Log in

View Full Version : Soilwork - Stabbing The Drama

Kingryche
26-04-2005, 23:43
http://www.metal-rules.com/review/april2005/soilwork.jpg

Tracklisting:
Stabbing the Drama
One with the Flies
Weapon of Vanity
The Crestfallen
Nerve
Stalemate
Distance
Observation Slave
Fate in Motion
Blind Eye Halo
If Possible
Wherever Thorns May Grow (european bonus)

site: http://www.soilwork.org

Νομίζω πως οι Soilwork είναι από τα συγκροτήματα που ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και εσχάτως στην Αμερική θεωρούνται μεγάλη μπάντα, εδώ δεν χαίρουν της εκτίμησης που θα τους άξιζε. Σε αυτό κατά ένα ποσοστό φταίει και η μη προώθηση από περιοδικά, όχι διότι η κριτική στο Stabbing The Drama δεν ήταν καλή αλλά όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο κακό φαίνεται το 7,5 σε έναν πιτσιρικά ή κάποιον που δεν τους ξέρει, όταν υπάρχουν καμιά 20αριά δίσκοι σε κάθε τεύχος με βαθμολογία από 8 και πάνω. Μια ανάλογη περίπτωση με Masterplan.
Στο δια ταύτα, οι Soilwork έβγαλαν πάλι δισκάρα κάτι το οποίο φαινόταν λόγω της ανοδικής πορείας που δείχνουν από δίσκο σε δίσκο. Μετά το γαμηστερό Figure Number Five, το Stabbing The Drama έχει να επιδείξει μια ακόμα καλύτερη παραγωγή, πεντακάθαρη και δυνατή με χαρακτηριστικά τις κοφτές κιθάρες, τα κολλητικά catchy refrains, τα φωνητικά του Speed τόσο στα γρέτζα όσο και στα καθαρά και κυρίως τα φοβερά τύμπανα, τόσο σε ήχο όσο και σε παίξιμο. Ο τυπάς από τους Scarve που παίζει στο album, απλά διδάσκει. Groove, κοψίματα, μέχρι και blastbeats…
Σαν σύνολο είναι ισάξιο του προηγούμενου απλά εμένα μου άρεσαν λίγο περισσότερο οι συνθέσεις του Figure. Κομμάτια που ξεχωρίζουν από αυτό είναι το ομώνυμο, The Crestfallen, Nerve, Stalemate, Distance και το υπεργρήγορο, πορωτικό Blind Eye Halo.
Όσοι αρέσκονται σε αυτό τον ήχο μάλλον έχουν ήδη αυτό το album αφού είναι must have, αλλά και για τους μη οπαδούς αξίζει μια ακρόαση.

PS: Ενώ στο promo ήταν κανονικά κομμένο, στο αυθεντικό cd, το 4ο κομμάτι αρχίζει με το τελευταίο λεπτό του 3ου και είναι λιγάκι εκνευριστικό.
PS: Επίσης, εκνευριστικό το ότι κυκλοφορεί με 3 διαφορετικα εξώφυλλα (τι Velvet Revolver μου θυμίζεϊ;) και το bonus για Ιαπωνία.

Kuolema
26-04-2005, 23:52
Χμου, κι εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι γεμάτο χιτάκια με την καλή έννοια, μπόλικη ενέργεια και ένα έντονο "μη μας λέτε κόπιες των In Flames/ έχουμε τον ήχο μας" feeling. Κατά τ' άλλα, 7-7.5 δεν είναι κακός βαθμός. Σημαίνει πολύ καλό για το είδος του και σίγουρα το παιδάκι δε θα είναι το πρώτο που θα πάρει, όμως αν ο δρόμος το φέρει προς τα εκεί, θα το τσιμπήσει και θα γουστάρει. Ντον'τ σουτ.

Broccoli
27-04-2005, 00:07
O Soilwork είναι για το πούτσο καβάλα, το παιδάκι θα έπρεπε να πάρει κάτι από τα άπειρα απείρως καλύτερα που κυκλοφορούν και μετά να ασχοληθεί με τους τελειωμένους Σουηδούς που νομίζουν ότι έγιναν και συγκρότημα.

