Log in

View Full Version : Tom Robbins

eyeamflesch
10-04-2005, 19:53
Ekamna search alla de brika thread me ton idgio titlo.

Peite tis apopseis sas gia touto ton syggrafea kai ta erga toy.

http://archives.cnn.com/2000/books/news ... index.html (http://archives.cnn.com/2000/books/news/03/10/tom.robbins/index.html)

nikodimos
10-04-2005, 20:03
o TIM robbins tou skizei to kwli :D

Broccoli
10-04-2005, 20:25
Πρώτη επαφή με τον (πολυδιαφημισμένο) Τρυποκάρυδο και δε με εντυπωσίασε καθόλου. Ακόμα και τώρα το βιβλίο μου φαίνεται μέτριο και οι χαρακτήρες από αδιάφοροι και-καλά-ψαγμένοι, μέχρι εκνευριστικοί. ΟΜΩΣ Villa Incognito γάμησε τα πάντα, όπως και O χορός των 7 πέπλων, οπότε σιγά σιγά αρχίζω να αναθεωρώ την πρώτη άποψη μου για τον συγγραφέα.

enitharmon
10-04-2005, 20:46
diavase kai to Arwma tou Oneirou twra kai tha ton agapas gia panta

Kuolema
10-04-2005, 21:39
Τα ίδια με Broccoli. Ο Χορός των 7 Πέπλων γάμησε. Η Αμάντα δε μου άρεσε καθόλου :|

eyeamflesch
11-04-2005, 01:06
o TIM robbins tou skizei to kwli :D

Thatheles.

Acid Baby
11-04-2005, 01:51
Πρώτη επαφή με τον (πολυδιαφημισμένο) Τρυποκάρυδο και δε με εντυπωσίασε καθόλου. Ακόμα και τώρα το βιβλίο μου φαίνεται μέτριο και οι χαρακτήρες από αδιάφοροι και-καλά-ψαγμένοι, μέχρι εκνευριστικοί.

Broccoli
11-04-2005, 01:58
Διάβασε και μερικά ακόμα. Ούτε εγώ το περίμενα αλλά τα άλλα δυο άξιζαν.

Harbinger of Death
11-04-2005, 02:43
Διάβασα το Άρωμα του Ονείρου μέχρι τη μέση και το παράτησα. Από τότε έχω αλλάξει πολύ γούστα βέβαια αλλά δεν ξέρω, έχω προδιατεθεί άσχημα.

eyeamflesch
11-04-2005, 09:00
YASUE MWSTE XIPI :D

Broccoli
11-04-2005, 10:35
Πάντως αν και μπορείς να πεις ότι οι δυο χαρακτήρες τείνουν προς το χίππικο, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Η μεν γκόμενα (δε θυμάμαι όνομα τώρα) με το ροδακινάκι της είναι μια ανασφαλής, ηλίθια, νευρωτική που έχει την αυταπάτη ότι κάνει την επανάστασή της (και κάπως έτσι σου δημιουργείται η επιθυμία να την αρχίσεις στις σφαλιάρες), ο δε Τρυποκάρυδος ενώ στην αρχή σου δίνει την εντύπωση του ψαγμένου, φιλοσοφημένου και ελεύθερου πνεύματος, μετά από λίγο συνειδητοποιείς ότι οι φιλοσοφίες που εκφωνεί με τόσο στόμφο είναι αμπελοφιλοσοφικές πίπες που δεν έχουν κανένα νόημα και τον κάνουν και αυτό εξίσου αδιάφορο.

