to loipon. Genika modern jazz pramata, vasismena sta ruthmika modulations.
Chris dave to kanei polu kala afto.
enjoy !
parakalw dwste moar.
Printable View
to loipon. Genika modern jazz pramata, vasismena sta ruthmika modulations.
Chris dave to kanei polu kala afto.
enjoy !
parakalw dwste moar.
Ωραίο βίντεο, τα έσπασε ρυθμικά. Σου φαίνεται και σένα πως ο σαξοφωνίστας παίζει κάτι δικό του όταν μπαίνει που είναι άσχετο με το μπάσο αρμονικά? Με ψιλοεκνευρίζει και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν ακούω τζάζ. Χρειάζεται να το ακούσεις 2-3 φορές για να παρακολουθείς τι κάνουν όλοι μαζί ταυτόχρονα.
kaneis den paizei kati diko tou. olh h armonia einai panw sto neferity tou davis. genika to kommati vasizetai sta ruthmika modulations pou dhmiourgounte apto groupings. kai nai. thelei 5-6 fores gia na psilo- pareis xabari ti peripou kanoun
xtikio σρυ για το οφφ-τοπικ ρε
αν σου ζητουσα...το ενα...το μοναδικο...το ανεπαναληπτο jazz τραγουδι...ναι ΑΥΤΟ που σου ηρθε πρωτο...
ποιο θα ηταν?
Τι είναι τα ρυθμικά modulations και τι τα groupings;
@ clockwork, polu genika to etheses. an thes padws na ksekiniseis apo kapou. istorika prepei na pas sto 1920 stis big bands. twra praxtika tha soulega ksekina me kana Kind of blue tou miles davis.
ikonoxlats, ruthmiko modulation einai (polu bakalika) otan se ena stathero tempo kai metro dineis ths psevdesthish ths allaghs tou tempo kai tou metrou(h ena apo ta 2). groupings einai h texnikh pou xrhshmopoieitai gia na sumvei afto, kai opws leei kai h leksh, einai to motivo omadopoihshs twn aksiwn (notwn). ana 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16..... kai kai kai. Genikws afto oi indoi to ksekinisan xwris na to gamane toso oso oi parapanw arapides.
οκ, αλλά αυτό που εννοώ είναι ότι τα δύο μαζί δε μου βγάζουν νόημα, είναι πάνω σε διαφορετικές τονικότητες. Μπορώ να ακούω και τους δύο να παίζουν ταυτόχρονα, αλλά είναι σαν να ακούω δύο μονάδες που παίζουν ξεχωριστά. Φυσικά και δεν έχω ιδέα από τζαζ αρμονία, για αυτό και σε ρωτάω για να δω πως το αντιλαμβάνεται κάποιος που τα ακούει αυτά.
τωρα αν σου πω οτι θελω να ξεκινησω θα ειναι ψεματα!
απλα θελω να καταλαβω λιγο μια μουσικη ποοοολυ μακρια απο τα ακουσματα μου
απο miles davis εχω ακουσει καμια 10ρια φορες τo birth of the cool
μεσα στην αγνοια μου ομως δεν καταλαβαινω πιο ειναι καλο τζαζ τραγουδι και πιο κακο!
εδιτ το κακο και το κακο
νομίζω οτι το συγκεκριμένο κομμάτι δύσκολα μπορεί να κάνει κάποιο μη-μουσικό να γουστάρει και να κουνηθεί,είναι απ'την κλασική συζήτηση που κάνουμε με γκουντσαν οτι στη τζαζ τις περισσότερες φορές οι μουσικοί απολαμβάνουν τη μουσική περισσότερο από το κοινό τους,που στη συγκεκριμένη περίπτωση συμβαίνει κατά κόρον.
χτικιό είσαι σίγουρος πάντως οτι ο ντράμερ δεν κάνει και free improv σε σημεία?
άμα προσέξεις κάτι που λέει και στα κόμμεντ, σε δύο σημεία χειροκροτάει το κοινό, εκεί δηλαδή που τα ντραμς ξαναπέφτουν πάλι στο γκρούβ του μπάσου. ;p
Μια χαρά πιστεύω μπορείς να γουστάρεις, απλά χρειάζεται λίγη προσπάθεια. Λάιβ είναι προφανώς δύσκολο γιατί δεν είναι δυνατόν να πιάσεις και πολλές λεπτομέρειες με την ένταση και όταν ακούς ένα κομμάτι για πρώτη φορά, αλλά για αυτό υπάρχουν και οι δίσκοι και τα βίντεο ε?
@clockwork e ama den se endiaferei mhn asxolisai. kalo kai kako den uparxei... etsi nomizw dld. kapoioi malista agnooun akoma kai polu vasika pramata opws to na eisai on-time h armonika swstos kai parolafta sta dika mou aftia akougetai omorfa. birth of cool padws einai ena kalo diskaki gia kapoion pou einai eksw apton xwro.
@fluxus nai eimai sigouros. oso gia to ti lete me goodson, diafwnw katheta. pistevw pws ean saresei h aisthitikh kai genika akouseis polu den xreiazetai na exeis mousikes gnwseis gia na to apolafseis. arkei na saresei to feeling (inb4 den uparxei feeling)
@fthogko armonika einai ola oloswsta. apla einai diafwna ta panta, xarh ths entashs pou theloun na dhmiourgisoun. genika akou thn ektelesh tou davis, gia peraitero susxetismo kai an kai efoson sendiaferei na to psakseis e :P
en kataklidi, moukane foverh entupwsh afto to feel pou se kanei na anarwtiesai an einai "lathos", "free" h otidhpote, kai epeidh tetoiou eidous modulation pistevw pws tha uparxoun sth mousikh ta epomena 50-60 xronia olo kai perissotero, eipa na to postarw edw ws mia protoporiakh idea kai na dw genika pws fainetai kai se allous.
edit: isws to prwto sxedon tl;dr post mou apo epoxes twisted bassist. skiata.
η τζαζ μου καιει το κεφαλι.
giati re malaka firestorm. giati postareis pantou re malaka? giati den trolareis ekei pou einai prosforo to edafos kai mas prizeis ton poutso?
Άκουσα από το δίσκο του 1967, υπέροχο είναι, καιρό είχα να γουστάρω τζαζ κομμάτι. Παρ' όλα αυτά επιμένω, ο μπασίστας στο βίντεο παίζει ένα θέμα σε λούπα το οποίο δεν άκουσα στο δίσκο, και τέλος πάντων εάν υπάρχει κάπου το μπάσο του δίσκου ακολουθάει την αρμονία του πιάνου (btw στο δίσκο είναι ελάχιστα διάφωνο το αποτέλεσμα) και συνεπώς αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια που παίζει η μελωδία του σαξοφωνίστα, ο πιανίστας αλλάζει τρεις τέσσερις συγχορδίες μέχρι να ολοκληρωθεί ένα κατέβασμα του davis. Για αυτό νομίζω ότι όπως το παίζουν στο λάιβ δεν τίθεται θέμα να ακούγονται αυτά "μαζί", ο μπασίστας κάνει το παιχνίδι του με τον ντράμερ και ο σαξοφωνίστας έρχεται από πάνω να υπενθυμίσει κατά κάποιο τρόπο ότι κάνουν διασκευή στο nefertiti, υποτίθεται δηλαδή!