Για δωσε τα φωτα σου μπλιτς, ειμαι 99% σιγουρος οτι η μπαταρια θελει πεταμα, μετα απο 3 φορτισματα ψοφαει στη βδομαδα πανω αν δεν κουνηθει η μηχανη... Που σκατα βλεπω τι μπαταρια θελει ο δουκας; εχω φαει το γκουγκλ και τιποτα..
Printable View
Για δωσε τα φωτα σου μπλιτς, ειμαι 99% σιγουρος οτι η μπαταρια θελει πεταμα, μετα απο 3 φορτισματα ψοφαει στη βδομαδα πανω αν δεν κουνηθει η μηχανη... Που σκατα βλεπω τι μπαταρια θελει ο δουκας; εχω φαει το γκουγκλ και τιποτα..
http://i.imgur.com/17lX1CO.jpg
+mom's...Spoiler
ότι είπε ο μπλίτζερ, αλλά αν την έχεις πάνω από 3 χρόνια ίσως και να είναι όντως για πέταμα.
Για να δεις τον ανορθωτή μετράς με την μηχανή αναμμένη τάση και στο εναλλασσόμενο, πρώτα ριλαντι και μετά με λίγο γκάζι.
Παίζει να μην φταίει βέβαια ο ανορθωτής, αλλά τα πηνία φόρτισις.
Τι μοντέλο είναι ο δούκας σου?
edit: ανέφερε και τα πηνία ο πλίτσερ
Βασικά η μηχανή δεν κινείται πολύ οπότε δύσκολα να είναι το πηνίο. Η μπαταρία είχε ξεφορτίσει 2-3 φορές πάνω στο μηχανάκι (νομίζω λόγω συναγερμού που κανονικά δε θα έπρεπε να γίνεται αλλά τι να πω) και γενικά ακόμα και με φόρτιση όλο το βράδυ σε φορτιστή μετά από 2-3 μέρες ακινησίας έπεφτε τελείως. Τεσπα τώρα τα έσκασα για καινούργια (20 λίρες ήταν , οκ) αν μου ξανακάνει νερά θα την πάω για σέρβις που μου χρωστάνε και καινούργια βινύλια
εντιτ: πήρα καινούργια, 12v 3Ah και είναι διαφορετικό το μέγεθος... Κατά τα άλλα κανονικά πήρε μπρος η μηχανή και πήγαινε και μια χαρά στο δρόμο (μάλλον η ιδέα μου οτι ήταν και πιο γρήγορη στα φανάρια, αλλά μου φάνηκε). Ανησυχούσα λίγο μήπως κουνιέται αλλά μια χαρά τη βλέπω, λέω να την κρατήσω για τώρα και όταν πάω για σέρβις τους λέω να βάλουν άλλη...
λοιπον εχουμε και λεμε η βεσπα δεν τραβαει, ταχυτητες θεμα και βασικα 50αρακι 30κμ τη μερα δεν παιζει
οποτε παω για μεταχειρισμενο ή και καινουργιο, λεφτα δεν εχουμε αλλα λεμε ή αν εχετε καποια ιδεα να προτεινετε
βρηκα piaggio fly100 μεταχειρισμενο 700ευρα, 5 ετων, αλλα απο ενοικιαζομενα, και φυσικα τις μαλακιες που λεει ο αλλος του συνεργειου, ειναι μια χαρα δεν τις τρωω ευκολα, ασε που βρισκω μονο αρνητικα σχολια στο νετ (στη νετ..?)
μετα παμε για καινουργιο
daytona dy110a (1250 E)
και
blade 125 (1100 E) και blade 50 (950Ε)
ιδεα δεν εχω γενικα, οσα αλλα μεταχειρισμενα βρηκα ειναι στα 700-900 τα πιο φτηνα αλλα σε κακη εως μετρια κατασταση...
honda να 'ναι και ο,τι να 'ναι
ωραια απο honda ποια παπια ειναι τα πιο φτηνα (για καινουργια δηλαδης εκει στα 80-125cc)
το daytona τι ειναι?? nova daytona το βρισκω?
innova είναι το πιο καλοπουλημένο. το μόνο πρόβλημα που έχω ακούσει είναι ότι βαράει μπιέλα αν το σκίζεις.
θα στα πούνε οι πιο ψαγμένοι, εγώ μόνο λέω μην πάρεις fly. το 100 έχω κ εγώ κ όχι.όχι.όχι. εύκολο για την πόλη αλλά πολλά προβλήματα και χειρότερο οδηγικά κ από βέσπα.όχι.
Τι daytona και blade μωρέ? Πάρε κάτι επώνυμο. Θα κρατήσει για μια ζωή και μπορείς να το μεταπωλήσεις ανά πάσα στιγμή, χάνοντας ελάχιστα χρήματα.
