ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
:rangry::rangry::rangry::rangry::rangry:
Printable View
ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
:rangry::rangry::rangry::rangry::rangry:
Σε όλες τις χώρες της ΕΕ τα μεταπτυχιακά κοστίζουν περί των 1700/χρόνο (παλιότερα ήταν τσάμπα). Αυτό που πρέπει να ψάξεις είναι κυρίως το κόστος ζωής, η δυνατότητα στέγασης και η δυνατότητα εύρεσης δουλειάς. Πχ, στο ΚΤΗ της Στοκχόμης που κοιτούσα εγώ όλα φαίνονται γαμάτα ΑΝ έχεις την άκρη σου να βρεις σπίτι να νοικιάσεις. Αν δεν έχεις, ετοιμάσου για πούτσα (800-1500/μήνα) για μια γκαρσονιέρα, και αν. Υπάρχουν προγράμματα βέβαια που μπορείς να κρατάς "credits" ώστε να μπεις σε μία λίστα και να μπορέσεις να βρεις σπίτι με συγκάτοικους σε λογικές τιμές. Για δουλειά ούτε λόγος, καθώς χρειάζεται οπωσδήποτε να ξέρεις σουηδικά. Σε άλλες πόλεις/χώρες υπάρχουν προγράμματα που μπορείς να δουλεύεις στις off hours του μεταπτυχιακού σου μιλώντας αγγλικά.
Για Ολλανδία κοίτα:
Πανεπιστήμιο Ουτρέχτης
Delft
και Πανεπιστήμιο Άμστερνταμ
Και τα 3 θεωρούνται εξαιρετικά.
Ανάλογα με το μεταπτυχιακό που θες μπορεί να υπάρχουν courses που ξεκινάνε το Μάρτιο 2011, με προθεσμίες συνήθως από Αύγουστο μέχρι Δεκέμβρη για τα απαραίτητα χαρτιά, οπότε χρειάζεται ψάξιμο. Το UU.NL δηλαδή έχει.
Με σειρά προτίμησης θα σου πρότεινα να ψάξεις
Γερμανία. Θα προτιμούσα Γερμανία γιατί έχει απίστευτα χαμηλό κόστος ζωής και υψηλό επίπεδο σπουδών, αλλά δε ξέρω Γερμανικά και να μάθω τώρα δεν υπάρχει περίπτωση :(
Ελβετία/Ζυρίχη/Γενεύη/Λωζάνη. Μιλάνε Γερμανικά, Γαλλικά, και Ιταλικά, μπορείς όμως να βρεις δουλειά μιλώντας Αγγλικά. Έτσι λέγεται τουλάχιστον.
Δανία/Κοπεγχάγη. Νομίζω ότι κάποιος (ατομ σμάσερ νομίζω; δε θυμάμαι) έχει πάει εκεί, μπορεί να στα πει. Γενικώς θεωρείται κορυφή.
Ολλανδία εκεί που σου είπα. Έχω ακούσει ότι τα Ολλανδικά είναι εύκολη γλώσσα και ο κόσμος μιλάει Αγγλικά οπότε κουτσά-στραβά βρίσκεις δουλειά.
Σουηδία. Πρέπει 99% να ξέρεις σουηδικά για να δουλέψεις, δε σε παίρνουν διαφορετικά.
Πάντως να ξέρεις, για να μην κάνεις τρέλες και μετά δε μπορείς να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα: ο μέσος όρος του κόστους ζωής είναι περίπου στα 22 χιλιάρικα το χρόνο, και αυτό ψιλοσυντηρητικά. Και μιλάω μέσα να έχεις τα δίδακτρα, βιβλία, στέγαση, φαΐ, μετακίνηση + λοιπές μαλακίες.
Αν τα λεφτά σου φαίνονται πολλά εν τέλει, το Παν. Πειραιά έχει καλά μεταπτυχιακά, με 5 χιλιάρικα νομίζω. Ψάχτο.
thes 1750e to mhna loipon kata ton phoebus zontas psilosuntiritika. masta.
evgala 1000e to xrono gia metafores.
Φοίβε, Ζυρίχες, Κοπενχάγες, Μόναχα και οι πόλεις γύρω είναι πανάκριβες. Αν υπολογίζεις με 1750 το μήνα βέβαια ζεις μια χαρά.
Τα ολλανδικά δεν είναι ευκολότερα από τα γερμανικά
χτικιο λογικα καπου τοσα θα ειναι ρε!
σκεψου οτι εκει παιρνουν μισθο ~3.000-5.000
Σουηδια/Δανια ειναι τσαμπα.
Δεν ξερω ομως αν το ΔΟΑΤΑΠ αναγνωριζει μεταπτυχιακα που δεν εχουν γινει στη μητρικη γλωσσα της χωρας που διδαχτηκαν.
Για Ολλανδια ρωτα οτι θες σε ΠΜ
τελικά μάλλον μετακομίζω γμτ. πείτε κανά καλό σάιτ με αγγελίες.
νορβηγια ειναι 1600 ο κατωτερος αλλα γενικα παιρνουν 4.000 με 5.000 οι περισσοτεροι
ενα μπουκαλακι νερο εχει 3μιση ευρω και δεν το θεωρουν ακριβο εκει πανω! κανε τα μαθηματικα σου
ti den vlepeis apto ollandia?
το ειδα ρε αγορι μου
σου εξηγω τα νουμερα μου
Τσάμπα σταμάτησαν να είναι από το 2009 δυστυχώς. Το ΔΟΑΤΑΠ σίγουρα αναγνωρίζει μεταπτυχιακά Master of Science/Arts που φέρουν ECTS credits. Σε άλλα επιμορφωτικά προγράμματα και σε προγράμματα με παιδαγωγικά μαθήματα δεν είναι σίγουρο, εκεί πρέπει να το ψάξει κάποιος.
οργανικά κενά Λιβαδειάς:12
οργανικά κενά Θήβας:24
εκπαιδευτικοί που θα κάνουν αίτηση για οργανική θέση: 180
---------------------------> τον ήπια λεβέντικα.