Raven Lord,
1. το Στεφανοβίκειο και η αεροπορία στρατού γενικότερα, νομίζω πως ανήκει στις εξαιρέσεις (τραγελαφικά πράματα βέβαια, αλλά τι να κάνουμε). Για παράδειγμα δες εδώ, το δεύτερο μόλις ποστ. Λογικά, για να σε στείλουν Στεφανοβίκειο πρέπει να σ'έχουν καλέσει απ'την αρχή για κατάταξη στην Αεροπορία στρατού (ή να σου έχει τύχει πρώτα Τεχνικό στην Πάτρα και μετά ειδικότητα στα ελικόπτερα) και πιθανόν να μη χρειάζεται και βύσμα για να μείνεις αμετάθετος εκεί. Γενικά πάντως, δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για το συγκεκριμένο στρατόπεδο (ίσως γιατί πολλοί Αθηναίοι που τους τυχαίνει αεροπορία στρατού, βάζουν βύσμα για μετάθεση στα Μέγαρα κι έτσι, πιθανόν στο Στεφανοβίκειο να μένει λίγος κόσμος => εμπλοκή). Αν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό, είμαι πάντα όλος αυτιά. :D
Για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, λόγω της απόφασης υπ'αριθμό Φ.411.4/35/502198 (σελ.5), είναι παράνομο να μην πας παραμεθόριο (βέβαια, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αναφέρει ρητά αν και πως τιμωρείται η παραβίαση της). Επίσης, λόγω μηχανοργάνωσης στο σύστημα μεταθέσεων (υπολογισμός με βάση τα μόρια, κλπ), που ισχύει απ'το 2003, (υποτίθεται ότι) είναι σχετικά εύκολο να εντοπίσουν τετοιες παρατυπίες και το βύσμα σου ή ακόμα κι εσύ να έχετε κακά ξεμπερδέματα. Θέλω να πω, ότι πιθανόν να είναι πολύ δύσκολο, να βρεις άνθρωπο να πάρει πάνω του τέτοια ευθύνη και να σου κάνει την αντίστοιχη εξυπηρέτηση.
2. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Αυτό για τα φυλάκια δεν το θεωρώ ιδιαίτερα κακό, αν μπορείς να πάρεις μαζί σου (στα μουλωχτά εννοείται) κανά δυό βιβλία. Το ΚΑΑΥ τι είναι;
3. Το ΣΔΣ είναι...; Εννοείς εκεί που ήσουν εσύ (κάτι θυμάμαι να είχες πει παλιότερα, ότι ήσουν σ'ένα γραφείο μέσα/κοντά στον ΟΣΕ και έλιωνες ή κάτι τέτοιο); Αν έχεις χρόνο και δε βαριέσαι, κάνε μια πρόχειρη λίστα με τα στρατόπεδα στην περιοχή και το τι παίζει σ'αυτά. Εκτός από ΣΔΣ, στεφανοβίκειο, 1η στρατιά (έχω γνωστό εκεί που μου είπε ότι είναι τρελό χυμείο, αν και κινδυνεύεις να φας ποινή από αστεράτους αξιωματικούς), στρατόπεδο Μπουγά (ξέρω μόνο ότι είναι μάλλον αποθήκη υλικού πολέμου κι ότι ένας γνωστός γνωστού δεν περνάει και πολύ καλά εκεί) και μια αποθήκη στο Συκούριο (για την οποία δεν έχω ιδέα, μπορεί να μην είναι του στρατού ξηράς), υπάρχει τπτ άλλο;
Cthulu,
Όταν έλεγα για παραμερισμό της μεταβλητής αξ/υπαξ, ουσιαστικά προσπαθούσα να καταλάβω αν και πως συγκρίνονται τα στρατόπεδα με τα φυλάκια, όσον αφορά την αναλογία φαντάροι/υπηρεσίες.
Σ'ευχαριστώ και για τα υπόλοιπα σχόλια που έγραψες, γενικά μόνο και μόνο που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε, σας ευχαριστώ πολύ πολύ και τους δύο (edit: τρεις).
PainOfSalvation, ναι δε διαφωνώ, θυμάμαι όμως κάμποσες σελίδες πίσω να έλεγες ότι δεν πέρασες και πολύ καλά εκεί (βεβαίως, μπορεί να κατάλαβα λάθος).