Καμία σημασία δεν έχει, εκεί στεκόμαστε εμείς οι μη-καπνιστές!
Printable View
Καμία σημασία δεν έχει, εκεί στεκόμαστε εμείς οι μη-καπνιστές!
Ε κι εγώ μου το εύχομαι tbh, αλλά τι σκατά γαμώ, τόσοι το έχουν κόψει, δεν νομίζω ότι είναι τόσο αδύνατο.
Και δεν τα βάζω με τους καπνιστές εν γένει, αλλά με αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν απλά να κάνουν ότι γουστάρουν, και μάλιστα το εντάσσουν αυτό στο αστείο που λέγεται ανθρώπινα δικαιώματα.
Και φυσικά μετά από αυτό πέφτουμε στη λούμπα του "κι εμένα είναι δικαίωμά μου να μην αναπνέω τον καπνό σου" and so the story goes.
αυτές τις μέρες με τον φασισμό της κυβέρνησης απέναντι στους καπνιστές κοντεύουμε να ξεχάσουμε τον φασισμό του καπνιστή απέναντι σε εμάς τους άκαπνους
Δεν ειναι λουμπα, το "καπνιζω οπου γουσταρω" ειναι απλα καθυστερημενο, το "δε γουσταρω τον καπνο σου στη μαπα μου" ειναι απλα φυσιολογικο που το λενε και οι υγιεις καπνιστες, οπως οι περισσοτεροι φιλοι/φιλες μου που σιχαινονται κι αυτοι/αυτες την μυρωδια του καπνου, απλα δε μπορουν να το κοψουν. Κοινως, μην το παρακανετε οι αντικαπνιστες, ο Αμπρουτζι δε φταιει σε τιποτα.
.....Αυτός λοιπόν είχε όλα τα πάθη˙ μα τα’κοψε όλα, με το σπαθί. Κάπνιζε σα φουγάρο˙ ένα πρωί σηκώθηκε, πήγε στο χωράφι ν’αλετρίσει, έφτασε, ακούμπησε στο φράχτη, έχωσε, θεριακλής όπως ήταν, με λαχτάρα το χέρι του στη ζώνη, να βγάλει την καπνοσακούλα, να στρίψει ένα τσιγάρο πριν πιάσει δουλειά. Τραβάει την καπνοσακούλα, άδεια, πανί με πανί˙ είχε ξεχάσει να την γεμίσει στο σπίτι.»
Άφρισε από το κακό του, μούγκρισε˙ και μονομιάς, μ’ένα πήδο, στράφηκε πίσω κι άρχισε να τρέχει κατά το χωριό˙ τον είχε, βλέπεις, κυριέψει το πάθος.
Μα ξαφνικά, εκεί που’τρεχε – ο άνθρωπος σου λέω είναι μυστήριο – στάθηκε, ντράπηκε, έβγαλε την καπνοσακούλα, την έκανε με τα δόντια του χίλια κομάτια και την τσαλαπάτησε λυσσασμένος»-Άτιμη, άτιμη! μούγκριζε˙ πουτάνα!»Κι από την ώρα εκείνη, σε όλη του τη ζωή, δεν έβαλε τσιγάρο στο στόμα του.»
Έτσι κάνουν τα παλικάρια, αφεντικό˙ καληνύχτα!
Απόσπασμα από τον '΄Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" του Νίκου Καζαντζάκη.
Πω ρε φίλε... τι μου θύμισες! Εύγε
double post
ps: Θα καπνίζω όπου γουστάρω και σ όποιον αρέσει. Έξω από τις δουλειές μας και τα κτίρια όλοι για τσιγάρο, ας δουλευουν οι μαλάκες. και στις τρέντυ καφετέριες πάλι οι μαλάκες να ποηγαίνουν, εμείς σπίτι με τη παρέα μας.
ναι ρε, κι εγώ είμαι αντίθετος με τα ημί-μετρα που υποτίθεται θα εφαρμοστούν (άσε που το βράδυ με το ποτό, μπορεί να στρίψω και κανα τσιγάρο), αλλά τα επιχειρήματα που ακούω όλο αυτό τον καιρό από φίλους μου καπνιστές, είναι τουλάχιστο γελοία. φασισμός λέει, δικαίωμα στο τσιγάρο, να κόψεις κ εσύ το ποτό μου λένε κτλ. και δεν είμαι κανας αντικαπνιστής ολκής. :?
Πολύ πετυχημένος παραλληλισμός
:thumbsup:
Σε παραπέμπω σε ΠΟΣΤΑΡΑ πέντε σελίδες πιο πίσω.
Dythor, αυτου του ειδους τα επιχειρηματα ειναι τα χειροτερα και τα απεχθανομαι περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο. Αν το αναλυσουμε σε βαθος, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κανω γαμαει τον διπλανο μου, γιατι τα γονιδια μου και τα ενστικτα μου με υποχρεωνουν να κοιταω το δικο μου συμφερον και την επιβιωση μου. Αυτο ειναι ΑΛΛΗ κουβεντα που πρεπει να γινει σε αλλο τοπικ. Υπαρχει μια ασφαλης ισορροπια συμφωνα με την οποια και τα αυτοκινητα και τα ερκοντισια και ολα αυτα δε θα αποτελουσαν οξυ προβλημα για το περιβαλλον, εχθες εδινα το μαθημα Περιβαλλον και Αναπτυξη φορ φακς σεικ. Αλλα ακομα κι αυτα, ειναι ελαχιστα σε σχεση με τα εργοστασια και το 1% της βιομηχανιας της Αμερικης για παραδειγμα, που γαμαει τα παντα και δε νοιαζεται. Τι σχεση μπορει να εχει αυτο με τον μαλακα καπνιστη που ειναι διπλα μου, φυσαει τον καπνο του στη μαπα μου και μετα μου λεει κιολας "ειναι δικαιωμα μου να το κανω"? Δηλαδη χωρις πλακα, τι λογικη ειναι αυτη?