Kingryche
27-04-2005, 00:10
Προφανώς και δεν είναι το 7-7,5 το πρόβλημα.Κυρίως σε συγκριτικό επίπεδο το βλέπω με άλλες κυκλοφορίες και εδώ είναι που καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι ο βαθμός είναι μάλλον αχρείαστος.Η κριτική είναι μια χαρά,αλλά έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι αρχίζουν να διαβάσουν μια κριτική αφού πρώτα έχουν στο μυαλό τους τι βαθμό πήρε (εννοείται κακώς).
Ο δίσκος όμως πραγματικά είναι σα να πέρασε και να μην ακούμπησε πάντως, όταν στα περισσότερα διεθνή έντυπα (στη μεγάλη πλειοψηφία) πήρε σχεδόν αποθεωτικές κριτικές.Και το Reroute είχε πάρει παρόμοιο βαθμό και το Soundtack έγινε δίσκος του μήνα σε αντίστοιχη περίπτωση.Με ένα μικρό delay πάντα.
Σε καμια περίπτωση δεν ήταν προσωπικό πάντως.

Και η αντικειμενικότητα από πάνω... :roll: :thumbsup:

Kuolema
27-04-2005, 00:15
Δεν είπα ότι ήταν προσωπικό ρε συ. Σε σένα θα το έλεγα; Απλώς πήγα να σετ θινγκς στρέιτ σχετικά με το 7-7.5, μάλλον αποτυχημένα. Ένιγουέι, έχεις δίκιο σε αυτό με τις βαθμολογίες, αλλά όταν ο άλλος ξέρεις ότι περιμένει να δει τη βαθμολογία, δεν μπορείς να πειραματιστείς βγάζοντάς την για παράδειγμα.
Όπως και να 'χει, το Soilwork είναι ένας πολύ καλός δίσκος και μπράβο τους εκεί πάνω που αποφάσισαν πως υπάρχει κι άλλη μουσική πέρα από τους Maiden.

Broccoli
27-04-2005, 00:24
Και η αντικειμενικότητα από πάνω... :roll: :thumbsup:

Με πληγώνεις =(

Θες να μιλήσουμε σοβαρά? Οι Soilwork είναι άνευροι ακόμα και για τα δεδομένα του μέσου NWOSDM συγκροτήματος, έχουν αρκετά απλοϊκές μελωδίες που δεν έχουν να παρουσίασουν κάτι ιδιαίτερο, από τη μια πατάνε σε αυτό που έχουν κάνει οι In Flames για να κάνουν επιτυχία και από την άλλη προσπαθούν τόσο σκληρά να διαφοροποιηθούν που φαίνεται ότι δε τους βγαίνει με φυσικό τρόπο και τελικά δεν γράφουν τόσο καλά χιτάκια. Γενικά σου δίνουν την εντύπωση της μπάντας που βάζει συνέχεια νερό στο κρασί της, για να πιάσει τους πρώτους. Και οι Soilwork πάντα ήταν μάλλον β' κατηγορίας συγκρότημα. Επίσης το ότι στα ξένα έντυπα πήρε τεράστιους βαθμούς δε λέει και τόσα πολλά γιατί τα ίδια έντυπα αποθεώνουν σε μεγάλο βαθμό και τους Killswitch Engage ε?

Kingryche
27-04-2005, 09:45
Δεν θα συμφωνήσω.Οι Soilwork μέχρι και το Natural Born Chaos ήταν ένα απλά καλό συγκρότημα, όπως πολλά άλλα στον συγκεκριμένο χώρο.Με το Figure Number Five και με το Stabbing The Drama ξεφύγαν και τώρα μάλλον έχουν περισσότερους followers. Άνευροι δεν είναι σε καμια περίπτωση, μάλλον το αντίθετο. Επίσης, έχουν έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές (αν όχι τον καλύτερο) σε αυτό το στυλ αφού και τα καθαρά του είναι super. Γενικά, αυτό το στυλ που καθιερώνουν με τα πολύ εμπορικά refrain νομίζω πως το κάνουν καλύτερα (σχεδόν) απ'όλους. Άκουσε κομμάτια σα το Nerve ή το Distance από το τελευταίο.Και απο Killswitch Engage (που μου είναι συμπαθείς) προσωπικά μου φαίνονται πολύ καλύτεροι.

