Ε, δίκιο είχα...
Printable View
Ε, δίκιο είχα...
Αψητη ηθελες να πεις λογικα. Well done μονο και τα μυαλα στα καγκελα
Well done στην αμερικη φανταζομαι μονο σπιτι σου βρισκεις ε; Αναλογα το κρεας, απο medium-rare μεχρι medium-well (κυριως σε burger για να μη τρεχουμε). Rare ειναι για τους βαρβαρους, blue για βαμπιρ σε αποτοξινωση και well done για αυτους που δεν θελανε να φανε μπριζολα...
Φυσικα και δε βρισκω μονο στο σπιτι μου, συγκεκριμενα σε καθε εστιατοριο - μπεργκεραδικο υπαρχουν ολες οι διαβαθμισεις ψησιματος, και καθε μια εχει και τη χαρη της.
Αυτα τα "ειμαι κουλ επειδη τρωω με το αιματακι" ομορφα ειναι και σε ενα χεβιμεταλ φορουμ ακουγονται πολυ μαγκικα, αλλα εγω προτιμω την μπριζολα μου καλοψημενη, και αν στην ψησουν οντως ΚΑΛΑ, τοτε δεν χανει καθολου γευση, αυτα ειναι πιπες.
Ναι αλλα μονο αν ζητησεις well done σε ρωτανε αν εισαι σιγουρος και σε κοιτανε περιεργα ;)
Οπως και να εχει, δεν ειναι θεμα κουλ ή οχι, δεν εχει "αιματακι" η μπριζολα και ωμη να στη φερουνε και δεν το κανει κανεις για μαγκια. Οι "καλοψημενες" μπριζολες 9 φορες στις 10 ειναι χαρτονι, και τη μια φορα απλα ειναι medium well και οχι well done. Σιγουρα ειναι ολες το ιδιο πραγμα ασχετως τι ποιοτητα ειχε το κρεας πριν γινει παραναλωμα :P
FIXXXER vs. Gordon Ramsay, place your bets.
Παω στοιχημα οτι εχω φαει σε περισσοτερα καλα μπριζολαδικα στη ΝΥ απο σενα, αλλα ας μη το συνεχισουμε...
Ας μην, αλλωστε για καποιο λογο το οτι εχεις φαει σε καλα μπριζολαδικα στη ΝΥ σε κανει αυθεντια και σε αυτο :touched:
Ο αλλος βαζει Gordon Ramsey και καμμενη μπριζολα, για να ενισχυσει (?) τελικα καπως αυτο που εγραφα παραπανω?
Ειτε γι αυτο ειτε γιατι βαριεται πολυ αυτο το πρωινο, και επειδη ειδε ποστ FIXXXER κατι ξυπνησε μεσα του, γιατι αραγε...
Χαλάρωσε MANMU, δεν έχουν όλοι εμμονή με την πάρτη σου. Κι εγώ well done το τρώω το κοντοσούβλι μου και τη μπριζόλα μου στην Ελλάδα που έχω μεγαλώσει και δεν το αλλάζω με τίποτα, αλλά όταν όλοι οι σεφς λένε ότι το well done ψήσιμο είναι αυτό που δεν αναδεικνύει ένα καλό steak, κάτι ξέρουν. Αυτό είναι όλο. Θα ήθελα πάντως να βρεθώ σε κατάλληλο μέρος και να μου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσω ένα καλοψημένο medium-well steak από περιέργεια και μόνο. Ίσως να μου αρέσει, ίσως και όχι.
Ξέρω, πεθαίνεις να σχολιάσω και στο Avengers thread αλλά πραγματικά δεν το παίρνω καθόλου προσωπικά που κακολογείς τον Captain America, όσο απίστευτο και να φαίνεται:!:
Γενικά φίξερ ασε το φαγητό μας ήσυχο
Ρε συ φιξ δε το βαριεσαι ποτε ποτε το ασυναρτητο τρολαρισμα;
Πίπες όμως, απλά αντιδρά στο όλο θέμα και κράζει ότι βρει σαν τυπικός ραμσει.
Ο ίδιος είχε πει στο masterchef πως το σωστό well done είναι το πιο δύσκολο να καταφέρει ένας σεφ γιατί αφήνει τα λιγότερα περιθώρια λάθους. Πρέπει ίσα ίσα να μην έχει το κόκκινο μέσα αλλά συγχρόνως να είναι ζουμερό. Οπότε ναι, αν πας έξω και είναι μάγκας ο σεφ το well done μια χαρά θα γαμάει, αλλά δυστυχώς όλοι νομίζουν πως το well done είναι παντού όπως οι πίπες που τρώνε από τον κυρ Τάκη στη γωνία.
το χειρότερο στο well done είναι το λίπος
η σταθερά ελαστικότητάς του είναι τουλάχιστον 10 GigaNewton/m
φήμες λένε ότι όταν τελείωναν τα έντερα γουρουνιών, το χρησιμοποιούσαν οι ρωμαίοι για ελαστικό στις πολεμικές μηχανές τους. στις μέρες μας το λίπος μιας καλοψημένης μοσχαρίσιας μπριζόλας χρησιμοποιείται ως πάτος άρβυλων από τον ΕΣ.