e vasika panoulini mou nomizw oti den diafwneis sto an tha tros ta zwa alla sto pws ta skotwnoun gia na ta fas or smth e?
Printable View
e vasika panoulini mou nomizw oti den diafwneis sto an tha tros ta zwa alla sto pws ta skotwnoun gia na ta fas or smth e?
Μπα, απλά δε μ'αρέσει να σκοτώνεται οτιδήποτε για να τραφώ. Το πώς σκοτώνονται το κάνει χειρότερο.Quote:
Originally Posted by Xtikio
Δε συμφωνώ με το τελευταίο (μάλλον), όμως και αυτά τα "η φύση ξέρει" μου ακούγονται τεράστιες μαλακιάρες. Δηλαδή κι εγώ όταν βλέπω κανα φίνο γκομενάκι με ξώβυζο και μίνι η φύση μου μου λέει να τον πετάξω έξω και να τη στριμώξω σε καμιά γωνία θέλει δε θέλει, τι σημαίνει αυτό; Σε κάποιο σημείο επιβάλλεις την προσωπική σου ηθική και πολιτισμό πάνω από τη φύση και το ένστικτο.Quote:
Originally Posted by Dythor
μ'αυτη τη λογική η μόνη "ηθική" λύση σήμερα είναι η vegan διατροφή, γιατί οι συνθήκες "κράτησεις" αγελάδων και πτηνοειδών είναι επίσης χάλια. (Ας πούμε ότι εξαιρούνται τα βιολογικά γαλακτοκομικά και αυγά για όποιον μπορεί να τα πληρώνει)Quote:
Originally Posted by Dragonlord
Ναι, δε διαφωνώ, από την άλλη αν το φτάσεις εκεί είναι ανήθικο και να φοράς ρούχα γιατί τα φτιάχνουν συνήθως κακοπληρωμένοι ασιάτες υπό άθλιες συνθήκες και γενικά να μην κάνεις τίποτα. Οπότε τραβάω τη γραμμή ανάμεσα στη θανάτωση και τις κακές συνθήκες διαβίωσης και κάνω μέχρι εκεί που μπορώ.
edit: προσωπικά πάντως αυγά παίρνω συνήθως από τον πατέρα μου, οπότε μόνο τα γαλακτοκομικά είναι *πρόβλημα*.
2ο edit: δεν είναι κότα, απλώς τις εκτρέφει.
Βασικά, απλά είσαι εκκολαπτόμενος vegan και παλεύεις με τον εαυτό σου, όπως σωστά παρατήρησε και η enitharmon. :P
Δεν είναι το ίδιο, στα πλαίσια της άτυπης συμφωνίας μεταξύ των ειδών είναι να τρώνε τα μεν τα δε για την επιβίωση και την απρόσκοπτη συνέχιση του κύκλου της ζωής. Η προσωπική σου ηθική πρέπει ενδεχομένως να σου πει να μη σπας αυτή τη συμφωνία σε βάρος όλων, αυθαιρετώντας.Quote:
Στο παράδειγμα που ανέφερες η προσωπική μου ηθική στη φάση με το γκομενάκι μπαίνει στο σημείο όπου απλώς της δείχνω τις προθέσεις μου (όχι το πουλί μου απαραίτητα, heh.) χωρίς να της επιβάλω τη βουλησή μου, το οποίο στην ουσία συνιστά βιασμό... Όπως και των περισσοτέρων νομίζω; Εντάξει, εκτός αν είσαι γκέη ή καληνυχτάκιας :P.
Στα πλαίσια αυτής της άτυπης συμφωνίας που λες (την οποία ομολογώ ότι δε γνώριζα) είναι και ότι οι καρχαρίες μπορούν να τρων ανθρώπους; Αν είναι έτσι να μην κάνουμε τίποτα γι'αυτό γιατί έτσι αυθαιρετούμε!Quote:
Originally Posted by Dythor
Επίσης ο βιασμός σε κάποιες ανατολικές χώρες νομίζω είναι μέσα στην άτυπη (ή και τυπική μέσω νόμου) συμφωνία μεταξύ των φύλων, οπότε φαντάζομαι εκεί είναι οκ.
