PDA

View Full Version : Nightrage interview

eyeamflesch
16-04-2005, 16:43
Sto Metal Zone.gr

NIGHTRAGE

Το ηγετικό μέλος των Nightrage, ο Μάριος Ηλιόπουλος μας μίλησε για το νέο album της μπάντας, το παρελθόν του αλλά και την ζωή του στην Σουηδία. Η συνέντευξη αυτή κατά τη γνώμη μου έχει αρκετό ενδιαφέρον και οι φίλοι της μπάντας θα μάθουν πολλά για αυτό το συγκρότημα...

1. Γειά χαρά Μάριε, Βασίλης από www.metalzone.gr (http://www.metalzone.gr) εδώ. Πώς είσαι? Πού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή?
Γειά σου Βασίλη, όλα είναι πολύ καλά εδώ και αυτή τη στιγμή κάνω συνέχεια Interviews προωθώντας το καινούργιο μας album. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλο το κόσμο και αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρυντικό θα έλεγα για τους Nightrage. Μένω μόνιμα εδώ και 4,5 χρόνια στην Σουηδία και έχω καταφέρει να κάνω κάποια πράγματα που έχουν κάνει τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη, όπως το ότι έχω βρεί το σπίτι μου, έχουμε δικό μας προβάδικο εδώ στο Gothenburg, έχω το προσωπικό μου Home recording studio όπου μπορώ να κάνω όλα τα pre-production demos/τραγούδια για τα albums των Nightrage, έχω κάνει το γραφείο επίσης των Nightrage με High speed T1 Internet και PC / multifunction printer, έχω βρεί μια δουλειά σε ένα μεγάλο χώρο με προβάδικα και studio και γενικά έχω ό,τι χρειάζεται μια μπάντα για να τα καταφέρει στη μουσική βιομηχανία.

2. Πρίν ξεκινήσουμε να συζητάμε για το νέο album, θα ήθελα να μας πείς πώς αποφάσισες να φύγεις από την Ελλάδα και να πας στη Σουηδία. Αυτό το αποφάσισες σε σύντομο χρονικό διάστημα ή υπήρχε πάντα στο "πίσω μέρος του κεφαλιού σου"?
Η απόφασή μου να μετακομίσω μόνιμα στην Σουηδία πάρθηκε μετά ακριβώς από την διάλυση της παλιάς μου μπάντας Exhumation. Ό,τι είχαμε χτίσει μέσα σε πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης είδα ξαφνικά όλα αυτά να διαλύονται μπροστά στα μάτια μου μέσα σε δευτερόλεπτα από κάποιους ανεγκέφαλους μέσα στην ίδια μου τη μπάντα, ένιωσα πραγματικά πικραμένος από αυτό μιας και είχα δώσει πάρα πολλά από τη ζωή μου για αυτή τη μπάντα, αλλά δυστυχώς κάποια άτομα μέσα σε αυτή τη μπάντα ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο με μαχαίρωσαν πισώπλατα και έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο, αλλά αυτό που έγινε με τους Exhumation ήταν πολύ καλό τελικά για εμένα γιατί μου έδειξε ποιο θα είναι το μέλλον μου και έτσι γεννήθηκαν οι Nightrage, η μπάντα που είχα πάντα σκοπό να κάνω και να είμαι μέρος. Καί μετά κατάλαβα οτι άμα ήθελα να κάνω μια καινούργια αρχή θα έπρεπε να φύγω από την ίδια μου τη χώρα που δυστυχώς δεν ευνοεί με τίποτα να είσαι ένας Heavy Metal μουσικός. Στην Ελλάδα μόνο αμα παίζεις λαικά έχεις ελπίδα να τα καταφέρεις, πιστεύω οτι είμαστε γενικά καμμένοι και δεν υπάρχει Rock νοοτροπία στην Ελλάδα, και γενικά όλα είναι εναντίον προς αυτούς που προσπαθούν να κάνουν κάτι διαφορετικό, είμαστε η χώρα με τα σκυλάδικα και θα έλεγα οτι δεν νομίζω να αλλάξουμε και ποτέ. Κοίτα απλά γύρω σου και δες τις μπάντες που προσπαθούν να κάνουν κάτι, ακόμα και τον καλύτερό τους εαυτό να δώσουν θα υπάρχουν εμπόδια που θα κάνουν αυτά τα groups να τα παρατήσουν αργά ή γρήγορα. Τί να πούμε για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, τα σκυλάδικα που μαστίζουν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ελληνική κοινωνία που δεν δέχεται κανένα αγγλόφωνο είδος μουσικής, τις μουσικές κλίκες, τις αντιζηλείες, τους wannabees μουσικούς που δεν προσπαθούν καθόλου για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και τα περιμένουν όλα έτοιμα στη ζωή τους... Πιστεύω οτι όλα αυτά και η μεγάλη εμπειρία που είχα παίζοντας στην Ελληνική σκηνή για χρόνια, με έκαναν να καταλάβω οτι έπρεπε να φύγω από την Ελλάδα και να κάνω μια εντελώς καινούργια αρχή σε μια άλλη χώρα που ευνοεί πολύ περισσότερο το να δημιουργείς Metal μουσική και να κάνεις τους στόχους σου πραγματικότητα.