Αν θες Honda, προτίμησε παλιότερα παπιά της (πχ astrea). Για το innova ακούγονται πολλά.
MHN πάρεις καινούριο. Πεταμένα λεφτά.
θενκς αν και μαλλον μπερδευτηκα παλι. βεβαια εκτος απο το fly100 που το απορριψαμε ηδη
ειναι και η περιοδος δυσκολη καλοκαιριου για μεταχειρισμενα, το θελω σχετικα αμεσα και λεφτα για επωνυμο καινουργιο δεν παιζουν φυσικα, που δεν παιζουν και για dyatones και blades αλλα...
δηλαδη kawasaki 10 ετων, με χιλια μυρια, σκοριασμενο κλπ. 800 ευρω.. ε προτιμω να παρω daytona δηλαδης ετσι
χωρίς πλάκα κάνε κανένα ντιλ με κανένα λοκάλι από τα ενοικιαζόμενα για την σαιζόν ή όποτε θες
Μην βιαστείς να τα σκάσεις
Επειδή είναι 10ετίας, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει ένα μύριο προβλήματα, σκουριές κτλ. Θα βρεις ένα 10ετίας που ΔΕΝ έχει τέτοια θέματα. Ψάξιμο θέλει. Δε θα πάρεις το πρώτο μηχανάκι που θα δεις.
Εντελώς ενδεικτικά, με 3 λεπτά ψάξιμο:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3706786/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3786660/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3773197/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3734493/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3651539/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3783346/
Πάει, τον χάσαμε και τον τσόνο, γεροντική άνοια....
Spoiler
το car.gr το χα δει και γω. θενκς παντως.
οπως και να χει, παραλαμβανω astrea απο θεσσαλονικη, ξηγηθηκε ο κουμπαρος και με στειλε το δικο του.
κανω τον αναποδο σταυρο μου βεβαια με τους χανιωτες οδηγους και βλεπουμε
μια ροδα
για παπί 50άρι πόσα δίνετε ασφάλεια και που ; καμμία καλή προσφορά παίζει απο ''αξιόπιστη'' εταιρεία ;
Τελικά η μπαταρία είχε φάει τα ψωμιά της. Πήγα στην αντιπροσωπεία και πήρα καινούρια (δεν θα'χει πάνω απο ενάμιση χρόνο), όλα καλά. Μέχρι δηλαδή τον τελευταίους μήνες που μακάρι να την χρησιμοποίησα 4-5 φορές (παίζουν εκστρατείες για άδειες κλπ μετά από αλλαγή νομοθεσίας και δεν το έχω τακτοποιήσει ακόμα). Ξανά το ίδιο πρόβλημα: φανάρια κόρνες κλπ ανάβουν μια χαρά, αλλά δεν γυρίζει η μηχανή, μόνο το κλικ-κλικ. Ευτυχώς έχω ένα γείτονα που με άκουσε, με λυπήθηκε και ήρθε και μου έφερε φορτιστή μπαταρίας για μηχανές. Είναι βασικά ενα σκατό που μπαίνει στο ρεύμα και έχει 2 κλιπς που τα βάζεις στη μπαταρία.
1) Παίζει να έχω πρόβλημα με το να φορτίζει η μηχανή την μπαταρία και γι'αυτό να μου έμεινε με αναλόγως καινούρια μπαταρία; Ή η λιγοστή χρήση το δικαιολογεί;
2) Το'χει ξανακανει κανείς για να πει πόση ώρα να το αφήσω να φορτίζεται; Το έψαξα στο ιντερνετ, άλλος λέει 24 ώρες, άλλος 10 λεπτά. Ο γείτονας το μόνο που είπε ήταν "απλά να το βάλεις και θα φορτιστεί"...δεν είναι σπίτι τώρα να τον ρωτήσω, και δεν έχω το τηλέφωνο του.
3) Ως καλός μαλάκας, στην αρχή ένωσα λάθος τους πόλους. Άναψε ένα κόκκινο φωτάκι που έγραφε "POL" πάνω, δεν έδωσα σημασία και πήγα να κάνω φραπέ. Στα 2 λεπτά το ξανασκέφτηκα, κατάλαβα την ηλιθιότητα μου (κάτι σαν το κογιοτ που όταν φύγει απο γκρεμό, περνα λίγη ώρα μέχρι να αρχίσει να πέφτει). Δεν έγινε έκρηξη, ούτε φωτιές και σπίθες. Να υποθέσω δεν έκανα μεγάλη πατάτα;
1) Τι εννοείς "λιγοστή χρήση"? Και μια βόλτα την εβδομάδα είναι αρκετή. Αν σου έκανε το ίδιο με καινούρια μπαταρία, προφανώς δε φορτίζει. Μετράς (ή πήγαινε σε ένα μηχανικό να μετρήσει) για ανορθωτή και πηνία.