Eh sorry Panoulh, alla ayto to vrisko teleios kathysterhmeno. Vevaia einai apla h gnomh mou.Quote:
To na mhn tros kati epeidh de sou aresei, to dexomai. Fysika. To na mhn tros epeidh to epivallei h hthikh h o "politismos"... meh.. Milame gia diatrofh edo, oxi gia egklhmata polemou.
Kai eite to thelete, eite oxi, to _katharo_ kreas san trofh den antikathistatai.
Ayta apo enan anthropo pou troei elaxisto kreas, poly epilektika. Alla de tha to afhna pote. Kai oxi epeidh tha mou leipsei h geysh.
Ούτε εγώ ξέρω αν θα το κρατήσω, αλλά ναι, φυσικά και είναι θέμα ηθικής και πολιτισμού το αν θέλεις να χάσει κάτι τη ζωή του για να τραφείς. Τα οποία φυσικά είναι υποκειμενικά, οπότε μπορεί για τα δικά σου (ηθική/πολιτισμό) να είναι καθυστερημένο, όμως αυτό δε σημαίνει τίποτα για την ηθική κάποιου άλλου.
Μα στην ίδια γενικότερη "συμφωνία" περιέχεται και ο ρόλος του θυράματος ο οποιός είναι να αμυνθεί όταν το κυνηγάει καρχαρίας...;Quote:
Όχι, αυτή είναι συμφωνία μεταξύ ανθρώπων.Quote:
Εντάξει, έχεις δίκιο.
Dld pragmatika pisteyeis oti an de fas miso kilo kima th vdomada, tha thanatothoun ligotera zoa. Ta opoia, etsi ki allios, sinithos genniountai gia na thanatothoun.
Έλεος, γιατί το παίζεις βλάκας; Μπορεί να μην κάνει διαφορά ένα άτομο, όμως δεν είμαι ο μόνος που δεν τρώει κρέας. Και ναι, φυσικά και αν πχ εκατό χιλιάδες vegetarians δεν τρώνε μισό κιλό κιμά τη βδομάδα θα θανατωθούν πολύ λιγότερα ζώα. Ο κλασικός ο μαλάκας ο έλληνας;
δεν την είχα υπόψη την ταινία, ενδιαφέρουσα φαίνεται, αλλά όλη η φρίκη είναι στην βιομηχανοποίηση της ζωής τους λες και είναι μηχανές και όχι στην διατροφή με κρέας.
Ενταξει, πάντα σκοτώνεις για να φας, και το φυτό το σκοτώνεις, αναπόφευχτο, αλλά μπορείς να δημιουργείς μια ηθική πάνω σε αυτό ώστε να υπάρχει ένας σεβασμός του θύματος: Να ζει μια ευχάριστη για αυτό ζωή και κάποια στιγμή να το σκοτώνεις για να το φας.
Οι θάνατοι των ζώων είναι συνήθως πιο ανώδυνοι στα σύγχρονα σφαγεία από παλιότερα στα χωριά με τους μπαλτάδες και τα κυνηγητά, όμως αυτό που είναι πιο φριχτό είναι η απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης αυτών των ζώων σε μια βιομηχανοποιημένη μονάδα. Καλύτερα ένα τρομερό τέλος παρά ένας τρόμος χωρίς τέλος.
Το κρέας δεν είναι η βασική διατροφή του ανθρώπου, είναι κατά βάση φυτοφάγος και σαρκοφάγος μικρών ζώων (ψαριών, πουλιών, μικρών θηλαστικών, κλπ) και το κρέας θα έπρεπε να αποτελεί δευτερεύουσα συμπληρωματική τροφή. Αν συμβεί ποτέ αυτό, η φρίκη της βιομηχανοποιημένης κτηνοτροφίας θα περιοριστεί ή και θα εκλείψει τελείως
Εν πάσει περιπτώσει, έχω δεν έχω δίκιο, οι ακραίες λύσεις είναι συνήθως για το μπούτσο και απλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα.