3. Οι Nightrage πλέον αν και με μόνο δύο albums, είναι από τις μπάντες - εγγύηση για τη Σουηδική Death Metal σκηνή. Τουλάχιστον αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε εμείς που δεν ζούμε στην Σουηδία. Η ανταπόκριση του κόσμου εκεί είναι θετική?
Εδώ στη Σουηδία υπάρχει μεγάλος σεβασμός απέναντι στους Nightrage και γενικά όλοι μας αντιμετωπίζουν πολύ θετικά. Πρόσφατα μας έβαλαν στην μεγαλύτερη Σουηδική εφημερίδα Metro που έχει 1.440.000 αναγνώστες ημερησίως και παρουσίασαν εμένα με ένα interview εκεί και τους έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός οτι έφυγα από την Ελλάδα για να μετακομίσω στην Σουηδία στο όνομα του Heavy Metal, επίσης έκανα μια συνέντευξη στο Εθνικό Σουηδικό ραδιόφωνο και επίσης έπαιξαν και τραγούδια από το καινούργιο album σε 2 διαφορετικές εκπομπές. Πρόσφατα είχαμε ενδιαφέρον από έναν manager να αναλάβει την μπάντα και πρίν από λίγο καιρό επισήμως κλείσαμε συμφωνία και αρχίσαμε να δουλεύουμε με ένα πάρα πολύ επαγγελματικό γραφείο "The Agency Group" που κλείνει συναυλίες - booking - agent και δουλεύει με μπάντες όπως The Haunted, Entombed, Grave. Αυτό δείχνει σεβασμό και αναγνώριση στο έργο που κάνουμε να συμβάλουμε στην αναγνώριση των Ελλήνων Metal μουσικών και της Ελλάδας γενικότερα στο Metal στερέωμα. Ελπίζω να μας βοηθήσουν και οι Έλληνες Metal οιπαδοί και να αγκαλιάσουν την φιλότιμη προσπάθεια που κάνουμε για να παίξουμε την αγαπημένη μας μουσική.

4. Θα ήθελα να μας πείς αν έμεινες ευχαριστημένος από την πορεία του ντεμπούτου album "Sweet Vengeance", όπως επίσης και αν είσαι ευχαριστημένος με τις μέχρι τώρα πωλήσεις του "Descent Into Chaos"
Το πρώτο μας album ήταν μια πάρα πολύ καλή αρχή για τους Nightrage και θα μπορούσα να σου πώ οτι πήρε πάρα πολύ καλές κριτικές από παντού και γενικά όλοι οι Metal οπαδοί το λάτρεψαν, ήμασταν album του μήνα στο Canadian Brave Words Magazine και αυτό ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία για πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα, στο γερμανικό Metal Hammer πήραμε 7 στα 7 και μας παρουσίασαν σαν τους διαδόχους των ιστορικών At The Gates, παντού μεγάλα αφιερώματα και διθυραμβικές κριτικές πράγμα που μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και νιώσαμε πραγματικά χαρούμενοι που το έργο μας αγκαλιάστηκε από την μεταλλική παγκόσμια κοινότητα. Δεν ξέρω ακόμα πως πάει το καινούργιο album μας. Θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να μάθουμε για τις πωλήσεις, παίρνουμε πάντως πολύ καλές κριτικές και μεγάλα αφιερώματα σε όλα τα μεγάλα διεθνή έντυπα, είμαστε album του μήνα στο Γαλλικό Hard Rock Magazine και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την Αμερική, Καναδά, Γερμανία όπου και παίρνουμε πάρα πολλά e-mail από οπαδούς εκεί όπου θέλουν να δούν την μπάντα live. Μόλις τώρα κυκλοφόρησε και στην Αμερική στις 5 Απριλίου και θα βγεί και στην Ιαπωνία στις 27 Απριλίου. Ελπίζω να πάει καλύτερα από το πρώτο μας album που δεν πήγε καθόλου άσχημα μιας και έδωσε συνολικά 20.000 κόπιες παγκοσμίως. Ελπίζουμε οτι με το νέο album θα καταφέρουμε να διπλασιάσουμε αυτό το νούμερο αν και τώρα, όπως θα ξέρεις, οι πωλήσεις γενικά πέφτουν και είναι πολύ δύσκολη η Metal αγορά με τις χιλιάδες μπάντες, τα free downloads, και τα πολλά labels να κουράζουν τους Metal οπαδούς, αλλά πιστεύω με σκληρή δουλειά και πολλά tours να καταφέρουμε να κάνουμε τη μουσική μας πιο γνωστή στο ευρύ κοινό.

