πρήξτε μας λίγο ακόμα με το χάμερ.
Printable View
πρήξτε μας λίγο ακόμα με το χάμερ.
Οχι ρε,καταρχάς δεν ηρθε το τέλος του κόσμου,αλλά:
1)Δεν γράφτηκαν ένα ή 2 λάθη.Ειδικά σε αυτά που ακούω εγώ,έχουν γραφτεί ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΑΡΕΣ ανά τα έτη.
2)Τι μεγαλομανίες ρε ...μάθε να απαντάς με επιχειρήματα.Άτομα όπως ο John Peel,o Gary Bushell,o Tim Yohannon,o Al Quint οι οποίοι έχουν περάσει την δική τους άποψη,αλλα εμπεριστατωμένα και με πολύ ψάξιμο πρώτα,έχουν κερδίσει το σεβασμό με το σπαθί τους.Οπως να στο πω και αυτό,και ο Καραολίδης το ίδιο.Ο οποιός κατ εμέ ήταν ο μόνος από το παλιό Χάμμερ που και σκάμπαζε,και ψαχνόταν,και ένιωθε.
Κάτσε να υπερασπίζεσαι Κετιγένη,Περβανίδη,Ζαχαρόπουλο και Χρονόπουλο και τα άλλα σούργελα και να σου πασάρουν τον φόβο και τον τρόμο του συγχρονου χέβυ μέταλ,τους Ghost.
Εκείνους που λυπάμαι είναι άτομα όπως ο Ra και ο Warlord,που κάθονται και τρώνε στη μάπα το ημιμαθές μεταλοπατεριλίκι αλλά και νταβατζιλίκι (γιατί μην μου πείς πως δεν υπάρχει νταβατζιλίκι...από αυτά που μπαίνουν στα δισκάδικα,μεχρι τα μαγαζιά,μέχρι και τον ρουχισμό...) από άτομα που το παίζουν γαμάω είς βάρος της μουσικης που γουστάρουν.
Α, τώρα εκτός από Σταυροφόρος έγινα και hammer συντάκτης wannabe.
Κοίτα, αν θέλεις μπορώ να σου απαντήσω σαν Βικ που γράφω εδώ απο το 2004-5 και αναγνώστης του Χάμμερ με τον δικό μου εγκέφαλο. Αλλά ρε αρχηγέ, όταν μου λες εσύ ότι "2-3 εξαιρούνται" τι σκατά θες να σου πω; Αυτά λες και στους ίδιους; Απορώ πραγματικά να έχεις 2-3 φίλους/γνωστούς/άτομα που σέβεσαι και γράφουν σε ένα περιοδικό που λίγο πολύ το έχεις βγάλει άσχετη ξεπουλημένη φυλλάδα και κοπριά. Ξέρω γω; Αυτοί τι σου λένε; Ότι συμφωνούν αλλά προσπαθούν να κάνουν λίγο καλό εκ των έσω;
Τρίχες. Και δεν σου λέω ότι θες να γίνεις συντάκτης, όπως δεν πιστεύω ότι ο προπονητής της εξέδρας θέλει να γίνει κόουτς ή ο γέρος στο καφενείο θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Το υφάκι σχολιάζω με το μανιφέστο γνώσης/μεταλοφροσύνης. Τέσπα.
πιο μανιφέστο μωρε μαλάκα,ξύπνα.
ο άνθρωπος το μόνο που ζητάει είναι να μην γράφονται ανακρίβειες για αυτα που γουστάρει.Έστω έναν στοιχειώδη σεβασμό στους αγοραστές του περιοδικού δηλαδή.
Είναι ανεπίτρεπτο να πουλάς 70-80 σελίδες τον μήνα,να παίρνεις τα φραγκάκια σου από διαφημίσεις και εταιρείες,και να κάνεις λάθη/παραλείψεις σε μπάντες που θεωρούνται ιστορικές.Και επανελλειμενα κιόλας.
Ούτε ερασιτεχνικό φάνζιν δεν το κάνει αυτό.Τουλάχιστον εκεί εχουν μεράκι,και ότι κριτικάρουν το κάνουν με σοβαρότητα.Όχι δηλαδη "ο κουβας σου κυριε Χρονόπουλε αυτόν τον μήνα έχει επανέκδοση Conflict-Α τι είναι αυτό?punk?ε βάλτου ένα 0 στα 10".
Αν δεν το έχουν,ας το κλείσουν,ή ας κάνουν έναν καταμερισμό ακουσμάτων.