S-11
27-04-2005, 10:16
nta3i kaloutsiko to cdaki tpt to tromero omws
8hmamai oti den tous eixa oute kan akousta kai to 2001 tous eixa dei live sth salonica me tous nevermore kai tous annihilator kai eixa meinei malakas
to naturan born chaos einai DISKARA

Starbreaker
27-04-2005, 11:34
Δεν είπα ότι ήταν προσωπικό ρε συ. Σε σένα θα το έλεγα; Απλώς πήγα να σετ θινγκς στρέιτ σχετικά με το 7-7.5, μάλλον αποτυχημένα. Ένιγουέι, έχεις δίκιο σε αυτό με τις βαθμολογίες, αλλά όταν ο άλλος ξέρεις ότι περιμένει να δει τη βαθμολογία, δεν μπορείς να πειραματιστείς βγάζοντάς την για παράδειγμα.

Giati omws h stadar va8mologia einai panta 8? Sto Terrorizer ena metrio cd pairnei 4-5.

Kuolema
27-04-2005, 11:37
:bang: :bang:
Δεν είμαι στο μυαλό και στο στερεοφωνικό του καθενός για να ξέρω και δεν είναι αυτό το θέμα :)

sereg
27-04-2005, 13:25
Kingryche :pink:

Thewrw tous Soilwork apo tis kalyteres NWSDM bands (eidika apo to Natural Born Chaos kai meta) ayti tin stigmi.

Exoun diko tous ixo pia kai katafernoun ayto pou paleyoun oi In Flames (tous opoious twra pia tous ksepernane aneta) edw kai 2 diskous: na syndiasoun swsta NWSDM me kapoia emporika stoixeia enw to apotelesma na paramenei metal.

To Stabbing The drama den to exw akoma omws to Blind Eye Halo pou akousa itan poly kalo.

PS: Peri vathmwn...To Natural born chaos sto MH eixe parei 6,5 kai ena xrono argotera sto FNF eixan valei 9. Go figure...

Rush
27-04-2005, 14:38
oi Soilwork einai sthn kalyterh metrioi kai live pou tous eixa dei htan pantelws adiaforoi.An 8elete souhdhko death hxo akouste Kaamos.-

lost_icon
27-04-2005, 14:57
oi Soilwork einai sthn kalyterh metrioi kai live pou tous eixa dei htan pantelws adiaforoi.An 8elete souhdhko death hxo akouste Kaamos.-

kaamos :pink: :headbang2:

Kingryche
27-04-2005, 15:43
Πρέπει κάποια στιγμή να μάθετε κάποιοι πως ότι δεν σας αρέσει, δεν σημαίνει πως είναι και γενικότερα μέτριο ή κακό.Σιγά πλέον που έχουμε γίνει όλοι κριτές των πάντων.Α και να ακούμε πρώτα αυτό που κρίνουμε.Το ότι κάπου,κάποτε,μια φορά άκουσα κάτι και άμεσως κατάλαβα ότι είναι μέτριο δεν πολυισχύει...
Δεν νομίζω πως είναι death μπάντα οι Soilwork και από ένα live 5 χρόνια πριν, (που δεν είχαν βγάλει τις καλές κυκλοφορίες ακόμα) δεν μπορούν να βγουν απόλυτα συμπεράσματα.

Broccoli
27-04-2005, 15:50
Πρέπει κάποια στιγμή να μάθετε κάποιοι πως ότι δεν σας αρέσει, δεν σημαίνει πως είναι και γενικότερα μέτριο ή κακό.

Ε τώρα αυτό που λες δεν είναι λίγο άκυρο? Πάντα θα βρεις κάποιον που να του αρέσει κάτι που σχολιάζεις. Θα πρέπει να λες ότι είναι καλό επειδή αρέσει σε κάποιον?

