Μετέφερέ τα σε μένα ρε μλκ κ τα στέλνεις από εκεί.
Δεν στο λέω "φέρτα να στα φάω", όντως μπορούμε αν θες, μη φας και φέσι.
Printable View
Μετέφερέ τα σε μένα ρε μλκ κ τα στέλνεις από εκεί.
Δεν στο λέω "φέρτα να στα φάω", όντως μπορούμε αν θες, μη φας και φέσι.
από Razordope στις 01-04-2006 20:39
To mployzaki einai heavy metal kai sou gamaei ta prekia.Den anagnwrizeis oti einai MANILLA ROAD????Esy Black akous???An nai tha sou pw ena "to kazanaki mou bgazei pio wraio hxo"
από Razordope στις 01-04-2006 21:04
Βλακ ακους,οχι Black.Se gamane kala oi Manowar.Spathakia sto kwlaraki sou xwnoun
http://www.joy.gr/community/page.sx?id=Razordope
(χαζές) ερωτήσεις περί ανακύκλωσης:
1. Τα μπουκάλια (πλαστικά και μη) πριν τα πετάξουμε, τα ξεπλένουμε πρώτα;
2. Τα υπόλοιπα, πχ κονσερβόκουτα, αλουμινένια πακέτα φαγητού, αλουμινόχαρτα, κλπ;
3. Το καπάκι από τα πλαστικά μπουκάλια είναι ανακυκλώσιμο; Τα βγάζουμε/διαχωρίζουμε (μαζί με το ασφαλιστικό δακτυλίδι) από το μπουκάλι πριν το πετάξουμε; Τις ετικέτες από τα μπουκάλια;
4. Ανακυκλώσιμα θεωρούνται όλα τα χαρτιά; (πχ. τα χαρτομάντιλα, χαρτί κουζίνας, μάλλον όχι ε; το χαρτόνι με το οποίο φτιάχνουν χαρτοδέματα; το bubblewrap; τα πλαστικά περιτυλίγματα/ζελατίνες; οκ, τα τελευταία 2 δεν είναι χαρτί, πείτε όμως).
πω ρε πούστη, από περιβαλλοντική παιδεία, μηδέν.
On another note,
Για να μη βγαίνω (πάλι) ΟΤ στο άλλο τοπικ, από περιέργεια, τι σπουδάζεις;Quote:
Originally Posted by enitharmon
Επίσης, επειδή μ'ενδιαφέρει, εκεί που είσαι, πως μπαίνεις νετ; Γενικά, πως έχει κανείς νετ αξξεςς σε υπανάπτυκτες περιοχές/χώρες;
Απαντάς και με πμ αν δε θες εδώ. Θενκς.
καπάκι και ετικέτα βγάζεις πριν πας το μπουκάλι για ανακύκλωση. Για τα άλλα δεν ξέρω. Το να τα ξεπλένεις μου φαίνεται κάπως υπερβολικό πάντως.Quote:
Originally Posted by The_Fool
όλα τα παραπάνω εξαρτώνται από το εργοστάσιο ανακύκλωσης και την τεχνολογία που διαθέτει.Quote:
1. και 2. δε χρειάζεται να τα ξεπλένεις, τα εργοστάσια που ξέρω τα πλένουν πριν τα επεξεργαστούν, οπότε μη μπαίνεις στον κόπο. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να φτάνουν όλα καθαρά στο εργοστάσιο, οπότε αναγκαστικά πρέπει να περνάνε πρώτα από πλυντήριο. (πλένονται αφού τεμαχιστούν όμως).
3. τα πλαστικά πρέπει να διαχωρίζονται ανάλογα με τη σύσταση τους, πχ PVC, PET, PE, ΡΡ και PS δεν ανακυκλώνονται όλα μαζί. Στη Γερμανία τα πετάμε όλα σε ένα κάδο για πλαστικά και διαχωρίζονται μετά στο εργοστάσιο με υπέρυθρες. Αν το εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Ελλάδα έχει αυτή τη δυνατότητα, τότε πέτα τα όλα μέσα και τα διαχωρίζουνε αυτοί μετά. Αν δεν σου κάνει κόπο ξεχώριζε το καπάκι από το μπουκάλι, γιατί το μπουκάλι είναι PET ενώ το καπάκι όχι.