Είσαι ανώμαλος, έτσι;Quote:
Originally Posted by Candiru
Eh, agnohses to 2o skelos tou post, pou vriskotan to zoumi. Den pisteyo oti tha kanei kamia diafora, eite einai ena atomo, eite ena ekatommyrio. Genika den pisteyo oti PLEON voltaroun sta dash kai skotonoun zoa gia na taisoun ton kosmo (ektos apo tous hobbistes vevaia, alla edo milame gia mazikh "paragogh").Quote:
Zoa, loipon, genniountai kai ektrefontai akrivos gi'ayto to skopo. Gia na kalypsoun tis diatrofikes mas anagkes. H enstash sas vrisketai kathara sto oti pethainoun zoa apo anthropino xeri? Esto ki an yphrksan mono gi'ayto?
Quote:
Originally Posted by Candiru
οταν λές.. μικρα θυλαστικα?
wtf, δηλαδή το ότι "γεννιούνται γι'αυτό το σκοπό" το κάνει ok; Χειρότερο το κάνει, γιατί οπως λέει κι ο καντιρου όχι μόνο διακόπτεται η ζωή του ζώου για να τραφούμε, αλλά δεν είχε και ποτέ τη ζωή που θα "έπρεπε". Σα να λέμε ότι, αν εκτρέφαμε γυναίκες για να τις κρατάμε σε υπόγεια και να τις πηδάμε, είναι οκ αφού γι'αυτό γεννήθηκαν. Η ένστασή μου βρίσκεται και στα δύο σκέλη, προσωπικά δε μου αρέσει να θανατώνεται κάτι για να τραφώ, αλλά ο όλος τρόπος που γίνεται (εκτροφή γι'αυτό το λόγο, άθλιες συνθήκες ζωής κλπ, με κάλυψε ο καντι) είναι ακόμα πιο φρικαλέος.Quote:
Originally Posted by BLi
Και φυσικά έχει διαφορά στο πόσα ζώα θα ζήσουν και θα θανατωθούν έτσι αν τρώμε λιγότεροι κρέας, ή αν τρώμε λιγότερο κρέας. Την υπερκατανάλωση κρέατος την έχω συνειδητοποιήσει τελευταία, όποτε τρώω έξω, που είναι πραγματικά ελάχιστες οι επιλογές για κάποιον που δε θέλει να φάει κρέας (πού να μην υπήρχαν δηλαδή και χορτοφάγοι). Αυτό που γίνεται είναι τελείως διαφορετικό από το να καλύπτουμε διατροφικές ανάγκες.
De diafonei kaneis oti einai frikaleo, alla ok tora to phrate xampari? Eidate isos tis tragikoteres skhnes pou tha deite pote, pithanotata pragmata pou de symvainoun idiaitera syxna (ypotheto apla, den to exo dei) kai ksafnika eyaisthitopoiithikate. Oh well, eksisou frikalea skhnika symvainoun kai me anthropous, paidakia, morakia ki oti allo sas aggizei. Apla den ta exete dei.
Opos elega, de diafono oti einai frikaleo. Apla to theoro ligo ypokritiko. Pleon ta sygkekrimena "zoa" perissotero kataskeyazontai, para zoun.
Sosth diatrofh xoris kreas den yparxei. Kai ta 2 akra (15 souvlakia thn hmera VS katholou kreas) einai eksisou epikindyna imo. As to paroun xampari ta paxysarka zoa, na kanoun kalo kai ston eayto tous kai sta zoakia ekei ekso pou toso sas ponane. H lysh me liga logia vrisketai pali sth mesh ki oxi sthn apoxh. Ayta.
