Log in

View Full Version : Live και ωτοασπίδες

Kuolema
25-04-2005, 14:49
Έχετε βάλει ωτοασπίδες σε live;
Λένε ότι είναι καλύτερα.
Στο live Isis είδα περισσότερους από ποτέ με ωτοασπίδες κι αναρωτήθηκα τι ξέρουν που δεν ξέρουμε.
Πείτε.

Dark-Avenger
25-04-2005, 14:57
Μουσική.

Kuolema
25-04-2005, 14:59
@Dark-Avenger, thanks για την ευγενική απάντηση, αλλά αν έχεις κάτι να πεις, πες το διαχωρίζοντάς το από την αντιπαράθεση σε άλλα threads.

Dark-Avenger
25-04-2005, 15:02
Στο live Isis είδα περισσότερους από ποτέ με ωτοασπίδες κι αναρωτήθηκα τι ξέρουν που δεν ξέρουμε.
Πείτε.
Νομίζω απάντησα περιεκτικά στην ερώτησή σου. Δεν εξηγείται αλλιώς να πάνε να δουν live Isis.

Ήταν μια αυτόνομη και αυθόρμητη απάντηση πλήρως διαχωρισμένη από άλλα threads.

Kuolema
25-04-2005, 15:06
Δεν το συνεχίζω. It's pointless.
Ας πει όποιος έχει να πει κάτι για το effect των ωτοασπίδων (του υλικού τους;) στη συγκεκριμένη περίσταση και πόσο καθαρότερος είναι ο ήχος, αν είναι.

Raven Lord
25-04-2005, 15:08
ένας φίλος μου φορούσε συνέχεια και μου'λεγε ότι δεν αντέχει χωρίς αυτές. παρόλα αυτά, εμένα με ενοχλούν πολύ, οπότε δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

S-11
25-04-2005, 15:17
apo ena shmeio kai meta ebaza synexeia giati eixa arxisei na koufenomai (phgaina kai prwtes seires ktl) sto rockwave pou phga teleutaio fora den ebala alla genika ontws exei kalutero apotelesma se megales entaseis omws

wanker
25-04-2005, 15:29
prin kana mhna me ponouse apisteyta to afti k eprepe na paw thn idia mera se nile-dying fetus live
oi otoaspides fanhkan h idanikh lysh!!! apolaysa to live k de ponouse (k toso) to afti mou. pera apo ekeinh th fora den exw 3anavalei, alla sigoura stis analoges peristaseis xreiazontai. twra an apolamvaneis to live kalytera nomizw oti sou 3efeygoun merika shmeia, alla an eisai brosta empodizoun to voyhto tou basou, genika th basila na mpainei k katalavaineis kalytera mousikh.
anw its up 2 u

Odonian
25-04-2005, 16:53
Ωτοασπίδες μόνο όταν παίζει live ο Alaiah στο διπλανό κρεβάτι. :D

Dark-Avenger
25-04-2005, 17:04
Σοβαρά πλέον, το να φοράς ωτοασπίδες σε live(πέρα των Isis - που υπάρχουν άλλες 2 λογικές εξηγήσεις πέρα από αυτή που έδωσα) είναι σα να πηγαίνεις σε cinema να δεις μια περιπέτεια με εκρήξεις και λάμψεις και δε συμμαζεύεται και να φοράς γυαλιά ηλίου.

Witchkiller
25-04-2005, 17:48
Oi wtaspides koboun polles messees,psiles syxnothtes m'apotelesma n'akous kalytera kai na min ponane t'aytia sou.

Apo 'kei kai pera eksartatai,ama pas s'ena live gia pwrwsh fysika kai de foras wtaspides alla ama thes na deis kati xalara,xwris na vou'i'zoun t'aftia sou tote epibalontai.............

Dragonlord
26-04-2005, 00:45
Ακούς καλύτερο ήχο μόνο αν ο ηχολήπτης είναι βλάκας, αν του κόβει έχει φτιάξει τις συχνότητες όπως πρέπει. Είχα φορέσει σε μερικές πρόβες μας παλιότερα (έχω κουφαθεί αρκετά) αλλά επειδή μου έκοβαν συχνότητες με αποτέλεσμα να μην ακούω αυτό που παίζαμε όπως έβγαινε κανονικά σταμάτησα να φοράω. Υπάρχουν ειδικές που κόβουν όλες τις συχνότητες περίπου το ίδιο αλλά πρέπει να πας σε γιατρό και να τις παραγγείλει απ'έξω νομίζω, δηλαδή κοστίζουν ένα άλφα ποσό. Αυτές προφανώς μετράνε και μακάρι να τις είχα στους alabama thunderpussy (έφυγα πριν το τέλος λόγω της απαράδεκτης έντασης).

enitharmon
26-04-2005, 01:26
Oi wtaspides koboun polles messees,psiles syxnothtes m'apotelesma n'akous kalytera kai na min ponane t'aytia sou.
auto

DA eisai kollimenos opws panta.

