο Φ Α
Χθες κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στο λευκό πύργο ένας είπε "αγοράστε ελληνικά προϊόντα".
Πας στο σούπερμάρκετ και βλέπεις μια χαοτική διαφορά μεταξύ π.χ. πατάτας ελληνικής και πατάτας αιγύπτου. Δεν θα διαλέξεις την πιο φθηνή (ίδιες πες στην ποιότητα), τη στιγμή μάλιστα που ίσα ίσα τα βγάζεις πέρα; Αποτελεί κάτι τέτοιο λύση; Discuss.
Meanwhile in Greece
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/325478.html
Ο σκατογερος μεταφερεται με ελικοπτερο γιατι χτυπησε το ποδαρακι και οι καρκινοπαθεις,ε,ας ψοφησουν μωρε.
ακολουθει τρελο οφφτοπικ!
Καταρχην λατρευω ι αρ!
Ατ χελμ
αναγνωριζω την αναγκη του ανθρωπου να ανηκει σε καποιο συνολο, τον προσδιορισμο του ατομου μεσα απο το συνολο και την εννοια της 'ψυχολογιας της ομαδας', αν τωρα παλι δεν καταλαβαινεις το πλαισιο που θετω παμε παλι το παραδειγματακι το απλο
ο αδερφος μου φετος τελειωνει τη σχολη πολιτικων μηχανικων. Δεν εχω συντελεσει με κανεναν τροπο σε αυτο του το επιτευγμα ωστοσο επειδη ανηκουμε στην ιδια οικογενεια δεν ειμαι απλα περηφανη αλλα γυφτικο σκεπαρνι για αυτο του το επιτευγμα. Κατ εσε δε μπορει να υφισταται αυτο γιατι απλα ετυχε να μεγαλωσουμε στην ιδια οικογενεια.
Αντιστοιχα σε αλλη προφανως κλιμακα αλλα με την ιδια βαση αιτιολογιας και προσεγγισης, βασει επιστημονικων ευρηματων (ατ deggial τσου δεν ειναι αυτη η μελετη που παρεθεσες. Για την ακριβεια απο οσα θυμαμαι γιατι παει κ καιρος ειχε γινει μελετη μιτοχονδριακου δνα το οποιο εκ των πραγματων μεταβιβαζεται αναλλοιωτο για να διαπιστωθουν οι προσμιξεις με τη λογικη πχ αναλυω το δνα της ηλεκτρας ελληνιδας βρισκω μιτοχονδριακο δνα αλβανιας ξερω εγω αρα αλβανικη προσμιξη. Βρεθηκε λοιπον οτι σε ενα μεγαλο ποσοστο 80% νομιζω εχουμε ιδιο δνα με αυτο των αρχαιων ελληνων. Προς λοιπους χρηστες ι αρ: Μην πρηζετε αδενες με αλλες λεπτομερειες κ με τη φασιστικη φυση της ερευνας γιατι 1 δε θυμαμαι ντιτειλς 2 φασιστικη ξεφασιστικη αποδειχτηκε παμε παρακατω) δε μεγαλωσα απλα εκει π μεγαλωσαν οι αρχαιοι ελληνες αλλα ειναι- ετυχε προφανως- θεομακροι μακρινο μιλκι γουει λεμε προγονοι μου με παγκοσμιως αναγνωρισμενα επιτευγματα. Αυτοματως αυτο μ προκαλει αισθημα εθνικης υπερηφανειας.
