είπα εξαρχής ότι δε συμφωνώ απόλυτα, προσωπικά δε με απασχολεί από τη στιγμή που θα υπάρχουν μαγαζιά μη-καπνιστών (αν και θα το πιστέψω όταν το δω), αλλά ξαναλέω, πώς κάνεις έτσι, είσαι ο αντι-αντίκαπνιστής και είσαι κουραστικός.
Printable View
Στην πραγματικότητα δε με καίει το ζήτημα σαν καπνιστή, με τον κάρχαρτ συμφωνήσαμε μόλις ότι το μέτρο είναι οκ μέσα σε δύο (2) κουβέντες. Αυτό που πραγματικά με εντυπωσιάζει είναι το μέγεθος του κομπλεξ και της βλακείας των αντι-κα και γι' αυτό πράγματι είμαι αντι-αντι-κα.
το τσιγάρο κάνει κακό παιδιά! προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες, χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα, ενώ συχνά προσβάλλει και άλλα ζωτικά όργανα, με κυριάρχο ρόλο στις αθηρωματικές πλάκες των καρδιακών αγγείων!
σταματήστε να μας σπάτε τ' αρχίδια τώρα! έχουν γίνει περίπου δεκαεφτά πιο σημαντικά πράγματα από την απαγόρευση του καπνίσματος εδώ και έξι μέρες, μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτά. δεν κερδίσατε κανένα δικαίωμα- στα ίδια μαγαζιά θα πηγαίνετε, με τους ίδιους μαλάκες θα βγαίνετε, στα ίδια χρόνια θα πεθάνετε. γλυτώνετε την ενόχληση που σας προκαλεί ο καπνός, πραγματικά στ' αρχίδια μας. μην πεταχτεί κανείς να πει "τότε μην ποστάρεις", θα ξεκινήσω το κάπνισμα.
Μ. Πάντως για το "στάνταρ" της υπόθεσης μην παίρνεις και όρκο. Καταρχάς μιλάς ουσιαστικά μόνο για Αθήνα, καθώς πχ Πάτρα υπάρχουν 2; 3 μεταλλάδικα; Μη μιλήσω για Κόρινθο που είναι ένα σκάρτο. Κανένα δεν θα το τολμήσει να διώξει τους καπνιστές. Το πρόβλημα είναι το πώς έχουμε μάθει. Αν πχ μέχρι τώρα απαγορευόταν σε όλους τους χώρους το τσιγάρο, τότε λογικά τα περισσότερα μαγαζιά θα παρέμεναν αντικαπνιστικά, καθώς κάποιος που θα πήγαινε και θα είχε συνηθίσει την καθαρή ατμόσφαιρα θα έκοβε αν ξαφνικά το έβλεπε μέσα στον καπνό, οπότε θα φοβούνταν ότι θα χάσουν κόσμο - ενώ οι καπνιστές που πήγαιναν μέχρι τότε θα είχαν ήδη συνηθίσει να βγαίνουν έξω για τσιγάρο. Αντίστροφα λοιπόν, σήμερα οι μη καπνιστές έχουν συνηθίσει να ανέχονται τον καπνό ως κάτι φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Οπότε, κάποιος που πηγαίνει δέκα χρόνια σε τεκέδες, δε θα έχει πρόβλημα (η μεγάλη πλειοψηφία έστω) να συνεχίσει να πηγαίνει. Έτσι, ένα μαγαζί κάτω των 73.5 τμ (τόσο είναι το όριο, έχει και +-5%) ΠΟΛΥ δύσκολα θα απαγορέψει το κάπνισμα, διακινδυνεύοντας να χάσει όλους τους καπνιστές του από τον ανταγωνιστή που το επιτρέπει. ΔΕΝ ξεκινάμε από το μηδέν για να πεις ότι θα δημιουργηθούν μαγαζιά και για τους μεν και για τους δε. Γι'αυτό είναι και αστείο αυτό που λέει ο ικόνοκλατς, περί δήθεν δημοκρατικής επιλογής των θαμώνων του μαγαζιού να επιτρέπεται το κάπνισμα και κουραφέξαλα.