Τώρα διαβάστε τη Villa και εγώ πρέπει να διαβάσω το Άρωμα του Ονείρου.

eyeamflesch
11-04-2005, 10:40
Πάντως αν και μπορείς να πεις ότι οι δυο χαρακτήρες τείνουν προς το χίππικο, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Η μεν γκόμενα (δε θυμάμαι όνομα τώρα) με το ροδακινάκι της είναι μια ανασφαλής, ηλίθια, νευρωτική που έχει την αυταπάτη ότι κάνει την επανάστασή της (και κάπως έτσι σου δημιουργείται η επιθυμία να την αρχίσεις στις σφαλιάρες), ο δε Τρυποκάρυδος ενώ στην αρχή σου δίνει την εντύπωση του ψαγμένου, φιλοσοφημένου και ελεύθερου πνεύματος, μετά από λίγο συνειδητοποιείς ότι οι φιλοσοφίες που εκφωνεί με τόσο στόμφο είναι αμπελοφιλοσοφικές πίπες που δεν έχουν κανένα νόημα και τον κάνουν και αυτό εξίσου αδιάφορο.

Τώρα διαβάστε τη Villa και εγώ πρέπει να διαβάσω το Άρωμα του Ονείρου.

Xipiko einai otidipote exei graFsei i pena tou Robbins, asxieta an einai meta i prin ti gennisi tou Hippie Culture :wink:

Broccoli
11-04-2005, 10:48
Ναι δε διαφωνώ. Απλά οι ενστάσεις για τον Τρυποκάρυδο δεν οφείλονται στην hippy στάση ζωής που παρουσιάζει, αλλά σε άλλα προβλήματα του βιβλίου. Στα υπόλοιπα που έχω διαβάσει δε με χαλάει καθόλου η παρόμοια ατμόσφαιρα.

Weiss
11-04-2005, 11:36
Ούτε εμένα μου είχε αρέσει τόσο πολύ ο Τρυποκάρυδος - όχι ότι το σιχάθηκα αλλά σε σχέση με τα άλλα που έχω διαβάσει μου άρεσε λιγότερο.
Το Άρωμα του Ονείρου είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία.
Έχω διαβάσει και τη Villa Incognito που τη βρήκα συμπαθητική (σα να επαναλαμβάνεται όμως λίγο) και το 'Μισοκοιμισμένοι μες τις βατραχοπιτζάμες μας' που μου είχε αρέσει αλλά δεν είχα εντυπωσιαστεί τόσο.

eyeamflesch
11-04-2005, 14:11
Den katalabainw tis enstaseis sas ya ton Trypokarydo, fainetai oti to erwtima pou thetei to biblio kai den mporei napantisei oute o Robbins sto xeirografo sto telos den einai katholiko alla ena tetgoio symperazma den exei arnitiko/thetiko prosimo at face value opote den to kritikarw apo tin emfanisi.

Acid Baby
11-04-2005, 15:37
Βασικά εμένα με τσάντισε ο τυπάς θυμάμαι.

enitharmon
11-04-2005, 17:03
Ξέχασα το "Μισοκοιμισμενοι...." :| Επίσης γαμάτο βιβλίο, αλλά μετράει πιο πολύ για τη γλαφυρή γλώσσα κι όχι τόσο για την υπόθεση. Ακόμα μια πρόταση είναι το "Αγριεμένοι Ανάπηροι Επιστρέφουν από Ζεστά Κλίματα", για τον ίδιο λόγο με το παραπάνω.

Γενικά ο Ρόμπινς μετράει πάρα πολύ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη γλώσσα και τις σουρεαλιστίκες παρομοιώσεις. "Ξεφεύγεις" χωρίς να χρειαστεί να διαβάσεις fantasy

Harbinger of Death
11-04-2005, 17:51
Δεν είναι fantasy ότι είναι fiction. Και δεν ξεφεύγεις μόνο με τα fantasy.

symposium_lexotanil
11-04-2005, 17:57
EIRONIKA to les?

eyeamflesch
11-04-2005, 17:58
Δεν είναι fantasy ότι είναι fiction. Και δεν ξεφεύγεις μόνο με τα fantasy.

KSEFEbGEIS KAI ME TIN PANATHA!!