Με τη διαδικασια της κοινωνικοποιησης καλλιεργειται εθνικη συνειδηση. Προφανως οχι σε ολους στον ιδιο βαθμο αλλα καλλιεργειται. (ενα λατρεμενο πχ ειναι η τυχαια τυχαια παντα εκτος υλης 4η εθνοσυνελευση). Ε εμενα προσωπικα μ προκαλει εθνικη περηφανεια (μην αρχισετε πως οριζεις το εθνος κλπ) το ενδοξο παρελθον των προγονων μου οπως αντιστοιχα γνωστος μου γερμανος αισθανεται ντροπη για την προσφατη ιστορια του λαου του. (ολσο προσφατη παναρχαια δεν εξεταζω αυτο αλλα τον τροπο προσεγγισης). Καποιον αλλον μπορει να τον αφηνει παντελως αδιαφορο. Πα ντε προμπλεμ! Σε τι πλαισιο υφισταται ο ορος εθνικη περηφανεια για εσενα; ή δεν υφισταται καθολου γιατι δεν ειμαστε σε περιοδο στα αρματα στα αρματα;
Για το φοιτητη του μπερκλι το κοκορευεται ισως ηταν του ματς. Αισθανεται ικανοποιηση βαλε καλυτερα για να μην παμε ολοι και εγω μαζι σε αντιδραση τυπου 'κοπασε ρε παλικαρι! Ηρεμησε το!'. Το μπερκλι ειναι ενα γαματο πανεπιστημιο κ ο φοιτητης μπερκλι αναγνωριζεται ως ενα φωτεινο μυαλο, μπορει να μην ειναι το πιο φωτεινο μυαλο αλλα αυτοματα το μπερκλι του δινει κυρος, κοινωνικη θεση σκεψου σο ικανοποιηση. Στη ζωη ολα κρινονται απο το αποτελεσμα εξαλλου κ σπανια εξεταζεται το πως κ γιατι από τρίτους, σε μια προσωπικη θεωρηση και αυτοαναλυση κατ εμε ειναι απαραιτήτο αλλο θεματακι αυτο. Ωστοσο σκεψου εν τέλει σε τι βαθμο καποιος ειναι ο τροπος που του φερονται οι τριτοι. Και τελος δεν αμφισβητω τη σημαντικοτητα τηςαναλυσης των αισθηματων αλλα διαπίστωση επι συγκεκριμενω αλλα κ γενικα αφενος μεν η νοηματικη τους καταληξη δεν προσδιοριζεται συχνα ευκολα και αντικειμενικα οταν προκειται για αυτοαναλυση αφετερου η αναλυση καποιες φορες αποδυναμωνει το αισθημα και αυτο δεν ειναι παντα καλο.
Ατ 00i00
οι 3 αρχαιοι πολιτισμοι ηταν αυτοι π ανεφερα. Ολοι οι υπολοιποι ανα τον κοσμο εδειξαν δειγματα πολιτισμου οπως προσεγγιζω εγω παντα τον ορο πολυ μεταγενεστερα.
Τελος το οφφτοπικ απο εμενα
electra, ωραία τα λες γενικά και συμφωνούμε. αλήθεια, έχεις και κάποια ιδέα για την λαθρομετανάστευση;
Έχει κανείς πιξ;
http://4.bp.blogspot.com/_gjYMdEwDXp...tos+kosmos.jpg
κάτι τέτοιο φαντάζομαι.
Ηλέκτρα, συγκρίνεις δεσμούς οικογένειάς με DNA αρχαίο, επιτεύγματα εθνών σε 4.000 χρόνια ιστορία. Όπως λες η αιτιολογική τους σχέση των παραδειγμάτων σου είναι κοινή, αλλά η κλίμακα αξίας όχι. Αναλόγως, η ψυχική ζημιά του να είσαι υπερήφανη για τον αδερφό σου που έβγαλε μια σχολή (το όλο - σχεδόν αλλά όχι τελείως - άσχετο μαζί σου) μεγεθύνεται κλιμακωτά με το να είσαι υπερήφανη για τον Πλάτωνα και που μοιράζεσαι το DNA του. Και επειδή αυτή η δεύτερη ψυχική ζημιά είναι δυσβάσταχτη αν την εννοήσεις κυριολεκτικά, κάτι μέσα σου σε κρατάει από το να είσαι το ίδιο ή περισσότερο υπερήφανη για το ότι μοιράζεσαι γενετικό υλικό με τον Πλάτωνα με το πόσο περήφανη νιώθεις για τον αδερφό σου. Απλό παράδειγμα, όταν ο αδερφός σου πέρασε έβαλες τα κλάματα, έβαλες τις φωνές, τον αγκάλιασες, το'χες τούμπανο το'λεγες σε όλους; Όταν διάβασες την Πολιτεία του Πλάτωνα έκανες τίποτε ανάλογο; Αυτή η διαίσθηση της απόστασης είναι υγιής, είναι υπενθύμιση ετερότητας.
Αυτοί που παίρνουν το κυριολεκτικό βάρος αυτού του άλματος κλίμακας στην πλάτη πραγματικά είναι κάτι χρυσαυγήτες που κατεβαίνουν και δέρνουν μετανάστες για να μπορούν να δικαιολογήσουν κάπως αυτό το φορτίο του γαμημένου του Πλάτωνα, την ψυχική δυσλειτουργία των οποίων ελπίζω να μην αμφισβητείς.
