Chris de Burgh - Spanish train (release date 1975 A&M)
Tracklist :
1. Spanish Train
2. Lonely Sky
3. This Song For You
4. Patricia the Stripper
5. A Spaceman Came Travelling
6. I'm Going Home
7. The Painter
8. Old Friend
9. The Tower
10. Just Another Poor Boy
Tracklist :
1. Carry On
2. I Had the Love in My Eyes
3. Something Else Again
4. The Girl With April in Her Eyes
5. Just in Time
6. Carry On
7. The Devil's Eye
8. It's Such a Long Way Home
9. Old-Fashioned People
10. Quiet Moments
11. Crusader
1. The Fall of Jerusalem
2. In the Court of Saladin
3. The Battlefield
4. Finale
Εδω δεν θέλει πολλά λόγια.
Ενας τεράστιος καλλιτέχνης, με όλη την σημασία της λέξης.
17 studio albums, 5 live albums, 24 compilations για το έργο του και συμμετοχή σε άλλους 35 δίσκους διαφόρων καλλιτεχνών.
To Spanish Train είναι απλά απο τα μεγαλύτερα δημιουργήματα στην ιστορία της μουσικής.
Το Crusader μνημονεύεται εδώ περισσότερο για το ομώνυμο τραγούδι. Τεράστιος δίσκος και αυτός απλά όταν περιέχει το επικότερο τραγούδι όλων των εποχών, όλα τα άλλα ωχριούν μπροστά του. Δεν αστειεύομαι καθόλου. Το επικότερο μη ορχηστρικό τραγούδι όλων των εποχών το έχει γράψει ο κοντούλης αυτός με την τεράστίων διαστάσεων φωνή.
Οι γνώστες χαμογελάτε. Οι μη γνώστες ανοίξτε στίχους και παρακολουθήστε το clip. Ανατριχίλα στο μέγιστο.
11-02-2010, 12:36
warlord mkII
Quote:
Το επικότερο μη ορχηστρικό τραγούδι όλων των εποχών
διαφωνώ αλλά δεν έχει σημασία.
...jerusalem is lost...
11-02-2010, 12:39
Krux
Το περίμενα οτι θα διαφωνήσεις αλλά τίποτα επικό δεν μπορεί να με αγγίξει περισσότερο απο το συγκεκριμένο.
Πέρασαν 10-12 χρόνια απο τότε που το άκουσα για πρώτη φορά αλλά η τρίχα μου συνεχίζει να σηκώνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στα ίδια ακριβώς σημεία του τραγουδιού ακόμα και σήμερα.
:rofl: (εμενα μου ψιλοαρεσει κι απο Βασίλη :oops:)
11-02-2010, 12:47
Krux
Γελοιότητες στο μέγιστον.
Να 'τανε η ζήλεια ψόρα, να κολλούσε όλη η χώρα έλεγε η γιαγιά μου.
Αν συναντούσα αυτό το καρναβάλι τον Γιώργο Λέφα που έγραψε τους στίχους, άνετα του κερνούσα μια ροχάλα στο μάτι.
Αυτός δεν έχει γράψει και τους στίχους απο το "Γι'αυτο κρύψου" ? Κρίμα.
11-02-2010, 16:04
Custom User
Και μόνο τα ομότιτλα από τους 2 δίσκους αρκούν για να σβήσουν δισκογραφίες.
11-02-2010, 16:27
casshern
Να πούμε βέβαια ότι το να ανοίγεις θρέντ για τον καλύτερο δίσκο της εκατονταπενταετίας ενώ έχουμε πιάσει για τα καλά το C, είναι ράδερ ντιστέρμπινγκ.
11-02-2010, 16:35
00i00
βασικα να κανει καποιος ενα thread ''Η Δισκοθηκη Του Krux'' ε?
γιατι αμα αρχισουμε ο καθενας με τα αριστουργηματα του θα ανατιναχτει το φορουμ
11-02-2010, 20:24
Ruthless
Quote:
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
Εντάξει, έχω διαβάσει άπειρες παπαριές σε αυτό το φόρουμ, αλλά αυτή μπαίνει στο πάνθεον άνετα. :thumbsup:
11-02-2010, 23:53
McG
Μιλάει και ο Ruthless που χει avatar δίσκο των Etrusgrave
XAXAXAXAXA, τι βλάκας!
