ή 7.30 με 15.00 :wink:
Printable View
ή 7.30 με 15.00 :wink:
a) o ES γαμιεται
β) μαγκες, η αλλαγη ΣΙ ειναι παιχνιδι ΑΡΚΕΙ να μην πεσεις σε κανεναν μαλακα. Οσοι πηγαν οφθαλμολογικο αλεξανδρουπολη ξερουν :) Δηλωστε και καμμια νυχτερινη ενουρηση, πιανει
Ερώτησις προς τους πρόσφατους πιο πολύ που πιθανώς έχουν κάνει και 9μηνο. Είμαι 9μηνο και οι εναλλακτικές μου είναι να μπω Αύγουστο ή Νοέμβριο. Δεδομένης της μίας και μόνης δυσμενούς και με κάτι περιγραφές που μου ρίξαν του τύπου 'μπες τότε για να γλυτώσεις σχοινάκια" και κάτι τέτοια, πότε με συμφέρει να μπω πιο πολύ και γιατί?
Eimai 9mhno pro dietias omws...Quote:
Originally Posted by H.
Mphka seira Noembriou..Ti kerdisa??
1. Bhma , ksepsarwma, prwtes aggareies kai ksekablwma xwris polu zesth pou pistepse me metrhse apisteyta..
2. Prin mpw ekana kalokairi..
3. Molis apolu8hka ekana kalokairi.
4. Glutwsa Parmeniwna.
5. Ameta8etos se nhsi kalokairaki.
8a skeftw kai alla kai 8a sou pw se ligo, auta prois to paron..
Quote:
Originally Posted by Entrancemperium
Επαυξάνω. Αν και δεν ήμουν σε νησί (πέραν της προπαίδευσης που ήταν στον Πόρο) και δεν έκανα 9μηνο. Η ζέστη στον στρατό δεν συγκρίνεται.
Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ ήταν να μην κάνω καλοκαίρι μέσα. Βέβαια εμάς τους σαλονικιούς πιο πιθανό είναι η δυσμενής να είναι Έβρο και πιο δύσκολα νησί (άσε που έχω ακούσει ότι τις περισσότερες φορές καλύτερα εκεί). Από την άλλη είναι το γεγονός ότι από Αύγουστο μέχρι Νοέμβριο θα μείνω ουσιαστικά άπρακτος γι΄αυτό και με ταλανίζει ο Αύγουστος..
Pantws mono gia to 8ema basikh ekpaideush, filoi mou pou apolu8hkame mazi (mphkan augousto - mphka noembrh - apolu8hkame augousto) eipan oti to 18-20hmero tote (10hmero shmera) ths basikhs htan h tragikoterh empeiria ths zwhs toys kai analogisou kai olous tous papares kollhtous/es pou 8a tromparoun eksw-diakopes kai etsi, enw esu 8a murizeis idrwtila kai mono pou 8a anapneeis..Egw polu apla dn to perasa auto mpainontas noembrh, enw kalokairi hmoun hdh palios-epiloxias ekana mpanaki 3 fores th mera kai epipleon eixa krathsei kai olh sxedon thn adeia mou..
Anywayz eksartatai bebaia to olo 8ema kai apo allous paragontes (p.x. epaggelma- dld an se boleyei na apolu8eis mah h an se boleuei na apolu8eis augousto p.x.)
Ανάλογα με το που μπαίνεις. Τα 12ήμερα είναι τέλη Μάη και μέσα στον Οκτώμβρη.
Αν δεν μπεις πεζικό αλλά σε κάτι με ειδικότητες(τεθωρακισμένα, πυροβολικό, διαβιβάσεις, μηχανικό, οτιδήποτε) ο Αύγουστος είναι μονόδρομος. Υπολόγιζε όμως μια καλή ειδικότητα 1+ μήνα(είναι γνωστό τα ΕΚΕ είναι παιδική χαρά) ώστε να πας σε μονάδα μόλις μόλις τελειώνει το 12ήμερο. Υπάρχουν ειδικότητες 9 βδομάδων που μετράνε πολύ για αυτό το λόγο. Και απολύεσαι αρχές Μάη, άρα γλιτώνεις και τις μαλακίες του Μάη.
Στα συν εκεί είναι ότι ο χειμώνας μέσα είναι ότι καλύτερο, αφού υπάρχει αναστολή όλων των ασκήσεων λόγω κρύου(ειδικά προς γκάτζα μεριά). Άντε σε καμιά τρελά προβλεπέ μονάδα να σου κάτσει καμιά 24ωρη επάνδρωση που και πάλι την γλιτώνεις χαλαρά με μια απλή υπηρεσία ή ένα ελεύθερο ή απλά να φροντίσεις να πέσει η άδεια σου εκεί.
Και αυτά τα λέω μην έχοντας κάνει την παραμικρή άσκηση στη θητεία μου. Ούτε πως στήνεται μια σκηνή δεν ξέρω.
Και γω, κι έκαμνα και 12μηνο.
Μάλλον κερδίζει ο Entrancemperium καθώς δε μπορώ να ξέρω σε τι σώμα θα μπω (πάντοτε αναβολιαζόμουν προτού έρθει κάποιο χαρτί).
Βασικά δε βλέπω το λόγο να κερδίζει αυτός, εγώ κερδίζω, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που την κάνουμε prive.
