Γιατί να μη μπορώ;
Ορμήχτε!
Printable View
Αυτό με τον Ντάριο Φο ήταν λίγο για την πουτσάρα αλλά κατά τα άλλα μια χαρά μπορείς να χρεώνεις και να το παίζεις.
Να επαναληφθώ; Γιατί δεν είναι ο ιδιωτικός χώρος που νοίκιασες. Σπίτι σου κάνε ό,τι θες. Εφάρμοσε λίγο τη μαρξιστική/αριστερή/οποιαδήποτε-προοδευτική ιδεολογία που έχεις για το κεφάλαιο και την απόχτησή όλων των αγαθών από όλους στη χρήση των δημοσίων χώρων και θα καταλάβεις τι εννοώ με την κριτική της κωλάρας μου.
Σε άλλα νέα, είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ αυτό μου έκανες με το να εκφράσεις κομψότατα και ορθολογικά τη γνώμη σου στον τίτλο του thread. Προσπαθείς να προκαταβάλεις κανέναν με την αποψάρα σου, ή απλά δεν το σκέφτηκες; Θέλεις να κατευθύνεις τη συζήτηση κάπου; Θέλεις να χαρακτηρίσεις a priori τον όποιον αντίλογο (υπεργαμάτο-καλό-κακό-της πούτσας) σε αυτά που κάνει η ΝΑΡ; Ή είσαι απλά ένας αγενής βλάκας;
Παναγιατάδε: Έχεις δει το θεατρικό μωρέ; Μάθαμε όλοι τώρα!
Δεν θα επαναληφθείς, θα γίνεις πιο αναλυτικός (ελπίζω). "Εφαρμόζω λίγο την μαρξιστική ιδεολογία" σχετικά με τα αγαθά και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα φεστιβάλ όπως οι αναιρέσεις ή το B-Fest ή οτιδήποτε αντίστοιχο πληρεί τα χαρακτηριστικά τους (έχει τιμή ενίσχυσης - δεν έχει χορηγούς ή άλλους πόρους) αντιφάσκει σε σχέση με αυτήν.
Ενα κερδοσκοπικό φεστιβάλ με χορηγούς την heineken, την durex, την κοακολα, τον δήμο γλυφάδας και 16 ΜΚΟ, μπορεί κάλλιστα να να διοργανώνεται σε δημόσιο χώρο, να δουλεύουν 100 άτομα έμμισθα μέχρι να στηθεί, να δουλεύουν άλλα 50 ώς "Εθελοντές" (θύματα δηλαδή) να τρώει όλη η διοργάνωση και όλοι οι υπόλοιποι απο οχτακόσες μπάντες και να μην έχει εισιτήριο. Ενα μη κερδοσκοπικό φεστιβάλ μπορεί να λειτουργεί απο 100 τρελούς που τρέχουν για δύο βδομάδες, που μπαίνουν μέσα ΚΑΘΕ χρόνο και που δουλεύουν για να προσφέρουν με το χαμηλότερο δυνατό λειτουργικό αντίτιμο την σημαντικότερη πολιτική και πολιτιστική προσφορά.
Ο κύριος Μαρξ που έχω διαβάσει εγώ λέει ότι το πρώτο είναι καπιταλισμός, το δεύτερο όχι. Μήπως λέει μαλακίες ο άνθρωπος;
Αυτό είναι το quote, καραγκιοζάκι.Quote:
Originally Posted by ikonoklast
Η όλη φάση είναι η κόντρα του πως να λειτουργήσει με καπιταλιστικά δεδομένα μια τέτοια οργάνωση καθώς είναι γενικά λολ σε συναυλίες αριστερών (πολύ αριστερών) να βλέπεις να φρουρούνται τρύπες μην μπεί κανένας. Εγώ ικόνοκλαστ νομίζω οτι πρέπει να βρείτε περισσότερα κορόιδα να δουλεύουν τζάμπα. Ίσως με το να βάλετε περισσότερα γκομενάκια στην οργάνωση και να αρχίσουν να πλένονται αρκετές που είναι ήδη μέσα.
Αυτό είναι όντως λολ αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μου, δεν μιλάω για τις αναιρέσεις θεσσαλονίκης συγκεκριμένα ούτε καν για το ναρ ή την ΑΚ ή οτιδήποτε. Αυτά που λέει ο ρατποιζον τα έχω ακούσει 9000 φορές σε πολλούς διαφορετικούς χώρους απο πολλούς διαφορετικούς τύπους. Είναι συνήθως οι ίδιοι αναρχοακραριστεροί (πολύ αναρχοακραριστεροί) τύποι που σκάνε στις 11 για να δούνε την γκράντε μπάντα στο τσάμπα, μπορούν να αφιερώσουν έντεκα ώρες να μιλάνε ή να παίζουν ξύλο μαζί σου αλλά δε θα σου απαντήσουν ποτέ στην ερώτηση "αφου είμαστε μαλάκες γιατί δε την πουλεύεις;".