ωραια, το εξηγω όπως το καταλαβαινω εγω:
θυμασαι οταν ημουν αθηνα που ημασταν εξαρχεια για φαγητο; θυμησου ποιοι ηταν μαζι και ποσοι καπνιζαν. δηλαδη θα επρεπε να πω απο την αρχη "παιδια, δεν καπνιζω, αν μπορειτε μην καπνισετε κι εσεις οσο ειμαι παρουσα". μαλακια δε θα ήταν; ειστε βλακες, αλλα καταλαβαινω οτι το απολαμβανετε, οποτε δε θα αρχισω τις υποδειξεις για να σας σπασω τα νευρα. δεν ειναι οτι οσο καπνιζατε ενιωθα ασχημα ή δυσανασχετουσα ή σας έβριζα ή κάτι, αλλά ρε παιδι μου δε μυριζει ωραια.
εσυ δηλαδη προσωπικα, οταν στην παρεα ειναι καποιος που δεν καπνιζει, εχεις κανει κανα τσιγαρο λιγοτερο; (καλα, εσυ μπορει, εισαι καλο παιδι, κι ο καρχαρτ παντα ρωταει, αλλα οι περισσοτεροι σταρχιδια τους). και νομιζω οτι αν οι καπνιστες δεν ηταν μανιακοι και εξαρτημενοι, μια χαρα αγαπημενοι θα ημασταν ολοι.
σοβαρα τωρα, αν κατι θα επρεπε να απαγορευτει δια ροπαλου ειναι το καπνισμα των γονιων μπροστα στα παιδια τους και κυριως στις εγκυες. οι περισσοτερες σκιες στους πνευμονες σε μη καπνιστες απο αυτο προερχεται, λιγη πισσα που και που που βγαινουμε μας κανει να εκτιμουμε περισσοτερο τον καθαρο αερα!
τουλαχιστον αν τωρα σε καποιο μαγαζι υπαρχει μερος για καπνιστες θα πηγαινω χωρις τυψεις εκει με την πιπα του καρχαρτ.
Eίναι πολύ αστείο το να απομονώνετε φράσεις απο ολόκληρα πόστς/απόψεις για να πείτε τη βλακεία σας.
Τη στιγμή που κι εσύ ποδαράκια έχεις και μπορείς να κάτσεις κάπου που δε καπνίζουν, στοματάκι έχεις για να διαμαρτυρηθείς αν κάτι σε ενοχλεί αλλά και νοημοσύνη λίγο μεγαλύτερη (μάλλον) απο του πιθήκου ωστέ να επιλέξεις να πας σε μαγαζί μη-καπνιστών, ναι τα ίδια δικαιώματα έχουμε.
Δε σας έδεσε κανείς μέσα σε τεκέ υποχρεώνοντας σας να ΡΟΥΦΑΤΕ ΠΙΣΣΑ. Εχετε ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Δικες σας.
Προφανώς η αλλαγή δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, αν ισχύσει η απαγόρευση και ο κόσμος συμπεριφερθεί ανάλογα, τότε σίγουρα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα μπει και στο μυαλό κάποιων να ανοίξουν μαγαζιά μη καπνιστών αντίστοιχα με αυτά που απευθύνονται σε καπνιστές, ώστε να τραβήξουν τον κόσμο που δε τη παλεύει. Στη περίπτωση που δεν υπάρχουν αντίστοιχα μαγαζιά για μη-καπνίζοντες ο υποψήφιος πελάτης θα πρέπει να ζυγίσει τη επιθυμία του να πάει στο εν λόγω μαγαζί με την απέχθειά του προς τον καπνό (στη περίπτωση κατάλληλου εξαερισμού τα πράγματα γίνονται ευκολότερα για άλλους, ωστόσο πάμε στο τεχνοκρατικό του πράγματος). Εγώ π.χ. που δε καπνίζω και με ενοχλεί ο καπνός, άμα υπάρχει καλό μεταλάδικο εκεί που είμαι στα παπάρια μου κιόλας για τον καπνό για ένα βράδυ.
για την ιστορία, αυτό που εγω εννοω είναι οτι δεν είναι χαφιές αυτός που ενοχλείται απο τον καπνό που δεν επρεπε να ειναι εκει και υπερασπιζεται το εννομο πλέον δικαίωμα του να μην καπνίζει. είναι λάθος χαρακτηρισμός.
και τελος πάντων μια χαρα ιδέα είναι να υπάρχουν μαγαζιά αυστηρά μη καπνιστών και μαγαζιά για καπνιστές, είναι και ωραία επιχειρηματική ιδέα.
