όταν λες ότι θες να δουλεύεις σε αυτό εννοείς κείμενα και browsing ή και κάτι άλλο; τι παιχνιδάκια σε ενδιαφέρουν; τι μέγεθος οθόνης προτιμάς; πόσα λεφτά δίνεις;
αυτό που έβαλες μάλλον είναι πεταμένα λεφτά για σένα.
Printable View
Αν θέλεις να δώσεις 1250€ για ένα laptop που θα κάθεται σπίτι μονίμως, είναι πεταμένα λεφτά, εκτός κι αν η φορητότητα είναι must προδιαγραφή για σένα με αυτές τις επιδόσεις. Μπορείς για αρκετά λιγότερα λεφτά να πάρεις τις ίδιες επιδόσεις σε desktop. Και πάλι, πες ακριβώς τι χρήση το θές (ό,τι είπε ο rfo) να σου πούμε αν είναι overkill αυτό που μας δείχνεις, ή αν θες κάτι πιο δυνατό. Η πιθανότητες πάντως είναι ότι αν όντως πραγματικά χρειαζόσουν κάτι καλύτερο, θα ήξερες τι ακριβώς χρειαζόσουν. π.χ. αν αυτό το rig είναι αχρείαστα δυνατό για σένα και δε θα το μετακινείς συχνά, σκέψου και τις 17 ίντσες (σε φάση desktop-replacement) Η ζωή με μεγαλύτερη οθόνη είναι πάντα πιο πολύχρωμη και η ανάγνωση/γραφή κειμένων είναι άλλη μπάλα σε μεγάλες οθόνες.
Δε θα τα δώσω εγώ, οπότε ΟΚ ως προς αυτό. Το θέλω για γραψίματα κυρίως και νετ, ναι, και θέλω να 'ναι κάτι καλό για να κάνει ο άντρας μου το desktop dedicated στα της δουλειάς του. Χώρος για 2ο δεν παίζει πλας μου λείπει να έχω λάπτοπ. Επίσης επειδή ταξιδεύω συχνά τη θέλω τη φορητότητα. Το μέγεθος είναι εντάξει στα 15". Καλά, πιο δυνατό δε θέλω κι αυτό όντως είναι όβερκιλ για μένα, αλλά θέλω να ξέρω αν είναι καλό για τα λεφτά του βσκ κι αν σηκώνει κανένα παιχνίδι τύπου Godfather ή Grand Theft Auto που έπαιζα τελευταία.
Κοίτα, το θέμα είναι να ξοδέψετε τα λεφτά σας με τον καλύτερο τρόπο. Εφ' όσον η φορητότητα για ταξίδια είναι must, τότε δε θα την ψιλοπαλέψεις με 17ρι (όχι ότι δε γίνεται). Σκέψου όμως την εναλλακτική φτηνότερο λάπτοπ ΚΑΙ εξωτερικός σκληρός ή καλά ηχεία. Γενικά μην το αγοράσεις πριν δεις την ποιότητα κατασκευής του. Για ένα laptop που μεταφέρεται συχνά και εκτίθεται σε διαφορετικές συνθήκες μηχανικής πίεσης (=πτώση, χτυπήματα, ζορίσματα, στριμώγματα), θερμοκρασίας, υγρασίας κ.τ.λ. η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ σημαντικότερη από ό,τι σε ένα desktop. Aν επίσης η χωρητικότητα του δίσκου είναι δευτερεύουσας σημασίας για σένα, σκέψου και την περίπτωση laptop χωρίς σκληρό δίσκο, αλλά με SSD, που είναι πιο ανθεκτική στις μηχανικές πιέσεις, λιγότερο ενεργειακά απαιτητική (=αυτονομία) και πολύ πιο γρήγορη, ενώ τα καινούρια μοντέλα έχουν πια αρκετά ικανοποιητικό χρόνο ζωής. Φαίνεται πάντως φυσιολογική περίπτωση για τα λεφτά του. Επειδή για τα χρήματα που διαθέτεις ό,τι κ να πάρεις είναι υπεραρκετό για αυτά που θες, αγόρασε αυτό με την καλύτερη ποιότητα κατασκευής ή το καλύτερο πρόγραμμα εγγύησης.
αυτό που έχεις βάλει λέει "εκθεσιακό κομμάτι" και δεν μου ακούγεται καλά. με μια ματιά στα ίδια λεφτά περίπου και από το ίδιο μαγαζί θα έπαιρνα το Toshiba Qosmio F60-10K (προτιμώ τα toshiba)
rat_poison, χαζή ερώτηση ίσως, αλλά πώς το καταλαβαίνεις ότι είναι καλή ή κακή η ποιότητα κατασκευής; Φαντάζομαι δε θα είναι τελείως "πλαστικούρα" (κατάλαβες τι εννοώ) σε φάση netbook, οπότε...
rage το είδαμε κι αυτό. Ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά επίσης γράφει εκθεσιακό κομμάτι; Όντως, τι διάολο εννοούν; Ότι είναι αυτά που έχουν στο μαγαζί για να τα περιεργάζεται ο κόσμος; Και γιατί το γράφουν με θαυμαστικό λες και είναι καλό αυτό;:-?