Έλα, σκάστε.
νομίζω οτι βάση των λεγομένων του rat poison είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ του χώρου,οτι είναι κάπως σα να στήνεσαι στο πεζοδρόμιο και να ζητάς διόδια για να αφήσεις τον κόσμο να περάσει(η μάλλον να απαιτείς λεφτά για τη μαιμού σου τον Ζαν Λυκ)
γι αυτό κράζουμε τους πασπίτες που κάνουν πάρτια στα φουαγιές βάζοντας είσοδο και μπράβους.
και η γραμμή 'αν δε γουστάρεις χέσε μας' είναι politically incorrect ε,οι κνίτες θα πάσχιζαν να απολογηθούν.
+1 στο γκύριο.
πιθανότατα τα περισσότερα έχουν ειπωθεί ήδη αλλά εν πάση περιπτώσει,
α) το επιχείρημα περί δημόσιου χώρου είναι εντελώς σαχλαμάρα. αυτονόητο είναι ότι όσοι σκάνε και ζητάνε να μπουν χωρίς εισητήριο το κάνουν για να δουν τις εκάστοτε μπάντες και όχι επειδή τους έσκασε ξαφνικά να αράξουν στο γρασίδι του πάρκου/γεωπονικής για να χαζέψουν τον ξάστερο ουρανό. κάντε την καρδιά σας πέτρα και ανεχτείτε ένα αντίτιμο των 6 ευρώ σε ένα δημόσιο χώρο στον οποίο ούτως ή άλλως δεν θα πηγαίνατε αν δεν υπήρχε η διοργάνωση.
β) αν το επιχείρημα για το ότι είστε διατεθημένοι να σκάτε 15ευρα, 20ευρα και 30ευρα σε gagarin, didi και γενικά σε κάθε έμπορα αλλά όχι 5-6 ευρώ στην τάδε αριστερή οργάνωση είναι το ότι οι πρώτοι νοικιάζουν/τους ανήκει ο χώρος, άρα είναι οκ να ζητάνε και φράγκα, ενώ οι δεύτεροι όχι, άρα δεν είναι, ε τότε λολ. και αν αυτό παρουσιάζεται και ως κριτική από τα αριστερά, τοτε ακόμα πιο λολ.
γ) όπως είπε και ο φαντομ ντακ στο άλλο θρεντ, αν δε γουστάρετε να πληρώσετε, μην πληρώσετε, τουλάχιστον μην προσπαθείτε να το πολιτικοποιήσετε.
δ) στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε τα 6 ευρώ το πρόβλημα, ούτε ο δημόσιος χώρος, είναι το ότι απλά δε γουστάρετε τον πολιτικό χώρο που κάνει τη διοργάνωση.
Κάνε το φεστιβάλ σου σαν κύριος. Βγάλε το κράνος, το χαρτοκούτι, το δίσκο, μέχρικαι το άγιο δισκοπότηρο για οικονομική ενίσχυση σαν κύριος. Το να μου αμολάς όμως ως φρούραρχους οργανωμένους ΝΑΡ-ο-φοιτητές στις γωνιές για τον κάθε τζαμπατζή (myself included) ή να με βάζεις να ρίξω τα μούτρα μου σε γνωστούς μου/αγνώστους μου στην είσοδο "δεν έχω φράγκα ρε μάγκα, άσε με να μπω, είμαι φτωχός, τα 'φαγα στη Μητροπόλεως για ψώνια, γουοτέβα" και να με βάζεις αντιμέτωπίσω το βλέμα του αριστερού που σου κάνει τη χάρη επειδή νομίζει ότι είναι καλύτερος από σένα είναι λίγο δύσκολο να το καταπιώ. Και στην τελική με αυτό το φεστιβάλ υποτίθεται ότι καλείς εμένα τον τελευταίο τον αναρχοαριστερό στη φάση σου με την (και καλώς και κακώς νοούμενη) κομματική προπαγάνδα σου για να σε γνωρίσω και να δω το πολιτιστικό σου δρώμενο παράλληλα με τα φυλλάδιά σου, τις αφίσες σου και τα συνθήματά σου. Δηλαδή να πληρώσω για να ακούσω τις ιδέες σου και να με χρεώνεις για να μπω στο πάρκο ΜΟΥ. Και περιφράσσεις κι ένα χώρο με το έτσι-θέλω (αναφέρομαι στο φράχτη που στήθηκε ανάμεσα στο πάρκο των σκύλων και το πάρκο του Φωκά). Που στην τελική εγώ έμενα 5 χρόνια στη γειτονιά, ν' απολογηθώ που βολτάρω εκεί; (Νταξ, λίγο υποκριτικό αυτό, αλλά ελπίζω να γίνεται σαφές το point μου)