5. Όταν είχε κυκλοφορήσει το Sweet Vengeance είχες πεί πως ο Tomas Lindberg δεν ήταν σταθερό μέλος στην μπάντα, ή τουλάχιστον δεν ήξερες αν θα παραμείνει για τις επόμενες κυκλοφορίες. Βλέπουμε τώρα, πως και στο νέο δίσκο ο Tomas έχει αναλάβει τα φωνητικά. Αυτό σημαίνει οτι η συνεργασία σας είναι πολύ καλή και συνεπώς θα παραμείνει στη μπάντα ή ακόμα είσαι σε "πειραματικό" στάδιο? Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει οσον αφορά τον Tomas?
Ο Tomas μας βοήθησε στο πρώτο album με τα φωνητικά και αυτό από μόνο του ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα για τους Nightrage. Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με έναν ιστορικό καλλιτέχνη της Death Metal σκηνής. Είναι πάρα πολύ καλό το γεγονός οτι ο Tomas παρέμεινε στην μπάντα και στο καινούργιο album και πρόσφατα μας δήλωσε ότι είναι μέσα στην μπάντα κανονικά και θα επιθυμούσε να συνεχίσει μαζί μας. Του αρέσει πολύ η μουσική που κάνουμε και πρόσφατα δήλωσε σε ένα statement στο website της Century Media οτι πιστεύει πως το Descent Into Chaos είναι από τις καλύτερές του στιγμές στην ακραία μουσική. Πιστεύω πως η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ θετική και είναι το τέλειο πάντρεμα Ελληνικού κσι Σουηδικού Metal. O Tomas έχει μεγάλο σεβασμό σε αυτό που κάνω και εκτιμάει πάρα πολύ την προσπάθεια και το έργο που κάνω για να κρατήσω την μπάντα ζωντανή. Τρέφω μεγάλο σεβασμό επίσης και εγώ απέναντί του και θα έλεγα οτι δεν βρίσκω κάτι αρνητικό απέναντί στον Tomas γιατί είναι τίμιος σε αυτό που κάνει και δεν προσποιείται.

6.Το Descent Into Chaos (όπως και το Sweet Vengeance) μπορεί να χαρακτηριστεί σαν παραδοσιακό Σουηδικό Death Metal αφού έχει όλα τα στοιχεία που αυτό χρειάζεται. Οι μπάντες όμως σήμερα που ασχολούνται με αυτό το ιδίωμα είναι πάρα πολλές. Όταν ξεκίνησες το συγκρότημα δεν φοβήθηκες πως ίσως η όλη δουλειά να μην πάει καλά λόγω του κορεσμού που υπάρχει?
Εγώ παίζω από παλιά αυτό το στύλ μουσικής με τους Exhumation όταν ξεκινήσαμε το 1991 και δεν έιναι κάτι καινούργιο για εμένα. Δεν κάθισα ποτέ κάτω να σκεφτώ τι θα έπρεπε να παίξω με τους Nightrare. Το υλικό που βγήκε είναι εντελώς αυθόρμητο και μας βγαίνει πολύ φυσικά. Είναι και ίσως το γεγονός οτι έχουμε τον Tomas στα φωνητικά, μας κάνει να μοιάζουμε κατα κάποιο τρόπο με σουηδικές Death Metal μπάντες. Δεν με νοιάζει αν είναι μόδα αυτό το στύλ και ούτε ποτέ κοίταξα το τι είναι αυτό που τραβάει τον κόσμο. Με τους Nightrage ό,τι κάνουμε είναι επειδή αυτό μας αρέσει να παίζουμε και να δημιουργούμε. Πιστεύω οτι στο τέλος μόνο οι καλοί θα μείνουν και θα φανεί αργά ή γρήγορα ποιοί είναι μέσα σε αυτό το χώρο για το εύκολο κέρδος και την παροδική επιτυχία. Εγώ νομίζω οτι στο Metal όλα γενικά έχουν παιχτεί και αυτό που μετράει τελικά είναι το να γράφεις καλά τραγούδια που έχουν κάτι να πούν και μέσα από τη μουσική αλλά και από τους στίχους και πιστεύω οτι αυτό ακριβώς κάνουμε με τους Nightrage. Κάνουμε αυτό που αρέσει σε εμάς πρώτα και το κάνουμε για εμάς και νιώθω πραγματικά ευτυχισμένος αν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι αγκαλιάζουν τη δουλειά μας. Είμαστε μια Metal μπάντα αν ρωτήσεις εμένα και δεν με νοιάζουν και πολύ οι ταμπέλες που συνήθως μπερδεύουν τους ακροατές.