Elfstone
12-04-2005, 23:43
Τον Τρυποκάρυδο έχω διαβάσει κι εγώ, το βρήκα έξυπνο και entertaining. Δε χρειάζεται πιστεύω να ταυτιζόμαστε ή να συμφωνούμε με τους χαρακτήρες πάντα ε;

Dragonlord
13-04-2005, 02:14
Ακόμα να αναφέρετε το Ακόμα και οι καουμπόϊσες μελαγχολούν; Το καλύτερό του για μένα. Ξεκίνησα με Τρυποκάρυδο και εξακολουθώ να το θεωρώ ιδανικό για πρώτη επαφή. Το Μισοκοιμισμένοι είναι το λιγότερο καλό που έχω διαβάσει. Επίσης έχω διαβάσει τη Βίλα. Έχω πάρει εδώ και μήνες το Άρωμα του Ονείρου (που όλοι μου λένε πως είναι το πιο διαφορετικό του) αλλά δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα γιατί δε μου κάθεται καλά να διαβάζω Ρόμπινς το χειμώνα. Τον αγαπώ.

eyeamflesch
13-04-2005, 02:27
Ακόμα να αναφέρετε το Ακόμα και οι καουμπόϊσες μελαγχολούν; Το καλύτερό του για μένα. Ξεκίνησα με Τρυποκάρυδο και εξακολουθώ να το θεωρώ ιδανικό για πρώτη επαφή. Το Μισοκοιμισμένοι είναι το λιγότερο καλό που έχω διαβάσει. Επίσης έχω διαβάσει τη Βίλα. Έχω πάρει εδώ και μήνες το Άρωμα του Ονείρου (που όλοι μου λένε πως είναι το πιο διαφορετικό του) αλλά δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα γιατί δε μου κάθεται καλά να διαβάζω Ρόμπινς το χειμώνα. Τον αγαπώ.

Eisai swstotatos peri xeimwna. Interesting info: o xeimwnas ein i agapimeni epoxi tou Robbins ya na grafei, eidika otan brexei.

Harbinger of Death
13-04-2005, 04:52
Τα γράφει χειμώνα για να τα παίρνετε εσείς το καλοκαίρι και να πλουτίζει αυτός.

ChromeBlackFuture
28-04-2005, 00:54
ΑΝΕΤΑ!!
ο Τρυποκάρυδος δενμαρεσεκαθολου

eyeamflesch
10-05-2005, 14:26
ΑΝΕΤΑ!!
ο Τρυποκάρυδος δενμαρεσεκαθολου

:orse:

freak brother
10-05-2005, 21:04

phga na agorasw ystera apo ypodeixh tou dragonlord to oi kaoumpoises melanxoloun alla diavasa ligo apo pisw thn ypothesh kai nomizw oti exw dei thn tainia me thn uma thurman opote tuxaia (kai epeidh htan pio megalo :kritirio ala liakopoulos: phra ta 7 pepla.. eidwmen :D

Kuolema
10-05-2005, 21:20
Καύλα!

cavity
05-07-2006, 20:28
εδώ και καιρό γυροφέρνω τα βιβλία του. με τι ν'αρχίσω? και discuss γενικότερα.

Kveldssanger
05-07-2006, 21:35
Πρώτη επαφή με τον (πολυδιαφημισμένο) Τρυποκάρυδο και δε με εντυπωσίασε καθόλου. Ακόμα και τώρα το βιβλίο μου φαίνεται μέτριο και οι χαρακτήρες από αδιάφοροι και-καλά-ψαγμένοι, μέχρι εκνευριστικοί. ΟΜΩΣ Villa Incognito γάμησε τα πάντα, όπως και O χορός των 7 πέπλων, οπότε σιγά σιγά αρχίζω να αναθεωρώ την πρώτη άποψη μου για τον συγγραφέα.