12-02-2010, 01:48
Ruthless
Μόνο από Ιταλία μπορώ χαλαρά να βρω 10 τραγούδια που είναι πιο επικά από το Crusader του De Burgh. Αλλά ακόμα και το Eternal Champion να πω πχ, δε θα πω τόσο μεγάλη κουβέντα σαν το επικότερο μη ορχηστρικό τραγούδι όλων των εποχών, γιατί πιθανότατα δεν είναι(υπάρχουν κάποιοι Manowar, κάποιοι Manilla Road, ένας μακαρίτης Quorthon etc etc - πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ λίστα).
ΥΓ: Περιττό να αναφέρω τι κάνει το Etrusgrave στα ακούσματά σου ε; :)
12-02-2010, 02:52
Ace
Πάντως το revolution/light the fire είναι γαμώ τα κομμάτια. :oops:
12-02-2010, 10:31
Krux
Quote:
Originally Posted by Ruthless
Quote:
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
Εντάξει, έχω διαβάσει άπειρες παπαριές σε αυτό το φόρουμ, αλλά αυτή μπαίνει στο πάνθεον άνετα. :thumbsup:
Πουσε Ruthless να σου πω !
Σορρυ ρε φίλος που το θεωρώ το επικότερο κομμάτι όλων των εποχών.
Σόρρυ ειλικρινά δηλάδή που έχω αυτή την άποψη.
Γυρίζω στο καβούκι μου λοιπόν να ξεσκονίσω την επική σκηνή της Ιταλίας και του Βραδεμβούργου έτσι για να νιώσεις πιο ικανοποιημένος διαβάζοντας ΗΑΡ.
Είναι άλλο θέμα να θεωρείς εσύ κάποιο άλλο τραγούδι το επικότερο, αλλά εγώ πιστεύω οτι αυτό είναι για μένα.
Κακό συνήθειο που το έχετε μερικοί εδω μέσα να προσπαθείτε να επιβάλλεται τα ακούσματα σας με το έτσι θέλω.
Συμφωνώ με 00i00, θέλω δικό μου θρεντ now λέμε.
Η γωνιά του Krux !
12-02-2010, 10:49
Ruthless
Κοίτα τι παίζει όμως ψηλέ. Αυτό είναι φόρουμ. Δουλεύει με ποστς. Ποστάρεις κάτι εσύ. Απαντά ο τάδε. Ανταπαντά ο δείνα. Και ούτω καθεξής. Συζήτηση γίνεται. Τώρα κοίτα και τι άλλο γίνεται. Γράφεις εσύ μια ΜΑΛΑΚΙΑΡΑ. Ε θα σου πουν "έγραψες ΜΑΛΑΚΙΑΡΑ". Αν δε γουστάρεις τον αντίλογο, κάνε ένα γαμημένο μπλογκ και γράφε ότι θες. Κόψε και τα κόμμεντς αν δεν θες καν αντίλογο μάλιστα.
Αν θες να μην ακούς τέτοιες απαντήσεις ακόμα αλλά να συνεχίσεις να γράφεις σε φόρουμ, μπορείς κάλλιστα να σταματήσεις να γράφεις πομπώδεις ατάκες του τύπου "Το επικότερο μη ορχηστρικό τραγούδι όλων των εποχών". Φιλικά πάντα.
ΥΓ: Μεταξύ μας πάντως, η μεγαλύτερη παπαριά που έχει γραφτεί σε αυτό το φόρουμ δεν είναι αυτό. Νομίζω τα σκήπτρα ακόμα κρατά το σχόλιο περί του μακαρίτη Agyl πως δεν έχει φωνή(ακόμα το συζητάμε και γελάμε). Που για δες βέβαια, οποιοδήποτε σημείο στο συγκεκριμένο album βγάζει κάπου 3541345 φορές περισσότερο επικό συναίσθημα επίσης από το προαναφερθέν τραγούδι.