Stormrider
27-04-2005, 16:01
diskara.
otan eixe vgei to akouga sinexeia gia ena mina.
kalitero apo fn5 kai isws kalitero kai apo natural.
eiani imo pxo gemato album apo ta 2 proigoumena me perisoteres melodies kai me riffares.o drummer o kainourios einai foveros.
genika opote vazw to cd afto poronome.
ola ta kommatia einai teleia ektos apoto 9 nomizw pou exei ena parafono refren.
to 4 isws to kalitero kommati afou einai poli aprovlepto ,apo ena simio kai meta eiani san na alazei to kommati,kai sto telos tou kommatiou einai isws to kalitero simio tou diskou.
mporei oi in flames(den maresoun) na kanoun kenotomies kai oi soilwork na "antigrafoun" (sto sigkekrimeno album den vlepw vevea kamia inflamesia) ,oi soilwork to kanoun kalitera.
to metal hammer tou evale 7,5 apoti moupan.
eleos ,to album einai gia 8,5 toulaxiston.
\

p.s stin arxi oute kai mena marese giati dne mporousa na sinithisw kapies trendies pou eixan,alla meta apo mia 2-3 akroaseis to latrepsa pragmatika afto to album.

Kingryche
27-04-2005, 16:10
@Kveld

Προφανώς, και δεν εννοώ αυτό.Απλά υπάρχει και η λογική απάντηση "δεν μου άρεσε για τον χ,y λόγο" ή "δεν μου αρέσει αυτό το είδος" κτλ. Είναι λόγικό και θεμιτό να μην έχουν όλοι τα ίδια γούστα και φυσικά να μην σ'αρέσουν όσα ακούς.
Μια μπάντα ή ένα δίσκο μπορείς να τον χαρακτηρίσεις πχ τραγικό όταν η πλειοψηφία συμφωνεί πάνω κάτω ότι είναι τραγικός.
Και η υπερβολή του χαβαλέ και αυτή κατανοητή είναι.Όμως, υπάρχει μια λογική νταβατζίδικη όπως είχε πει και ο Coroner κάποτε, όπου κάποιοι συνεχώς έχουν την άποψη πως ακούν τη σωστή μουσική και ότι δεν τους αρέσει είναι γενικά μέτριο,απαράδεκτο κτλ.Κουράζει πολύ αυτό.

Kuolema
27-04-2005, 16:11
Αυτό λέω κι εγώ Stormrider. Για 10 ήταν το album, όχι για 8,5. Αλλά τι περιμένεις με τους μαλάκες.

Broccoli
27-04-2005, 16:15
Με συγχωρείς αλλά το δίσκο δε θα το χαρακτηρίσω με βάση κάποια μέση άποψη γι' αυτό που έχει κάποια πλειοψηφία. Δεν έχω την απαίτηση να περάσει η γνώμη για σωστή, αλλά όταν κάτι το θεωρώ τραγικό θα το πω. Οι τελευταίες δουλειές των In Flames π.χ. μου αρέσουν από αρκετά έως πολύ, αλλά δε παύω να θεωρώ τους Soilwork απλά κακέκτυπα που είδαν το τραινάκι να σαλπάρει κατά Αμερική μεριά και είπαν να ακολουθήσουν.

Kingryche
27-04-2005, 16:25
Kuolema δεν έχε νόημα, μην το κουράζεις.

Broccoli,
Δεν σου λέω να μην κρίνεις με βάση το δικό σου κριτήριο προφανώς.Απλά να μην επικρατεί μια λογική γενίκευσης ότι αυτή είναι η άποψή μου και αν συμφωνείς καλώς, αν όχι δεν ξέρεις.
Δεν είναι followers των In Flames oi Soilwork.Άκου το Soundtrack και μετά το Stabbing The Drama και λογικά θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη σχέση του ενός και του άλλου δίσκου.Εξάλλου οι Soilwork υπάρχουν πριν γίνει τόσο popular η όλη φάση και είχαν εκτίμηση από μουσικούς όπως ο Halford και ο Townsend.

Stormrider
27-04-2005, 16:25
Αυτό λέω κι εγώ Stormrider. Για 10 ήταν το album, όχι για 8,5. Αλλά τι περιμένεις με τους μαλάκες.

twra ...h' me ironevese h' ipervaleis :P

pantos mou kanei entiposi pou den arese stous pxo polous..

erwtisi pros aftous pou exoun akousei 3-4 albums soilwork:
to theorite kalitero apo fn5?