Το Άρωμα του Ονείρου είναι επίσης εντελώς πινκ και μιαμ

Pitsadoros
06-07-2006, 00:04
tim robbins.-

cavity
06-07-2006, 03:16
tim robbins.-

:(

sabbattack
08-07-2006, 03:29
O Tom gamei ton Tim.-

ang69
09-07-2006, 14:13
:offtopic:

led_zeppelin
28-04-2008, 03:28
Ξεθαβω.
Πριν λιγο καιρο τελειωσα το Αγριεμενοι αναπηροι επιστρεφουν απο καυτα κλιματα. Διαβαστε το καλε καλε παιδια καλε διαβαστε το καλε!
Ο Σουιτερς ειναι :pink: :teddy:

enitharmon
28-04-2008, 10:47
το 'χουμε διαβασει ντε κι ινορεο

Shadowking
08-05-2008, 11:37
Με σειρά προτίμησης:

Αγριεμένοι Ανάπηροι Επιστρέφουν από Καυτά Κλίματα
Τρυποκάρυδος
Το άρωμα του ονείρου
Ο Χορός των 7 πέπλων (αν και τρώει τρελλό upgrade στις τελευταίες 30-40 σελίδες του, σε φάσεις με κούρασε).

chris_boss
08-05-2008, 11:42
Οποιαδήποτε λίστα με το άρωμα του ονείρου να μην είναι στην κορυφή είναι λάθος.

Shadowking
08-05-2008, 11:49
Πω, το ακούω από τόσους ανθρώπους αυτό το πράμα που θα κάτσω να το ξαναδιαβάσω να σας ξαναδιαψεύσω!

pixies
08-05-2008, 14:13
+1 kai na katseis

enitharmon
08-05-2008, 21:07
Οποιαδήποτε λίστα με το άρωμα του ονείρου να μην είναι στην κορυφή είναι λάθος.
για αρχή αυτό

επίσης φαίνεται να αγνοείς την ύπαρξη του "μισοκοιμισμένοι μες στις βατραχομπιτζάμες μας" (το οποίο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση)

οι ανάπηροι θα ήταν ίσως τρίτοι (χωρίς να έχω διαβάσει τις καουμπόισες)

ο τρυποκάρυδος είναι μια υπερεκτιμημένη βλακεία

chris_boss
09-05-2008, 00:32
Το "μισοκοιμισμένοι μες στις βατραχομπιτζάμες μας" δεν είναι από τα καλά του κατά την άποψη μου αλλά δεν είμαι απόλυτος γιατί έχει όλα τα κλασικά ρομπινς χαρακτηριστικά και καταλαβαίνω να το γουστάρει πολύ κάποιος

enitharmon
10-05-2008, 01:15
με τετοιο τιτλο και με την εξηγηση που δινει, δε γινεται να μην το αγαπησεις

asimoulis
11-06-2008, 00:31
μαλάκες ξυπνήστε ο σουίτερς είναι ο ικόνοκλαστ.

led_zeppelin
17-06-2008, 04:07
Κρινοντας απ'αυτο, ισως:
viewtopic.php?f=43&t=21600 (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?f=43&t=21600)

Milton
18-06-2008, 11:39
εεε. οχι.

KoiliaSamprela
29-06-2010, 20:09
μου είπε η Ένι να γράψω κάτι ... αλλά δεν ξέρω τι ...

Ξεκίνησα να τον διαβάζω κάπου στα 14-15 με την εξής σειρά
Τρυποκάρυδος
Αμάντα, το Κορίτσι της Γης
Ακόμα και οι Καουμπόισσες Μελαγχολούν
Το Άρωμα του Ονείρου

Κάπου στα 19-20 έπιασα το Ο Χορός των Εφτά Πέπλων

Με κούρασε πολύ και το παράτησα κάποια στιγμή στα 25-26 έπιασα το

Μισοκοιμισμένοι μες στις Βατραχοπιτζάμες μας , με το ζόρι ένα κεφάλαιο.

Το άρωμα του ονείρου παραμένει ένα από τα 4-5 καλύτερά μου βιβλία ακόμα και τώρα.

Μελετώντας λίγο τι έχει γραφτεί θεωρώ ότι σας διαφεύγουν (σε μερικούς έστω) κάποια βασικά πράγματα.
Την ηλικία του συγγραφέα,σε τι εποχή έγραψε το κάθε βιβλίο του, και φυσικά την εμμονή του στο LSD.

