PDA

View Full Version : Star Trek

enitharmon
17-11-2003, 23:18
Gia dilwtheite oi fan tis seiras....

proswpika latreuw to Next Generation, den antexw me tipota to original, m'aresei to Deep Space 9 kai psilovariemai to Voyager (oso gia to kainourgio, oute pou kserw pws to lene.... :roll:

kathe kyklos se DVD exei (kainourgio) gyrw sta 119 Eurw kai ta mazeuw siga-siga... (osa exw parei itan se prosfora i apo to ebay...)

freak brother
18-11-2003, 00:45
den exw dei pote kai mou fenete arketa gelio gia na katsw na to dw

Ethir
18-11-2003, 01:01
To original einai poli american fucker...to next generation den paizetai...einai makran apo tis pio tekmiriomenes seires epistimonikis fantasias. Maresoun episis ta onomata pou xrisimopoiountai...ola evropaia kai etsi...sxedon. Kai oi capten einai kathe logois anthropoi...apo mavrous kai ginaikes mexri galous kai amerikanakia...
Kai gamo tis seires

rincewind2k
18-11-2003, 01:08
thn original seira den thn exw dei pote, an kai an krinw apo tis (palioteres) tainies den tha to ithela kiolas.

to NG to eblepa pitsirikas sabbatokyriako ston Ant1 kai goustara, alla prospathisa na to dw kai stis epanalipseis tou TVMakedonia kai mou fanhke teleiws ma teleiws asteio, opws kai to DS9.

tespa genika einai apo tis seires pou den mporw na katalabw giati tis goustarei o kosmos.

merikes apo tis teleytaies tainies einai ok tho, opws ayth me tous Borg px (den thymamai akribws pws legetai)

Deggial
18-11-2003, 01:14
Το Next Generation και οι περισσότερες ταινίες αξίζουν. To Deep Space 9 είναι ψιλοκαλό, μερικά επεισόδια όμως δε βλέπονται.

The Sentinel
18-11-2003, 01:20
De mou prokalese pote to endiaferon.

president
18-11-2003, 01:53
emena mou aresei :P

The Butcher
18-11-2003, 02:03
k emena pote de mou pige i kardia na kathisw na dw ena star trek estw k apo periergeia... sorry...
btw mipws eprepe na paei sto movies forum klp?...

daydreamer
18-11-2003, 02:07
Πικάρντ... απίστευτος...

enitharmon
18-11-2003, 04:01
i seira (NG) de m'aresei epeidi einai foutouristiki, alla epeidi ta themata pou diapragmateuetai einai aplws (ta perissotera) poly ypsilou epipedou

rincewind2k
18-11-2003, 04:05
:roll:

enitharmon
18-11-2003, 04:10
prin arxiseis na gyrizeis toso xaritwmena ta matakia sou, koita epeisodia opws "The second chance" i "whom belongs Data" kai ela pes mou meta, pws einai ftini psyxagwgia....

Deggial
18-11-2003, 12:28
i seira (NG) de m'aresei epeidi einai foutouristiki, alla epeidi ta themata pou diapragmateuetai einai aplws (ta perissotera) poly ypsilou epipedou

I second that. Πολλές φορές με την επαφή με άλλους πολιτισμούς, προσπαθούν να δείξουν τα ελλατώματα ή προτερήματα των ανθρώπων.

Επίσης ο τρόπος που λύνουν όποια προβλήματα παρουσιάζονται κι ο σεβασμός που δείχνουν στις άλλες μορφές ζωής.

Amnesiac.
18-11-2003, 13:12
Σιχαμένοι, να ψοφήσουν αυτοί και οι κωλοφάρα τους.

lost_icon
18-11-2003, 18:25
to palio star trek htan kai gamw,to evlepa otan hmoun dhmotikaki kai eixa petyxei se kapoia fash ta palia epeisodia sto tv makedonia alla ta epaize poly arga (4 ta kshmerwmata) opote ama vrw tis palies seires se dvd tha ta agorasw me th mia.twra oson afora ta kainouria den mou kanoun koukou,proswpika ksenerwnw.

p.s. dr spok rule!!!!

enitharmon
18-11-2003, 18:37
poios doktor re..... :lol: gay...