Τέλος οταν το κράτος παίρνει ΜΙΑ απόφαση που στοχεύει στην αντικειμενική προφύλαξη του πολίτη απο ένα αντικειμενικά βλαβερό πράγμα, θίγοντας μάλιστα το συμφέρον μεγάλων εταιριών καπνού, εσείς το πάτε στο οτι περιορίζονται οι ελευθερίες σας; δεν υπάρχει τίποτα που να σας αρέσει κάποτε εστω και λίγο;
Ναι, αλλά αυτό που -μάλλον- θέλει να σου πει ο φάντομ ντακ, είναι πως όταν μια κυβέρνηση προωθεί τηλεφωνικές γραμμές για να καταδίδεις σε αυτήν κάποιους συμπολίτες σου για ένα τόσο μικρό γαμημένο λόγο, ενώ αυτή η ίδια κυβέρνηση είναι η βασίλισσα της γαμημένης διαφθοράς ανά τον αιώνα των κυβερνήσεων, είναι ΒΛΑΚΕΙΑ να χρησιμοποιούμε μαζί της τέτοιες μεθόδους, γιατί τότε :
α) θα μπορούσαμε σιγά σιγά να το κάνουμε και με άλλα θεματάκια ; )
β) αυτό δείχνει πως συμφωνούμε 100% με τον τρόπο που έχει εφαρμοστεί το μέτρο, και ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ όποιον δεν τον τηρεί.
Άρα, καλώς ή κακώς, ρουφιάνοι. Λες και δεν μπορεί ένας θιγμένος αντικαπνιστής να σπάσει τη μούρη του καπνιστή εκεί μπροστά του ή να το λύσει κάπως έτσι, πρέπει να γίνει θεία να παίρνει τετραψήφιους.
Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ κάτι τέτοιο, αν σε ένα μέρος δεν μου αρέσει κάτι που συμβαίνει, είτε το λύνω (20,85) είτε σηκώνομαι και πάω σε ένα καλύτερο (1,05). Άσε που δεν έχει διευκρινιστεί. Είναι ένας και καπνίζει στων μη. Παίρνω το τηλέφωνο και σκάνε τα κομμάντα και του το σβήνουν στο μάτι; Γράφουν πρόστιμο στο μαγαζί 20 χιλιάρικα ώστε να είναι πιο ΑΥΣΤΗΡΟ με τους πελάτες του; Και μετά φεύγουν όλοι αυτοί και κάθομαι και πίνω τον καφέ;
Πόσο καλύτερα θα κάνουμε τα απογεύματά μας έτσι.
Οι εργασιακοί χώροι άλλη ιστορία, αναφέρομαι σε μαγαζιά.
με πρόλαβε ο αρχίδας καπνιστής από πάνω. πάρε anyway:
ρε μώστε, κανείς δεν τον είπε χαφιέ, μαμάκια τον είπαμε όλοι, κάνε κριτική σε αυτό.
η αλήθεια είναι ότι ο Καραμανλής και η ΕΕ έχουν φάει τρελή πίεση τελευταία από το κοινωνικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και αποφάσισαν να κάνουν αυτή την παραχώρηση στο λαό, ο οποίος εκτός της ψήφου του θα έπρεπε να τους ανταμείψει και με μερικά ανέιπωτα τσιμπούκια. ίσως επίσης τα έξοδα νοσηλείας που δίνει το κράτος για την περίθαλψη των καπνιζόντων είναι πια περίσσοτερα από τα οφέλη της φορολογίας και των μιζών από τις καπνοβιομηχανίες. ίσως, ακόμα, να θέλουν να καθόμαστε να ασχολούμαστε με αυτή τη μαλακία αντί να κάνουμε κάτι πιο εποικοδομητικό με το χρόνο μας, καλή ώρα. ίσως απλά να μας αγαπάνε και μετά από τόσα χρόνια στη φάπα να θέλουν να μας κάνουν καμια χάρη, δεν ξέρω. ο καθένας διαλέγει την ερμηνεία που γουστάρει (και του αξίζει).