Rush
27-04-2005, 16:34
Πρέπει κάποια στιγμή να μάθετε κάποιοι πως ότι δεν σας αρέσει, δεν σημαίνει πως είναι και γενικότερα μέτριο ή κακό.Σιγά πλέον που έχουμε γίνει όλοι κριτές των πάντων.Α και να ακούμε πρώτα αυτό που κρίνουμε.Το ότι κάπου,κάποτε,μια φορά άκουσα κάτι και άμεσως κατάλαβα ότι είναι μέτριο δεν πολυισχύει...
Δεν νομίζω πως είναι death μπάντα οι Soilwork και από ένα live 5 χρόνια πριν, (που δεν είχαν βγάλει τις καλές κυκλοφορίες ακόμα) δεν μπορούν να βγουν απόλυτα συμπεράσματα.

Opa re magka,exeis ksefygei.Kat'arxin ayto pou eipa einai h proswpikh mou apopsh.Den einai aksiwma or somethingKai poios sou eipe esena oti den exw akousei soilwork h PWS exw akousei(sta petaxta,analytika,otan exeza or whatever)?Hsoun mprosta?Oso gia to death metal anafer8hke apo panw o oros NWOSDM opote den einai adokimo ayto pou eipa kai oute tous krinw apokleistika apo 1 live pou eida prin apo 5 xronia or something.Eleos!Apla bariemai na grafw katebata epi katebatwn etsi wste orismenoi na 8ewrhsoun oti tekmhriwsa thn apopsh mou.O x-w-y-z mporei na tous 8ewrei mpantara kai dikaiwma tou.Egw oute koroidepsa to sygkrothma oute kapoion pou tous akouei.Esy giati prospa8eis na nou8ethseis xrhsimopoiontas ekfraseis tou styl "Πρέπει κάποια στιγμή να μάθετε κάποιοι πως ότι δεν σας αρέσει, δεν σημαίνει πως είναι και γενικότερα μέτριο ή κακό"?Se xalaei h diaforetikh apopsh h apaiteis swnei kai kala tekmhriwsh les kai dinoume eksetaseis etsi wste na dexteis oti den eimai kakoproeretos?Give me a break...

Jim Dandy Mangrum
27-04-2005, 16:39
the attack of the mad rushman

Kingryche
27-04-2005, 16:51

Opa re magka,exeis ksefygei.Kat'arxin ayto pou eipa einai h proswpikh mou apopsh.Den einai aksiwma or somethingKai poios sou eipe esena oti den exw akousei soilwork h PWS exw akousei(sta petaxta,analytika,otan exeza or whatever)?Hsoun mprosta?Oso gia to death metal anafer8hke apo panw o oros NWOSDM opote den einai adokimo ayto pou eipa kai oute tous krinw apokleistika apo 1 live pou eida prin apo 5 xronia or something.Eleos!Apla bariemai na grafw katebata epi katebatwn etsi wste orismenoi na 8ewrhsoun oti tekmhriwsa thn apopsh mou.O x-w-y-z mporei na tous 8ewrei mpantara kai dikaiwma tou.Egw oute koroidepsa to sygkrothma oute kapoion pou tous akouei.Esy giati prospa8eis na nou8ethseis xrhsimopoiontas ekfraseis tou styl "Πρέπει κάποια στιγμή να μάθετε κάποιοι πως ότι δεν σας αρέσει, δεν σημαίνει πως είναι και γενικότερα μέτριο ή κακό"?Se xalaei h diaforetikh apopsh h apaiteis swnei kai kala tekmhriwsh les kai dinoume eksetaseis etsi wste na dexteis oti den eimai kakoproeretos?Give me a break...

Sorry man, αλλά συνήθως η απάντησή σου σε ότι δε σ'αρέσει είναι ένα απαξιωτικό "είναι τραγικοι","είναι για το πούτσο" και "ακούστε το x-y που σας γαμάει".

Rush
27-04-2005, 18:10
idiaitera to "ακούστε το x-y που σας γαμάει" to 'xw pei polles fores!!! :lol: ok man, asto!U just don't get it.

Kingryche
27-04-2005, 19:20
:thumbsup:
Ό,τι πείς εσύ...
on topic plz

dyingfreedom
02-06-2005, 17:02
Το κατέβασα πριν από καμμιά βδομάδα και ξενέρωσα. Μας φτάνουν οι In Flames (\m/), από κει και πέρα, πέρα από τα 2 πρώτα τους άλμπουμ οι Soilwork δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο πλεόν.

(Πάντως ακούγεται ευχάριστα ο δίσκος)