PDA

View Full Version : Γιατί τόσος ντόρος με τα blogs?

Dragonlord
05-04-2005, 16:01
αυτό

nothingman
05-04-2005, 16:24
Γιατί ρε?...πλάκα έχουν
Πιο παλιά, όταν είχαν πρωτοσκάσει μύτη, είχα διαβάσει ένα άρθρο και ψηνόμουν να αρχίσω και εγώ ένα αλλά το παράτησα μετά από λίγο.
Ακόμα διαβάζω που και που πάντως

Dragonlord
05-04-2005, 16:47
Όχι, ρωτάω γιατί δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Κανα-δυο έχω τσεκάρει αλλά δε θα έλεγα πως δικαιολογούν τα τόσα εξώφυλλα. Επειδή φαντάζομαι κάποιος λόγος θα υπάρχει ή κάποια blogs που να αξίζει να επισκεφτώ, έκανα το topic για τα μάθω

Deggial
05-04-2005, 16:58
Μερικά blogs από γνωστούς game developers, λόγου χάρη, τα διαβάζω, καθώς περιέχουν απόψεις πάνω στο αντικείμενο. Ομοίως και σε άλλες κατηγορίες. Από εκεί και πέρα, προσωπικά blogs δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα...

Τα τόσα εξώφυλλα δικαιολογούνται, καθώς είναι το πιο πρόσφατο μεγάλο trend στο internet.

morgana
05-04-2005, 18:04
Τα τόσα εξώφυλλα δικαιολογούνται, καθώς είναι το πιο πρόσφατο μεγάλο trend στο internet.

se mia ergasia, eixame xrisimopoihsei ta blogs ws voithima gia lipsi apofasewn se mia etaireia

cloud
05-04-2005, 18:19
Ακόμα διαβάζω που και που πάντως

μι του. εινωραία τις ώρες που βαριέσαι. δεν έχω βρει όμως κάποιο που να παρουσιάζει τόσο ενδιαφέρον ώστε να το διαβάζω συστηματικά.

The Nerd
07-04-2005, 15:41
To kalytero blog einai to diko moy

Angrafan
14-05-2005, 07:58
To kalytero blog einai to diko moy

Isxyei afto pou les.

On topic, egw proswpika perisotero goustarw na grafw sto blog mou, para na diabazw blogs allwn. Eksartate to blog tou The Nerd

ConJoined Thighs
14-05-2005, 14:07
ti einai to blog?

Odonian
14-05-2005, 14:50
Τα blogs έχουν ανάλογο ενδιαφέρον με αυτόν που τα γράφει και το χρόνο που αφιερώνει. Ένα που διάβαζα φανατικά είναι του Warren Ellis, ο οποίος πάντα κάτι ενδιαφέρον είχε να πει, κάποιο καλό link δείξει κλπ. Επίσης υπάρχουν πολλά καλά πολιτικά blogs.

Τώρα στο γιατί να ξεκινήσει κανείς ένα τέτοιο (το δικό μου είναι στα σκαριά BTW) υπάρχουν κάποιοι λόγοι. Η συντρηπτική πλειοψηφία των ατόμων που το ξεκινάνε το κάνουν για να αποτυπώνουν κάπου τις σκέψεις τους και λόγω κάποιου vanity (οτι μερικοί άνθρωποι μπαίνουν και τις διαβάζουν). Νομίζω όμως ότι μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να ψαχτείς. Για παράδειγμα αν κάποια μέρα στο forum εδω δω ένα θέμα για το οποίο θέλω να έχω άποψη και αποφασίσω να το σχολιάσω στο blog, για να κάνω ένα καλό post μπορώ να κάνω τη μικρή μου έρευνα, να βάλω μερικές παραπομπές κλπ. Μετά το θύμα που το διαβάζει έχει και αυτό το κίνητρο να ψαχτεί κοκ.

ang69
15-05-2005, 00:18
Μπορεί να είναι διασκεδαστικά, μπορεί να είναι ενημερωτικά και -αν τα γράφεις ο ίδιος- μπορεί να είναι "θεραπευτικά" ή απλά ευκαιρία να επικοινωνείς με άλλους με ένα διαφορετικό τρόπο.

Όταν ξεκίνησα να γράφω το δικό μου πριν τρία χρόνια ήταν εντελώς τραγικό. Έγραφα ό,τι μαλακία σκεφτόμουν ή έκανα κάθε μέρα και ίσως συχνότερα. Τώρα βελτιώθηκε. Γράφω ό,τι μαλακία σκέφτομαι ή κάνω μια φορά τη βδομάδα.

Angrafan
15-05-2005, 01:42
ontws einai therapeFtiko to na graFeis, egw to kanw gia na hremhsw meta apo mia dyskolh mera, kathomai kai gkriniazw parolo pou kserw oti sxedon kaneis den diaBazei aFta pou graFw

The Nerd
16-05-2005, 03:00
Μιας και κάμποσοι από εδώ διαβάζετε το μπλογκ μου, σας πληροφόρω ότι κάνει στροφή 180 μοιρών. Για περισσότερα στο γνωστό μέρος ...

(άνγκρα άκουσες?)

Angrafan
16-05-2005, 03:46
filtate the nerd, na eisai sigouros oti parakolouthw kathimerina to blog sou kai stenaxwrieami pou den to ananewneis syxnotera

The Nerd
16-05-2005, 05:35
α) Άσε κάνα σχόλιο
β) Πώς σου φαίνεται η νέα κατεύθυνση;

sereg
16-05-2005, 11:38
Μιας και κάμποσοι από εδώ διαβάζετε το μπλογκ μου, σας πληροφόρω ότι κάνει στροφή 180 μοιρών. Για περισσότερα στο γνωστό μέρος ...

