Σλαβοζωγράφου. Η τζαμάικα των Βαλκανίων.
Μα πόσο βλάχος είσαι ρε h.
Printable View
Σλαβοζωγράφου. Η τζαμάικα των Βαλκανίων.
Μα πόσο βλάχος είσαι ρε h.
Ναι, οτι ολος ο κοσμος τους λεει Μακεδονια σημαινει οτι δεν το τρως στη μαπα ε?
Μακεδονια ειναι γεωγραφικη περιοχη. Περιεχει κομματι βουλγαριας, κομματι "FYROM" και κομματι της βορειας ελλαδας. Σλαβομακεδονια λοιπον αναφερεται στην περιοχη της μακεδονιας που κατοικειται απο Σλαβικα φυλα.
Μακάρι να λεγόντουσαν "Σλαβομακεδονία", θα είχαν σαφέστατο γεωγραφικό ορισμό.
Τώρα, για αυτό πιέζουν να ονομαστούν και επίσημα "Μακεδονία". Οι Αλβανοί Κοσσοβάροι θα το κάνουν το μπραφ μία μέρα εκεί σύντομα, και δεν θα ονομάζονται τίποτα από όλα αυτά, θα είναι ακόμα μία περιοχή που θα ανήκει στην Αλβανία.
Να ρωτήσω το άλλο. Γιατί έχει επικρατήσει εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ να τους λέμε Σκοπιανούς, αφού Σκόπια είναι μόνο η πρωτεύουσα της χώρας;
βόρεια, νότια, δυτικά, σλαβικά.
Εδώ πέρα δουλευόμαστε.
Σε ρώτησα κάτι ευθέως, δείξε λίγη σοβαρότητα και άσε τα τερτίπια. Που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα στο "Βόρεια Μακεδονία" απ' τη στιγμή που το συγκεκριμένο κράτος βρίσκεται όντως στη Βόρεια Μακεδονία; Έχω περιέργεια να μάθω την σχετική επιχειρηματολογία.
Σωθηκες τωρα. Μουντζες κ αναρθρες κραυγες
Το «Σλαβομακεδονία» είχε προταθεί και απορριφθεί όταν έπαιζε το θέμα το '91. Το προτείνουν ακόμα διάφοροι όπως -καλή ώρα- ο Μπουτάρης και άλλοι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το δέχεται προφανώς η αλβανική μειονότητα της χώρας.
Γενικώς σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι το πιο λογικό να ζητάει κάποιος είτε κάνει αστική πολιτική είτε είναι αριστερός και στ'αρχίδια του. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι φυσικά έχεις την απανταχού ακροδεξιά -και τα ανθρωποειδή τύπου Η. που κατοικούν στην Νότια Σλαβομακεδονία- που δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα υπάρξει οποιοσδήποτε προσδιορισμός «Μακεδονία» σε ένα κρατίδιο απο πάνω τους γιατί ως γνωστόν... Η μακεδονία ήταν και θα είναι ελληνική :!:
+1
Btw H αλβανικη μειονοτητα της χωρας ειναι γυρω στο 40%
Αλλα αφου ουτως η αλλως αλβανοι ειναι γιατι να θελουν το ονομα "Μακεδονια" ?
Απο όσο ξέρω οι αλβανιάρηδες νομίζω δεν είναι με το σκέτο Μακεδονία ή με τα σύνθετα και θέλουν μόνο σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία» ή η άλλη μαλακία «Μακεδονία του Βαρδάρηι» κλπ.
Στην πραγματικότητα αυτό που είπε ο πάνκης πριν, όποτε καυλώσει του ΝΑΤΟ οι αλβανοί έχουν κάνει το μπραφ και έχει τελειώσει το ζήτημα (ή έχει ξεκινήσει ένα άλλο). Γι' αυτό και ο Γκρουεφσκι και τα άλλα λαμόγια προσπαθούν να συσπειρώσουν τους πάντες κάτω απο ένα ακραίο εθνικιστικό πλαίσιο, είναι ζήτημα σταθερότητας και επιβίωσης γι' αυτούς.
Βίντνα, απλά πράματα είναι.
Οι αλβαν(οφων)οί της περιοχής θέλουν το "Μακεδονία" επειδή είναι το μόνο από τα προτεινόμενα που αποκλείει τη σύνδεση με την παλαιά Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία και γενικά το Σλαβικό στοιχείο.
Επιχειρηματολογία θα μπορούσε να είναι το εξής.
