ανέλαβα να μουτζώσω ατροπο
Printable View
ανέλαβα να μουτζώσω ατροπο
Κοίτα, ήμουν συνολικά 5-6 μέρες και μου είχε κάνει εντύπωση αυτό, πολύ ασχήμια, αν τις θεωρείς εσύ ωραίες, πάσο.
είχα πάθει το ίδιο Βαρκελώνη και έφαγα φάσκελα γι'αυτο, οπότε πάσο όντως
πες την ιστορια φιμπους.
Να μου πεις τι δε σου άρεσε στις ολλανδέζες. Είναι πολύ ψηλές για σένα; Έχουν πολύ σφιχτούς κώλους; Δε φοράνε αρκετό make up; Είναι υπερβολικά εύκολες;
Ελπίζω να μην έκρινες τις ολλανδέζες από αυτά που είδες στο red light district :)
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο οι Ολλανδέζες του Άμστερνταμ ειδικά. Σε άλλες περιοχές βελτιώνεται η κατάσταση. :ρ
τα σπανε οι Ολλανδεζες , αλλα ειναι για μενα που ειμαι λιγο πιο ψηλος απο τον Ντανι Ντεβιτο λιγο ψηλες.
epeidh to filaraki mou douleuei panw apo 12 wres ekei kai einai polu ligo, kai den exei anakalupsei kala mparakia(den eixe kai xrono), me parakalsese na sas rwthsw kana kalo magazi na pinei to potaki tou. oute terma xalaro sapio, oute kai na varaei goa. rokas einai alla kai flwrika na paizei de mas noiazei. na anoigei kai ligo to mati ekei pou tha paei...
red light district club.
στριπτιτζαδικο αλα μακ ναλτι φαση?
πες του να παει de pijp και jordaan. θα βρει το δρομο του μονος του μετα.
εισαι ωραιος θενξ
πάω τέλη νοέμβρη για πρώτη φορά
προτείνετε κανένα χόστελ που έχετε μείνει (γύρω στα 20ευρώ/βράδυ)
πείτε τπτ βασικό που πρέπει να δω κλπ και προτείνετε και καλά φθηνά φαγάδικα, μπαρς/παμπς
πλζκθνκζ :D
το μουσειο βανγκ γκοχ ειναι μαστ , η πλατεια που βγαζεις φωτο με τα τεραστια γραμματα που γραφει iamsterdamn το μπουλντογκ για να παρεις μπλουζακι και να το παιζεις γαμματος στην Αθηνα ... δε ξερω κατι αλλο , εχει μπολικη περατζαδα παντως , πηγαινε δες και την καταντια στα κοκκινα φαναρια (ριμα για χρημα) .
Δεν ξέρω αν κάναμε κάτι λάθος, αλλά μεγάλο ζόρι το φαί σε αυτή την πόλη. Ότι βρίσκαμε ήντονε πανάκριβο σε φάση 12ευρώ μια σίζζζαρ σάλαντ και τα λοιπά, οπότε την βολεύαμε με burgerking/mac και βαφλίτσες με καραμέλα απο σούπερμαρκετ (προσοχή: είναι πιο εθιστικές και απο ναρκωτικά). Ανακαλύψαμε βέβαια τα walk to wok, 2 μέρες πριν φύγουμε, που είναι κινέζικο και σιάχνει noodles με ότι υλικά θες, έχει σε αρκετά σημεία του άμστερνταμ και κάνουν περίπου 6-7 ευρώ.
Για μπαράκια Leidseplein. Rembrandtplein είναι ψιλοκαγκούρια και γενικά δεν. Απο coffee shops μην πας στα πολύ κεντρικά (όπως bulldog), εμένα μου άρεσε πολύ το Barney's που είναι και σε γαματή γειτονιά. Πήγαινε εκεί και κάνε και καμιά βόλτα. Τράβα και στο μεγάλο πάρκο που έχουν Vold-κάτι θαρρώ.