(άνγκρα άκουσες?)

Ε, δώστε και κανένα λινκ για εμάς τους αδαείς.

Πάντως βλέπω πως πολλοί ER users γράφουν σε blogs. Προβλέπω δημιουργία blog forum όπου ο κάθε user θα έχει το δικό του thread για να γράφει τα blogs του. ER Reality show..

PS: Μάλλον πρέπει να σταματήσω να κάνω posts το πρωί..

Deggial
16-05-2005, 12:38
Πάντως βλέπω πως πολλοί ER users γράφουν σε blogs. Προβλέπω δημιουργία blog forum όπου ο κάθε user θα έχει το δικό του thread για να γράφει τα blogs του. ER Reality show..

Δεν είναι άσχημη ιδέα.

Kuolema
16-05-2005, 15:06
Post urls of your blogs.

Kingdom Gone
16-05-2005, 17:55
α) Άσε κάνα σχόλιο
β) Πώς σου φαίνεται η νέα κατεύθυνση;

καλά το πας, καιρός ήταν να πεις και τίποτα πιο γενικού ενδιαφέροντους από τις εργασίες σου. go on :thumbsup:

The Nerd
16-05-2005, 18:04
An kai to blog ktl to exoyn polla paidia apo to ER (kai pesane kai ta sxetika pm, paidia peite mia gnwmh), den nomizw oti h veltisth lysh einai na postarw to link edw (+ 8a vgei palei o Deggial na krazei gia attention whoring).
Sthn periptwsh ths kuu, gia kapoio logo den h8ele na postaristei to link gia to poly omorfo blog ths (:pink:), kati to opoio egine amesws sevasto e3 oy kai ta del twn sxetikwn post.

sereg
16-05-2005, 18:09
:?

Deggial
16-05-2005, 18:23
An kai to blog ktl to exoyn polla paidia apo to ER (kai pesane kai ta sxetika pm, paidia peite mia gnwmh), den nomizw oti h veltisth lysh einai na postarw to link edw (+ 8a vgei palei o Deggial na krazei gia attention whoring).

Οι δυο παρακάτω περιπτώσεις δεν είναι ισοδύναμες:
α) "Ε, ΠΑΙΔΙΑ, ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΟ ΒΛΟΓΚ ΜΟΥ ΕΔΩ: ..."
β) Σου ζητάει κάποιος να ποστάρεις το link ή γράφεις σε αντίστοιχο thread (όχι καινούργιο) "Ε, άμα δε βαριέστε, δείτε και το δικό μου blod εδώ: ..."

Harbinger of Death
17-05-2005, 05:32
Τα blog είναι μέσο έκφρασης. Το blog από μόνο του δε λέει τπτ, το σημαντικό είναι ποιος γράφει και το γράφει. Βέβαια έχει αρχίσει μια μόδα και όλος ο κόσμος αρχίζει και γράφει ό,τι του καβλώσει, αλλά υπάρχουν προφανώς όπως και σε κάθε σύνολο οι λίγοι που ξεχωρίζουν.

Socar Myles :pink:

Kuolema
17-05-2005, 11:43
Κοίτα, σε σχέση με άλλες κι άλλες μόδες, αυτή εδώ δεν είναι κακή. Υπάρχει κόσμος που το βλέπει καθαρά ως ημερολόγιο ή κάτι παρόμοιο και κόσμος που το βλέπει περισσότερο ως βάθρο προώθησης θεμάτων που τον ενδιαφέρουν και που ενδεχομένως ενδιαφέρουν κι άλλους. Δεν είναι ανάγκη το γράψιμό σου να είναι για Pulitzer ούτε οι απόψεις σου να είναι το άκρον άωτον της πρωτοτυπίας για να σου βγει κάτι καλό. Είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί στην τελική και το blog από μόνο του, ακόμη κι αν το γράφεις για την πάρτη σου, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι καλό. Οπότε γουάι νοτ;

Phoebus
29-04-2006, 06:16
http://blogs.gr/asmodaios/ - ο καλύτερος blogger ατ δε μόμεντ.

The_Fool
30-04-2006, 16:31
Κατά πρώτον, απ'ότι βλέπω, δεν είναι ένας.

Κατά δεύτερον, αστειεύεσαι ή γράφεις κι εσύ σ'αυτό; Διότι αποκλείεται να λες το από πάνω στα σοβαρά.

Phoebus
30-04-2006, 16:37
Ναι μωρέ ο Θέμος εννοώ :P Δεν γράφω, και δεν αστειεύομαι, από τους Έλληνες bloggers δηλαδή το θεωρώ "ποιοτικότερο" από κάτι arkoudous και κάτι άλλα... :)

The_Fool
30-04-2006, 17:11
Tον αρκούδο δεν τον έχω παρακολουθήσει, δεδομένου ότι δεν διαβάζω blogs συστηματικά. Από αυτά που διάβασα στον ασμοδαίο κρίνω.

Τεσπα, υποθέτω πως, κάποια στιγμή πρέπει να το πάρω απόφαση, ότι και σ'αυτό το θέμα τα γούστα ποικίλουν, όταν αφορά το ποιος είναι ο "καλύτερος <whatever>".

BTW, ο UmbilicalResidue έχει blog; Αν ναι, και εφόσον ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα, ας ποστάρει / στείλει (pm) το url κάποιος. Ευχαριστώ.