Δεν καταλαβαίνω σε ποιους αναφέρεσαι, εγώ είπα ήδη ότι το έκοψα το κρέας σε άσχετη φάση κανα μήνα πριν δω το ντοκιμαντέρ. Και φυσικά και δεν ανακαλύπτεις ξαφνικά τον κόσμο, αλλά ΚΑΠΟΙΑ στιγμή αποφασίζεις να κάνεις κάτι για πράγματα που σε πειράζουν. Με την ίδια ωχαδερφιστική λογική μπορείς να πεις "σιγά, τώρα καταλάβατε ότι οι μπάτσοι σκοτώνουν;" σε όσους βγαίνουν στους δρόμους - και να γυρίσεις στον καναπέ σου. Σ'αυτό το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι "κάλλιο αργά παρά ποτέ", τουλάχιστον προσπαθώ να κάνω κάτι. Όσο για τη μέση λύση, ναι, το να σκοτώνονται λίγα ζώα αντί για πολλά είναι καλύτερο, και καλύτερο από όλα είναι να μη σκοτώνεται κανένα=καθόλου κρέας. Τώρα αν θα μπορέσω να το κρατήσω και να μείνω υγιής θα το δείξει η πορεία (έχω και ένα πρόβλημα στα νεφρά και δε με παίρνει να πιέζω την υγεία μου ιδιαίτερα), πάντως σίγουρα μπορώ να το ελαχιστοποιήσω - και σίγουρα πολλοί μπορούν να το κόψουν τελείως, δηλαδή έλεος, μου μιλάς για το τι είναι υγιές να τρώω και καπνίζεις. Αν είναι να κάνεις κακό στον εαυτό σου ούτως ή άλλως, κόψε το τσιγάρο και κάν'του κακό σώζοντας ζωάκια.
Poios kapnizei?
EDIT: Ypotheto anaferosoun se mena, opote synexizo. Eisai ligo fail edo :P Pithanotata kano pio ygieinh zoh apo olous sas edo mesa kai thn parea tou kantirou mazi. Den pino alkool, den kapnizo, den pino anapsyktika, den pino kan cafe, den troo peritta ladia, liph, den troo glyka blah blah blah. Kat'eksairesh isos kano kapoia apo ayta, alla ayto gia mena de shmainei mia fora stis 3 hmeres, mallon stous 3 mhnes. Kai den to kano logo ideologias, alla epeidh ksero ti exei anagkh kai ti oxi to soma mou.
Tora oson afora tous kanapedes ktl, de fovamai na po oti de me endiaferei to thema. Oti kai na do, oti ki an symvainei, to elaxisto kreas pou katanalona panta, tha synexiso na to katanalono. Ksanaleo, epeidh to theoro aparaithto ki oxi epeidh me enthousiazei h geysh tou.
Edo prospathisa arxika na katalavo poio einai to thema sas, an prokeitai gia kathara oikologiko provlhmatismo h hthiko. Meta apla eipa oti ta akraia metra den einai h lysh. Eimai sthn "apekso" men, alla an den epairnes mia diaforetikh gnomh, de tha xes kati na skefteis. Isos.
Anyway, de diafonoume genika. To mono shmeio einai ayto:
Edo diafono 100%, alla ok kapoios exei dikio, kapoios adiko. De tha allaksoume ta myala mas, e? :PQuote:
ye, θυμόμουν ότι καπνίζεις, μετά σκέφτηκα ότι παίζει να μη θυμάμαι καλά. Όπως και να έχει, αυτό που είπα απευθύνεται στον χ που καπνίζει ή κάνει κακό στον εαυτό του αλλιώς αλλά δε θέλει να κόψει το κρέας για να έχει "ισορροπημένη διατροφή".
Quote:
Σορυ αν το χεις απαντήσει και πιο νωρίς, αλλά, τα φρουτολαχανικά και διαφορα χορταρικά, δεν έχουν ζωή?
και το νερό; δεν είναι ζωντανό το νερό;
it's called central nervous systemQuote:
Originally Posted by animae
δηλαδη ο ορισμός της ζωής/φορέα ζωής ακα ζωντανό είναι αν έχουν νευρικο σύστημα και μάλιστα κεντρικό; σαν την εκκλησία που θεωρούσε τους ινδιανους μη ανθρώπους γιατί δεν πίστευαν στο θεό και γιατί δεν είχαν βασιλιά
@ φρεακ
μικρα θηλαστικά πχ κουνέλια, σκαντζόχοιροι, λαγόγυροι, κλπ το κρέας τους είναι διαφορετικής υφής από τα μεγάλα που τρώμε συνήθως και πιο κοντά στων πουλερικών,
για να μην αναφέρω και αμφίβια ή ερπετά ως πολυ καλό είδος ζωικής πρωτεϊνικής διατροφης (πχ βατράχια, φίδια, χελώνες, σαύρες, κλπ) που όλα αυτά (πουλιά, ψάρια, ερπετά, κλπ) μαζί με άλλα που η κουλτούρα μας τα θεωρεί απεχθή (σκουλήκια, κάμπιες, έντομα, εν μέρει τα σαλιγκάρια) κάνουν παντελώς άχρηστη την διατροφή με μεγάλα ζώα και όλα αυτά μπορούν να αποτελούν συμπληρωματική διατροφή σε μια κατά βάση χορτοφαγική
Διαφωνώ και με καντι εδώ στην αξία ζωής μικρών vs μεγάλων ζώων, ίσα ίσα δηλαδή μου φαίνεται καλύτερο να θανατωθεί μια αγελάδα από εβδομήντα κουνέλια (που θα δώσουν την ίδια ποσότητα κρέατος). Όσο για τα φυτά, δεν ξέρω, πάντως δεν είναι *ζωντανά* όπως το αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι. Δεν ξέρω αν δηλαδή για εσάς είναι το ίδιο το να κόψετε μια παπαρούνα με το να αποκεφαλίσετε ένα σκύλο, αν ισχύει έχετε πολύ κίλλερ ίνστικτς για τα δικά μου δεδομένα - ή δεν έχετε κόψει ποτέ λουλούδι. Εγώ πάντως δεν έχω αποκεφαλίσει σκύλο.