2) Εξαρτάται τον φορτιστή. Αν κόβει τη φόρτιση όταν είναι πλήρης, απλά άστο μια μέρα να είσαι σίγουρος. Αν όχι, λίγες ώρες αρκούν, αλλά μην την παρατήσεις για κανά μήνα μετά. Κάνε μια μισάωρη βολτούλα (εύκολη, ανοιχτή διαδρομή, σταθερό γκάζι... όχι ότι μπορεί να στρίψει το μηχανάκι που έχεις ένιγουει λολολ).
3) Αν άλλαξες την πολικότητα, η μπαταρία πάει για πέταμα.
Τους 2-3 μήνες την πήρα για βόλτα των 10 λεπτων 2-3 φορές, την αμέλησα πολύ.
Άφησα την μπαταρία 6 ώρες στο φορτιστή, την έβαλα πίσω, και πήρε απο την πρώτη. Την έσβησα, πήγα να πλυθώ, να βάλω σακκάκι/γάντια/κράνος (10 λεπτά) και πάλι τα ίδια...ούτε καν για αστείο να ξεκινήσει τουλάχιστο να την πάρω για τη μισάωρη βολτούλα. φμλ
Εμένα μου χει τύχει να το αφήσω και 3 βδομάδες τελείως παρατημένο και να πάρει με την πρώτη. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρρεάζουν. Αλλά χοντρικά, κάνε μια βολτούλα τη βδομάδα και θα είσαι οκ.
Έτσι όπως τα λες στο τελευταίο ποστ, ακούγεται σαν διαρροή. Χοντρή κιόλας. Δεν παίζει να ξεφόρτισες μπαταρία με μια μιζιά. ΕΚΤΟΣ αν όντως καταστράφηκε (η αλλαγή πολικότητας που σου είπα).
Την ξεκίνησα με πόλους από αυτοκίνητο (σβηστό εννοείται), και την άφησα 10 λεπτά να δουλεύει. Την έσβησα και δεν έπερνε μπρος, αν και γύριζε λίγο την μηχανή, ενω πριν έκανε μόνο κλικ. Την ξαναξεκίνησα με πόλους και την πήρα βόλτα κανα 20λεπτο, την έσβησα και μετά ξαναξεκίνησε - μετα βίας. Διάβασα πως για να γεμίσει η μπαταρία πρέπει να πας βόλτα για καμια ώρα, οπότε αύριο θα δοκιμάσω να την ξαναξεκινήσω και να βγω αυτοκινητόδρομο για καμια βόλτα....το πήρα προσωπικά!!
Πάντως από όσο ξέρω οι καινούργιες μπαταρίες δεν είναι και 100% φορτισμένες, μάλλον γύρω στο 30% οπότε ίσως φταίει και αυτό...
Επίσης ισχύει οτι αν ξεφορτίσει τελείως μετά μάλλον θέλει πέταμα;
Εκπληκτική αντίδραση.
Are you blind ? The biker swerved into the cars lane and then break checked him ... Not only that but there were acting like a bunch of retards all over the road ..then they had the nerve to try and attack the man and his family ?!?! I would have tried to hit as many of those dumb fucks as possible .
More realistic title:
"Stupid assholes on motorcycles brakecheck a family in an SUV, and then try to break into their vehicle so the family tries to get away."
Το είδα με αυτό να παίζει παράλληλα και τα σπάει
http://www.youtube.com/watch?v=xrk1zzOiE04
^blast from the past παιχνιδάρα στο sega saturn!!!1!!
:pink:
λοιπόν. ψήνω σκουτέρι καινούριο, μέχρι 150 κυβικά.
1/να βλέπεται γιατί είμαστε κιουρίες
2/να είναι σχετικά αξιόπιστο
3/να μην δώσω και το δεύτερο νεφρό μου
οι γνώστες πείτε μια για εκείνα τα ψιλομεγάλα σκούτερ. είναι άβολα σε περίπτωση κίνησης? με το πλεϋμομπιλ που έχω περνάω σαν αίλουρος από παντού.
PCX 150.
Κανένα μηχανάκι δεν είναι "άβολο". Εξαρτάται τι χέρια διαθέτεις ;P Μείνε στα μικρά. Τα megascooters είναι για τις καφετέριες και τα γυμναστήρια.
Εγώ έχω το pcx 125 και είμαι υπερευχαριστημένος, honda εγγύηση.
