https://athens.indymedia.org/calenda...sol-LzjL5d.jpg
και το κείμενο της περσινής συνάντησης
Το θέμα της εκτροπής του Αχελώου το θυμάμαι από πολύυυυ παλιά να συζητιέται. Θυμάμαι ότι κάποιοι ήταν ενάντια σε αυτό. Έχουμε κάνα κείμενο με τις θέσεις των τελευταίων;
εντιτ: Τώρα είδα το απο πάνω αλλά εκεί που λέει για τα κέρδη των καπιταλιστών κλπ σταμάτησα να διαβάζω. Τι επιπτώσεις προκαλεί μια εκτροπή θέλω να μάθω στο περιβάλλον.
κείμενο;
κείμενα να θες
έντιτ: :moutza:
διάβασε το pdf, δε χρειάζεται να πονέσουν τα ματάκια σου, ούτε να κουράσεις το μυαλουδάκι σου, στη σελίδα 3 ξεκινάνε αυτά που σε ενδιαφέρουν
τώρα να σχολιάσω πόσο ηλίθιο είναι να αποσυνδέεις την οικολογική καταστροφή από τον καπιταλισμό;
σα να λες, δε με νοιάζει να διαβάσω για το δολοφόνο, τις επιπτώσεις του τσεκουριού στο κεφάλι θέλω να μάθω
Το ότι ο καπιταλισμός δεν διστάζει όχι τη φύση, ακόμα και κοινωνίες ανθρώπων να καταστρέψει, δεν θα το μάθουμε τώρα. Τίποτε δεν αποσυνδέω απλά θέλω να δω τι μπορεί να προκληθεί από μία εκτροπή ενός ποταμού, έργο που στο μυαλό μου τουλάχιστον φαντάζει τεράστιο.
Αν δεν κανω λαθος μιλας για την εκτροπη και οχι για το φραγμα της μεσοχωρας. ειναι νομιζω δυο διαφορετικα πραγματα. Η εκτροπη θα συμβει παρακατω. το φραγμα της μεσοχωρας εχει τελειωσει νομιζω αν και δεν ειμαι σιγουρος αν εχει ξεκινησει η λειτουργια του. η εκτροπη θα επηρεασει σε χαμηλοτερο σημείο μιας και το χωριο μου ειναι απο αυτα που θα πληγουν. πχ. η Μονη Αγ. Γεωργιου στο Μυροφυλλο θα πνιγει.
o διαχωρισμός αυτός είναι σχετικά πρόσφατος (από το 2010)
το φράγμα δε λειτουργεί αν κ έχει χτιστεί
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις ο διαχωρισμος ειναι απο το 2010. το φραγμα της μεσοχωρας ειναι υδροηλεκτρικο και το φραγμα για την εκτροπη ειναι 50 χιλιομετρα παρακατω και αφορα αλλη τοποθεσια. Πλήττονται διαφορετικες περιοχες. Απο οσο θυμαμαι οι αγωνες κατα της εκτροπης υπαρχουν εδω και καμια 20αρια χρονια.
το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο ήταν υποσύνολο του συνολικού "έργου" της εκτροπής και πρόσφατα διαχωρίστηκε από αυτήν από την προηγούμενη κυβέρνηση της πράσινης ανάπτυξης
διάβασε το κείμενο που παραθέτω στο OP post
Meanwhile in σκουριές
http://www.alterthess.gr/content/syg...ynexis-enimero
Δεν ξέρω τι στον πούτσο ειναι αυτές οι μαλακίες, αλλά τι γίνεται επιτέλους;