Καλά. Εγώ κατάλαβα ότι εκτός από το ότι θεωρεί το περιοδικό σκουπίδι (που εγώ δεν το θεωρώ), βγάζει (αναγκαστικά) και μαλάκες όσους το διαβάζουν. Εγώ το διαβάζω και είμαι αρκετά σίγουρος πως δεν είμαι τόσο μαλάκας. Αλλά πάσο. Παρεμπιπτόντως, ο καλύτερος συντάκτης για μένα ήταν ο Βενέρης.
Αλλά ρε μαλάκα, έλεος. ΠΑΛΙ να ξυπνήσω; Ακούω Blind Guardian. "ΞΥΠΝΑ". Διαβάζω Χάμμερ. "ΞΥΠΝΑ". Ε, χέσε με ρε πάνκη στην τελική. Το προσωπικό μου ξυπνητήρι είσαι; Ξύπνησα! Σηκώθηκα, πλύθηκα, έπλυνα τα δόντια μου, ακόμα μου αρέσει το Imaginations, ακόμα διαβάζω τον Κήπο του Προφήτη. Ωχού πια.
Θα απαντήσω μόνο σε αυτό, γιατί για τα υπόλοιπα θέλουμε ώρες ολόκληρες.Quote:
όταν μου λες εσύ ότι "2-3 εξαιρούνται" τι σκατά θες να σου πω; Αυτά λες και στους ίδιους; Απορώ πραγματικά να έχεις 2-3 φίλους/γνωστούς/άτομα που σέβεσαι και γράφουν σε ένα περιοδικό που λίγο πολύ το έχεις βγάλει άσχετη ξεπουλημένη φυλλάδα και κοπριά. Ξέρω γω; Αυτοί τι σου λένε; Ότι συμφωνούν αλλά προσπαθούν να κάνουν λίγο καλό εκ των έσω;
Εσύ ο ίδιος με κατηγόρησες ότι βγάζω συμπέρασμα για ολόκληρο το περιοδικό από ένα λάθος ενός συντάκτη σε ένα αφιέρωμα σε ένα τεύχος... Η εξαίρεση λοιπόν 2 ατόμων από τη σαβούρα δείχνει ότι δεν αγοράζω το χάμμερ, το βάζω κάτω από τη μασχάλη, τρέχω σπίτι, πάω στη τουαλέτα, αυνανίζομαι και στη πρώτη πατάτα που θα διαβάσω εκσπερματώνω φωνάζοντας "πάρτα", αλλά μάλλον ότι έχω κρίση και από τα γραφόμενα (για την κ γιατί το άλλο άτομο το ήξερα από πριν) σχηματίζω άποψη. Όταν λοιπόν διαβάζω για χρόνια ένα έντυπο και το 99% της ύλης του για μένα είναι σαβούρα, μπορώ να πω ότι το έντυπο είναι για τα μπάζα αλλά έχει και 2 άτομα που αξίζουν. Αυτά.
Όταν τους συναντώ (1 φορά κάθε 5 χρόνια), δεν τρέχω να τους ζαλίσω τα παπάρια με την άποψή μου για το χάμμερ, να διασκεδάσουν έχουν βγει οι άνθρωποι και το σέβομαι.
Στο "μανιφέστο μεταλλοφροσύνης" του πού έκανε λάθος ο Warlord (μην μου πεις για τους Amon Amarth, έλεος...); Είσαι και κοτζάμ γάιδαρος και κοίτα που θα μας πει και μεταλλοπατέρες σε λίγο... Νταξ η Ένι να μας λέει μεταλλοπατέρες δικαιολογείται... Θα μάθει κάποια στιγμή και θα αλλάξει γνώμη. :) Μεταλλοπατέρας είσαι όταν προσπαθείς να ξεκoλλήσεις από τα δέκα-δώδεκα σχήματα που σου πλασάρουν; Μεταλλοπατέρας είσαι που γελάς όταν ο Mustaine μιλάει για τεχνική καταγόμενος από χώρα που και η καθαρίστρια του κυλικείου είχε female-fronted μπάντα US power metal υψηλών οκτανίων;
Το θέμα Hammer είναι σύνθετο κι έχω καταλήξει ότι η μερίδα οπαδών με γνώσεις εφάμιλλες των Warlord και Reject καλά κάνει και δεν ασχολείται μαζί του.. Και επίσης δικαίωμά της είναι να το απαξιοί, όπως δικαίωμά σου είναι κι εσύ να υπερασπίζεσαι. Εγώ το παίρνω ακόμα, όπως παίρνω και πορτοκαλάδα μπλε... Είναι βλαβερή, αλλά προσπαθώ να την καταναλώνω λελογισμένα.