MoRmEnGiL
18-11-2003, 19:29
erm..star trek rulez.apo taineies oi prwtes me captain kirk einai xalara anwteres..h seira hm..to next generation den to exana me tpt mikros,ok,einai kati parapanw apo cult.me kalypsane oi prolalhsantes,den exw na pros8esw tpt,para mono auto:oi teleutaies teneies star trek htan megalo come back,deite to nemesis owpsdhpote :D

Phoebus
19-11-2003, 22:13
H nea seira legetai apla Enterprise KAI GAMAH GIATI PAIZEI H BLALOCK MESA KAI PORWNOMAI!

Kanei thn Vulcan syntrofo aytwn pou einai sto Enterprise, to paizei sklhrh, logikh, anekfrasth... Kai exei byzares kai xeilia pou oneireyesai na sou glyfoun to pouli... Pragmatikh biach dhladh.

Sto 1o 'h 2o episodeio exei mia skhnh pou gdynetai (no nudes bebaia giati einai pg13) pou einai to klassika SHAMELESS kolpo twn amerikanwn na feroun koino... To kataferan telika :) BLALOCK! PROSKYNW!...

Kai oi tainies kales einai... kai h palia seira... e re epoxes me ton Q... Ti atomara kai aytos. Apla kanei o,ti thelei. Apla. Den einai gamato skeptiko?

Alla panw ap'ola magkes... mia leksh mono...

BORGS! PORWSHHH

Phoebus
19-11-2003, 22:30
Parte kai 2 pic ths na deite pws einai kanonika kai pws einai sthn seira...

http://www.justjolene.com/images/maxim/maxim21.jpg

http://www.justjolene.com/images/tpol/tpol05.jpg

enitharmon
19-11-2003, 22:32
ta epeisodia me ton Q einai ta kalytera... i kalyteri morfi twn Star Trek...

alla afou les gia gynaikes, i Seven-of-nine de sou leei tipota?

Phoebus
20-11-2003, 21:43
kalh einai, kai arketa biach epishs, apla h Jolene exei kai ekeino to poutanistiko yfos "eimai theogkomena alla pote den skeftomai to sex kai oso kai na theleis na sou parw pipa pote den tha to kanw giati den analwnomai se tetoies synaisthimatikes ahdies". ayto to look, katalabes?

Anarwtiemai dhladh pws den thn goustarei kanenas apo to Enterprise.

OniBocho
05-04-2021, 08:09
Επίσης, μιας και σου πρότειναν Deep Space Nine, δες και Voyager και Enterprise κι όταν το κάνεις, μπορείς να απαντήσεις και στο φλέγον ερώτημα που ταλανίζει την παγκόσμια Sci Fi κοινότητα:

"ποια είναι η ομορφότερη γυναίκα που έχει παίξει σε Sci Fi σειρά;"

Το λοιπόν, εδώ και κανένα μήνα ξαναβλέπω το Deep Space Nine, μια σειρά που δυστυχώς ποτέ δεν είδα ολόκληρη, οπότε τώρα την έπιασα απ' την αρχή και είμαι αισίως στο τέλος της 3ης σεζόν (26 45λεπτα επεισόδια ανά σεζόν, χορταστικότατα πράγματα) και ορισμένα πράγματα τα θυμάμαι σαν σε όνειρο ή αρκετά μακρινή ανάμνηση.

Πεθαίνω με τα ποστ του Phoebus για την Jolene Blalock, που είναι η απάντηση στο ερώτημα του quote μου, αλλά ήθελα να πω ότι πανέμορφη και ίσως "ξεχασμένη" ως απάντηση του ίδιου ερωτήματος είναι η Terry Farrell που παίζει την Jadzia Dax στο DS9.

Παρόλα αυτά, θα πω ότι η επανεκτίμηση για την συγκεκριμένη σειρά της δίνει πολύ υψηλότερη θέση απ' ότι την τοποθετούσα αρχικά, κυρίως διότι τα σενάρια και οι προβληματισμοί που θέτει είναι εντελώς διαφορετικοί απ' τα αντίστοιχα των υπόλοιπων σειρών. Μέχρι τώρα έλεγα πως λόγω του setting, είναι αρκετά στατικά τα πράγματα, καθώς τα περισσότερα γεγονότα εξελίσσονται εντός του διαστημικού σταθμού κι ότι το Deep Space Nine έμοιαζε ως το λιγότερο Star Trek πράγμα μέχρι σήμερα. Το πρώτο argument συνεχίζει να υφίσταται, για το δεύτερο όμως έχω πλέον πάρα πολλές αμφιβολίες. Ναι, είναι πιο σκοτεινό, πιο βρώμικο, πιο "εκτός κλίματος", αλλά παράλληλα είναι εξωφρενικά υψηλής ποιότητας επιστημονική φαντασία και εντελώς, ΕΝΤΕΛΩΣ όμως, Star Trek. Κι ενδεχομένως να είναι η σειρά του franchise με τη μεγαλύτερη εμβάθυνση στους χαρακτήρες που εμφανίζονται, πέραν των πολύ κεντρικών.