Λογικά το όλο ξεθάβει έχει να κάνει με το σχόλιο μου εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?21300-My-Life-Rocks-\m&p=1017887&viewfull=1#post1017887)

Αυτό όλο πηγάζει καθαρά -κατά την γνώμη μου και την προσωπική μου εκτίμηση- από το ότι μετά από κάποια ηλικία απομυθοποιείς κάποιες καταστάσεις μικραίνει ο ορίζοντας του όνειρου που πλάθει το μυαλό και αντιλαμβάνεσαι "περισσότερο ώριμα" από όσο πρέπει αυτά που διαβάζεις.
Σαν αποτέλεσμα χάνεις το αίσθημα που προσπαθεί να βγάλει ο συγγραφέας.

Αυτά τα ολίγα είχα να πω ως απλός απόφοιτος λυκείου

cybernaut
31-08-2010, 22:00
δεν συμφωνω με σαμπρελινο στο θεμα της ηλικιας, δηλαδη μεγαλωνοντας δεν εχει χασει την ’αιγλη’ του, οπως δεν συμφωνω κ στις βατραχοπυτζαμες,ειναι τελειο, συμφωνω οσων αφορα το αρωμα του ονειρου (ισως το πιο αγαπημενο μου μυθιστορημα εβερ)κατα τ αλλα, ολα του τα βλιβλια τα βρισκω τελεια.
η σειρα:
jitterbug perfume
7 πεπλα
καουμποισες
villa
αναπηροi
βατραχοπυτζαμες
τρυποκαρυδοs,
δεν εχω διαβασει μονο την Αμαντα κ το τελευταιο του Β is for beer

Comte de Saint-Germain
31-08-2010, 22:30
Β is for beer να το διαβάσετε, πάρα πολύ ωραίο.

cybernaut
31-08-2010, 23:04
to xw, tha rthei h wra tou ! mikro k eukolo mou fainetai omws, kako gia tom robbins, mou aresoun ta megala k mperdemena !

KoiliaSamprela
01-09-2010, 08:45
Το έχω και εγώ και με κοιτάει κάθε μέρα παραπονεμένα :oops:

ChromeBlackFuture
01-09-2010, 08:52
το B is for Beer το αγαπάω.Επίσης συμφωνώ για το Άρωμα του Ονείρου,φανταστικό βιβλίο,για μένα το καλύτερο Ρόμπινς, για τον οποίο πινκς πινκς άπειρα!

cybernaut
08-09-2010, 20:07
ναι, ο τύπος ειναι τρομακτικά ταλαντούχος !

Comte de Saint-Germain
08-09-2010, 20:10
to xw, tha rthei h wra tou ! mikro k eukolo mou fainetai omws, kako gia tom robbins, mou aresoun ta megala k mperdemena !

Είναι ένα παραμύθι από το Robbins. Μαθαίνει (και καλά) στα παιδάκια πώς γίνεται η μπύρα κλπ, αλλά με τον τρόπο του Robbins. Ξεφεύγει από το κλασικό του στυλ γιατί έχει άλλο σκόπό, δεν λέω άλλα, θα πω spoiler. Εξαιρετικό πάντως, και διαβάζεται και γρήγορα καθότι μικρό.

cybernaut
08-09-2010, 20:23
διαβάζεται και γρήγορα καθότι μικρό.

τρυποκάρυδος που ειναι το μικροτερο του (αρκετό μπερδεμα παρόλα αυτα) ειναι το χειροτερο μου.
Καουμποισες κ πεπλα που ξεπερνουν τις 500, δεν ηθελα να τελειωσουν.

my_troubled_Mind
09-09-2010, 02:45
τίγκα villa είμαστε.