Sto AN den ksanapaw xwris wtaspides, sto akoustiko Oliva ithela na fygw, ekleina moni t'autia mou :|

apo kei kai pera, epeidi exw kai euaisthita autia mallon kai i akoi mou einai eksasthenimeni gia tin ilikia mou, tha foraw se opoio live den paw gia tin porwsi

Dark-Avenger
26-04-2005, 01:42
Heavy metal(και heavy metal οπαδοί) στον 21ο αιώνα λοιπόν.

enitharmon
26-04-2005, 01:52
+ κουφοί και κολλημένοι μεταλλάδες στον 21ο αιώνα

Acid Baby
26-04-2005, 01:55
Δε μας αρέσουνε αυτά τα χεβη μέταλς με τα γούνινα σώβρακα και τις σωβρακοφανέλες.

Dark-Avenger
26-04-2005, 02:00
Ευτυχώς που υπάρχουν οι κολλημένοι.

Για κουφούς το μόνο που ξέρω είναι ότι όσοι φοράνε ωτοασπίδες σε live Isis το κάνουν για να εξισωθούν με τους υπόλοιπους κουφούς που πήγαν σε αυτό το live.

*EDIT* @Acid Baby: Εσένα σου αρέσουν οι Beatles οπότε θα είμαι ευγενικός και δε θα πω τίποτα(ψέματα, είπα πως σου αρέσουν οι Beatles :P)

Acid Baby
26-04-2005, 02:02
Μου αρέσουν όμως και οι Μάνογουορ και αύτο είναι ανησυχητικό.

Dark-Avenger
26-04-2005, 09:29
Δε μας αρέσουνε αυτά τα χεβη μέταλς με τα γούνινα σώβρακα και τις σωβρακοφανέλες.

Μου αρέσουν όμως και οι Μάνογουορ και αύτο είναι ανησυχητικό.
Να το προσέξεις αυτό. Φιλικά πάντα <3

blackbird
26-04-2005, 11:06
Ευτυχώς που υπάρχουν οι κολλημένοι.

Για κουφούς το μόνο που ξέρω είναι ότι όσοι φοράνε ωτοασπίδες σε live Isis το κάνουν για να εξισωθούν με τους υπόλοιπους κουφούς που πήγαν σε αυτό το live.

*EDIT* @Acid Baby: Εσένα σου αρέσουν οι Beatles οπότε θα είμαι ευγενικός και δε θα πω τίποτα(ψέματα, είπα πως σου αρέσουν οι Beatles :P)

tragiko post

UmbilicalResidue
26-04-2005, 20:48
xm den exw parevre8ei se live me toso enoxlhtiko hxo*
h eimai arketa koufos gia na mhn enoxloumai mexri twra.
Epishs sigoura xaneis h psiloxaneis kapoia fasmata tou hxou
opote kai san ais8hsh de mou fainetai h kalyterh.

*nai hmouna kai souno.

KoiliaSamprela
20-12-2017, 14:46
/bump

Kaserinos
20-12-2017, 15:43
https://www.audilo.com/3270-large_default/bouchons-musiciens-alpine-musicsafe-pro.jpg

και πας παντού.

atom_smasher
20-12-2017, 16:02
Εώς πρόσφατα θεωρούσα πως είναι υψιστη φλωριά.

Κέβιν Σόρμπο
20-12-2017, 17:02
https://www.audilo.com/3270-large_default/bouchons-musiciens-alpine-musicsafe-pro.jpg

και πας παντού.

αυτα ^

chris_boss
20-12-2017, 19:21
Προσυπογράφω για τις παραπάνω. Δεν έχω χρησιμοποιήσει custom made ή τίποτα άλλες πιο ακριβές universal αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος και κρατάνε μετά από μερικές εκατοντάδες χρήσεις. Όποτε δεν τις φόρεσα, το μετάνιωσα.
Το ηχητικό τίμημα είναι μια μείωση κυρίως στις ψηλές συχνότητες που αναπνέουν τα όργανα, κάτι που προκαλεί μια μικρή αίσθηση αποκλεισμού.