Είσαι φολς. :twisted:Quote:
Originally Posted by Ruthless
Ruthless kapou me mperdepses..
Egw hmanai diabibaseis, mphka noembrh, ekana eidikothta sto kedb, den eliwsa pote sth zesth, den idrwsa para mono sto ameta8eto sth xio kai auto apo mah ws telh iouliou kai enw endiamesa eixa krathsei olh thn adeia mou gia tote..
Den xerw ti lete , pantws gia 9mhnites epeidh to exw suzhthksei kai me allous o noembrhs den einai monodromos alla einai apla mia polu kalh epilogh (an se pairnei gia epiloges)..
Kai epishmainw!!! To na eisai palaiouras otan kanei zesth einai ΓΚΑΒΛΑ!
H. an 8es koubentoula epi tou 8ematos extra pm me eleu8era m8..!! :D
Έζησες 12ήμερο όμως, εκτός αν είχες πάρει άδεια τότε.
Επειδή όμως ο μέσος δίκας σε προβλεπέ μονάδα κόβει τις άδειες για "εκπαιδευτικούς λόγους" όταν παίζουν αυτά, είναι ρίσκο.
Εγώ προσωπικά προτιμώ να φάω λίγη ζέστη στο κέντρο(εκεί άλλωστε είναι η πραγματική πούτσα του στρατού, δηλαδή είτε με ζέστη είτε χωρίς θα την φας) παρά να τρέχω στα βουνά και στα λαγκάδια. Άλλωστε πέρυσι με τις φωτιές οι 300άρηδες(aka η σειρά του Αυγούστου) δεν έκανε τίποτα στα κέντρα. Πηγαίναν καμιά βόλτα και κάθονταν στις φωτιές(κανονικά κάθονταν, κανείς ανώτερος δεν παίρνει ευθύνη να τους βάλει να κάνουν κάτι) και έτσι γλιτώσαν 1002 μαλακίες είτε αυτό είναι στίβοι μάχης, είτε είναι πορείες, είτε είναι οτιδήποτε.
ΥΓ: 11θ, είμαι φολς. Από την άλλη 1 χρόνο στον στρατό, σε κρεβάτι κοιμόμουν συνέχεια. Εδώ βολές καλά καλά δεν έριξα αρκετές. *cough*κωλυόμενος*cough*
Για κάθε πτήση προς την Ελλάδα προέλευσης εκτός Ε.Ε.
Με πλήρη στοιχεία όλοι όσοι προσγειώνονται από τρίτες χώρες
ΤA πλήρη στοιχεία των επιβατών, για κάθε πτήση προς την Ελλάδα από αερολιμένα τρίτων χωρών, υποχρεούνται να διαβιβάζουν οι αεροπορικές εταιρείες (εφόσον η επιβίβαση δεν γίνεται από ευρωπαϊκό αερολιμένα).
Αυτό ορίζεται σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας και με το οποίο κυρώνεται η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2004/82/ΕΚ, με σκοπό «την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τη βελτίωση των συνοριακών ελέγχων».
Ειδικότερα, στις σχετικές διατάξεις του σχεδίου Π.Δ. ορίζεται ότι:
- Οι αεροπορικές εταιρείες, πριν από την αναχώρηση του αεροσκάφους από αεροδρόμιο τρίτων χωρών για την Ελλάδα, πρέπει να διαβιβάζουν στη Γενική Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. με email και κρυπτογραφημένα όλα τα στοιχεία των επιβατών υπηκόων τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως του δρομολογίου που ακολουθεί το αεροσκάφος και των ενδιάμεσων σταθμών.
- Για κάθε επιβάτη, πρέπει να διαβιβάζουν το ονοματεπώνυμό και τον αριθμό διαβατηρίου του ή όποιο άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο χρησιμοποιεί και τη χώρα έκδοσής τους. Την υπηκοότητα, την ημερομηνία γέννησης, το αεροδρόμιο επιβίβασης εισόδου στην Ελλάδα, τον κωδικό μεταφοράς του επιβάτη και το συνολικό αριθμό επιβατών.
- Αντίθετα, εφόσον οι πολίτες τρίτων χωρών επιβιβάζονται από ευρωπαϊκό αερολιμένα, οι αεροπορικές εταιρείες δεν υποχρεούνται να διαβιβάζουν εκ των προτέρων τα στοιχεία.
- Τα σχετικά προσωπικά δεδομένα θα διατηρούνται σε μηχανογραφικό αρχείο για 24 ώρες από την άφιξη του αεροσκάφους, «εκτός των περιπτώσεων που χρειάζονται στο μέλλον περαιτέρω επεξεργασία» (για επιβολή κυρώσεων κ.λπ.).
- Πρόστιμα από τρεις έως πέντε χιλιάδες ευρώ θα επιβάλλονται στις αεροπορικές εταιρείες για κάθε πτήση και κάθε επιβάτη που δεν θα διαβιβάζουν τα προσωπικά δεδομένα του ή θα διαβιβάζουν ανακριβή στοιχεία.
- Εάν υπάρχει σχετική παράλειψη, κατ΄ επανάληψη, από τις αεροπορικές εταιρείες, θα κατάσχονται τα αεροσκάφη τους ή θα ανακαλείται η άδεια πτήσεων προς την Ελλάδα.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 484661.htm