Ulver - Wars of the Roses
Αυτό δεν είναι review ή κάτι τέτοιο, είναι η έναρξη μιας συζήτησης. Άκουσα για πρώτη φορά το album πριν από λίγο. Μια φορά. Δεν θα έχω ολοκληρωμένη γνώμη για καιρό ακόμα. Το Wars of the Roses κυλάει σε μοτίβο που δεν είχαν οι Ulver ως τώρα. Θα έλεγα πως υπάρχουν στοιχεία από πολλά προηγούμενα albums, αλλά περισσότερο από αυτό είναι κάτι νέο. Στην μία αυτή φορά λοιπόν, ενώ σχεδόν τρέμουν τα χέρια μου τώρα που γράφω, βρήκα στο δίσκο αυτό όλους τους λόγους για τους οποίους πρωτοέπαθα ζημιά με τους Ulver στο παρελθόν και την ξαναπάθαινα συστηματικά με κάθε νέα κυκλοφορία τους. Η παρέα με τον Stephen Thrower των Cyclobe φέρνει στο προσκήνιο έναν αέρα τόσο Coil όσο ποτέ. Το τελευταίο τραγούδι, που σαν άλλο Marriage of Heaven and Hell είναι "πάτημα" στο ποιήμα "Stone Angels" του Αμερικάνου ποιητή Keith Waldrop, με πήγε καρφί στο "Unnatural History" των Coil. Ήταν η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό. Το κείμενο πάλι είναι τόσο Ulver που πραγματικά είναι περίεργο που δεν το έγραψαν οι ίδιοι. O Daniel Ο'Sullivan είναι τεράστιος μουσικός και έχει σίγουρα φέρει φρεσκάδα στους Rygg και Tore. Λογικά θα έχει leakάρει ως τώρα. Δεν κατάλαβα για πότε τελείωσε. Αυτά, ακούστε το και περάστε μια βόλτα. Και αγαπάτε ο ένας τον άλλον και όλα αυτά