Καντιρού, πας για κυνήγι;
Αν όχι, πως και επικροτείς την θανάτωση μικρών θηλαστικών τύπου λαγών πχ για στιφάδο(που έχουν κρέας πολύ κοντά στα πουλερικά - τι άλλο θα ακούσω!).
Ή μήπως γουστάρεις μωρή κουφάλα και καμιά τσίχλα λαδορίγανη;
Τέλος, άσχετα με ότι θα απαντήσεις, καταλαβαίνεις πόσο υποκριτής φαίνεσαι όταν υποστηρίζεις τα μεν και όχι τα δε;
Έλεος δηλαδή. Ένα πράγμα να γαμάς την υγεία σου μην τρώγοντας κρέας καθόλου, άλλο πράγμα να το παίζεις υπεράνω ενώ κάνεις τα ίδια σκατά.
ΥΓ: Εγώ γενικά δεν πολυτρώω ούτε χοιρινό ούτε μοσχάρι(εκτός από όταν τρώω έξω). Κι αυτό γιατί έχω και τρώω χωριάτικα κοτόπουλα/γαλοπούλες/παπιά/κουνέλια/φαραόνια συν το μπόνους κυνήγι που σκάει μύτη μια φορά το τρίμηνο. Αυτά βέβαια τα σφάζουν και τα καθαρίζουν οι δικοί μου με βάρβαρους τρόπους κλπ και όχι με σωστή θανάτωση μεγάλης κτηνοτροφικής μονάδας.
Μου θυμίζετε επεισόδιο south park με τα υβριδικά αυτοκίνητα. :roll:
εγώ δεν θέτω θέμα σεβασμού ζωής απέναντι στο θάνατο, αλλά σεβασμού της ζωής όσο αυτή υπάρχει. Τα ζώα δηλαδή που θα χρησιμοποιείς για διατροφή να ζουν μια ευτυχισμένη ζωή και που και που να σκοτώνεις κάποιο για να συμπληρώνεις τις διατροφικές σου ανάγκες. Αλλά και κάποια ζώα έχουν πολύ μεγάλους ρυθμούς αναπαραγωγής και ανάπτυξης, οπότε δεν επεμβαίνεις και πολύ στις σχέσεις με τα υπόλοιπα, πχ πολύ πιο οδυνηρό είναι να πάρεις το μοσχάρι από τη μάνα που εχει κάποια εξάρτηση μερικών χρόνων, παρά ένα κουνέλι που έχει ανεξαρτητοποιηθεί πολύ πιο νωρίς, ή άλλα ζώα που δεν έχουν εξάρτηση καν από τους γονείς.