:moutza:
Αρχικά τσίμπα την έτσι σου για την μικροαστίλα του "ρίχνω τα μούτρα μου". Όποιος έχει αρχίδια σκάει και υπερασπίζεται την πολιτική του αντίληψη (ή/και την αφραγκία του) σε όποιον χρειαστεί, και τσάμπα θα έμπαινες. Σου εξήγησα ότι δεν πληρώνεις για να ακούσεις τις ιδέες μου, πληρώνεις για να μπορέσω να εκθέσω τις ιδέες μου και να καλύψω τα έξοδα μου (τα οποία έξοδα ναι, είναι πολλά και όχι, δεν καλύπτονται απο κουτάκια ενίσχυσης κυρίως γιατί κάτι τύποι σα και σένα έρχονται αποκλειστικά για τη μπάντα και στο πουλί τους η φάση). Και με βάση την τελευταία παρένθεση έρχομαι και στο προσωπικό του πράγματος: Τσιγκουνεύτηκες τα έξι ευρώπουλα και μαντροπήδησες γιατί κατέβηκες να δεις last drive, έτσι δεν είναι; Δεν είναι κακό αυτό. Γιατί να μας τα κάνεις τούμπανα και να ψάχνεις να το κουράσεις για να το χρωματίσεις πολιτικά και καλά στη φάση "κριτική" δεν έχω καταλάβει.
Άρα αν ερχόταν μόνο όποιος στήριζε πολιτικά τη φάση δεν θα βγαίνατε; Με την καλοπροαίρετη ενίσχυση μόνο εννοώ. Δηλαδή τι, ποντάρεις στο κίνητρο του άλλου να δει τη μπάντα ενώ δεν είναι πολιτικά συνειδητοποιημένος για να βγάλεις τα έξοδά σου και να πεις τη μαλακία σου; Ή, ακόμα χειρότερα, ποντάρεις στο ότι "κάτι θα πάρει τ' αυτί του" εκεί μέσα αυτού του τύπου; Δεν βρίσκεις κάτι ηθικά λάθος σε οποιοδήποτε από τα δύο σενάρια;
Αχ πώς με κατάλαβες Σέρλοκ. Επί προσωπικού λοιπόν πήγα να μαντροπήδησω γιατί ήμουν με 2 ευρώ. Και δεν είχα όρεξη να κάνω τη φάση του προηγούμενου ποστ. Δεν είπα εγώ ότι είναι κακό που μαντροπήδησα αυτό νόμισε;
Αν θες να κάνεις μια συναυλία για να βγάλεις τα έξοδά σου μαζί σου, αλλά άσε τις πολιτικές και τις αναιρέσεις και τα ροκενρολλ.
Αν πάλι δε σου βγαίνουν τα έξοδα
http://img120.imageshack.us/img120/6...tviolinwz4.jpg
Ούτε τώρα βγαίνουμε.
Δεν ποντάρω πουθενά, κάνω τη φάση μου και όποιος γουστάρει έρχεται. Καταλαβαίνει ό,τι γουστάρει από τις συζητήσεις, τις προβολές και τα περίπτερα και τις μπάντες και τα γλέντια και την όλη φάση γενικά και είμαστε όλοι αγαπημένοι. Τι δεν είναι απλό σε αυτό;
Λέω τελικά θέλατε να κάνετε ένα μουσικοχορευτικό φεστιβάλ να το πλερώσουμε να δούμε άρτο και θεάματα, ή να μαζευτούμε όλοι μαζί μια ωραία παρέα να ακούσουμε τις μουσικές μας να δούμε τα θέατρά μας και να κάνουμε και τις πολιτικές συζητήσεις μας. Γιατί οκ, αν θέλατε το πρώτο φερθήκατε άψογα, με μία ένσταση στο ότι το κάνατε σε ελεύθερο χώρο.
Αν θέλατε το δεύτερο, προς τι τα τσομπανόσκυλα οι φράχται και τα εισιτήρια;
Θέλουμε (προφανώς) το δεύτερο.
Για τα τσομπανόσκυλα και τους φράχται δεν έχω άποψη (όχι γιατί δε με συμφέρει απλά δεν γνωρίζω τη φάση + δεν είμαι νκα Θεσσαλονίκης).