τανούκι, πρέζα, κινεζούλες.

hello_earth
27-09-2010, 23:37
βασικά κάτι που ξεχώριζε τον ρόμπινς σε αυτά τα πιο γνωστά βιβλία του για μένα πάντα (μιλάω για δυο που έχω διαβάσει ήτοι το άρωμα και ο χορός είναι 1) ότι μιλάει για ανθρώπους σαν και μας (φαινομενικά εννοώ) και λέει ότι να'ναι και δεν έχει πρόβλημα - γενικά τον διαβάζεις και λες - να ενας έμπειρος τύπος που έχει μια άποψη και δεν κολώνει να λέει διάφορα - όχι τίποτε επαναστατικά.. αλλά τίποτε πρακτικά πράγματα, για την περίοδο π.χ. ξερωγώ ή being a lesbian ή gay - και όλα αυτά με μια grassroots αισθητική, αν μπορούσα να το πω έτσι - τα πετάει δηλαδή.. 2) χώνει εκει γύρω στοιχεία απο μύθο και γενικά πλησιάζει στον φανταστικό ρεαλισμό που λένε, παραμένωντας όμως προσγειωμένος - φάση no nonsense, έτσι το βλέπω εγώ δηλαδή.. 3) αμπελοφιλοσοφεί ασύστολα και το χαίρεται αλλά και πάλι δεν ξεφέυγει στον παραλογισμό, νομίζω..
γενικά τον πάω σαν συγγραφέα-άνθρωπο.. και γενικά και γω τον διάβασα επιρεασμένος απο ανθρώπους που κάποτε γούσταρα και είχαν π.χ. το άρωμα του ονείρου πολύ πολύ ψιλά και γενικά ξερωγώ μπορεί να μάθω ότι κάποιος του αρέσει ο ρόμπινς, θα μπεί ενα συν το μυαλό μου γι'αυτόν - που βέβαια σχετικό είναι.
και εγώ θα έβαζα ίσως μαζί το χορό των επτά πέπλων (skinny legs and all! - ναι αμα το μετέφραζαν στα ελληνικά έτσι ακριβώς θα έβγαινε κανενας χαζός τίτλος σαν τις βατραχοπιτζάμες ή τους ανάπηρους - που πραγματικά ακόμα δεν εχω ξεπεράσει το σοκ των τίτλων αυτών για να πιάσω αυτά τα βιβλία) μαζί με το άρωμα του ονείρου σαν δυο απο τα αγαπημένα μου βιβλία, προσπάθησα να διαβάσω και το καουμπόισσες, αλλά βαρέθηκα κάπου στην αρχή και ακόμα το έχω στο ράφι με τα todo.
το skinny legs and all είναι μια ωραία προσέγγιση του μεσοανατολικού (έτσι το λένε;) - δηλ. αν μπορούσε να κάνει κάτι γι'αυτό, να προσφέρει - το έκανε - αν και δεν θυμάμαι τώρα λεπτομέρειες.. πάντως τα πλέκει όλα με πολύ ωραίο τρόπο ο άτιμος..

hello_earth
09-10-2010, 04:52
έφερε το public αγγλικά αντίτυπα της no exit press.. πήρα τις προάλλες το another roadside attraction με 7.99 ευρώ παρακαλώ. φιλική τιμή για πρώτο μυθιστόρημα ενος ελπιδοφόρου συγγραφέα.. μπας και καταλάβω τίποτα...

Inga Drive
09-10-2010, 14:33
το another roadside είναι το μοναδικό βιβλίο που μου άρεσε περισσότερο σε μετάφραση παρά πρωτότυπο,και είναι στην πεντάδα των αγαπημένων μου.

hello_earth
14-10-2010, 00:43
το another roadside είναι το μοναδικό βιβλίο που μου άρεσε περισσότερο σε μετάφραση παρά πρωτότυπο,και είναι στην πεντάδα των αγαπημένων μου.
heh, είναι απο τις περιπτώσεις που θα μπορούσε να χαροποιήσει τους μεταφραστές που και αυτοί κατα κάποιο τρόπο δημιουργούν, αλλά ποτέ δεν παίρνουν την αντίστοιχη εκτίμηση.. και μάλλον θα είναι one hell of a job να μεταφράσεις tom robbins (τι να πω και για άλλους...).. anyway είναι στα επόμενά μου να το διαβάσω οπότε θα πω την άποψή μου πιο μετά!