Ολα αυτά είναι μεν υποκειμενικά, αλλά με δεδομένο ότι πρέπει να σκοτώσεις για να τραφείς, είναι ίσως η πιο αποδεκτή η παραπάνω σκέψη. Οσο για τα φυτά και αυτά είναι μορφή ζωής, έχουν αντίληψη, αλλά και ευφυια ακόμα, με τον δικό τους τρόπο, πολλές έρευνες το υποστηρίζουν αλλά και παρατηρήσεις (πχ δείτε ένα αναριχώμενο φυτό που ελίσσεται γύρω από ένα στήριγμα τι εκπληκτικές μεθόδους χρησιμοποιεί για να δημιουργεί υποστηρίγματα πέραν της απλής περιέλιξης, "διαβαζοντας" τον άμεσα κοντινό του χώρο και ανάγλυφο (ρωγμές και ανωμαλίες σε τοίχους, κλπ) . Από τη στιγμή που δεν το καταλαβαίνουμε κάτι τέτοιο για τα φυτά, αναπόφευχτα υπάρχουν λιγότερα συμπλέγματα ενοχής στην διατροφή, αλλά δεν είναι και επιχείρημα το ότι δεν έχουν ζωή.
Αποκλειστικά χορτοφαγική δίαιτα (βέγκαν δηλαδή, γιατί αν τρως γάλα, τυρί ή αυγά μια χαρά ζεις χωρίς καθόλου κρέας) φυσικά και μπορεί να γίνει, αλλά είναι εξαρτημένη από τροφές που είναι εισαγώμενες και συνεπώς ακριβές ή και δυσεύρετες. Επίσης πιο δύσκολα με πολλούς κινδύνους (και υγείας και κοινωνικών προβλημάτων) είναι η προσπάθεια να κάνεις ένα παιδί, πόσο μάλλον βρέφος, αποκλειστικά χορτοφάγο, ζωικές πρωτεϊνες πρέπει να παίρνει τουλάχιστον από γάλακτοκομικα, αυγά, ψάρια.
Η απεξάρτηση από την κρεατοφαγία είναι μια επιτακτική ανάγκη για να λυθούν πολλά καίρια οικολογικά προβλήματα όπως η πείνα στον τρίτο κόσμο, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η παχυσαρκία και τα συνοδά προβλήματα υγείας σε εμάς. Μιά φορά συμπληρωματική διατροφή σε κρέας το 10ήμερο ή 15θήμερο δεν αποτελεί πρόβλημα (πέραν του υποκειμενικού της ηθικής) και μια προσαρμογή της κτηνοτροφίας προς κάτι τέτοιο θα μείωνε κατά πολύ τα παραπάνω προβλήματα.
αν ζούσα σε χωριό και η φύση γυρω μου ήταν όπως πριν 60 χρόνια τουλάχιστον, το κυνήγι θα ήταν φυσικά αποδεκτό, όχι βέβαια με πυροβόλο, αλλά με παγίδες ή τόξο. Το σημερινό κυνήγι είναι απλώς ένα βάρβαρο χάι τεκ χόμπι που δεν συνεισφέρει σε διατροφικές ανάγκες των αθηναίων, Θεσσαλονικιών, κλπ χορτάτων και έχει μαζικό χαρακτήρα προκαλώντας χίλιες δυο καταστροφές στο περιβάλλον.Quote:
Originally Posted by Ruthless
Candiru, o Eric Adams της Ελλάδας.
:moutza:
Σόρι αν δίνω τέτοια εντύπωση (ότι το κάνω για το φαίνεσθαι ή από τρεντ όπως γίνεται στο επεισόδιο), αλλά νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος προσωπικά ότι ούτε είμαι κανας βεγκανοπατέρας (ένα μήνα το έχω κόψει το κρέας, σιγά το πράμα) και ούτε καν έχω καταλήξει αν θα διατηρήσω αυτή τη στάση ή αν απλά θα τρώω ελάχιστο. Απλά με ενδιαφέρει το θέμα και το συζητάω, γτφ.Quote:
Originally Posted by Ruthless
Οντόπικ, κάπου πήρε το μάτι μου ότι αυτός που εφηύρε τον όρο βέγκαν και θεωρείται ιδρυτής του κινήματος πέθανε στα 95, αρκετά καλό νούμερο για κάποιον με τόσο "ανθυγιεινή" διατροφή ε.
ψιλο-άσχετο, αλλά σε ένα άλλο ντοκιμαντερ που είδα πρόσφατα έλεγε ότι τα ανθρωποειδή που έξελίχθηκαν και προσαρμόστηκαν καλύτερα στις εκάστοτε συνθήκες, ήταν αυτά που κατανάλωναν και κρέας, επειδή η πρωτεΐνη και το ζωικό λίπος βοήθησε στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.