7. Η μουσική και οι στίχοι στο Descent Into Chaos έχουν γραφτεί και πάλι από εσένα. Αυτό φανερώνει πως έχεις όρεξη και αγαπάς αυτό που κάνεις. Παρ'όλα αυτά όμως δεν νομίζεις πως χρειάζεται και μια δεύτερη άποψη όσον αφορά τις συνθέσεις?
Ναί είναι αλήθεια οτι εγώ είμαι που γράφω τη μουσική και τουσ στίχους στους Nightrage, αλλά δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς τη βοήθεια των άλλων παιδιών στην μπάντα και ειδικά τώρα στο καινούργιο μας album, γράψαμε μαζί με τον Gus 5 τραγούδια και αυτό πιστεύω βοήθησε να έχουμε πιο φρέσκιες ιδέες και περισσότερο fun στην δημιουργία του καινούργιου υλικού. Επίσης ο Φώτης, ο νέος μας drummer συνέβαλλε πάρα πολύ στα θέματα των drums μιας και είναι ένας απίστευτα καλός drummer, όπως και ο Tomas έγραψε όλα τα Vocal Arrangements και με βοήθησε και στους στίχους και τίτλους των τραγουδιών. Όπως μπορείς να καταλάβεις, αυτό που κάνουμε είναι καθαρά ομαδική δουλειά άσχετα αν εγώ έχω τις κεντρικές ιδέες και ξέρω πως πρέπει να ακουστούν οι Nightrage. Θα ήθελα και στο επόμενο album να έχω και περισσότερη βοήθεια από τα νέα μέλη Φώτη και Henric και είμαι γενικά πολύ ανοιχτός στις καλές ιδέες.

8. Οι στίχοι του Descent Into Chaos με τι έχουν να κάνουν? Κρύβεται κάποιο μήνυμα πίσω από αυτούς?
Οι στίχοι αυτή τη φορά είναι πιο γενικευμένοι και έχουν να κάνουν με τον κατήφορο του ανθρώπινου γένους προς το χάος. Πιστεύω οτι πρέπει να αλλάξουμε και να προσπαθήσουμε να ξαναβρούμε την χαμένη ανθρωπιά που υποβόσκει μέσα μας. Πού είναι ο κόσμος που έχουμε ονειρευτεί? Ο κόσμος που μας υποσχέθηκαν? Είναι άραγε όλα χαμένα? Γενικά έχω εμπνευστεί από τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο και την προσωπική μου άποψη για το πώς βλέπω τη ζωή και τι συμβαίνει καθημερινά στις ανθρώπινες σχέσεις... Πόσο κακό μπορούμε να κάνουμε ακόμα στους εαυτούς μας και στους συνανθρώπους μας? Σε κάποια άλλα τραγούδια, μιλάω για το πώς νιώθεις όταν μέσα από κακουχίες και δυσκολίες έχεις καταφέρει να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου. Είναι ένα μικρό ταξίδι στην ψυχοσύνθεση ενός ατόμου που κατάφερε να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα μέσα από αμέτρητα εμπόδια τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