BURNIN AMBITION
21-12-2017, 02:19
etymotic research. gamane. afiste tis parapanw poy nai fykia. ena dekarikaki kai katharisate

KoiliaSamprela
21-12-2017, 08:56
μερζί, θα τιμήσω.
<3 <3 <3

chris_boss
21-12-2017, 13:44
etymotic research. gamane. afiste tis parapanw poy nai fykia. ena dekarikaki kai katharisate

από που;

Zarou City Rider
21-12-2017, 17:10
Τις Αlpine έχω κι εγώ. Τις έχω μονίμως μέσα στο μπουφάν μου γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε βγάλει ο δρόμος και εννοείται δεν πάω σε συναυλία/πρόβα χωρίς αυτές. Διάβασα παραπάνω κάτι παλιότερα posts ότι ωτασπίδες και heavy metal δεν πάνε και ου και τέτοια, όταν κουφαθούν αυτοί που τα λένε θα γελάμε. Είναι γνωστό ότι ο ήχος πάνω από ορισμένα db βλάπτει πολύ το αυτί ("κόβει" συχνότητες, κ.λπ.) χωρίς μάλιστα να το καταλαβαίνουμε, δεν χρειάζεται δηλαδή να πονέσει το αυτί για να γίνει η ζημιά. Μόνο όταν έπαιζα live δεν τις φόραγα γιατί ήθελα να έχω "αίσθηση του (επί σκηνής) περιβάλλοντος" γενικά. Κατά τ' άλλα προσέχουμε για να έχουμε.

BURNIN AMBITION
21-12-2017, 22:17

από που;χμ ανεβηκε λιγο η τιμη. ισως καλυτερα να δεις ιμπει
https://www.amazon.co.uk/Etymotic-Research-Fidelity-Earplugs-Polybag-Blue-Tip-Clear-Stem/dp/B0015WJQ7A/ref=dp_ob_title_ce?th=1

Taliban
22-12-2017, 03:54
εχει και στο drumstore ωτοασπιδες alpine μου φαινεται (μαρκα ηχειων για οσους δε ξερουν) με θηκη κι ολας για να τις παιρνεις μαζι απο οτι μυ παν κανουν δουλεια θα παρω και θα σας πω.

cybernaut667
22-12-2017, 12:33
στο live Isis.

best live ever

KoiliaSamprela
08-01-2018, 15:00

και πας παντού.

αυτα ^

τις πήρα, καμιά πρόταση για το τι φίλτρα να βάλω? (ασπρα/γκρι/χρυσά )
Gold Filter: 16,0 dB (500 Hz)
Silver Filter: 15,7 dB (500 Hz)
White Filter: 14,3 dB (500 Hz)

Το ζητούμενο είναι να μην τραυματίζω τα αυτιά μου, να ακούω όσο καλύτερα μπορώ την μουσική και κατά προτίμηση να φιλτράρει τις μαλακίες που πετάνε οι γύρω μου

Snipah
08-01-2018, 15:14
o,τι θέτε ρωτήστε το γκουρου της φάσης aka Βoom ! :pink:

KoiliaSamprela
08-01-2018, 15:27
o,τι θέτε ρωτήστε το γκουρου της φάσης aka Βoom ! :pink:

δεν απαντάει στα τηλέφωνα

Kaserinos
08-01-2018, 16:17

και πας παντού.

αυτα ^

Το ζητούμενο είναι να μην τραυματίζω τα αυτιά μου, να ακούω όσο καλύτερα μπορώ την μουσική και κατά προτίμηση να φιλτράρει τις μαλακίες που πετάνε οι γύρω μου

Τα χρυσά θα βάζεις να 'σαι καλυμμένος.
Ασημένια σε κανά ακουστικό live και αν.

Προσοχή όμως:
για να σου κρατήσουν και να είναι αποτελεσματικές σε βάθος χρόνου,
τις πλένεις με χλιαρό νερό μετά από κάθε χρήση (αφού βγάλεις τα φίλτρα) και τις αφήνεις να στεγνώσουν (θα τις διάβαζες τις οδηγίες λογικά, αλλά επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως).
Επίσης, τα φίλτρα καλό είναι να τα βάζεις λίγο πριν πας στο live και να τα αφαιρείς πολύ προσεχτικά ή στο τέλος του live
(αν δεν είσαι επιδέξιος στα χέρια, δεν συστήνεται. μπορεί να χάσεις και φίλτρο και ωτασπίδα και να ψάχνεις σαν ηλίθιος) ή όταν τελοσπάντων τις πλένεις.
Αυτό για να μην χαλαρώσει η βάση που δέχεται το φίλτρο, που πρέπει να είναι στενή και το φίλτρο να εφαρμόζει καλά και σφιχτά για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή προστασία.

