Εμένα τα λες; Χριστό δε καταλαβαίνω.
Printable View
Εμένα τα λες; Χριστό δε καταλαβαίνω.
τζουλια;
δε με πολυενδιαφέρει το θέμα αλλά νομίζω πως εισαι λάθος.
διότι αναφέρεσαι μεν στην υποκρισία, αλλά δικαιώνεις πλαγίως (και αψήφιστα) την μαλακία του παρτσακλού.
δεν ήταν μόνο ακομψο, ήταν ρατσιστικό. το ρητγουιτ κασιδιάρη δεν έχει να κάνει αν και συμπληρώνει το παζλ ρατσιστικών προκαταλήψεων.
προφανώς και ειναι δικαιωμα του καθενος να πε οτι θέλει αλλα ανάλογα με την μαλακία του θα κριθεί. και ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει διπλωματικό υπόβαθρο (στον παγκόσμιο αθλητισμό και ιδιαίτερα στους ολυμπιακούς αγώνες) κάθε εκπροσώπηση θα πρέπει να βγάζει ενα προφιλ που να μην διαταράσσει τις όποιες διεθνείς σχέσεις.
τώρα βέβαια οταν εχεις ναζι στο κοινοβούλιο δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω και αν αυτοαναιρούμαι αλλά ακόμα και αυτοί οι βλακες αν αντιπροσωπευαν την Ελλάδα στα Ηνωμένα Εθνη πχ δεν θα έλεγαν στον Ουγκαντανό ανέκδοτα για μαύρους.
δεν θέλω να αναλωθω στο αν εκαναν καλα που την εκοψαν η όχι, άλλωστε νομίζω υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθείς.
γεγονός είναι πάντως, πως γίναμε άλλη μια φορά ρόμπα παντού
Πέρασα κανά μισάωρο χθες να το εξηγώ και σε συναδέλφους... ναι, η κυριολεκτική ερμηνεία της έκφρασης από μόνη της δεν είναι ρατσιστική, αλλά είναι εντελώς λανθασμένη αντιμετώπιση να ερμηνεύεις την οποιαδήποτε έκφραση απομονωμένη από το context στο οποίο τοποθετείται.
Παράδειγμα: Όπως συνηθίζεται στις ταινίες, όταν κάποιος πουλάει προστασία χρησιμοποιεί ευφημισμούς όπως "Θα ήταν κρίμα να πάθει τίποτα το μαγαζί σου". Αν πάρεις την φράση από μόνη της, η ερμηνεία είναι πολύ πιο αθώα από ό,τι αν λάβεις υπόψη το context, δηλ. στη συγκεκριμένη περίπτωση την υπόνοια της απειλής, πως "αν δεν πληρώσεις θα σου κάνω το μαγαζί λίμπα".
Έτσι, η ερμηνεία μίας φράσης δεν περιορίζεται στην ερμηνεία των λέξεων από τις οποίες αποτελείται. Θα ήταν πολύ διαφορετικό να έλεγα το ανέκδοτο εγώ προσωπικά σε σένα, εφόσον γνωρίζεις την γενικότερη θέση μου για το μεταναστευτικό και γνωρίζεις αν λέω το ανέκδοτο αθώα ή όχι, και διαφορετικό να λέγεται δημόσια από ένα άτομο που είναι φιλικά προσκείμενο στην Χρυσή Αυγή.
ενταξει παντως δεν ηταν και επισημη δηλωση η' συνεντευξη και απαντησε π.χ ειμαι Χ Α δεν γουσταρω τους αφρικανους να φυγουνε κλπ
ενα χαζοανεκδοτο ητανε θα της φανηκε αστειο και σκεφτηκε θαταν "εξυπνο" να το γραψει
δεν ξερω αν ειχε καταλαβει η συγκεκριμενη οτι μαλακιες σαν το twitter που γραφεις 3 προτασεις και ειναι μεγαλο θεμα πια παρακολουθουνται απο τα μιντια
ε και οταν πηγαινεις στους Ολυμπιακους σε καμια βδομαδα και τα ΜΜΕ ψαχνουν να βρουν οτιδηποτε για να το κανουν θεμα ε τετοιες χαζοπαπαριες δεν της λες δημοσια λες και μιλας σε κανα φιλο σου
το συγκεκριμενο τοχε γραψει 22/06 και τα τσακαλια αργησαν 3 μερες να το παρουν χαμπαρι
sorry deggial alla les malakies.
an to eleges esy pou 8a to eleges a8wa, 8a to ekane taytoxrona ligotero ratsistiko?
an to elege o Papas (tonos sto prwto a) poso ratsistiko 8a itan?
an to elega egw pou den ksereis tis apopseis mou gia to metanasteutiko den 8a eixes apopsi an einai ratsistiko to asteio i oxi?
ali8eia gia pes mas kai tin apopsi sou gia tin diafimisi me ton piou ...
epeidi einai "a8wa" einai ligotero ratsistiki ... ?
στ'αρχίδια μας αν ήταν επίσημη ή όχι δήλωση, η συμβουλή μου στο κορίτσι είναι μία
Spoiler
ε καλα δεν κρεμεται και ολος ο κοσμος απο τα χειλη της (αν και συμπαθητικό αιδοίο :) απ οτι κοζαρα.) στον μαξ πειν απευθυνομουν.
Όταν τα έγραφα αυτά είχα υπόψη μου την χθεσινή συζήτηση και δεν είχα διαβάσει ο ίδιος το tweet. Η φράση αυτή καθ' αυτή, κατά τον τρόπο που ειπώθηκε, έχει πράγματι ρατσιστική υπόνοια. Είναι σα να λέει ότι, παρά τα άλλα προβλήματα, τουλάχιστον υπάρχει κι ένα θετικό.
Από εκεί και πέρα, άλλο αν είναι πιο αθώα (π.χ. δεν υπήρχε η πρόθεση να έχει ρατσιστική χροιά το ανέκδοτο) κι άλλο αν είναι ρατσιστική καθ' αυτή η φράση. Θα μπορούσε, παραδείγματος χάριν, κάποιος να πει το ανέκδοτο επειδή του φάνηκε αστείο χωρίς να συνειδητοποιεί τις ρατσιστικές προεκτάσεις της φράσης αυτής. Πρέπει να συνεκτιμούνται και τα δύο για την ερμηνεία (όπως είπα, να λαμβάνεται υπόψη το context), καθώς σημασία έχει το τι θα ήθελε να εκφράσει ο ομιλητής.
γενικα συμφωνω μαζι σου. ομως εγω το εβγαλα αουτ οφ κοντεξτ ρε συ, γιατι τιμωρηθηκε μονο για αυτο. και σε αυτο δε φαινεται πουθενα το οτι ειναι χα κιετς. εν τω μεταξυ, η χα ειναι στη βουλη. γαμω τους δημοκρατες ειμαστε που την κραζουμε που υποστηριζει ενα κομμα που ειναι στη βουλη.
υγ. σκατα στους φασιστες. απλα μη γινομαστε αυτα που φτυνουμε.
θα μπορουσε να γινει θέμα αν είχε παραπονεθεί κανας αφρικανός αντιπρόσωπος και αν οι αγώνες γινόντουσαν στην ελλάδα. τώρα θα μπορούσαν να το προσπεράσουν και να μην τρεφουν τη χα συνεχεια
εχωνα αβερτα φιλος