Ακολουθεί ελιτίστικο ποστ:
Μας δουλεύετε μεσημεριάτικο; Για το ίδιο περιοδικό λέμε; Που από ΓΝΩΣΤΕΣ εταιρίες της ντόπιας σκηνής ζητάει ΧΑΡΑΤΣΙ διαφήμιση για μία απλή κριτική δίσκου; Ή για το περιοδικό όπου η διαφήμιση της Sound & Vision για ένα δίσκο περιείχε απόσπασμα από την κριτική που ΔΕΝ είχε δημοσιευθεί ακόμα; Και στην τελική αφήστε τα κους-κους, όταν βλέπεις ένα pattern 10 μπαντών 2 εταιριών να εναλλάσσεται στο εξώφυλλο κάθε μήνα, νοιώθεις ή δε νοιώθεις σα να σε δουλεύουν;
Δεν καταλαβαίνω πού σκατά βάζετε τον πήχη για να πείτε κάτι "καλό είναι, παρόλαυτα", "έχει μερικούς καλούς συντάκτες" κλπ (Φορντ σε σένα αναφέρομαι, γιατί οι άλλοι είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν μαζί μου), εγώ βλέπω ξεκάθαρα τον Ριζοσπάστη του μέταλ, αφίσα Chuck Schuldiner (διαβάζω για τους Death από το 99, κάπου θα έχει υπάρξει και μία ακόμα καλή death metal μπάντα σίγουρα..) και τα αρχίδια μου κουνιώνται.
πάρε μια :moutza:
Μεταλλοπατέρας είσαι (ή γίνεσαι κιολας) άμα με ύφος καρδιναλίου λες πόσο μαλακίες είναι αυτά τα μεηνστρημ που ακούνε οι άλλοι και κλαίγεσαι που ο κόσμος ακόμα να ανακαλύψει το μεγαλείο μιας underground μπαντας. Για μενα μεταλλοπατερας δεν είσαι άμα ψάχνεσαι και ακούς τα πάντα, αλλά το ύφος καρδιναλίου και τα "έχω υποχρέωση να κράζω Nightwish και Amon Amarth"
πω ρε γαμώτο.μαλακία.Στεναχωρέθηκε ένα γκομενάκι στο ρόκιν (που λέει ότι με ξέρει,και ότι "δεν με είχε για τέτοιο"),επειδή έκραξα μοτορχεντ.Μια χαρακιά στο κρεβάτι χαμένη....
και όχι μόνο αυτό,αλλά "κάτι πρέπει να γίνει με τη ελευθεριακότητα του ίντερνετ".Όταν κατεβάζεις τσοντούλες της Veronica Rayne τζάμπα είναι καλα μωρή χαμούρα ε?ή οταν διαβάζεις τα χρυσαυγίτικα blog....
Κοίτα, για να ξεφύγουμε από το Χάμερ, μεταλοπατέρας είσαι όταν μπάντες σαν τους Cloven Hoof, τους Attack, τους Manilla Road, τους Cirith Ungol και και και και (you get the idea) τους συζητάς λες και είναι mainstream και κοιτάς τους οπαδούς της σκηνής σαν χαζούς και ανάξιους. Δεν επεκτείνομαι γιατί δεν είναι ίδιον αυτό των παιδιών. Αλλά όταν έρθει η ώρα να κριτικάρουν το Χάμερ, τους βγαίνει όλη η ιερή αγανάκτηση για τις ανακρίβειες, ακριβώς όπως έβγαινε του μεγάλου μου αδερφού στα γυμνασιακά του να μου την λέει που δεν κατάλαβα ότι αυτό που ακούμε είναι το καινούργιο Hallows Eve και :roll: .
Και του πούστη, όλοι οι προαναφερθέντες και το συνάφι τους δεν τους λες αδικημένους και μα την αλήθεια, έχοντας διαβάσει σεβαστό ποσό περιοδικών από την αλλοδαπή (Αγγλία-Αμερική), κανείς δεν ασχολείται με αυτούς. Σε αυτά τα πλαίσια, ας το απαξιώνει όσο θέλει και ο ένας και ο άλλος. Άμα έχουν τόση ευαισθησία στα "άπειρα" λάθη και "ιστορικές ανακρίβειες", φυσικά να μην δώσουν δεκάρα. Εγώ τι τους φταίω; Από εκεί και πέρα, όπως εσύ την παλεύεις να το διαβάσεις γιατί κάτι θα σου αρέσει από τις 80 σελίδες, και είσαι και τρουμέταλος κυρίως (και Γιοβανίτη σε κόβω να διαβάζεις με ενδιαφέρον...), εν πάσει περιπτώσει, πολύς κόσμος στην Ελλάδα χέστηκε και για το obscure heavy metal (το οποίο καλύπτεται πολύ δυσανάλογα σε σχέση με το κοινό του) και γουστάρει να ακούει mainstream μπάντες από Nuclear Blast και Century Media. Λες και η Ελλάδα είναι η φωτεινή εξαίρεση των μεταλάδων ένα πράμα.