Βασικά, για να είμαι ειλικρινής, εγώ έψαχνα κάτι με 13άρα οθόνη κι ας θυσίαζα τα παιχνιδάκια, δε με νοιάζει. Με είχε βολέψει απίστευτα το γαμωvaio το 11άρι. Ήταν και πανάλαφρο. Το σκέφτηκα και για netbook αλλά θέλω κάτι καλύτερο αν είναι να αποχωριστώ το desktop μου. Απ' ό,τι είδα όμως με τόσο μικρή οθόνη παίρνω ή netbook ή vaio πάλι που δε με ψήνει καθόλου. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο ε;
Σόρι για το πρήξιμο κιόλας...
Toshiba και από μένα.
Σειρά tecra εάν θες 13''/14'' monitor, 2.5 κιλά βάρος, αυτονομία κτλ (normal games προβλέπονται) ... για πιο all - around αντικαταστάτη desktop δες την σειρα cosmio.
Προσωπικά πάντως από τότε που πήρα 13'' αρι δεν πρόκειται να ξαναπάρω μεγαλύτερο με τίποτα. Και να μου το χαρίσουν δεν αλλάζω.
tecra
portege
qosmio
Αν είσαι πράγματι διατεθειμένη να δώσεις τόσα λεφτά, πάρε κάποιο της Toshiba με κάρτα γραφικών nVidia GT 330M, τα οποία μπορούν τα τρέχουν σε high quality τελευταία παιχνίδια.
Πέρα όμως από τα παιχνίδια, δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη ανάγκη για τόση επεξεργαστική ισχύ και θα μπορούσες να πάρεις ένα laptop με 700-800 ευρώ (κι αν πρόκειται να ταξιδεύεις συχνά με το laptop, τότε μπορείς να αγοράσεις και καλυτερη εγγύηση). Ωστόσο, δε βλέπω να έχουν αξιοπρεπείς κάρτες γραφικών, οπότε και πρέπει να αρκείσαι σε low quality ή παλαιότερα παιχνίδια.
Προφανώς ΔΕΝ αγοράζεις Turbo-X ή οποιαδήποτε άλλη φθηνή μάρκα, για τους λόγους που είπε ο rat_poison.
Υ.Γ. Τα netbooks dε σηκώνουν παιχνίδια ούτε για πλάκα. Με το ζόρι σηκώνουν puzzle games. Τώρα, για τα 13/15/οτιδήποτε ίντσες, όπως βολεύεται ο καθένας. Τα netbooks ήταν προβληματικά για τις απαιτήσεις μου (με το ζόρι σηκώνουν π.χ. να συνδεθούν σε δεύτερη μεγάλη οθόνη) και ένα φυσιολογικό laptop με 13'' μεταφέρεται εύκολα έτσι κι αλλιώς.
αν θες 13'', δεν είναι πρόβλημα τα λεφτά και είσαι διατεθειμένη να κάνεις σοβαρές υποχωρήσεις στα παιχνίδια τότε Toshiba Portege R700-14L
LOL για το κόστος του.
Για παιχνίδια, αυτό ή κάποιο αντίστοιχο.
Thanks και πάλι. Τα παιχνίδια είναι δευτερεύουσας σημασίας θέμα, έτσι όπως το ξανασκέφτομαι. Λες κι έχω πλέον χρόνο να παίζω...
Ζαχαρώνω και αυτό σε σχέση με αυτά που λέμε, αλλά μας έχουν πιάσει οι large διαθέσεις και θέλουμε ντε και καλά να τα σκάσουμε :-?:-? Τέλος πάντων, από τα πιο ακριβά, αυτό το Qosmio με ψήνει.
αν θέλω eee ή aspire one με linux από τη μάνα του ώστε να αποφύγω να πληρώσω τα windows τι κάνω; πλαίσιο, eshop και getitnow που κοίταξα έχουν μόνο win εκδόσεις.
Αγοράζεις από μένα ελάχιστα μεταχειρισμένο σε καλή τιμή.
έντιτ : και με έξτρα ραμ.
πόσα;
Δεν ξέρω τι παίζει από τιμές, πες εσύ πόσα δίνεις.
Χμ στο σκρουτζ το μοντέλο που έχω καινούριο και χωρίς την έξτρα μνήμη έχει 365 ευρώ το φτηνότερο.
http://www.skroutz.gr/s/54989/Asus-Eee-PC-1000H.html
200 καλά είναι;