εγώ προσωπικά καταναλώνω αρκετό κρέας και σε περιόδους που τρώω λιγότερο νιώθω κομμάτια... σίγουρα αυτό οφείλεται και στον τρόπο ζωής που κάνω, ο οποίος απαιτεί μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης. πάντα ως οικογένεια είχαμε όσο μπορούσαμε τα δικά μας ζώα (αυτό τον καιρό μόνο πουλερικά). σίγουρα λυπόμουν το καημένο το κατσικάκι ή το γουρουνάκι όταν σφάζονταν αλλά έτσι είναι η φύση. δεν μπορείς π.χ. να απαγορεύσεις στο λιοντάρι να τρώει αντιλόπες, ούτε από την άλλη είμαι της λογικής να σκοτώνουμε περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε.
E καλά και παμφάγοι έχουν ζήσει μέχρι τα 115 τους. Το θέμα είναι να δούμε ποιός την έχει πιο μεγάλη?
Όπως και να χει επιλογές είναι αυτές, οι οποίες όταν δεν είναι ισοπεδότικες (βλ. "βαρβαροι σαρκοφάγοι", "ηλίθιοι βεγκ") είναι σίγουρα σεβαστές.
Ναι μεν μπορώ να καταλάβω την λογική σου, αλλά δεν την ασπάζομαι ( στο ζωικό βασίλειο επικρατούν άλλες συνήθειες - το ότι έχουμε κάτι που μπορεί να μας ξεχωρίσει από τα ζώα, δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε και εμείς) ).
Οι τρόποι με τους οποίους θανατόνονται, θα μπορούσε να είναι θέμα προς συζήτηση, αλλά και πάλι θα προσπαθήσεις να κάνεις το λιοντάρι χορτοφάγο?
Όπως και να χει, η φύση ξέρει να κρατάει ισορροπίες και όταν πάει να γύρει προς τα κάπου το πράμα, κάτι γίνεται και επανερχόμαστε σε ισορροπία.
Μπορεί να υπάρχουν ήδη προς εξαφάνιση, αλλά σε αυτό φταίει η ανθρωπινη μαλακία και όχι το ανθρώπινο στομάχι.
Τεσπα, περι ορέξεως.
Επίσης για τα παιδιά που είπαν πιο πάνω για νευρωνες και ιστορίες, έχω ακούσει παλαιότερα σε ντοκυμαντερ(δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος ότι είναι αληθή), ότι υπάρχουν τρόποι που επικοινωνούν μεταξύ τους οι πρασινάδες. Επίσης τι διάκριση είναι αυτή για την ζωή? Αν είναι έτσι, να σφάζουμε ότι έχει iq κάτω απο 20, γιατί έτσι και αλλιώς και που έχει τους νευρώνες, δεν τους κάνει τίποτα, έτσι για παραδειγματισμό. Θα χει και αρκετούς πολιτικούς το πράμα.
1) Όχι μωρέ, απλά επειδή ήταν συγκεκριμένα ο ιδρυτής του κινήματος και όχι κάποιος άσχετος κάπου, είναι λίγο πιο ενδεικτικό/σημαντικό από τον χ τυχαίο, γι'αυτό το ανέφερα. Για "βάρβαρους σαρκοφάγους" δε νομίζω να μίλησε κανείς, άλλωστε από ό,τι κατάλαβα μόνο εγώ δεν τρώω κρέας, και ακόμα κι εγώ θα ήταν ηλίθιο να το πω αφού για 28 χρόνια έτρωγα κανονικότατα.Quote:
Originally Posted by animae
2) Το ότι δεν μπορώ να κάνω το λιοντάρι χορτοφάγο (ακόμα κι αν ήθελα να επιβληθώ πάνω του) δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να επιβληθώ στον εαυτό μου. Δεν είναι φάση όλα ή τίποτα, αλλάζεις ό,τι μπορείς και αυτό είναι από μόνο του αρκετά σημαντικό. Δε μιλάω μόνο γι'αυτή τη φάση, πχ και στους νεοναζί δεν μπορώ να αλλάξω μυαλά, δε σημαίνει ότι μπορώ να είμαι κι εγώ φασίστας χωρίς τύψεις.