Για το εισιτήριο, είναι απαραίτητο. Αν είσαι μετανάστης/φτωχομπινές εργάτης ψωριαρέος και έρχεσαι στην είσοδο και λες δεν έχω φραγκο ρε μάγκες αλλά θέλω να παρακολουθήσω τις εισηγήσεις στη συζήτηση για την κρίση και μετά να σας πω κι εγώ πως τα βλέπω και να τσεκεράρω και τα περίπτερα και να αράξω σε μια γωνίτσα να δω το live μπαίνεις τσάμπα. Αν είσαι φοιτητάριος που ξέμεινες άφραγκος μια μέρα και τα ίδια λεφτά τα δίνεις τριπλά σε κωλόμπαρα για ένα τυχαίο σάββατο να πιείς βίσκια ή για να δεις απλά last drive και γουστάρεις απλά last drive που από μόνοι τους θέλουνε ένα Χ ποσό που εγώ θα χρειαστεί να καλύψω για να καταφέρω να τους φέρω εκεί που εσύ δε θα ερχόσουν ποτέ στη ζωή σου αν δε τους έφερνα γιατί στη βρωμόπουτσα σου και οι αναιρέσεις και τα κομμουνιστικά μας και τα κόκκινα παπάρια μάντολες και αν είσαι και λίγο μικροαστούλης κάνεις και λίγη κριτική της κωλάρας.
Δυό δρόμους έχει η ζωή, διάλεξα μια και μπήκα.
Dythor, δεν συμβαίνουν τα δύο σενάρια που λες, συμβαίνει αυτό που λέω εγώ. Αυτή είναι η απάντηση.
Μπορεί να θες να δεις πιο πολυπρισματικά το θέμα "υποχρεωτικό εισιτήριο VS όψιοναλ ενίσχυση" αντί να εμμένεις σε παρωπιδικές θέσεις πίσω από ένα χαρούμενο κι αέρινο πλην μισοτσαντισμένο στυλάκι που δεν εξυπηρετεί τίποτα και στην προκειμένη δεν είναι καν αστείο, λέω 'γω τώρα.
γελάω. Με θεατρικά "δεν πληρώνω δεν πληρώνω" και "αχταρμίξ 3: όλα εδώ πληρώνονται". Και είσοδο 6 ευρώ.
Dythor, δεν είναι οψιοναλ/υποχρεωτικό το δίπολο. Είναι εργάτης/βλάκας φοιτητάριος όπως το περιέγραψα παραπάνω.
Holc, να πας στην ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής που είναι σε "δημόσιο χώρο", είναι τσάμπα, έχει φοβερά dj sets και είναι πιό υγιές γιατί τρώνε 100 χορηγοί και η διοργάνωση κάνει την αρπαχτή του αιώνα.
Επειδή έτσι γουστάρεις ή για κάποιον πιο συγκεκριμένο λόγο; Γιατί εκ των πραγμάτων εγώ βλέπω το δίπολο που ισχυρίζεσαι ότι δεν υπάρχει.
όχι, αλλά θα πάω στο b-fest που δεν έχει χορηγούς, πληρώνεις άμα θες(που δεν παίζει να μη χώσεις 5 ευρώ στο ταμείο ενίσχυσης) και έχει και πιο ελκυστικό πακέτο και λιγότερα νταβατζιλίκια και λιγότερους ναρίτες. Λογικό είναι εσύ να έχεις τρελά νεύρα γιατί μπήκατε μέσα, αλλά οκ, ψαχτείτε και δείτε τι φταίει που δεν είστε ελκυστικοί για τον απλό κόσμο. Φέρτε Τάμτα ξερωγώ.
Και κάντε κιένα Νοσότρος στην τελική να τα σκάτε 'κει καθημερινά, οι άλλοι έχουνε χεστεί στο φράγκο.
Φυσικά και υπάρχει. Εσύ για παράδειγμα είσαι βλάκας φοιτητάριος, ζεις σε σπιτάρα, σε ταϊζουν και η φάση σου είναι πως θα περάσεις το σαββατόβραδο. Δεν σημαίνουν τίποτα τα όποια 6 ευρώ θα τσιγγουνευτείς για να δείς το λαιβάκι σου όπως και λίγο-πολύ δε σημαίνει πολλά η κριτική σου για το αντίτιμο. Αν η φάση είχε οψιοναλ αντίτιμο/κράνος το πιθανότερο είναι να μην έδινες φράγκο κυρίως γιατί τόση ώρα αδυνατείς να καταλάβεις τι σημαίνει ο όρος "λειτουργικά έξοδα".
Εγώ θα τα 'δινα και τα δίνω ρε ηλίθιε.
Α, απλά θες να σου λένε ότι είναι όψιοναλ γιατί σε αγχώνει.
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
Τη διαφορά της πολιτικής σκέψης πίσω απ' το ένα και πίσω απ' το άλλο γιατί αδυνατείς να την καταλάβεις;