Αν ψαχνόμουν τώρα για σκούτερ θα κοιτούσα για κανα 300άρι πάντως, piaggio carnaby πχ.
Εδώ στο νησί άλλαξαν τη νομοθεσία για άδειες μοτοσυκλέτας, και πλέον δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με μαθητική για ο,τιδήποτε πάνω απο 600cc. Πρέπει πρώτα να βγάλεις άδεια 125cc, να παρουσιάσεις 8 ώρες μαθημάτων και να κάνεις τεστ για 600cc, ιστορία ο πόνος.
Πήγα λοιπόν για τεστ 125cc. Χαλαρός ως συνήθως, ούτε σήματα διάβασα (λέω είναι δυνατόν να ρωτήσουν;), και κανόνισα με ένα φιλαράκι να βρεθούμε 15 λεπτά πριν την εξέταση σε ενα καφέ να μου φέρει το παπί του που το δίνει σε όλους της παρέας για αυτό το τεστ, να το πάρω να πάω να δώσω. Το οδήγησα 5 λεπτά στο πάρκινκ μπροστά απο το καφε να το συνηθίσω (σουρεάλ φάση, 2 μέτρα μαλιάς μουσάτος ποζερας με μπουφάν χάρλει και αλυσίδες, fullface κράνος κλπ να την παλεύει πάνω σε παπί και να του κλωτσούν οι ταχύτητες).
Πάω στο εξεταστικό κέντρο, και περίμενα στη σειρά με 2 κοριτσάκια 18 χρονών (όχι, δεν έβγαλα πικς). Αγχωμένες αυτές, διάβαζαν τα σήματα, έκαναν ερωτήσεις η μια στην άλλη, ούτε τελικές να είχαν. Εγώ να βγαίνω έξω να κάνω τσιγάρα, να παίζω στο κινητό, γενικά χαλαρός να σκοτώνω ώρα. Μας φωνάζουν μέσα, και μας αναθέτουν απο ένα εξεταστή. Με βάζει να κάτσω και βγάζει έξω το βιβλιαράκι με τα σήματα και άρχιζει να ρωτά...τελικά είναι εκπληκτικό το πόσα δεν ήξερα. Με ρώτησε καμια 10αρια, μακάρι να βρήκα τα 3, και αυτά τα εξήγησα στυλ ντεν στρίψει αυτοκίνητο, πως γκέκεν ντρόμος με προτερεότητα. Αναστενάζει ο εξεταστής, και με ρωτάει αν τουλάχιστον το μηχανάκι έχει πάνω διακριτικά μαθητευόμενου, διότι αν δεν είχε δεν θα μπορούσε καν να με βγάλει έξω να με εξετάσει. Του απαντώ πως δεν ήξερα, και το μηχανάκι είναι ενός φίλου, και το χρησιμοποίησαν 10 πριν από μένα για τον ίδιο σκοπό, και λοιπά κλαψουρίσματα. Κάνει επικό facepalm ο τύπος και μου λέει να πάρω το παπί και να τον συναντήσω πίσω απο το εξεταστικό, κάτω από ένα υπόστεγο.
Πάω, και έρχεται και αυτός σε 2-3 λεπτά. Και αρχίζει το κήρυγμα δασκάλου δημοτικού, και δώστου ψάρωμα. "Όταν θα πας στον πόλεμο, θα πας χωρίς όπλο; Όταν θα βγεις στη σκηνή, θα πας με κιθάρα χωρίς χορδές; Έπρεπε να σε κόψω από τα σήματα, και τώρα δεν μπορώ καν να σε βγάλω έξω με μηχανάκι χωρίς διακριτικά μαθητευόμενου, κλπ". Εγώ το μόνο πράμα που σκέφτομαι είναι το ρεζιλίκι του να σε κόψουν σε εξέταση 125cc, χωρίς καν να οδηγήσεις, και κάτσε ξαναπλήρωνε να σου δώσουν ημερομηνία, και περίμενε πόσους μήνες κλπ. Στο τέλος μου είπε πως είχε καταλάβει πως οδηγώ μεγάλη μηχανή (το προαναφερόμενο μπουφάν χαρλει και οι αλυσίδες κλπ) και πως η διαδικασία για 125 ήταν για μένα αχρείαστο έξοδο, βγάζει την άδεια και μου τη δίνει, και μου λέει να φύγω απο πίσω να μην με δουν.
Στο επόμενο τεστ θα φροντίσω να μου πέσει ο ίδιος εξεταστής.
ΚΤΕΟ για μοτοσυκλέτες '07-'09: http://www.patt.gov.gr/main/index.ph...id=411&lang=el
εισωραίος
έρχεται και η σειρά μας .... πάνω που άρχισα να κάνω σαματά !