-
Κοίτα, αν δεν έχει κάνει καμιά εξυπνάδα ο μάστορας να βαθύνει το slot, δεν παίζει πρόβλημα γιατί η χορδή θα'ναι στο ύψος που πρέπει και θα κάθεται με τη νορμάλ τάση της στο αυλάκι της. Εδώ που τα λέμε 105-110 με 125-130 δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορά πάχους.
Αν κάποιος μάστορας βέβαια σου'χει πει το αντίθετο, πάω πάσσο.
-
Ρε τσάκαλοι οι μπασίστες από Αθήνα, από που αγοράζετε χορδές; Ψάχνω για GHS ιδανικά ή από τεχνικής άποψης roundwound nickel-plated ατσάλια και οπωσδήποτε βαρύ σετ: 50-115 φάση... Πείτε κανά μαγαζί - - - θενκζσσ!!
-
Από εδώ:
https://schneidermusik.de/home/
9 ευρώ μεταφορικά, αγοράζω μια φορά το χρόνο 2-3 σετ και έχει και πολλές επιλογές :)
-
exei paiksei kaneis tis DR NEON ?
-
Όχι αλλά θα ήθελα να μάθω κι εγώ τι λένε. Έχω παίξει αρκετα τις black beauties όμως
-
e afou to les pou to les grapse kai pws se fanikan re kris mpos
-
Δίκιο έχεις.
Κάνουν αυτό που λένε, κρατάνε πολύ, αλλά νομίζω ότι πεθαίνουν απότομα. Στην αρχή ίσως δίνουν μια περίεργη σμουθ αίσθηση λόγω της επίστρωσης αλλά συνηθίζεται αμέσως (όταν ξανάβαλα nickels με ξένισε πολύ αρχικά). Ο ήχος μου φαίνεται αρκετά ουδέτερος το οποίο προσωπικά το θεωρώ θετικό, αφού προτιμώ το tone να χαρακτηρίζεται κυρίως από όργανο και ενισχυτή, ενώ λείπουν τα ανεπιθύμητα overtones. Εμφανισιακά γαμάνε αν εχεις μαυρο hardware. Το κακό είναι ότι χανουν το χρώμα στο σημείο που ακουμπάνε στα ταστα το οποίο φαίνεται αν τις βγαλεις και τις ξαναβάλεις.
-
smooth aisthish ? dld san na exeis flatwoonds ?
-
δεν έχω παίξει με φλατς πανω από 5' κι αυτό σε κοντραμπάσο οποτε δεν έχω άποψη. όταν λέω σμουθ αίσθηση εννοώ ότι νιώθεις ελαφρώς την υφή της επίστρωσης.
-
Μάλιστα. Νομίζω οτι όλες οι μοντέρνες coated εχουν την ίδια πανω κατω υφή. Λογικά οι μπλακ ΜΠΟΥΤΙΖ και οι νεον θα είναι το ιδιο σε άλλο χρώμα. Οταν τις τσεκάρω θα ενημερώσω. Σε άλλα νέα, οι flatwoond έχουν πολυ ενδιαφέρον ήχο
-
θέλω να δοκιμασω κάποια στιγμή. έχεις να προτείνεις κάποιο σετ;
-
-
Δεν έχω δοκιμάσει αλλά 40 ευρώ για ένα σετ... για κάτι αναλώσιμο προτιμώ να πάρω δυο σετ με 20 το ένα.
Όσον αφορά τις νεον τι υλικό είναι αυτό το χρώμα? Αν η ταστιέρα είναι χωρίς λούστρο μπορεί να την βάψει ξερω γω?
-
Τι χορδές βάζεις ; Και γιατί είσαι κακούλης και βλέπεις μόνο τις φλατγουντ και δεν πας να δεις και την τιμή των απλών χορδών ; ε;
Επίσης τι θα πει αναλώσιμο ; Όλοι είμαστε αναλώσιμα, το θέμα είναι τι σε φτιάχνει να ακους
-
Εγώ round παίζω. Δεν έχω πρόβλημα με το τι γουστάρει να ακούει ο καθένας. Οι χορδές είναι αναλώσιμες γιατί σε λίγο καιρό θέλουν πέταμα.