Oύτε το benny's video έχει σχέση. Μιλάω για ταινίες που δείχνουν την κοινωνία σε χώρες του ανατολικού μπλοκ στις αρχές της δεκαετίας του 90 γενικά.
Printable View
θα σου' λεγα τον Υπαστυνόμο Rex αλλά είναι σειρά
A, μπράβο, κάτι σα τον Υπαστυνόμο Ρεξ αλλά σε ταινία, περίπου δέκα χρόνια πιο πριν, σε χώρα του ανατολικού μπλοκ, χωρίς αστυνομική υπόθεση.
Το πανέξυπνο λυκόσκυλο - ντέτεκτιβ δεν με πειράζει, ας έχει.
Δεν τις έχω δει οπότε τις αναφέρω με επιφύλαξη. Και οι δυο ειναι Ρουμάνικες.
4 μήνες, 3 βδομάδες και 2 μέρες.
Διαδραματίζεται κατά την περίοδο Τσαουσέσκου, πήρε τον Χρυσο Φοίνικα.
Ήταν ή δεν ήταν;
Διαδραματίζεται το '89, κατά την περίοδο της ανατροπής Τσαουσέσκου. Πήρε την Χρυσή Κάμερα στις Κάννες.
Δυνατες και οι 2.
οποιος θελει, υπαρχει λινκ για την δευτερη, με ελληνικους υποτιτλους.
Aυτό το 4 μήνες, 3 βδομάδες και 2 μέρες είναι μέτριο.
Εξίσου μέτριο (από εσθονία μεριά) αλλά με εκπληκτική ατμόσφαιρα και φανταστικό σάουντρακ από bohren & der club of gore, είναι το Sügisball. Δεν είμαι βέβαιη για την εποχή στην οποία διαδραματίζεται, αλλά δεν θα σε απογοητεύσει.
Οι εβδομάδες είναι πολύ καλές, και ωραία σκηνοθεσία και ωραιά ιστορία. Δυνατή ταινία.
από Krzysztof Zanussi
Struktura krysztalu, Camouflage, Cawl
επίσης
Skrivánci na niti
Tueur à gages
Woyzeck
Βασικά θα έπρεπε να γίνει ένα θρεντ για τέτοιου τύπου ταινίες.
ικονοκλαστ, καθαρισε το inbox σου.
Κάποιο καλό παιδί να πάρει ό,τι λέγεται απο εδώ και κάτω (όχι το ποστ της Weiss!). Και να το φέρει εδώ.
Το έκανα. (ποιός ξέρει πόσα γκομενάκια είχαν στείλει αλλά δίστασαν να μου το πουν, όλον αυτόν τον καιρό)
Εγώ βέβαια εννοούσα με μια πιο ευρεία έννοια του ζοφιάρικου ευρωπαικού κινηματογράφου, αλλά δε βαριέσαι.
το gruz 200 είναι ένα αντικομμουνιστικό αριστούργημα με το πιο υπέροχο soundtrack