Ούφ,ένα διάλλειμα από το ατελείωτο κάψιμο στην δουλειά.
Δεν μπορούσα να διαλέψω ανάμεσα στην (ατελείωτη) δισκογραφία των Fastbacks. Είναι μία από τις αγαπημένες μου μπάντες, εντελώς άγνωστοι στην Ευρώπη, αλλά με πολύ μεγάλο κοινό στην Αμερική.
Η ιστορία τους ξεκινάει μόλις από το 1979, είναι μία από τις πιο ιστορικές punk μπάντες της Αμερικής, θεωρούνται ως οι "Βuzzcocks των ΗΠΑ", και παρόλη την καταγωγή τους από το Seattle, δεν τα κατάφεραν ποτέ να γίνουν τεράστιο όνομα. Γιατί, τεράστια μπάντα είναι.
Στο post μου για τους Excessories ανέφερα (κάποια από) τα μέλη που έχουν περάσει από τους Fastbacks, και όλοι έκαναν μπάντες που έγιναν πολύ πιό γνωστές από αυτούς.
Το Zucker το επέλεξα καθαρά στην τύχη. Οι συνθέσεις είναι όλες εκπληκτικές, μελωδικές, όπως σε κάθε δίσκο των Fastbacks.Απλά αυτός, θα είναι και πιό βατός για κόσμο που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το punk rock.Έχει μία μεγαλύτερη Pop ευαισθησία.
Όπως και να έχει, αποτελεί ένα από τα soundtrack, εκείνων των καλοκαιριών, στα τέλη 90ς/αρχές 00ς, που φέρνουν στο μυαλό τόση γαμημένη νοσταλγία για τόσες γαμημένες ανέμελες στιγμές....
31-08-2011, 18:35
Marillion
ενας απτους πολλους ντραμερς της μπάντας ήταν και μελος των χεβιμεταλλαδων Fifth angel. Κουφό ε
Eμενα απο συγγενικά σχήματα μαρεσουν αυτοί εδώ :
Αλλα αγαπημένοι μου στο θέμα Seattle power pop, είναι οι Posies του frosting on the beater
Για να επανελθω οντοπικ πολύ ωραίο το zucker. Λίγο εκτός φόρουμ (κιομως) αυτές εδώ οι φλωριές :-p
31-08-2011, 20:14
regularpaul
ενταξει δεν τους λες και αγνωστους τους φαστμπακς
ηταν και σε κλασσικες συλλογες της sub pop κλπ
αλλα ευκαιρια να τους ακουσουμε πιο προσεκτικα
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι που τους ακουει ο αλεξ
το When I'm old πχ εκτος απο μεγιστη φλωρια αγγιζει σχεδον το 4λεπτο :D
εκτος απο το μπαμπιξ και το εξεσσορις που επισης λατρεψα, εχω χασει αλλο τετοιο?
[Wipers με Χ, σκοτώνει]
και εχει και αλλα μπόλικα, κανε μια βολτα και απο δω
01-09-2011, 14:20
regularpaul
τους Hex εχω κατεβασει καιρο απο το gutter, τρομεροι κ δαυτοι
αλλα αυτο που με σκοτωσε οντως ειναι το Daylight Robbery
πού τα χατε κρυμμενα τοσο καιρο αυτα ρεϊ?
στο μεταξυ η τυπισσα ακουγεται σαν μια νεαρα Toody χωρις τις παραφωνιες,
επαιξε αμεσος ερωτας!
edit: και μολις το παρηγγειλα )))
01-09-2011, 14:42
Reject
είχαμε αναφερθεί πολλές φορές στους Daylight robbery Παύλο.2 7αρακια, ένας δίσκος, εξαιρετικά όλα!