9. Παρατηρούμε πως στο νέο δίσκο έχει δωθεί περισσότερη σημασία στο "κοπάνημα" και όχι τόσο στα μελωδικά περάσματα. Είναι χαρακτηριστικό οτι ο Tom Englund (Evergrey) δεν έχει πάρει μέρος σε αυτό το δίσκο και τα καθαρά φωνητικά είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Αυτό γιατί έγινε? Δεν σου άρεσε το αποτέλεσμα από τον πρώτο δίσκο ή ήθελες κάτι περισσότερο ακραίο και επιθετικό?
Το Descent Into Chaos είναι σαφώς πιο επιθετικό και άγριο από το πρώτο μας album και αυτό γιατί δεν θέλαμε πρώτα απ'όλα να μαλακώσουμε τον ήχο της μπάντας και μας βγήκε έτσι πολύ αυθόρμητα θα έλεγα. Δεν υπήρχε καθόλου χώρος για καθαρά φωνητικά και είμαι χαρούμενος που επιτέλους έχουμε τον Tomas να κάνει τα πάντα σε αυτόν τον τομέα, μιας και είναι από τους καλύτερους τραγουδιστές στο Death Metal αυτή τη στιγμή. Πιστεύω οτι με την εισχώρηση του Φώτη και Henric στη μπάντα ο ήχος μας έγινε ακόμα περισσότερο brutal γιατί ο Φώτης είναι ένας απίστευτα καλός drummer και έδωσε φοβερό power στον ήχο του album. Νομίζω ότι το νέο album είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο μας και έχουμε πιο ώριμα τραγούδια με έμφαση στο να δείχνουμε ποια είναι αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Nightrage, δηλαδή ενέργεια, μελωδία, cool leads, φοβερά riffs, hooks και brutal φωνητικά από έναν από τους ηγέτες του χώρου τον Tomas. Metal δηλαδή παιγμένο με πάθος και πολλά μελωδικά στοιχεία να το κάνουν να είναι ένα κράμα βαρβαρότητας και ρομαντισμού.

10. Ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια για τη μπάντα? Θα υπάρξει κάποια περιοδεία στο προσεχές μέλλον? Πιστεύω πως οι Έλληνες οπαδοί θα ήθελαν πολύ να σας δούν πάνω στο σανίδι. Αυτό θα γίνει?
Έχουμξε σχέδια να κάνουμε το πρώτο Nightrage tour τον Σεπτέμβριο και υπάρχει και μια περίπτωση να παίξουμε και στο Rockwave. Νέα για τα Live των Nightrage θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα από το επίσημo website μας www.nightrage.com (http://www.nightrage.com)

11. Μάριε, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και τη συνέντευξη. Αν υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους Έλληνες οπαδούς μπορείς να το κάνεις. Να είσαι καλα!
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την παραχώρηση αυτής της συνέντευξης αν και απο ότι είδα στην κριτική σου δεν σου άρεσε το album μας! χαχαχαχαχαχαχα! Δεν πειράζει. Έλπίζω να σε αποζημιώσουμε στο Rockwave! Επίσης θα ήθελα να στείλω τα χαιρετίσματα μου σε όλους τους Έλληνες φίλους μας και ελπίζω να τους αρέσει η νέα μας δουλειά και θα τα πούμε σύντομα και από κοντά. Stay Metal.

Βασίλης Μάζαρης

Phantom Duck
16-04-2005, 16:47
Gamw thn trela mou, aytoi tou ekanan synenteyksh sta Ellhnika. Egw kathomai edw kai dyo wres kai diorthwnw grammatika lathi ki ellhnikes malakies. Ki grafei ki ektheseis o Marios re gmt...

TheHeartcollector
17-04-2005, 15:44
Ego pali exo na kano prota apomagnitofonisi :S Eftuxos o Marios toulaxiston milaei kathara kai katalaveneis ti leei,oxi san kati allous..

Stormrider
17-04-2005, 16:27
Έλπίζω να σε αποζημιώσουμε στο Rockwave!

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

VirusXI
17-04-2005, 16:31
Έλπίζω να σε αποζημιώσουμε στο Rockwave!
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

ε όλο και κάπου θα χώνονταν κιαυτοί.

Dragonlord
18-04-2005, 00:37
να δείχνουμε ποια είναι αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Nightrage, δηλαδή ενέργεια, μελωδία, cool leads, φοβερά riffs, hooks και brutal φωνητικά από έναν από τους ηγέτες του χώρου τον Tomas. Metal δηλαδή παιγμένο με πάθος και πολλά μελωδικά στοιχεία να το κάνουν να είναι ένα κράμα βαρβαρότητας και ρομαντισμού.
χμου δεν ξέρω αλλά εγώ μάλλον θα ντρεπόμουν να πλασάρω έτσι τη μουσική μου

jimid
18-04-2005, 00:40
Pragmati ligi metriopatheia den tha evlapte.