4) Και πάλι, ούτε λέω πως κατέχω καμία αντικειμενική αλήθεια ούτε ότι έχω καταλήξει κάπου. Ναι, μπορεί να είναι ζωντανά και τα φυτά και να είμαι αναγκασμένος να σκοτώσω κάτι για να τραφώ. Ε, ακόμα κι αν το βρίσκεις εντελώς παράλογο, προτιμώ να "σκοτώνω" λαχανικά παρά ζωάκια. Άσε που σχεδόν ποτέ δε χρειάζεται να "σκοτώσεις" το φυτό, απλά να πάρεις τους καρπούς του. Δεν το θεωρώ και τόσο κακό, όπως δε θεωρώ πχ και εξίσου κακό το να παίρνεις το μαλλί από το πρόβατο με το να του παίρνεις το κεφάλι.
μια χαρά σκοτώνεις, μαρούλια, καρότα, παντζάρια, λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα, κλπ, κλπ,
και δεν είναι σαν το κούρεμα του μαλλιού του προβάτου τα φρούτα, άνθη και οι υπόλοιποι καρποί, αλλά σαν το ξερίζωμά του
1)Οκ :thumbsup:Quote:
2)Ναι ναι, προφανώς. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί αλλάξει ο καθένας, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ουσιαστικό είναι ή όχι.
Το λιοντάρι δεν είναι παράδειγμα για το ότι δεν μπορείς να αλλάξεις συνήθειες σε κάποιον με κολλημένο μυαλό,αλλά ότι γενικά το να τρώμε κρέας είναι στην φύση μας.
Οι τύψεις του καθενός και τα πιστεύω του, δεν μπορούν να αναιρέσουν κάτι το οποίο ισχύει(παραταύτα μπορεί να το αλλάξει, το οποίο με την σειρά του, δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε σωστό ούτε λάθος)
4)Αυτό είναι καθαρά πως το βλέπει ο καθένας. Ο ένας έχει τύψεις, ο άλλος δεν έχει. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να πεί κάτι για τον οποιονδήποτε.
http://farm2.static.flickr.com/1254/...4dbc1db4_o.jpg
έτσι για να σαχλαμαρίσουμε, αφού το θρεντ οοδηγείται σε ""μαλάκα καντιρού σκάσε και σταμάτα να τρως ζώα/φρούτα/φυτά/διαστημικά χαπάκια να γλιτώσουμε" και "καθένας ας κάνει ό,τι γουστάρει" επίπεδα.
για όσους δε λένε "και το λιοντάρι τρώει ζώα, είναι η φύση του!" οτι αντιστοίχως ενδεχομένως φύση του ανθρώπου θα ήταν να πιάνει το κατσικάκι, να του κόβει το λαιμό, να το στραγγίζει, να το γδέρνει, να το σουβλίζει, να το ψήνει & να το τρώει, όχι να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο η κάθε υπερμεγαλοβιομηχανία τροφίμων και αυτός (ο άνθρωπος) να σαβουριάζει μπέργκερς και στο μπούτσο του. αυτά περί υποκρισίας των χορτοφάγων ε.
εγώ τρώω κρέας και γουστάρω! μην το λάβετε εκτός κοντεξτ. να πω οτι ανήκω στην παραπάνω κατηγορία με τα μπεργκερς, και οτι μια φορά πήγα να περάσω αρνάκι σε μια σούβλα και έπρεπε να σκέφτομαι happy thoughts για να τα καταφέρω.
Mia fora ki enan kairo, sto xorio mou, me fonakse o pappous na do pos sfazoun ta gourounia. Kathysterhsa ligo, ekeinos eixe katevei hdh, opote arxizo na kateythynomai pros to staylopragma trexontas (htan 400-500 metra makrya apo to spiti). Kapou sth mesh ths diadromhs akouo ena apisteyta diaperastiko kai makry tsirigma. Fysika stamathsa opos hmoun kai gyrisa piso. Tetoio ourliaxto den exo ksanakousei sth zoh mou. Tha to thymamai gia panta !11