Φίλος που πήγε το Πάσχα επίσης ζορίστηκε με το φαί και τις τιμές του
ξέρει κανένας κάποιο μέρος που θα μπορώ να δω το ΠΑΟΚ-Άρης στο άμστερνταμ; :p
Μπορει κανεις να βοηθησει για φτηνο ταξιδι απο σαλονικη?Αν υπαρχουν προτασεις φαση dusseldorf με raynair και απο κει τρενο η κατι τετοιο?Γιατι δεν πολυβγαζω ακρη.Αν ειχει καποιος καμια προσφατη εμπειρια..
Έκλεισα πριν καμιά βδομάδα με ryanair απο Θεσσαλονίκη για Βρυξέλλες Charleroi με 60 πηγαινέλα τέλη Γενάρη για 8 μέρες. Απο εκεί παίζει τρένο με 30 για Χάγη και κανα 40αρι περίπου Άμστερνταμ.
http://www.nshispeed.nl/en
http://www.charleroi-airport.com/en/...-city-shuttle/
ευχαριστω πολυ...θελει ψαξιμο...αλλα κατι θα γινει
μου φαινεται για πολυ ταλαιπωρια και τελειως ασυμφορο, αν μπορεις με 150-160 να κλεισεις παγενελα απο σαλονικα .
Γενικα αυτο σκεφτομαι και γω μωρε....ολες οι εναλακτικες που βρηκα εχουν πραγματικα πολυ ταλαιπωρια και να κερδιζεις απο 20 μεχρι 40 ευρω...τα οποια και θα φαγωθουν αν εισαι δυο μερες παραπανω στον δρομο.Δεν ξερω..παιζει και σκεψη για λισαβονα αν και δεν ξερω και πολλα για την πολη και δεν εχω ψαξει ακομη εισητηρια
τέλη νοέμβρη που πήγα από σαλόνικα η διαδρομή ήταν ως εξής:
σαλόνικα - σαρλερουά (ραηανερ)
σαρλερουά - βρυξέλλες κι από εκεί αμστερνταμ (τρένο)
επιστροφή: αμστερνταμ - ντισελντορφ - αεροδρόμιο βεεζε (τρένο)
βεεζε - σαλονικα (ραηανερ)
όσον αφορά τις τιμές τα αεροπορικά πήγαινελα βγήκαν 70 και τα τρένα 28 και 48 αντίστοιχα (το δεύτερο βγήκε πιο ακριβό γιατί το έκλεισα και σχετικά αργούτσικα, δλδ θα μπορούσα να πετύχω και καλύτερη τιμή)
Οκ κατι θα γινει τελικα μαλλον μεσω easy jet.....εχει μεσω βασιλειας και μεσω βερολινου με 130 (2 νυχτες αεροδρομιο) και 170(μια νυχτα αεροδρομιο) αντιστοιχα...
Μια ερωτηση για οσους εχουν παει...σε ποια περιοχη να κοιταμε για ξενοδοχειο,που κινητε κοσμος,εχει ευκολη προσβαση προς κεντρο,ειναι οικονομικα κλπ..και αν εχετε καποιο ξενοδοχεο σαν προταση
10 με 17 Νοέμβρη, πείτε τίποτα, γιατί το update είναι παλιούτσικο.
Split με θρεντ "ΦΟΡΙΣ" αν δεν έχει μπει:
Spoiler
Παίρνεις ρούχα για χοντρότατο κρύο και καλά παπούτσα άνετα, να οργώσεις όλη την πόλη, όλα τα στενά, που είναι μαγεία.
Τρως αβίαστα από καντίνες με τηγανητές πατάτες (θα με θυμηθείς) και γενικά από στρητ φουντ μέρη - βλέπε τούρκικα "σουβλατζίδικα" κλπ. Άφοβα.
Προσέχεις πάντα τους ποδηλάτες που δεν σταματάνε ποτέ και για ότι πιο επίκαιρο πείτε οι άλλοι, είχα πάει όταν ζούσε ακόμα ο Αλη Πασάς.