Τι τις κάνεις τις ετικέτες εξαρτάται: αν είναι χαρτί, στον κάδο με τα χαρτιά, αν είναι πλαστικό, αν δε βαριέσαι τις ξεχωρίζεις.
πάντως γενικά ισχύει ότι η ανακύκλωση δεν πρέπει να απαιτεί τόση προετοιμασία από μέρους του καταναλωτή, γιατί τότε πολλοί δεν το κάνουν λόγω χρόνου.
και γενικά είναι πιο σημαντικό να πιέζεις τα μπουκάλια για να μειώνεις τον όγκο τους πριν τα πετάξεις, παρά να τα ξεπλένεις.
4. το χαρτί είναι περίεργη φάση. Γενικά στον κάδο χαρτιού ανοίκει ό,τι είναι 100% από χαρτί, χωρίς προσμίξεις. Πχ, περιτύλιγμα δώρων ανοίκει πιο πολύ στα πλαστικά, παρά στα χαρτιά. Το ίδιο και τα "χάρτινα" μπουκάλια γάλατος.
Το bubblewrap είναι πλαστικό εννοείται. Πλέον οι φακελοι με επένδυση bubblewrap είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε αυτό να διαχωρίζεται εύκολα από το χαρτί και να πετιέται ξεχωριστά.
σπουδάζω (πλέον) μηχανικός περιβάλλοντος (στα γερμανικά είναι Technischer Umweltschutz, το αντιστοιχο στα αγγλικά enviromental engineer - μάλλον)Quote:
εδώ που είμαι (Simeulue island, βόρεια Sumatra) νετ έχουν από όσο ξέρω μόνο οι κυβερνητικές και μη οργανώσεις, μέσω δορυφόρου. Στήνουν ένα "πιάτο", γίνονται και συνδρομητές σε μια εταιρία που προσφέρει δορυφορική σύνδεση (flatrate συμφέρει) και έχουν πρόσβαση μέσω WLAN.
Γενικά το νετ είναι πιο διαδεδομένο από όσο νομίζουμε, τουλάχιστον 56άρα σύνδεση υπάρχει - σχεδόν - παντού στον κόσμο. Το νησί εδώ είναι ιδιάζουσα περίπτωση, ακριβώς επειδή είναι νησί.
Πέρα από αυτό, οι "μεγάλες" οργανώσεις φροντίζουν πάντα να έχουν αξξες όταν στήνουν μακροχρόνια προγράμματα. Αν πας πχ τώρα στο Ιραν για να βοηθήσεις στο σεισμό, όσοι είναι εκεί δε θα έχουν ιντερνετ, έχουν επαφή με δορυφορικό τηλέφωνο πιστεύω.
αν θες τιποτε άλλο, στη διάθεση σου
meres,
prepei na kana ton xeirotero ypno ever
parakalokairiase kai to spiti foraei akoma ta xeimwniatika,paketo
http://www.joy.gr/community/page.sx?id=duff_mckaganQuote:
Originally Posted by Veinsaw
Τσέκαρε κι αυτό το φρούτο.
mera
/me exei psiliastei oti einai monos thn oikodomh k mousiki pezei tsita
apisteutable(to link tou kalki)
Eπίσης να δηλώσω ότι χθες έφτιαξα και απολάμβανα το απόλυτο ποτό αποτελούμενο από ότι βρηκά μπροστά μου. Νομίζω πως εγκαταλείπω αυτόν τον κόσμο τον καλό. Ράαααβε Ξηλωνεεεε...
Μάγκα μου την ξέρω προσωπικά αυτή. Σπούκη.Quote:
Originally Posted by Khalkji
Οι παρέες σου ρε Βέινσωου ;ρ
Η μέρα της καβάτζας σήμερα λοιπόνε!!!
Καλά, σκάω.