ρεαλιστικά πιστευεις δηλαδή οτι ο νόμος αυτός μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τέτοιου τύπου διαμαρτυρίες, σωστα;
εγω δεν έιπα να πάρεις να ρουφιανέψεις στην πολεοδομία οτι ο απέναντι έκλεισε τον ημιυπαίθριο επειδή εσύ δεν μπορείς να το κάνεις, είπα οτι αν δεν πληρώσει ο καταστηματάρχης πρόστιμο που κάνει επιλεκτικά τα στραβά μάτια, ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, οπως σχεδον όλοι οι νόμοι αυτού του κράτους.
αν δεν συμφωνείς με αυτό, νομίζω οτι δεν είναι η καταγγελία το πρόβλημα σου αλλα το μέτρο αυτό καθεαυτό και τότε μεταπηδάμε σε άλλο θέμα.
Ο Καρχαρτ τα λεει σωστα, ειδικα στο ποστ του περι ομαδοποιησης. Οποιος νομιζει πως οι "αντικαπνιστες" (λολ, δεν υπαρχει ουτε ενας στο θρεντ) θεωρουν μια ενιαια μαζα το σωμα των "καπνιστων" ειναι αστειος. Στο παρον θρεντ δεν χωριζονται ετσι οι ανθρωποι, χωριζονται σε ανθρωπους που σεβονται την ελευθερια του αλλου και σε αυτους που απλα δεν τους νοιαζει.
Φυσικά δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες οπότε αυτά που θα πω έχουν ειπωθεί σίγουρα αλλά είναι η Αλήθεια οπότε αξίζει να την ξανακούσετε.
Όσο διάβασα Ντράγκονλορντ αυτό που έλεγε με απλά λόγια είναι να υπάρχει σε όλα τα μαγαζιά ένας χώρος μη καπνιστών. Ένα μικρό, χαριτωμένο κομματάκι γης σε κάθε μαγαζί που ο αέρας του θα είναι καθαρός. Ε πόσο παράλογο είναι αυτό πια; Τώρα αν σε κάποια μαγαζιά είναι δύσκολο να γίνει λόγω μικρού/περίεργου χώρου, ε ναι το λογικό είναι το μέτρο να λειτουργήσει υπέρ των άκαπνων.
Το μόνο αντικειμενικό πράγμα σαυτή την κουβέντα είναι ότι το τσιγάρο κάνει κακό και στους παθητικούς καπνιστές. Άσχετα από το αν κάνει πολύ κακό ή λίγο, το κακό του το κάνει.
Ε και είναι προφανέστατο δικαίωμα κάποιου να μη γουστάρει το κακό αυτό, απορώ πώς σοβαρά άτομα του φόρουμ (λολ) δε μπορούν να το καταλάβουν. Για να το πούμε πιο απλά : Αν εσύ καπνίζεις ο διπλανός σου θα έχει επιπτώσεις στη σωματική (πρέπει να τα ξεχωρίζουμε ύστερα από τις παπαριές του Κάλκι) υγεία του. Θα βρωμίσει ο πνεύμονας του, η αναπνοή του, οι μασχάλες του, δεν ξέρω καιγω τι. Κάτι θα πάθει τέλος πάντων, σε βάθος χρόνου. Αν ο διπλανός σου σου απαγορέψει να καπνίσεις μπορεί να πεθάνεις από δυστυχία και ξενέρωμα αλλά ο πνευμονάκος σου μια χαρά θα είναι. Ε αυτό το πράγμα είναι σημαντικό, πώς να το κάνουμε, είναι ακριβώς αυτό που δίνει το "πλεονέκτημα" στους μη καπνιστές.
Μερικοί το κάπνισμα το έχετε ανάγει σε φιλοσοφία και ανθρώπινο δικαίωμα, είστε τραγικοί και εμετικοί και μεταλλάδες και γαμάω τις πρώην σας. Και άρχισε να μυρίζει καμμένο πεϊνιρλί οπότε brb.
Φαντομ δλδ ένα αστικό κράτος δε μπορεί να κάνει μία προοδευτική μεταρρύθμιση εννοείς;
μπορεί, για τους λόγους που παράθεσα παραπάνω, διαβάστε πριν ρωτήσετε.
να συμπληρώσω οτι δεν εννοω οτι το να πάρεις να καρφώσεις είναι το Σωστό, αλλα ξέρετε που ζούμε και πως γίνονται τα πάντα εδώ.
