View Full Version : MU
freak brother
28-03-2005, 14:05
Καιγεται κανεις ?
ειμαι level 10 ακομα
καψιμοοοοο
A complete waste of time. Χειρότερο κι απ'το Lineage 2.
Dark-Avenger
28-03-2005, 14:16
***Γενικό offtopic rant για MMORPGs***
Αναρωτιέμαι, βρίσκετε τίποτα τόσο ενδιαφέρον στα MMORPGs από τη στιγμή που υπάρχουν μόνο ελάχιστα ίχνη roleplay(αν τα έχουν - τα περισσότερα είναι καθαρά out of character στα interactions);
ΟΚ, με λίγο plvl φτάσατε ένα σεβαστό lvl, μαζέψατε phat lewt, μετά τι;
Ή ξεκινάτε ένα τρελό PK fest(OMG eym 1337, pwnij etc) ή κάθεστε και γυαλίζετε το phat lewt σας(φάση L2).
Ithilmir
28-03-2005, 14:26
***Γενικό offtopic rant για MMORPGs***
Αναρωτιέμαι, βρίσκετε τίποτα τόσο ενδιαφέρον στα MMORPGs από τη στιγμή που υπάρχουν μόνο ελάχιστα ίχνη roleplay(αν τα έχουν - τα περισσότερα είναι καθαρά out of character στα interactions);
Ή ξεκινάτε ένα τρελό PK fest(OMG eym 1337, pwnij etc) ή κάθεστε και γυαλίζετε το phat lewt σας(φάση L2).
το Lineage και το MU δεν είναι MMORPGs.
Dark-Avenger
28-03-2005, 14:30
Ενώ υπάρχει πολύ περισσότερο RP σε WoW για παράδειγμα;
Δεν αντιλέγω, θα υπάρχουν και μερικοί servers που θα δίνουν το βάρος στο RP κυρίως αλλά άντε να μεταφέρεις PCs κλπ.
Ftiaxnoume enan allo xaraktira. :)
Ενώ υπάρχει πολύ περισσότερο RP σε WoW για παράδειγμα;
Δεν αντιλέγω, θα υπάρχουν και μερικοί servers που θα δίνουν το βάρος στο RP κυρίως αλλά άντε να μεταφέρεις PCs κλπ.
Se RP servers fantazomai pws nai.
Kalytero gia RP einai to Everquest 2 nomizw. Kai to SWG eixe ola ta mesa gia gamato RP alla kapou stin poreia to gamisan.
Oson afora to MU: Ektos apo waste of time einai kai gay :P
Dark-Avenger
28-03-2005, 15:03
Και πάλι το RP στο 99% των περιπτώσεων είναι μια τρίχα από τα αρχίδια του RP που γίνεται σε άλλα online RPGs(δεν είπα MMORPG).
Απάντηση στο rant
Νταρκ Αβέντζερ, φίλε μου συμφωνώ μαζί σου. Αυτή την συζήτηση την έχω κάνει άπειρες φορές, όχι μονο για το RP μέρος αλλά και για το MM μέρος. Τελικά αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι το κάθε παιχνίδι έχει διάφορες δυνατότητες, απλά αυτό που έχει σημασία είναι αν θα τις εκμεταλλευτείς ή όχι. Όταν πχ παίζεις ένα MMORGP τότε 1) υποτίθεται έχεις την δυνατότητα να παίξεις MULTIPLAYER 2) να κάνεις roleplaying.
Ξέρεις τα ποσοστά solo players και role players; Οι μεν είναι άπειροι και οι δε ελάχιστοι. Τι ψάχνεις τώρα...
Roleplaying αμα θέλω κάνω και στο HL2... Multiplayer επίσης κάνω στο HL2. ΕΙΝΑΙ ΤΟ HL2 ΟΜΩΣ RPG; ΟΧΙ. Γιατί; Διότι οι παίχτες έχουν συνδέσει το CRPG με "stats", point and click, toolbars, skills κτλ κτλ και όχι με αποφάσεις που επηρεάζουν τον χαρακτήρα σου ψυχολογικά.
Για μένα πολύ λίγα παιχνίδια είναι ΜΜΟRPG με την πλήρη έννοια, ένα από αυτά είναι το Everquest 2. Τουλάχιστον σε "αναγκάζει" να παίξεις με group... το RP μέρος του παιχνιδιού βασίζεται στον παίχτη και μόνο.
Αυτά. Παίχτε Matrix Online - πάω να κάνω topic.
Koita apo oti exw diavasei, px sto SWG, epeidi i oikonomia itan eksartimeni mono apo tous players, ypirxan oloklira xwria pou den eixan player characters kai o kathenas eixe tin douleia tou, to spiti tou, kanane ekloges kai vgazane dimarxo, giortes ktl.
Nomizw to SWG edine tetoies (kai polles alles) eleytheries stous paixtes.
Opws, episis, an thes psakse vres ena thread pou ekane o Deggial gia to EQ 2 opou kapoioi eixan 1 isogeio diamerisma kai tou allaksane diakosmisi kai to kanane bar (malista itan 2 paixtes pou itan kai synetairoi stin epixeirisi)
To WoW pantws, pou den se afinei kan na exeis spiti, den einai kai to pio RP friendly MMORPG (akoma pio poly gia emas pou paizoume se PVP server. Diladi lvl grinding kai meta sfazesai me opoion vreis...)
RPers υπάρχουν, απλώς αποτελούν μειονότητα. Συνήθως οργανώνονται σε κοινότητες δικές τους και μπορείς εύκολα να τους εντοπίσεις. Στον RP-preferred server που είμαι στο Everquest II γίνονται συχνά events από παίκτες (μερικά παραδείγματα: poetic contests, επιδρομή στο Windstalker Village επειδή υπήρχαν φήμες πως κατέχουν Weapons of Mass Magic Destruction, κ.λπ.). Βεβαίως η συμμετοχή ποτέ δε ξεπερνά τα 20-25 άτομα, αλλά αξίζουν πραγματικά.