και μόνο που έχει σκάσει πάντως τέτοια κουβεντα από το άρθρο του πάνκη, είναι καταφανέστατα πετυχημένη η προβόκα των άρθρων του, και τελικά αγγίζει (έστω και με κακό τρόπο) τους αρχικά "υπεράνω". Βέβαια δεν ξέρω αν ήταν ο σκοπός του τέτοιος....
....ωστόσο καλέ μου πάνκη,
Spoiler
Η απάντησή σου είναι στο να το συγκρίνεις με άλλα περιοδικά παρόμοιας ύλης. Περιμένω το αντίπαλο δέος. Συνεντεύξεις έχει, συνήθως με ενδιαφέρουν οι μισές. Δισκοκριτικές διαβάζω με πολύ αλάτι, αλλά τις διαβάζω. Κάποιοι έχουν καλή έως πολύ καλή πένα. Ανταποκρίσεις από λάιβ (το ίδιο αλάτι), κάνα αφιέρωμα, ο Κήπος του Προφήτη (καλύτερο από μικρό κθούλου). Ποτέ δεν με ένοιαξε το εξώφυλλο ή η αφίσα. Γενικά, δεν το παίρνω για ενημέρωση, απλά περιέχει ύλη που με ενδιαφέρει και διαβάζεται ευχάριστα. Αν ΔΕΝ διαβάζεις γενικά περιοδικά τέτοιας ύλης, μεγειά σου. Εμένα είναι 4.50 ευρώ το μήνα που πιάνουν τόπο. Και ναι, έχει και καλούς συντάκτες. Ο Καραολίδης ακόμα γράφει, μου αρέσει ο Τσούνταρος, ο Γιοβανίτης (που δεν συναντιώνται και τα γούστα μας σχεδόν ποτέ) και ο Κετιγένης είναι μεν υπερενθουσιώδης αλλά γράφει μια χαρούλα και λίγο που τα έχουμε πει στο φόρουμ εκεί, μια χαρά συζητούσαμε. Ο Ζαγγογιάνης τα τρου τα καλύπτει τίμια, τις καφρίλες τις καλύπτουν, ξέρω γω; Αξιοπρεπέστατο το λέω ρε Σταμ. Έχεις διαβάσει Κεράνγκ τελευταία χρόνια; Χάμερ αγγλικό; Hit Parader; E, με αυτά τα δεδομένα, μια χαρά το βρίσκω.
Το Ροκ Χαρντ το έχω πάρει τρεις φορές και ήταν το Invader με ανανεωμένη φάτσα. Γενικά συμπαθέστατα και τα παιδιά του Invader και με μεράκι, αλλά το περιοδικό ήταν σαφέστατα κατώτερο του Χάμερ. Ε, αυτά.
Ρε τί εννοείς "τους συζητάς λες και είναι mainstream"; "Ισάξιοι" θες να πεις "με τις ιερές αγελάδες που ακούνε στο όνομα Maiden, Metallica, Judas Priest κ.λπ."; Δεν θα 'βαζα ποτέ στην ίδια πρόταση την γούνα του Ούλριχ και το "Death Rider" των Attack... Το 'να είναι lifestyle, το άλλο είναι ατσάλι-ε. Για καλλιτεχνική υπόσταση γουστάρουν οι οπαδοί των Cloven Hoof και των κάθε Cloven Hoof τέτοιου είδους συγκροτήματα. Και σαφώς όλος αυτός ο μικρομεσαίος χώρος έχει βγάλει τα μεγαλύτερα αριστουργήματα, επειδή ο Powell δεν έγραφε στο "Battle Cry" "Can I Play with Madness" για να 'χει ένα κάτσι κλιπάκι. Αντιθέτως, το πακετάριζε με ύμνους, μέχρι να μην χωράνε άλλοι.
Αν εννοείς, ανακεφαλαιώνω, ότι έχω την ψευδαίσθηση ότι οι Manilla θα βγάλουν μωρουδίστικα, κάτι δεν έχεις πιάσει. Αν από την άλλη θεωρείς ότι αυτές οι μπάντες δεν συγκρίνονται καλλιτεχνικά με τις ιερές αγελάδες, ξανά κάτι δεν έχεις πιάσει.