Αν τηρείς όλα αυτά ευλαβικά, θα έχουν top έως καλή απόδοση κοντά στα 2 χρόνια.
Αναλόγως και το πόσο συχνά πας σε lives και χοροεσπερίδες.

chris_boss
09-01-2018, 13:24
Υπερβολές, με τα άσπρα θα είσαι μια χαρά, εφόσον δεν έχεις το αφτί σου σε κανένα ηχείο ή δίπλα στο hihat του ντράμερ

supermachoman
09-01-2018, 14:43
ε ναι, εγώ σε πρόβες και live πάντα τα ασημένια βάζω. τα χρυσά είναι overkill

Kaserinos
09-01-2018, 16:38
ακουόγραμμα πότε κάνατε;

Phantom Duck
09-01-2018, 17:44
σε πρόβες πάντως με τα χρυσά οι άλλοι μου λένε ότι ακούνε τα μισά.

Raven Lord
09-01-2018, 18:06
έχω βάλει μόνο στην πρώτη βολή στο στρατό. δεν τις μπορώ με τίποτα. δεν ακούω τίποτα.

Phantom Duck
09-01-2018, 22:52
χαχαχα άλλες αυτές ρε, εκείνες έιναι σαν τις ύπνου που κάνουν 1€. οι παραπάνω είναι σαν ακουστικά ψείρες.

KoiliaSamprela
10-01-2018, 09:17
ακουόγραμμα πότε κάνατε;

πριν 10 μέρες :(

Raven Lord
10-01-2018, 12:36
χαχαχα άλλες αυτές ρε, εκείνες έιναι σαν τις ύπνου που κάνουν 1€. οι παραπάνω είναι σαν ακουστικά ψείρες.

ξέρω :P
απλά δε μ'αρέσει γενικά η ιδέα να βάζω πράγματα στα αυτιά μου. είμαι και λίγο κουφάλογο...

Κέβιν Σόρμπο
10-01-2018, 14:12
πιθανοτατα επειδη δεν εβαζες πραματα σταυτια σου

takissam
10-01-2018, 15:26

και πας παντού.

αυτα ^

@KoiliaSamprela να έρθεις υπόγα να κάνουμε ένα test drive...:grin:

Boom!
10-01-2018, 22:33
Από κάποιον που έχει πάθει για να μάθει, τα 16 db δε σου εξασφαλίζουν προστασία, όταν μιλάμε για κλειστούς χώρους που παίζουν κατα κόρον 100+ db. Για μένα, πρέπει το φίλτρο να κόβει τουλάχιστον 25 db.

KoiliaSamprela
11-01-2018, 09:09
Από κάποιον που έχει πάθει για να μάθει, τα 16 db δε σου εξασφαλίζουν προστασία, όταν μιλάμε για κλειστούς χώρους που παίζουν κατα κόρον 100+ db. Για μένα, πρέπει το φίλτρο να κόβει τουλάχιστον 25 db.

τώρα που τα αγοράσαμε μας το λες και συ? ε?!

@KoiliaSamprela να έρθεις υπόγα να κάνουμε ένα test drive...:grin:

περιμένω πρόσκληση :D

babality
11-01-2018, 14:10
στα 110db και ανω κουφαινεσαι.
στα 85db αν τα τρως για χρονια εχεις απωλεια ακοης.
ο δρομος ειναι 80-100db. τρωμε πολυ δρομο στη ζωη μας ειδικα τα παιδια της πολης και ακομα πιο ειδικα του κεντρου.
η προβα σου και η συναυλια σου ειναι 90-100db. δλδ σκετος μετα απο καιρο θα εχεις την απωλεια που λεγαμε αν τρως συχνα συναυλια ή προβα.
στην προβα σου αν δεν εισαι πιθηκος ή καβλωμενος 17αρης συνηθως βαζεις πιο χαμηλα τις εντασεις γιατι θες να κανεις και δουλεια. εκει και χωρις εισαι οκ.
η καλυτερη επιλογη δειχνει η ασημενια tab που ειναι στα ορια κοπης των συχνοτητων αλλα και των db.
παρ'ολα αυτα αν ακους χωρις ωτασπιδες παντα ακους τον πραγματικο ηχο.