Το να περιέχεται ο όρος "Μακεδονία" στο όνομα του συγκεκριμένου κράτους δεν έχει μόνο γεωγραφικό χαρακτήρα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για να διαπιστώσουμε ότι εάν οποιοσδήποτε εξωγήινος, χαβανέζος, κινέζος ή γενικά κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα της ονομασίας, όταν ακούει "Μακεδονία" σκέφτεται Ελλάδα - Αρχαία Ελλάδα. Δεν θα σκεφτεί "α μιλάμε για την γεωγραφική περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας!", αλλά θα συνδέσει το κράτος με αυτό το όνομα με την μακεδονική ιστορία, πολιτισμό κλπ κλπ. Μπορούμε δηλαδής να έχουμε παραδείγματα όπως αυτό.
Γενικά το επιχείρημα ότι η ονομασία είναι καθαρά γεωγραφική μπάζει. Θα μπορούσε ας πούμε με το ίδιο σκεπτικό να αναφέρεται ως "κεντρικά βαλκάνια". Η "Βόρεια Ελλάδα" (αφού η Μακεδονία είναι περιοχή της ευρύτερης Ελλάδας). Θα μπορούσε ακόμα να λέγεται "τόσα χιλιόμετρα κάτω από τη Σουηδία" ή κάτι του στύλ "11'5'6'7'8'9'" όπως στο google earth. Φυσικά όλα αυτά είναι ηλίθια. Γιατί να είναι όμως ηλίθια αυτά και όχι το "Βόρεια Μακεδονία"; Στην τελική η "Βόρεια Μακεδονία" καλύπτει και άλλα χωράφια πέραν του εν λόγω κράτους.
Το να περιέχεται ο όρος Μακεδονία υπονοεί τάση ενστερνισμού των πολιτισμικών και ιστορικών στοιχείων που περιλαμβάνει αυτός. Αυτό δεν είναι υπερβολή. Πράγματι πολύς κόσμος από την FYROM θεωρεί ότι ιστορικά κατάγεται από τους Μακεδόνες, ότι αυτοί είναι μέλος της ιστορίας του και ότι έχει τις ίδιες πολιτισμικές ρίζες με τον στρατηλάτη Αλέξανδρο. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για έναν λόγο. Την Γλώσσα. Η Γλώσσα ενός λαού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ρίζες του και παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.
Το να ισχυρίζεται κανείς τα παραπάνω, δεν είναι ούτε εθνικιστικό, ούτε βλαχιά (λολ) ούτε τίποτα από αυτά. Όπως ακριβώς νιώθετε "μοντέρνοι" με το να μην σας νοιάζει το όνομα ή να θεωρείτε υπερβολή το να γίνεται τόσος ντόρος για ένα όνομα ή να νομίζετε ότι τα λέμε εμείς αυτά εδώ πάνω γιατί έχουμε Ψωμιάδηδες ή οτιδήποτε, έτσι ακριβώς θα μπορούσατε να δείχνετε τον ίδιο ζήλο για να μην γίνεται παραποίηση της ιστορίας.
Όπως ακριβώς υπάρχουν ούγκανοι εδώ πάνω αλλά και κάτω που κοζάρουν το "η Μακεδονία είναι ελληνική" τυφλά, χωρίς να έχουν ιδέα από ιστορία και σαφέστατα ελληνικό πνεύμα, έτσι υπάρχουν και εκεί πάνω. Δεν σημαίνει ότι όποιος πιστεύει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική είναι ούγκανος όμως. Προσωπικά θεωρώ ότι η κληρονομιά που έχουν αφήσει πολιτισμοί όπως ο Ελληνικός, ο Αιγυπτιακός, ο Μεσσοποτάμιος κλπ κλπ, είναι παγκόσμιοι και τα καλά τους θα πρέπει να τα εκμεταλλεύονται και να τα χαίρονται και να τα μελετάνε όλα τα παιδιά του κόσμου όπως στο εξώφυλλο του "εμείς κι ο κόσμος". Αυτό που γίνεται όμως, το να μπλέκονται ιστορικά στοιχεία και να παραποιούνται το βρίσκω λάθος. Το επιχείρημά μου όπως είπα είναι η γλώσσα. Δεν είμαι ιστορικός για να ξέρω παραπάνω και εάν βρεθεί κάποιος με ανάλογη επιχειρηματολογία να μου πει ότι κάνω λάθος και μου δείξει κάποια πράματα εξηγώντας μου γιατί, θα το δεχθώ.