Oz-Fire in the brain lp (1983)
http://www.isten.net/guide/img/album/oz_fire.jpg
Η εκπληξη!
Πριν λιγο καιρο μιλωντας με τον μαριλιον,του ειχα πει πως ο παιδικος μου κολλητος εφερε εις περας τις σπουδες του στην αγγλια και θα γυρνουσε ελλαδα με 2 κιβωτια δισκους,δωρακι.
επι μια δεκαετια λοιπον μου εστελνε πανκ και χαρντκορ δισκους,2-3 ανα βδομαδα σε πολυ χαμηλες τιμες μιας και σπουδαζε στον αγγλικο βορρα,οπου οι τιμες των μεταχειρισμενων δισκων ειναι παρα πολυ χαμηλες.
μου εστειλε ενα μεηλ το οποιο ελεγε-"λοιπον μαλακα,γυρναω ελλαδα για παντα.εχω πετυχει 2 μεγαλα κιβωτια με μεταλ δισκους μονο,αν θελεις στα φερνω.ειναι καμια 230 δισκοι,θα μου δωσεις ελλαδα 150ε και ειμαστε κομπλε.τα εχω πετυχει σε ενα παλιο βιβλιοπωλειο".
εγω συμφωνησα,αν και περιμενα πως θα εχουν μεσα τους παρα πολλες φολες που σιχαινομαι,αλλα ειπα,τι διαολο,οτι δεν μου αρεσει θα το χαρισω σε φιλους μεταλλαδες.
αναμεσα στις χοντρομαλακιες (virgin steele,candlemass,motley crue etc etc) ειχε και πολυ ομορφα πραγματα (jag panzer,vicious rumors,armored saint,voivod,nuclear assault).αλλα ξεχωρισα αυτον εδω τον δισκο,ο οποιος μου εκανε τεραστια εντυπωση.
ξερετε ολοι ποσο μισω την ροκια,τα μακροσκελη σολο,τα ψηλα φωνητικα,την δικαση,τις μεγαλες διαρκειες.αυτος ο δισκος ΔΕΝ ΕΧΕΙ τιποτα απο ολα αυτα!
ειναι οτι πιο κοντα στον ορισμο μεταλ εχω ακουσει ποτε,χωρις να ειναι κακο αυτο!
αρκετα ωριμος οσο και ενθουσιωδης,εχει μεσα πολυ ομορφες συνθεσεις που δεν κουραζουν.ο ηχος ειναι εξαιρετικος,και τα ρεφραιν κολλανε με την μια στο μυαλο.
Πιστος λοιπον στην παραδοση του αμερικανικου πανκ που ακολουθω,μπορω να ακουσω οτι σκατα θελω(οπως και οι αμερικανοι πανκς) μαζι με το πανκ μου:ανεξαρτητα,μεταλ,τζαζ.
Ελπιζω οι μεταλλαδες του φορουμ να τον εχουν ακουσει,αν οχι πραγματικα χανουν.