Δεν είπα ότι θα το κάνει για την καρδιά της μάνας του. Μία μεταρρύθμιση μπορεί να βρει συμμάχους, με τον καθένα για τους λόγους του, δε μπορεί;
Το πρόβλημά μου είναι πως το μέτρο (αν και με βολεύει) είναι όσο λάθος χρειάζεται ώστε να μη χρειάζεται το αίσχος της καταγγελίας συμπολίτη σου. Επίσης μιλάμε με υποθετικά σενάρια πάνω σε υπαρκτά ζητήματα. Δεν έχω δεν ποτέ κανέναν να καπνίζει σε χώρο που απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα, και το ίδιο θα συνέβαινε (και προφανώς θα συμβεί και τώρα), ΑΝ αυτό το μέτρο εφαρμοζόταν σε σωστές βάσεις.
Είπα παραπάνω τα προβλήματά μου με την καταγγελία αυτή καθεαυτή, ακόμα και για ΟΛΟΣΩΣΤΟΥΣ νόμους, στους οποίους οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας δεν έχουν και σοβαρό ιστορικό.
Αφου το λυσατε και αυτο το προβλημα ας περασουμε σε πιο ουσιαστικα. Ντραγκον τι ελεγε το αγκιστρι? οκ το δωματιο?
Εντάξει παιδιά, λήξτε το, ο άτομ σμάσερ κουράστηκε.
ένοχοι η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΛΑΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΣΕΒ-ΔΝΤ-ΟΗΕ-ΚΕΠ-ΑΠΟΕΛ και μόνη πράξη επανάσταση.
ρε μλκ ξεκόλλα λίγο, δε θα κάτσουμε να συζητήσουμε λενινιστικά το τσιγάρο τώρα να πούμε.
Ε μα προφανώς θέλω να καταλήξω εκεί. Έχεις ένα εντελώς αναμενόμενο και φυσιολογικό μέτρο που δεν είναι καν ταξικό (τουλάχιστον όχι απόλυτα) και βάζουμε την αντίδραση (καυσαέρια, απολύσεις και ένα σωρό σχετικά) να δουλέψει. Ε δεν πάει έτσι, ΟΝΤΩΣ υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα στα οποία πρέπει να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.
Ο πάνκης και ο μπέρνι να αναφέρουν και πεσίματα σε ΜΟΥΝΑΚΙΑ με τσιγάρο στο στόμα και έλλειψη αναπτήρα για να έχουμε αναλύσει το θέμα απόλες τις απόψεις.
σταμ, διαφωνείς μαζί μου για να καταλήξεις ότι συμφωνείς.
σταματάω να ποστάρω, μόνο tags πλέον.
εσύ κοίτα το offtopic σε χρειάζομαι
Όχι, δε συμφωνώ καθόλου, βρίσκω αντιδραστικές και εκτός θέματος τις απόψεις σας (σας ψάχνουμε) από κάθε άποψη, και είμαι υπέρ της απαγόρευσης, duh.
άντε και οικολόγους πράσινους βρε.
Δεν ασχολούμαι με εθνοπροδότας.
όποτε έχουμε μια συζήτηση όμως, μπαίνουν τα εαακιτάκια και τα κνιτάκια και την χέζουν.
να λέτε καλά που έχει πάει διακοπές και ο boris.san που θα χει καπνίσει και όλες τις μάρκες.
πάντως carheart δεν είναι καλή συζήτηση. τα ίδια πράγματα επαναλαμβάνονται εδώ και "ώρα"
Rage For Order, ρε ανθρωπε ειμαι θετικα προκατειλημμενος απεναντι σου και λογω νικνειμ και λογω προτερου εντιμου βιου με κανονικα και ομορφα ποστς, αλλα δε βοηθας οταν δεν εχεις παρει μια (1) θεση στο θρεντ ως τωρα και το μονο που πετας ειναι η ατακα του ελληναρα που χρησιμοποιουσαμε στην τριτη γυμνασιου για να θιξουμε τον εγωισμο του αλλου και να τον πουμε "φλωρο".
ώρα νουάρ \μ/
Εμπεδωστε το.Ο Σταμ δεν ειναι κνιτης.
Εγω καπνιζω κοντα 2 πακετα τη μερα.Στα παπαρια μου για την απαγορευση εχουμε πιο σοβαρα πραμματα να κανουμε.Τσιαρς
Δεν εχω παει διακοπες ακομα,πλησιαζουνε