Προφανώς η εθνική υπερηφάνεια έχει χρησιμότητα κοινωνική και την εννοώ και εγώ όπως και εσύ, αλλά αναγνωρίζω ότι επειδή φέρει τραύματα μαζί, ο κόσμος οφείλει δια της ανάλυσης ακριβώς όπως λες να παιδεύσει την αρχική του τάση του 'επειδή είμαι κοντά σε κάποιον σπουδαίο είμαι και εγώ σπουδαίος' ώστε να καταλαγιάσει αρκετά για να μπορεί να δει τις προεκτάσεις ενός τέτοιου αισθήματος πιο ξεκάθαρα.
Αντίθετα με συλλογιστική σαν την δική σου (να στηρίζεσαι πχ για κάτι τόσο σημαντικό για τον ψυχισμό σου σε μια μελέτη που ούτε θυμάσαι ξεκάθαρα, ούτε μπορείς να παραθέσεις πηγές για αυτήν ούτε τέλος πάντων φαίνεται να σε ενδιαφέρει αν καν ισχύει ή όχι, μόνο ότι μπορεί να ισχύει) οδηγείται κανείς σε άλματα κλίμακας που είναι πολύ επικίνδυνα και δεν έχουν σχέση με καμία χρήσιμη σύμβαση πραγματικότητας. Ακούγεσαι τρελή, με πιάνεις; (δεν λέω ότι είσαι) Όταν λες για το DNA του αρχαίου Έλληνα, ο πιο ισορροπημένος κάνει αυτόματα 2-3 βήματα μακριά σου. Είναι καλή αυτή η απόσταση, είναι συνειδητοποίηση ετερότητας. Κινδυνεύεις με αυτά που λες να ζεις σε έναν παρατραβηγμένο Ηλεκτρόκοσμο μέσα στον οποίο τα μεγέθη έχουν παραμορφωθεί και ο Πλάτων δεσπόζει σημαντικότερος από ότι όφειλε ποτέ να είναι (θα συμφωνούσε και ο ίδιος ελπίζω!), και ετσι να παραστρατίσεις στην κατεύθυνσή της ζωής σου, να κυνηγάς φαντάσματα (ή μετανάστες).
Αυτό το κάνει πολύς κόσμος.
Τα αισθήματα (το να νιώθεις, δηλαδή, καλά, ότι ανήκεις, ότι η Ελλάδα είναι ωραία, κτλ) δεν είναι τόσο σημαντικά. Η ευρύτερη κανονικοποίηση δεν είναι πρωτεύουσα. Αρχικά, το να επιβιώσεις και να λειτουργείς με ψυχική διαύγεια περί των παθών και αναγκών (πολύ πέρα του απλώς να υποψιάζεσαι ότι τα έχεις) σου είναι.
Κι εν πάσει περιπτώσει electra μέχρι να βρεις την έρευνα που επικαλείσαι ισχύει το εξής: μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς αρχίδια ελληνίδα είσαι.
φαντάσου να ήταν ο Πλάτωνας πχ ζωντανός σήμερα μαγικά και πας και του λες, ει, είμαι τόσο περήφανη που μοιράζομαι αίμα μαζί σου και να βγείτε για καφέ και να είναι ο γέρος in person μεγάλος μαλάκας βρομύλος άξεστος, πέφτουλας, γαμησέτα. Σκέψου πως νιώθεις τώρα, αυτό, αυτό είναι χρήσιμο αίσθημα. Αν υπάρχει κάτι χρήσιμο ετσι στην γνώση, δεν είναι η υπερηφάνεια του κατέχειν.
Κάτσε κι εσύ ρε μαλάκα, μερικοί από 'μας πηδάμε έτσι.
Το θέμα είναι να βγαίνεις με τον Αριστοτέλη και να προσπαθείς να τον πείσεις με επιχείρημα μια έρευνα που δε θυμάσαι ντιτειλς, πάει καιρός, να μη πρήζει αδένες γιατί αποδείχτηκε, πάμε παρακάτω. Ρε κρεμάλες που θέλετε.
Βρες την έρευνα και δώσε λινκ και πληροφορίες. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον... Είμαι περίεργος να δω ποιον σύγχρονο ΕΛΛΗΝΑ πήραν για benchmark εξέταση DNA.
Είναι πάντως πραγματικά πολύ όμορφο να επικαλλούμαστε την "καταγωγή" μας και τον αρχαίο πολιτισμό "μας", ειδικά όταν αυτά που έχουμε αντλήσει σαν άνθρωποι από το δεύτερο δεν είναι παρά ελάχιστα. Στην ουσία πάντως δε θα μπω.