Re: Αναρχισμός και αντιφάσεις
den 3erw an pisteveis stin zwi meta 8anaton [egw oxi] alla an nai, exeis skeftei na kaneis ena trapezaki kai na tous mazepseis olous gia na apanti8oun oi erotiseis sou?
pantos sovara, se dialogo face to face den exw provlima alla me to net ine ena 8ema... tespa, opos katalaveneis den exw vrei xrono na 3ekourkoutianei o egkefalos k na apantisw epi tou 8ematos alla sinexizw na epifilasome :)
Quote:
Originally Posted by FaithFails
Δεν τα διάβασα όλα τα ποστς αλλά οπωσδήποτε αυτό
Quote:
Originally Posted by Mostos
Μα η χρήση βίας γίνεται θεωρητικά για να ανατραπεί ένα άδικο σύστημα,αυτό δεν είναι καλή αιτιολόγηση; Εξουσία στην εξουσία.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ :!:
Είναι αντίθετο με τον ορισμό του αναρχισμού, φιλοσοφία και βιοθεωρία που έχει παρεξηγηθεί στην Ελλάδα σίγουρα.
Ο αναρχισμός υποστηρίζει ότι καμία εξουσία δε μας έχει πείσει για την αποτελεσματικότητα ή ανωτερότητά της, ώστε να μπορεί να μας κυβερνά τη ζωή. Το αντίθετο μάλιστα. Το μέσο για την επίτευξη της αναρχιστικής ουτοπίας ενόψει απειλής από εξουσιαστικές φιλοσοφίες είναι η μη-υπακοή. Η παθητική αντίσταση. βλ. Γκάντι. Τίποτα άλλο.
nta3 den mporousa na min apantisw se auto.
pezei vivliografia pou na anaferei kati tetoio?
ti les kali mou kopela gia gkanti? ti idea exeis apo anarxismo?
oxi sovara rotaw k xoris kamia kakia/ironia...alla milas sovara pos o anarxismos milaei gia PATHITIKI ANTISTASI?????
ahahahahahaha
παρεμπιπτόντως, ο λαός θα ήθελε και μια παρέμβαση μπορις-σαν-φροντιερ.
δεν τον εξόρισαν ακόμα αυτόν;
Γενικά παιδιά καλό είναι να απαντάτε όταν σας ρωτάνε κάποια βασικά πραγματάκια. Τι σόι απάντηση είναι η "διάβασε κανα βιβλίο";
Δε σας ρώτησε κανείς πώς θα υπολογίζεται το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν όταν θα έχουμε κομμουνισμό ή κάτι τέτοιο, βασικότατες αρχές αυτών που πιστεύετε ρώτησα/ρωτήσαμε.
Τι σκατά, γίνατε κομμουνιστές/αναρχικοί επειδή κάποιος σας είπε "έλα ρε, κομμουνισμός, γαμώ θα είναι" ;
Καλά μη βαράτε με πείσατε. Έχετε δίκιο, σκάω. Ο αναρχισμός εξηγεί σαφέστατα πώς μερικοί είναι ανώτεροι από τους άλλους και πρέπει να τους κάνουν κουμάντο. Λάθος τα έχω καταλάβει :!:
Όπως εδώ μέσα καλή ώρα. Πάω πάσο. Είστε ανώτεροί μου/αναρχικοί και τα ξέρετε καλύτερα αυτά τα θέματα.
P.S.: βιβλιογραφία παίζει άπειρη, εγώ Chomsky "on anarchism".
P.S.2: Αβέρτα ταμπέλες και αναρχισμός δεν κολλάνε ρε παιδάκι μου, καταλάβετέ το πριν επιτεθείτε στον κάθε άσχετο ή κράξετε.
P.S.3: ο Γκάντι ήταν παράδειγμα. Ίσως ατυχές, σόριζ. Cool λοιπόν.
P.S.4: Πάω για ύπνο πάλι.
edit: Ποτέ δε μίλησα για κομμουνισμό btw, πιστεύω σε άλλο ρεύμα αναρχισμού, για να μην παρεξηγούμαι.
ladykiller sorryz αλλά έχω δίκιο, μια και αναφέρεις βιβλιογραφίες ψάξτο λίγο. Δεν τρέχει τπτ, χαλαρά.
one down. πόσοι μείνανε τώρα που γαμάμε;
FailFails, φάε καμιά βιβλιογραφία.
