O Nils Økland είναι ένας Νορβηγός μουσικοσυνθέτης ο οποίος κατέχει σε μεγάλο βαθμό το βιολί μα και ένα παραπλήσιο του, παραδοσιακό Νορβηγικό όργανο, το hardingfele.
Γίνεται μια πολύ σοβαρή και εντυπωσιακή επίτευξη συνένωσης της παραδοσιακής νορβηγικής μουσικής με την κλασική. Αργές και μακρόσυρτες μελωδίες με την απαραίτητη συνοδεία αρμονίου, μπάσου και κάποιων κρουστών σε ορισμένες φάσεις.
Υπάρχει αρκετή διαφορετικότητα ανάμεσα στα κομμάτια και αυτό είναι όμορφο λέω γιατί δεν συνηθίζεις σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο.
Αυτό και το προηγούμενο (Straum) έχουνε βγει από την Rune Grammofon (Deathprod, Supersilent, Motorpsycho, Arve Henriksen [με τον οποίο παίζουν μαζί στους Christian Wallumrod Ensemble] κ.α.) εταιρεία που ο Zoonchilds παίζει στα δάχτυλα υποθέτω και πρέπει να τ' ακούσει επειγόντως. Κάρχαρτ θα συμπληρώσεις; Αυτό έχεις ακούσει;
11-08-2009, 23:09
Zoonchild
δεν εχω ασχοληθει καθολου με τον εν λογω κυριο. Σημερα ομως απο ξεκαθαρη κωλοφαρδια βρεθηκε στα χερια ενα απιστευτο εντυπο για διαφορους νορβηγους καλλιτεχνες που συνοδευεται απο 2 CDοσυλλογες με ακυκλοφορητα κομματια του τυπου αυτου οπως και πολλων αλλωνε νορβηγων τζαζζοσαλεμενων(κυριως καλλιτεχνων της Rune Grammofon - ακομα δεν εχω καταλαβει πως συγκεκριμενο μελος της ελιτ μου επετρεψε να φυγω απο το σπιτι του με αυτο το πακετο).
θα ψαξω να δω αν μπορω να βρω το δισκακι στα ιντερνετς. Αν οχι να βρισκεσαι σε ετοιμοτητα :nj:
14-10-2009, 12:16
12 stars circle your brow
bump ρε άχρηστοι!
14-10-2009, 12:20
Zoonchild
δεν στελνεις κανενα πιεμ εσυ να το ακουσω τελικα?
:oops:
14-10-2009, 16:57
Harbinger of Death
Κι από 'δω, είμαι περίεργος.
15-10-2009, 17:15
12 stars circle your brow
Μετά τον Nils, ανακαλύπτουμε άλλο ένα πρώην γκρουπ της Rune, τους Huntsville. Τρίο που χώνει μπάντζα, κιθάρες, κοντραμπάσα, τάμπλες και διάφορα άλλα μουσικά όργανα και ξεδιπλώνει το αυτοσχεδιαστικό του καμμένο ταλέντο. Έχουν παίξει και Ελλάδα το 2007 λέει στο μικρό μουσικό θέατρο, βλέπουμε το βίντεο εδώ
εαν παρουμε ολα τα σχηματα της Rune Grammofon θα τραβηξει αρκετα αυτο το θρεντ, ε ;)
16-10-2009, 11:40
nothingman
χαχ, ναι, θα χαθεί το τόπι.
χώρια που θα αναφερθούν όλοι οι καψιματίες της ευρύτερης περιοχής και κανένας δε θα πει για το καινούριο Motorpsycho που εξωστρακίζει σύμπαντα :!:
16-10-2009, 13:20
Zoonchild
ε εσεις που τα γραφετε ωραια πρεπει να τα αναλαβετε αυτα!
βτγ, εισαι και εσυ απο αυτους που φροντισαν να μην βρισκεται πλεον στον λωτο το βινυλιο?
:P
16-10-2009, 13:42
nothingman
όχι αδερφέ, κάναμε τα κουμάντα μας από τα εξωτερικά!
19-10-2009, 12:03
Harbinger of Death
Άκουσα λίγο. Γαμάει.
Επίσης μου θύμισε το soundtrack του Braid, μη γελάσετε. Ακούστε: