Originally Posted by Crimson King
Θελω να πω κ εγω την αποψη μου για το θεμα αλλα μετα την 2η σελιδα κουραστηκα να διαβαζω...
Λοιπον, εγω εδω κ αρκετα χρονια εχω μια πολυ βαρβατη αλλεργια στα ματια. Με ταλαιπωρει απο 6 μηνες εως κ ολο το χρονο αναλογα με το κλιμα! Εχω παει σε ολους τους γιατρους στο νησι απο οπου καταγομαι κ σε αλλους τοσους στην αθηνα οπου σπουδαζω πλεον (μεσα σε αυτους κ 2 καθηγητες πανεπιστημιου). Δυστυχως το προβλημα συνεχιζε κανονικα αμεσως μετα την ολοκληρωση της θεραπειας που εκανα καθε φορα!
Τα ματια μου ηταν μονιμα σαν να εχω ρουφιξει το μισο Περου, δεν μπορω να περιγραψω καν για τι φαγουρα μιλαμε, ενω μετα απο λιγο καιρο υπεφερα απο ζαλαδες κ ειχα κανει πληγες γυρω απο ολο το ματι... Ολοι λοιπον υποστηριζαν πως η μονη λυση ηταν η κορτιζονη! Καθε φορα μου εδιναν φαρμακα που ειχαν γενναιες ποσοτητες τα οποια απλα εκαναν το ματι μου ασπρο κ επαιρναν τη φαγουρα χωρις να βοηθουν στο προβλημα. Μετα απο αρκετους μηνες που επαιρνα συνεχεια κορτιζονη (εφοσον δεν μπορουσα χωρις αυτη) σε μια τυπικη εξεταση για μυωπια ο γιατρος βρηκε πιεση στο ματι μου πολυ πανω απο τα ορια σε σημειο να απορει πως δεν εχω παθει ακομα γλαυκωμα!
Μετα απο αρκετες εξετασεις (οπτικα πεδια κτλ για να δω αν εχω παθει ζημια) αποφασισα να την ψαξω αλλιως κ καπου εκει δοκιμασα την ομοιοπαθητικη. Ο τυπος που με βοηθησε ειναι ψυχιατρος (!) στο πτυχιο επειδη με αυτον τον τροπο μπορει να δουλεψει αφου στην Ελλαδα η ομοιοπαθητικη δεν αναγνωριζεται σαν επιστημη. Στο εξωτερικο υπαρχουν μεχρι κ ομοιοπαθητικα νοσοκομεια. Αυτο που επρεπε να κανω ηταν να παιρνω ενα χαπι την ημερα (το οποιο σε οποιον φαρμακοποιο το εδειξα εβαλε τα γελια λεγοντας πως αυτα ειναι "χορτα") κ σε δυο εβδομαδες δεν ειχα τιποτα. Εννοειται πως για να δουλεψει πρεπει να μην παιρνεις καποια απαγορευμενα πραγματα οπως καφεινη, μεντα κτλ τα οποια ειναι ντοπες για τον οργανισμο σε σχεση με αυτα τα βοτανα κ ετσι καλυπτεται η δραση τους.
Αυτο που θελω να καταληξω ειναι πως η ομοιοπαθητικη δουλευει σταληθεια και δεν πρεπει να την αγνοουμε. Σε καμια περιπτωση δεν σνομπαρω την κλασσικη ιατρικη, απλα οπως φαινεται δεν ειναι για ολες τις περιπτωσεις! Οπως κ η ομοιοπαθητικη δεν ειναι η καλυτερη κινηση οταν χρειαζεται καποιος βοηθεια αμεσα. Χωρις να γνωριζω το αντικειμενο φανταζομαι πως θα ειναι κατι σαν πρωτογονη ιατρικη οπως τοτε που δεν υπηρχε παραγωγη φαρμακων κ χρησιμοποιουσαν βοτανα κτλ...
Αυτα τα ολιγα, σορυ για το προχειρο γραψιμο αλλα βιαζομουν. Cya