Αμνίζιακ, για 50 ευρώ σου λέμε :!:
+ kadfgfhdldki, πήγαινε σε κάνα νταρκάδικο ρε μπαγλαμά.
Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Χμ δηλαδή για να καταλάβω καλύτερα, ο προϊστάμενος/διευθυντής δε θεωρούνται αφεντικά;
Μια χαρά αποφάσεις παίρνουν για τη δουλειά σου, μια χαρά καθορίζουν πόσα θα παίρνεις και μια χαρά μπορούν να σε απολύσουν. Όλα μια χαρά δηλαδή
Για να στο θέσω λιανά εώς αφελώς, ο μαρξισμός (ναι, δεν ήταν τελείως δικό μου το μοντέλο που πρότεινα παραπάνω) δεν τα βάζει με το προϊστάμενο/διευθυντή κλπ, τα βάζει με τη σχέση που έχεις εσύ με τον εργοδότη σου, αυτή δλδ που επιτρέπει στον εργοδότη να χρεώνει πολύ λιγότερο την εργασία σου από την αντικειμενική της αξία (για την ακρίβεια σου δίνει όσα αξίζεις και παίρνει άλλα τόσα).
Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Επειδή μεγάλωσα με θρας και δε ξέρω απαυτά, αν δε βαριέσαι μπορείς να μου εξηγήσεις πώς θα είναι η δουλειά μου μετά την επανάσταση; Θα αμοίβομαι με βάση αυτά που έχω ανάγκη; Πόσα και τι είναι αυτά; Ποιος θα το καθορίζει; (καλά, ξέρω ποιος)
Δε σου ζητάω να μου πεις ποσά ε, το γενικό κόνσεπτ.
Καταρχάς, όσον αφορά το "μετά την επανάσταση": κανείς δεν τρέφει αυταπάτες ότι θα γίνει αταξική η κοινωνία αύριο. Κανείς δεν ξέρει πως οι συνθήκες θα φέρουν την ανατροπή του συστήματος, κανείς δεν εγγυάται τη διάρκεια των μεταβατικών σταδίων και της δομής της οικονομίας τότε, κανείς δε θα ξέρει το βαθμό ανάπτυξης κάθε τομέα της παραγωγής ώστε να γίνει πιο εύκολη η κοινονικωποίηση του κλπ κλπ. Δεν είμαι γραφικός για να σε πείσω να ζήσεις κι εσύ την επανάσταση στα χαρακώματα των εξαρχείων, έχω επίγνωση για το πόσο απήχηση έχει αυτό το μοντέλο στον κόσμο της εργασίας, πρωτίστως.
Θεωρητικά, στον επιστημονικό σοσιαλισμό κλπ κλπ, ο σχεδιασμός της οικονομίας γίνεται με βάση την ανάγκη της κοινωνίας για το κάθε εμπόρευμα-υπηρεσία κλπ. Αυτό σημαίνει ότι το κέρδος δεν κυνηγάται, ότι η ανεργία δε συμφέρει κανέναν, ότι το ωράριο είναι μικρότερο γιατί δεν υφίσταται ανταγωνιστικότητα και ανάγκη για μεγάλη παραγωγικότητα κλπ κλπ κλπ, κάτι που κάνει άτοπη τη σύγκριση της δουλειάς σου σήμερα με τη δουλειά σου στο σοσιαλισμό.
Εντάξει αντιδραστικέ ΜΙΚΡΟΑΣΤΕ;
Γιατί όμως ταυτίζετε απαραίτητα τον αναρχισμό με τον κομμουνισμό?
edit: με αϋπνίξατε.
γιατί εν τέλει, ο σωστός κομμουνισμός δεν είναι τόσο μακριά απ' τον αναρχισμό.
κι εγώ το πιστεύω, αλλά κι αυτός παρεξηγημένος είναι imo.
Άντε να πείσεις τον Έλληνα ότι αναρχοκομμουνισμός και αναρχοϋπαρξισμός μοιάζουν απίστευτα.
dsfasdgsadgasdsαναρχοϋπαρξισμός.