Αδημονώ να τελειώσει και να δω το What we Left Behind, ένα επεισόδιο - documentary που δίνει μια αμυδρή εντύπωση του πώς θα φαινόταν η σειρά μετά από ένα ένα remaster, με υλικό που απ' ότι φαίνεται υπάρχει από τότε. Όσοι ποτέ μπήκατε στη διαδικασία να το ξεκινήσατε και σταματήσαμε επειδή η πρώτη σεζόν σας φάνηκε -κι έτσι είναι- αρκετά awkward, μην διστάσετε. Από τα μισά του δεύτερου κύκλου απογειώνεται και δεν απογοητεύει ούτε στο ελάχιστο.

MoRmEnGiL
20-04-2021, 22:07
πριν ξεκινήσω το Deep Space Nine,

Μαλακα φοβερός συγχρονισμός, το ΝΤΙ ΕΣ ΝΑΙΝ βλέπω κ εγώ αυτές τις μέρες! Καπάκια αφότου τελείωσα το TNG ;p

MoRmEnGiL
21-04-2021, 19:45
Είμαι ακόμα στην αρχή της 4της δεν το χω δει γιετ, αλλά από την πρώτη σεζόν κιόλας είχε δείξει δείγματα μεγαλείου, όπως το εκπληκτικό Duet (https://en.wikipedia.org/wiki/Duet_(Star_Trek:_Deep_Space_Nine))

MoRmEnGiL
26-04-2021, 02:18
Morm, πόσο επεισοδιάρα και μπροστά απ' την εποχή του σκηνοθετικά το Rules of Engagement ρε φίλε; .

Οκ το είδα. Εξαιρετικό, όπως ακριβώς τα λες. Με μια θεατρική εσσάνς στη σκηνοθεσία.

OniBocho
26-04-2021, 07:14
Σκηνοθεσία LeVar Burton, παρακαλώ. Μακάρι να γίνει remaster αυτή η σειράκλα, κατά τα πρότυπα του What We Left Behind επεισοδίου-ντοκυμαντέρ, πρέπει, πρέπει, πρέπει!

MoRmEnGiL
27-04-2021, 00:30
Πραγματικά λείπει το Star Trek από τη σημερινή τιβι. Το Ντισκόβερι δεν ήταν σταρ τρεκ καθόλου..

Το DS9 είναι πραγματικά κορυφαίο πάντως. Δέσμιο του 90ιεζ τιβι φορμάτ αλλά παλεύει ενάντια στον επεισοδιακό χαρακτήρα του με νύχια κ με δόντια.

Οσο για την ερώτησή σου, δυνατή candidate:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/22/Ro_Laren.jpg

OniBocho
27-04-2021, 10:37
Εντάξει, καλή, αλλά όχι Farrell ή Blalock.

Το Discovery ήταν κακό, φτιαγμένο για μιλλέννιαλ μουρικάνους που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστημονική φαντασία, αλλά απλά θέλουν σαν άλλοι γιεχωβάδες να χώσουν την ατζέντα τους με το ζόρι παντού και πάντα. Δηλαδή, η ανθρωπότητα έλυσε τα οικονομικά και οικολογικά της προβλήματα, δεν αντιμετωπίζει κανένας πολίτης της Ομοσπονδίας Πλανητών προβλήματα στέγασης ή σύττισης κι όμως, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ NON-BINARY LGBTQ+++++ κάπου 4 αιώνες αργότερα.

OniBocho
14-05-2021, 18:44
To S06E13: Far Beyond the Stars είναι ένα απ' τα καλύτερα επεισόδια τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας που έχουν γυριστεί. Δεν ξέρω με τι λόγια να περιγράψω το συναίσθημα που με κυριεύει αυτή τη στιγμή, δευτερόλεπτα μετά το τέλος του. Ασύλληπτο, η πεμπτουσία της επιστημονικής φαντασίας, χωρίς περιττό δευτερόλεπτο και η ερμηνεία του έτσι κι αλλιώς εξαιρετικού Avery Brooks είναι Σ-Υ-Γ-Κ-Λ-Ο-Ν-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Η.