Rotting_Christ
18-04-2005, 14:43
telika oi Nightrage tha peksoun ton Oktobrh sthn Athina kai den tha peksoun sto rockwave.

Coroner
18-04-2005, 16:23
De 3erw, alla ton tupo mallon ton exw antipa8hsei. Sxhmatizw eu8eis e3arxeis arnhtikh apopsh gia kapoion pou milaei gia to group kai kat epektash kai th mousikh tou se stul "to album gamaei manes, iswpedwnei ta panta san odostrwthras" ktl.

Tespa, de ton xarakthrizw parapanw mh pare3hgh8w.

Phantom Duck
18-04-2005, 16:41
Molis anevasa th synenteyksh tou Mariou sto RashRock, opoios thelei paei kai th vlepei. Ta idia leei panw katw: to album gamaei, h Ellada den exei skhnh, ta atoma stous Exhumation ton pairnoun ktl.

wanker
18-04-2005, 17:32
grapse sto self promotion gamw
MH MAS PRHZEIS ME TO KWLOZINE SOU
thx

TheHeartcollector
18-04-2005, 17:39
Molis anevasa th synenteyksh tou Mariou sto RashRock, opoios thelei paei kai th vlepei. Ta idia leei panw katw: to album gamaei, h Ellada den exei skhnh, ta atoma stous Exhumation ton pairnoun ktl.

Giati adiko exei?

blackbird
18-04-2005, 17:41
katantaei spastiko auto to yfaki

edit:tou phantomduck

Phantom Duck
18-04-2005, 18:02

Giati adiko exei?

Ntaksei, epanalamvanetai kai einai ligo kourastiko.

Dragonlord
18-04-2005, 19:22
thx
Αυτό (στο πιο ευγενικό γιατί είμαστε και αντμίνς). Έχεις το avatar, έχεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ signature, ε το να κάνεις και ποστ για το site σου δεν είναι λίγο too much; Με την περίπτωσή σου έχω αρχίσει να προβληματίζομαι και για το κατά πόσο θα πρέπει να επιτρέπονται τα banners σε signatures όταν μιλάμε για self promotion. Ολόκληρο forum υπάρχει γι'αυτή τη δουλειά.

Phantom Duck
18-04-2005, 21:58
thx
Αυτό (στο πιο ευγενικό γιατί είμαστε και αντμίνς). Έχεις το avatar, έχεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ signature, ε το να κάνεις και ποστ για το site σου δεν είναι λίγο too much; Με την περίπτωσή σου έχω αρχίσει να προβληματίζομαι και για το κατά πόσο θα πρέπει να επιτρέπονται τα banners σε signatures όταν μιλάμε για self promotion. Ολόκληρο forum υπάρχει γι'αυτή τη δουλειά.

Oriste, to evgala. Xalara mporouses na mou exeis steilei PM apo thn prwth stigmh pou irtha kai kai na mou to peis, alla anyway.

Dragonlord
18-04-2005, 23:21
μμ ναι ok, απλά εφόσον το ανέφερε ο wanker και άρα είχε πάει ήδη public το θέμα είπα να γράψω κι εγώ τις σκέψεις μου. Δεν είπα "βγάλ'το", είπα πως έχω αρχίσει να προβληματίζομαι... άρα τα σχόλιά μου εδώ δεν ήταν τόσο "επίσημα" σαν admin αλλά περισσότερο σαν απλός χρήστης που το βρίσκει too much όλο αυτό, ακριβώς όπως ο wanker δηλαδή. Δεν ήταν "εντολή" ώστε να γίνει με pm.
Στην τελική δεν είχα και καμία υποχρέωση να στείλω pm καθώς το "promote your site HERE ONLY" κάτω από το Self-Promotion θα έπρεπε να είναι αρκετό για να έχει αποφευχθεί όλο αυτό.
edit: πάντως αν θες να βάλεις ένα απλό link ή ακόμα και ένα μικρότερο banner στο sign σου δεν υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με τους τρέχοντες κανονισμούς. Απλά είχες ένα ούτως ή άλλως μεγάλο signature το οποίο ήταν και self-promotion, avatar self-promotion και έκανες self-promotion και μέσα από posts, ε δε νομίζεις πως είναι λίγο υπερβολικό όταν υπάρχει forum γι'αυτό το λόγο; Cheers και thx για την αλλαγή του sign.