Στη μέση της μάχης, είναι δύσκολο να κάνεις RP, τη στιγμή που πρέπει να προσέχεις τι γίνεται, βεβαίως. Παρά ταύτα, πού και πού κάνουμε και εκεί RP, ειδικά όταν πετυχαίνω μια Iksar Paladin έχει τρελό χαβαλέ (έχω κι εγώ Iksar, και η φυλή τους κανονικά είναι η προσωποποίηση του κακού).
Το μόνο θέμα είναι κατά πόσο σου δίνει το παιχνίδι ευκαιρίες να κάνεις RPing, και μερικά πράγματα (όπως player housing) είναι αναγκαία. Υπάρχει π.χ. αλυσίδα cafe player-made σε όλους τους servers του EQII (Cheers).
Raids, raids, raids, RP events, level a toon, raids, raids, raids. :P
Σαν ένα τελευταίο σχόλιο, το θέμα είναι να περνάς ευχάριστα την ώρα σου. Για κάποιους είναι ευχάριστο να κάνεις role-playing, για άλλους το hack n' slash και το phat lewt. Οι χειρότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους να διασκεδάζουν ντε και καλά με το δικό τους τρόπο (και δυστυχώς στον server που παίζω έχουμε πολλούς RP-nazis).
To RP einai gia kathysterhmenous (sorry eh :P). H diaskedash metraei kai to WoW prosferei afthonh. Epaiza ena mhna astamathta (kai milao gia POLLES ores) kai den kourasthka/varethika lepto. MU/L2 kai loipa paparommorpg sou kratoun merikes ores tzampa syntrofia apla. Den paizontai parapano.
Dark-Avenger
28-03-2005, 18:35
Η διασκέδαση είναι υποκειμενική πάντα. Το Diablo 2 πχ εμένα μου φαινόταν βαρετό. ΟΚ, ανεβήκαμε lvl, ΟΚ, πήραμε αυτό το set armor/weapons που δίνει +400 HP/+200 Mana/+500 Def(λέμε τώρα), ώρα για φάπες. Σπάμε 5, 10, 20, 50 PCs.
Sry, αν ήθελα αυτά θα έπαιζα UT ή οποιοδήποτε άλλο FPS που προσφέρουν σαφώς καλύτερη αίσθηση σφαγής/αδρεναλίνης.
Δε λέω να καταλήξουν ΜΟΝΟ με RP τα MMORPGs αλλά προτιμώ να συνδυάζονται τα game mechanics με RP. Να υπάρχει κάποιος παραπάνω λόγος για να πάει ένα party να σπάσει ένα άλλο party πέρα από τους παράγοντες phat lewt(ωραιότατος λόγος είναι αυτός βέβαια) και μέτρησης του epenis των PCs(hah fag, pwnt! *flexx0rz*). Σκεφτείτε ο χαρακτήρας να αναπτύσσεται σιγά σιγά, να αρχίσει να συμπαθεί ή/και να μισεί κάποια races ή alignments όσο παίζει, να παίζουν από πίσω πολιτική/θρησκεία/κλπ που να καθορίζουν το πως θα (πρέπει να)φέρετε ο χαρακτήρας.
Αρκετά είπα, μάλλον θα δοκιμάσω κανά server με σχετικά καλό RP σε WoW ώστε να δούμε μην είμαι υπερβολικός τώρα.
PS: FYI στο MUD που παίζω θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο power gamer παρά RPer. Αν και με τους 2 τελευταίους chars μου προσπαθώ να μειώσω το PK μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.
Δε λέω να καταλήξουν ΜΟΝΟ με RP τα MMORPGs αλλά προτιμώ να συνδυάζονται τα game mechanics με RP.
Τότε το WoW είναι λάθος επιλογή.
Dark-Avenger
28-03-2005, 18:56
Θα μείνω στο true 80s text only RPG μου τότε.
Εσείς ασχολείστε με Mastodon, εγώ με Dark Quarterer :P
Υπάρχουν MMORPG που προσφέρουν δυνατότητες για RPing, πολύ περισσότερες σε σχέση με τα MUDs, όπως το Everquest II και το Star Wars Galaxies. Επίσης, υπάρχει πολύ καλά δεμένη RPing κοινότητα στο EVE Online και στο Anarchy Online (guilds όπως οι 3305 Local και οι Omni-Pol). Και φυσικά η υπέροχη (πραγματικά υπέροχη) κοινότητα του Ultima Online, με guilds όπως οι Custodes Fati.
Ithilmir
28-03-2005, 20:39
Για μένα το καλύτερο MMORPG για RP -και γενικά το καλύτερο άμα είχαν και κανα προγραμματιστή- είναι χαλαρά το Neocron (2) . Απίστευτη ατμόσφαιρα/βάθος και με τα factions σε έβαζε σε πολύ καλό δρόμο για RP. Με κανα σοβαρό προγραμματιστή και κάποια υποστήριξη σε σενάριο-events, άνετα γίνεται το καλύτερο MMORPG.
Η διασκέδαση είναι υποκειμενική πάντα. Το Diablo 2 πχ εμένα μου φαινόταν βαρετό.
Safos kai einai ypokeimenikh. Kai to D2 prosferei diaskedash, apla poly pio periorismenh. Mh mou peis oti tis protes (arketes) ores enasxolhshs de goustares.
Isos esy th vriskeis me RP. Posoi tetoioi nomizeis yparxoun? Kai posoi ONTOS diaskedazoun me paixnidia typou WoW, akoma kai D2? Hm.. :P