MoRmEnGiL
17-05-2021, 00:22
ΑΣΕΜΕ το τελείωσα το DS9 κ έχω πέσει σε κατάθλιψη. Επισοδειάρα αυτό που λες, και γενικά όλη η σειρά ήταν απίστευτη, χαλαρά το καλύτερο Star Trek.

Και το "In the Pale Moonlight" είναι επισοδειάρα πάντως όπως και το "It's Only a Paper Moon" και πολλά άλλα.

Εχω ξεκινήσει το Voyager, αλλά φαίνεται λίγο μετά από το DS9. Οψόμεθα.

OniBocho
17-05-2021, 07:20
ΑΣΕΜΕ το τελείωσα το DS9 κ έχω πέσει σε κατάθλιψη. Επισοδειάρα αυτό που λες, και γενικά όλη η σειρά ήταν απίστευτη, χαλαρά το καλύτερο Star Trek.

Και το "In the Pale Moonlight" είναι επισοδειάρα πάντως όπως και το "It's Only a Paper Moon" και πολλά άλλα.

Εχω ξεκινήσει το Voyager, αλλά φαίνεται λίγο μετά από το DS9. Οψόμεθα.

Voyager είχα δει τα πρώτα 2 επεισόδια πριν πολλά χρόνια, δεν μου άρεσε το ξεκίνημα κι έτσι ξαναείδα το The Next Generation, το οποίο είναι το αγαπημένο μου ακόμα και τώρα.

Αφού το τελείωσες, πριν προχωρήσεις στο Voyager, προτείνω να δεις το What We Left Behind κι αν έχεις χρόνο, δες και το Captains. Εντυπωσιακό αυτό που λένε όλοι τους (Shatner, Stewart, Brooks) ότι κοινό τους στοιχείο ήταν πως χώρισαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, γιατί ήταν πολύ απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία. Επίσης, μήπως τσέκαρες το Alone Together ; Είναι ένα mini series του 2020, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Bashir και τον λατρεμένο Garak.

OniBocho
20-05-2021, 09:12
Και το "In the Pale Moonlight" είναι επισοδειάρα πάντως.

Το είδα χθες βράδυ. Ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή του κατά πόσο είναι επιστημονική φαντασία ή ακόμα και star trek, το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι μάλλον το καλύτερο απ' τα 140 που προηγήθηκαν. Όπως γενικότερα η 6η σεζόν είναι πολύ ανεβασμένη συνολικά.

Τι να πρωτοπείς... Για τις αναφορές του επεισοδίου; Από τον τίτλο ακόμα, δείχνει τον Joker του Tim Burton ("ever danced with the devil in the pale moonlight?") Για το μονόπρακτο του Brooks; Για το σμπαράλιασμα της αξιοπρέπειας και της ηθικής και την ταύτιση μας με αυτήν τη θυσία; Συγκλονιστικό, από κάθε άποψη. Νομίζω ότι με διαφορά, ο πιο πολυδιάστατος κι ενδιαφέρον χαρακτήρας όλης της σειράς είναι ο Γκάρακ, για αυτό και κάθε επεισόδιο στο οποίο εμφανίζεται κι έχει ενεργό ρόλο, είναι αρκετά κλικ πάνω απ' τα υπόλοιπα.

MoRmEnGiL
20-05-2021, 22:10
Φίλε το DS9 είναι πολύ μπροστά από οτιδήποτε άλλο έχει επιχειρηθεί στα πλαίσια του Star Trek, δεν χωράει αμφιβολία. Δε λέω τίποτα γιατι σπόιλερς, αλλά πραγματικά η ιστορία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αρχαίες τραγωδίες και έπη.

Το έχω δει το what we left behind, θλιβερό που μερικοί μας άφησαν λίγο αφότου γυρίστηκε...

To alone together δε το βρίσκω πουθενα δγιάβολε!

enitharmon
02-07-2021, 11:41
το alone in the dark θα το ηθελα κι εγω ( edit: αν λεμε το ιδιο, ειναι στο youtube) και χαιρομαι που επιτελους καταλαβαινουν κι αλλοι το μεγαλειο του DS9

OniBocho
02-07-2021, 19:25
Κι όσο τραίνο πήγαινε μέχρι την 6η σεζόν, όπου απογειώθηκε, έχω ένα μήνα και κάτι που παλεύω την 7η (είμαι αισίως στο 11ο επεισόδιο) και όλα αυτά εξαιτίας της Έζρι. Δεν την υποφέρω ΚΑ ΘΟ ΛΟΥ.