Καλά να περάσεις μωρή ασθένεια! :pink:
ο λοκαστ μπορεί να βοηθήσει για επικαιροποιημένες συμβουλές
η πόλη δεν έχει αξιοθέατα που "πρέπει να δεις", είναι πολύ ωραία για άραγμα και άπειρο περπάτημα (ή ποδήλατο). και τις δύο φορές που έχω πάει έχω περάσει τέλεια στο vondelpark που είναι κοντά στο κέντρο.
+1 για βοντελπαρκ, αν αποφασισεις να νοικιασεις ποδήλατο, νοικιασε απο τον σταθμο του τρενου γιατί σου βγαίνει 3,5 ε η μέρα, σε μαγαζί σου βγαίνει πάνω από δεκάρικο.
Γενικά δε θα μιλήσω πολύ για Αμστερνταμ, μιας και πήγα την ημέρα pride πράγμα που σημαίνει φουλ κόσμο, βρώμα και πολλη ταλαιπωρία για το να πάς οπουδήποτε. Αν είσαι πολύ χάρκορ παίζουν και κάμπινγκ, εγώ έμεινα σε αυτό https://www.google.com/maps/place/Ca..._BIwCnoECAYQCw, λίγο μακριά από κέντρο αλλά αν έχεις ποδήλατο δεν παίζει κανένα θέμα, η μόνη μλκια ήταν ότι μετά τις 10:30 κλείδωναν τις τουαλέτες, 10 ε / άτομο με δικιά σου σκηνή ( εμείς μείναμε 3 και πληρώσαμε για 2 άτομα, δεν πολυτσεκάρουν ). Αν δε θες να σκάσεις πολλά λεφτά σε φαι, τα σούπερ μαρκετ (albert kai jumbo) έχουν έτοιμα γεύματα σε καλές τιμές, μιας και δεν εχουν τοπική κουζίνα θα έλεγα ότι δεν έχει νόημα να τρως συνέχεια σε εστιατόρια και να χρυσοπληρώνεις πράγματα που θα έτρωγες και εδώ (τούρκικα, μπεργκερ, φαλαφελ κλπ).
https://www.getyourguide.co.uk/amste...m-tour-t51216/ μόνο €165, πόσα μεροκάματα σου είναι εσένα σίχαμα? Ή μήπως στα νυχτοκάματα πιάνεται διπλή η βάρδια, να μας πει η μαντάμ του σπιτιού ο ikonoklast με τ'όνομα.
νταξ, η απλή είσοδος παλεύεται
για σας τους πελουσιους ειναι οκ τα πλερωμενα τουρς με καθηγηταδες της ιστοριας της τεχνης που σας αναλυουν τους πινακες κλπ, εγω που ειμαι πλεμπα 20 ευρω εδωσα (23, γιατι εφαγα και ενα τοστακι μεσα)
https://www.ticmate.gr/p/13090/van-gogh-museum
Ου να μου χαθείς εκτελείς χρέη κι εκπρόσωπου τύπου τώρα; Συγχαρητήρια, δεν είχα αντιληφθεί πώς πήρες προαγωγή, την επόμενη φορά θα φροντίσω ναι 'μαι πιο παρατηρητική.
Spoiler
Καταρχάς είστε λατρείες :pink:
Secondly, μιας και λέτε για το κόστος του Van Gogh Museum, είδα πως υπάρχει και η I amsterdam city card που παρέχει free pass σε πολλά μουσεία και αξιοθέατα, προσφέροντας παράλληλα και μετακινήσεις για τη διάρκεια ισχύος της. Εδώ αναφέρει πως υπάρχουν 24hrs (59€), 48hrs (74€), 72hrs (84€) και 96hrs (98€) και εδώ πού ισχύει. Μεταξύ άλλων:
Την έχει βγάλει κανείς; Φαντάζομαι συμφέρει, αν π.χ. τα κάνεις όλα σε 4 ημέρες, βγάζοντας την 4ήμερη στα 98€, και τις υπόλοιπες απλά βολτάρες.Quote:
Canal cruise
Van Gogh Museum
Rijksmuseum
Artis Royal Zoo
Stedelijk Museum
NEMO Science Museum
Rembrandt House Museum
Hermitage Amsterdam
Diamond museum
Amsterdam Museum